Puste jajo płodowe?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć. Jestem tu stosunkowo nowa.
Wg belly dziś mój 8 tc, 4 t płodu. Po pozytywnych testach wybrałam się do lekarza (2 tyg temu), ale lekarz stwierdził, że na usg jeszcze za wcześnie i poprosił o wizytę po tygodniu. Na wizycie w ubiegłym tyg widoczne jajo płodowe... podejrzenie- puste... czekam do jutra na kolejne usg
Czy któraś z was miała podobnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2015, 09:51
-
w grudniu miałam wywoływane poronienie ponieważ ciąża zatrzymała się w 6 tygodniu... (załamka), 20 stycznia miałam ostatni raz @... pełne zaskoczenie jestem w ciąży.... byłam we wtorek u gin... (6tc) diagnoza "brak zarodka w pęcherzu płodowym" i znowu załamka.... czekam teraz do poniedziałku na następne USG... trzymajcie kciuki... pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:49
-
Widzę, że coraz częściej pojawia się ten temat na forum. Mnie tez to spotkało. Jeśli mogę coś doradzić, zrób betę HCG badanie kosztuje 30 zł powtórz za 48 godzin i to da jakiś odnośnik czy ciąża się rozwija, chociaż 100% pewności nie dostaniesz, ale jeśli wzrośnie będziesz miała czyste sumienie, że poczekałaś ile się dało.
Ja byłam na usg 26 lutego - diagnoza źle rozwijająca się ciąża - i beta około 36 tysięcy 7 tydzień i 4 dzień, kolejnego dnia znowu usg - ta sama diagnoza - puste jajo płodowe.
3 marca wizyta u lekarza - potórka bety - usłyszałam, ze beta będzie dużo niższa jeśli to puste jajo - tego samego dnia wynik - beta ponad 91 tysięcy.
Lekarz kazał mi czekać, dziś mam usg o 17:40. Czekałam na ten dzień jak na wyrok. Doktor powiedział, ze jest 50/50. Dziś przyjdzie mi zmierzyć się z rzeczywistością. -
OtoJa wrote:Pytanie szczególnie do dziewczyn, u których podejrzewano lub stwierdzono puste jajo płodowe (ciążę bezzarodkową)... w którym tyg można w 100% potwierdzić puste jajo? wiem że kalendarz belly może wskazywać na większą ciążę...
haen lubi tę wiadomość
-
Ja tez miałam podejrzenie pustego jaja, już opisywałam moją historię parę razy.
Na sprzęcie w przychodni NFZ pęcherzyk 22 mm, pusty, tego samego dnia w prywatnym gabinecie na nowoczesnym sprzęcie widoczny zarodek 5mm z bijącym serduszkiem to był 7 tydzień ciąży (6t+2d).