Potwierdzone pierwsze objawy ciąży :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej. U mnie od dwóch dni wychodzą dwie kreseczka na teście ciążowym. Dzisiaj 29dc.
Ciążę podejrzewałam już wcześniej dlatego, że kilka dni po owulacji zaczęłam już odczuwam mocno piersi. Stały się wrażliwe i z każdym dniem coraz bardziej bolały.
Od po 2 dni odczuwam dziwne ciągnięcia w podbrzuszu. Tak jakby coś się tam naciągalo? Nie wiem jak to opisać mam nadzieję, że to normalne na tym etapieLea
-
Witajcie dziewczyny!
Wczoraj byłam u gina, bo zauważyłam, ze łapie mnie infekcja. Okazało się, że dopadła mnie grzybica pochwy. Z tym, że nie wiem skąd mogła się wziąć. Nigdy nie przechodziłam żadnej infekcji. Na usg Pani Doktor stwierdziła, że owulacja była w lewym jajniku i że widzi jedynie ma razie płyn owulacyjny. Przepisała mi globulki i maść z uwzględnieniem ewentualnej ciąży. Nadal odczuwam ból jajnika, aczkolwiek naprzemiennie - lewy i prawy. Robiłam wczoraj test ciążowy, niby ultraczuły ale jak sie okazało niebardzo ( 25mlu)- oczywiście negatyw. Strasznie jestem wściekła z powodu tej infekcji ale słyszałam, ze u wielu kobiet to objaw ciąży, tym bardziej, ze nigdy mnie to nie spotkało. Wczoraj ból krzyża ( towarzyszący mo zawsze przy @) był niezłe odczuwalny. Na usg jajnik i macica jest jak najbardziej Ok. Test mam wykonać w dniu miesiączki ( o ile nie przyjdzie) czyli w środę.Nie wiem tylko skąd ten ból. Czy któraś z Was miała podobne doświadczenia?
Pozdrawiam -
MaGo wrote:Rodzynka66 jak długo się starałaś?
Dokładnie 2,5 roku z czego pierwszy rok "na luzie" i przy beznadziejnym lekarzu (jak się później okazało), bo nie było możliwości zajścia - pęchęrzyki Graffa nie pękały.
Tizzi - gratulacje Będziemy mieć rówieśników Też miałam to milutkie ciągnięcie -
Kingocha ja czegoś takiego nie miałam. Trzymam kciuki za dwie kreseczka w środę
Rodzynka również gratuluję i widzę, że suwaczki mamy na podobnym etapie. na kiedy masz termin?
U mnie już 1 grudzień.
Piersi dają mi o sobie mocno znać. Jeszcze jak żyje to nigdy tak ich nie odczuwalamLea
-
Hej. Mnie kilka dni po owu mocno bolały piersi. Od środy bóle podbrzusza, "ciągnie" mnie w prawej pachwinie, bolą cycuchy. W piątek 2 testy- pozytywne grube krechy, bHcg z krwi 227. Dzisiaj po wypiciu porannej szklanki mleka zdychałam kilka godzin- odruchy wymiotne i mdłości.
-
U mnie tez bole piersi, ciagniecie w jajniku z ktorego byla owulka plus jeszcze typowe klucie w szyjce i sennosc - okrutna sennosc.
Flowwer lubi tę wiadomość
-
Witajcie kobietki
Kingocha wrote:Strasznie jestem wściekła z powodu tej infekcji ale słyszałam, ze u wielu kobiet to objaw ciąży, tym bardziej, ze nigdy mnie to nie spotkało.
U mnie ok 2 dnia po owu, przy jednej wizycie w wc miałam mnóstwo, ale to mnóstwo serwatki, trochę się wtedy przestraszyłam. Infekcje czasem przechodziłam, ale nie takie! Ważne jest też to, że przy infekcji odczuwa się pieczenie, tutaj tego nie było Trzymam kciuki aby u Ciebie było to czymś pozytywnym jednak
Pozostałe objawy to budzenie się w nocy, raz obudziłam sie cała mokra (podejrzewam zagnieżdżenie), dziwne sny, nocne poty, ciężki oddech, gazy, wrażliwe sutki, powiękzone piersi, czasem ciągnięcie prawego jajnika, uderzenia gorąca.
Test pozytywny 11 dnia po owu -
U mnie rodzice i rodzeństwo dowiedziało się po pierwszej potwierdzającej wizycie. To był 5 tydzien, nie było jeszcze serduszek i chcieliśmy poczekać z tym do nastepnej wizyty, ale zaczęli częstować alko i musieliśmy powiedzieć
Po kolejnej wizycie dowiedzieli się znajomi i ludzie z pracy bo dostałam od razu l4.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
rodzynka66 wrote:Dziękuję! Ovu pokazuje mi,że mam termin na 30 listopada, ale zobaczymy, jak ginekolog wyliczy. Wizyta już w środę - nie mogę się doczekać, choć serduszka pewnie jeszcze nie będzie widać... A Ty kiedy masz pierwszą wizytę?rodzynka66 wrote:A powiedziałyście już rodzicom, teściom, pracodawcy? Czy czekacie, aż serduszko będzie na USG?
Wachciowa lubi tę wiadomość
Lea
-
rodzynka66 wrote:Czyli każdy inaczej
My dziś powiedzieliśmy moim rodzicom - cóż za emocje
Na resztę przyjdzie czas po USG...
Miłej niedzieli
My tez powiedzielismy rodzicom i siostrzr B. Z moimi tesciami i szwagierka mieszkamy jak narazie na kupie wiec nic sie nie ukryje.Zwlaszcza ze ja palilam no i odrazu by bylo widac.A z moim Tata tez musialam sie podzielic bo od smierci mamy jestesmy blisko i nie mam przrd nim tajemnic.Wachciowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny!
Od razu powiem, ze to moj pierwszy raz na forum także wybaczcie za moje gafy...
Powiedzcie mi proszę ze swoich doswiadczen czy mozliwe, ze jestem w ciąży. Kochalam sie z moim mężczyzna 19dc, dzien po owulacji. Od 4 dni mam bardzo wrazliwy i nabrzmialy biust, mam również przerywane bole jak na @... boli nie boli, boli nie boli.... Do @ jeszcze 8 dni a ja cala chodze jak na szpilkach. Myslicie, ze jest szansa, ze zagniezdzila sie we mnie fasolka?
Co myślicie??nowaaa -
Jak masz 8 dni do @ to bardzo wątpliwe że to są objawy ciąży, co oczywiście nie oznacza że nie będziesz.
Skąd wiesz że owulacja była 18 dc? Od razu mówię że jedyny 100% sposób na potwierdzenie to monitoring - ani testy, ani objawy, ani temperatury (w tym algorytm ovufriend) nie wyznaczą dokładnie terminu owu.Insanity: doing the same thing over and over again and expecting different results. (anonim)