Progesteron w ciazy
-
WIADOMOŚĆ
-
Takmala wrote:Hej czy ktoś mi podopowie? Zrobiłam na własna rękę badanie bety i proga i nie wiem czy wyniki proawidlowe...
Dzisiaj jest mój 27 dzień cyklu czyli około 12 dzień od owu (3tc+5 dni)
Beta-HCG - 137mlU/ml
Progesteron 90,330nmol/l czyli 28.40 ng/mL
Czy to prawidłowe normy? jak było u was?
Prawidlowe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Olia wrote:Hej. To moj pierwszy post w dziale ciazowym. Dzis moj 13 dzien po owulacji. Zrobilam badania beta ktore wynosi 244mlU/ml i progesteron 19.40 ng/ml. Martwi mbie progesteron czy nie jest za niski ?
Nam podano zarodka i 10 dnia po tranferze (15 dpo) moja beta wynosiła 344 a prog 51 i ginka zaczęła walczyć by mi podnieść proga. Powiedziała, ze gdyby byl koło 100 to byłaby spokojna. Tydzień po pierwszej becie mój progesteron wynosi 75 przy becie ponad 4800. Tak więc najlepiej skontaktuj się z ginem -
Hej,
czy ktoś może mi pomóc? Bhcg z dzisiaj 471 miu/ml a progesteron 10,34 ng/ml. Wg norm na badaniu powinien być od 11...Ania0306 lubi tę wiadomość
"Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie."
06.04.2016 I iui 14.05.2016 II iui 21.06.2016 III iui -
Asia08 wrote:Hej,
czy ktoś może mi pomóc? Bhcg z dzisiaj 471 miu/ml a progesteron 10,34 ng/ml. Wg norm na badaniu powinien być od 11...
Też mi się wydaje, że trochę niski. Ja przy wyższym dostałam duphaston. Pewnie lekarz coś zapisze i będzie ok. Na Twoim miejscu skonsultowałabym się z lekarzem jak najszybciej.08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
nick nieaktualnyMałaMiss wrote:Nam podano zarodka i 10 dnia po tranferze (15 dpo) moja beta wynosiła 344 a prog 51 i ginka zaczęła walczyć by mi podnieść proga. Powiedziała, ze gdyby byl koło 100 to byłaby spokojna. Tydzień po pierwszej becie mój progesteron wynosi 75 przy becie ponad 4800. Tak więc najlepiej skontaktuj się z ginem
Pierwsze słyszę o takich wartościach dla ciąży tak młodej 😳😳
Nie pomylilas wartości ? Napewno chodzi o jednostkę ng?
Jeśli jeszcze tu zagladasz to napiszMartuśka87 lubi tę wiadomość
-
Anetka w cyklach stymulowanych wszystko jest możliwe. Ja w pierwszej ciąży po clo i ovitrelle 12dpo miałam próg ponad 600 w jednostce ng, 15 dpo już spadł na 120 bodajże. Później nie badałam.
Teraz ciaza na cyklu naturalnym bez leków i mam „tylko” niecałe 20ng.2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
nick nieaktualnyEvli wrote:Anetka w cyklach stymulowanych wszystko jest możliwe. Ja w pierwszej ciąży po clo i ovitrelle 12dpo miałam próg ponad 600 w jednostce ng, 15 dpo już spadł na 120 bodajże. Później nie badałam.
Teraz ciaza na cyklu naturalnym bez leków i mam „tylko” niecałe 20ng.
No chyba że tak ... Ja miałam jak dobrze pamiętam w 10-11 tygodniu 32ng i mówiono że super 🤷♀️
-
Cześć,
od miesiąca rozpoczęliśmy starania o dziecko, dziś w 24 dniu cyklu zrobiłam badania krwi pod względem hormonów, wszystko wyszło w normie oprócz progesteronu, który wyszedł 39,00 ng/ml, czy tak podwyższony progesteron może znaczyć, że jestem w ciąży? Nie robiłam badań na hCG, a w listopadzie w tym samym czasie progesteron wynosił 14 ng/ml.
Dziękuję za odpowiedź -
Hej dziewczyny. To moja trzecia ciąża, pierwsza była z in vitro, poroniłam w 9 tygodniu, powodów nie znam, wszystko przebiegało ksążkowo... Druga była pół roku później, poroniłam w 9 tyg, od początku przyrosty bety były słabe, badania genetycznie z materiału poronnego wykazały trisomię i to rozległą. Zaraz po poronieniu, nawet nie dostałam okresu, zaszłam w kolejną ciążę, nawet nie przypuszczałam, że to będzie możliwe, dodam, że staramy się z mężem o dziecko już jakieś 5 lat, więc tym bardziej szok, że tak szybko się udało. Teraz jestem w 8 tydzień 1 dzień ciąży. W 5 tygodniu 3 dniu ciąży poziom progesteronu wynosił 22,3 ng/ml. W 8 tygodniu 20,7 ng/ml. Czy ten spadek powinien mnie niepokoić? Nie biorę żadnych leków na podniesienie poziomu progesteronu... Czy każdy spadek progesteronu w ciąży powinien niepokoić? Badania robiłam w tym samym laboratorium, o podobnej godzinie.
-
Witam mam pytanko 1dc kiedy powinnam dostać okres test pozytywny, beta 112 a progesteronu 42!! Trochę się martwię, norma to 21 w moim laboratorium. Co myśleć ??? Czy ten progesteronu w porównaniu do bety nie jest za duży?? A beta nie jest za mała??? Pomocy!!!35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0