Rodze w Marcu 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hey przyszłe Mamy ! Są tu już jakieś które przed chwilą zobaczyły dwie kreski na teście ? Ja wczoraj zrobiłam rano i dzisiaj rano i po południu i wyszla druga slaba kreska ale jest miałam tak samo z moim pierwszym Synkiem jakieś objawy już macie ? chwalić się testami ! Pozdrawiam !!
-
Hej, zrobiłam 4 dni temu wszystkie testy maja dwie czerwone grube krechy! To moja pierwsza ciąża. Akurat z mężem ustalaliśmy, że pod koniec roku zaczniemy się starać Akurat dwa dni temu miałam wizytę u gin, poleciałam do niego z wiadomością o ciąży. Jak na razie na usg widać tylko bąbelek, wczesna ciąża. w czwartek mam kolejne usg. Objawy miałam w dzień miesiączki przez jeden dzień. A tak to czuję się świetnie Od razu zaczęłam brać kwas foliowy i witaminki dla ciężarówek
Pozdrawiam!
EDIT:
Ba... już od razu lekarz mi powiedział, że nie mogę rodzić naturalnie, ponieważ mam dość pokaźną torbiel w głowie i kwalifikuje się na cesarkę. Nie wiem czy się cieszyć, czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 10:16
Nysiowata lubi tę wiadomość
-
Natka94 no to Gratulacje !! u mnie jak na razie są to slabe kreski , cieniutkie ale są nawet mój je widzi chociaż przy pierwszym dziecku nic nie widział i odpuściłam wtedy i po kilku dniach zaczely boleć mnie piersi i koleżanka poleciała mi po test i na drugi dzień zrobiłam z porannego i już wtedy wyszly dwie grube piękne czerwone krechy ja prawdopodobnie w środę będę szła do ginekologa , pewnie każe iść na bete i zobaczymy czy ciąża prawidłowo się rozwija . Ja objawy jakie jedynie mam to mdłości po czymś jak zjem . Ja tak samo już biorę witaminki , zdarza mi się zapomnieć ale tak to systematycznie Cesarka czy sn to jest nie ważne , najważniejsze by zdrowe się urodziło ja rodziłam sn i powiem szczerze po mimo ogromnego bólu chciała bym jeszcze raz to przeżyć . No zobaczymy jak to będzie
-
Cześć marcowe mamy Jesli chcecie- w kategorii "w ciązy-ogólne" powstał wątek "marcowe dzieci 2018"- za chwilę będziemy w kolejnym trymestrze, więc chyba dość neutralnie będzie w temacie "ogólne"- tam też są wszystkie wątki z konkretnymi miesiącami pozdrawiam
-
Witajcie!
Od paru godzin żyję z informacją, że jestem w ciąży i to będzie moja pierwsza ciąża. Wszystko jest dla mnie nowe. Witaminy zażywam od niepełnego miesiąca, więc trochę się boję czy to nie za krótko. Od niedawna mieszkam w nowym miejscu za granicą, więc dopiero muszę poszukać ginekologa i potwierdzić ciążę. Mam nadzieję, że wszystko powoli zacznie się układać
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Ja tez sie dopisuje. Testy były negatywne cały czas, poszłam na be te bo w tym miesiącu byli tak ze mój mąż w końcu "nie bal sie" ze mną bawić. I niespodzianka: 57. Nie wierzyłam, poszłam na drugi dzień bo pierwszy pomiar to moze być pomyłka czy cos, ale nie. Beta 115. Takze tez marzec u mnie jak donoszęWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Hej, można dołączyć?
U nas w piątek wydarzył się CUD!
Wymodlony, wyczekany, wystarany, pokochany od 5.30 rano gdy zrobiłam te testy (dwa wyraźne) - NASZ NAJWIĘKSZY CUD NA ŚWIECIE!!!
Mówię o cudzie, bo za nami 9 miesięcy nieudanych starań. Morfologia męża nasienia na poziomie 0% i właściwie brak szans na naturalną ciążę. Do tego mój obecny cykl, określony przez ginekologa jako bezowulacyjny. Nie mam pojęcia jakim cudem to się stało w naszej sytuacji i jestem pełna obaw, ale skoro wierzyłam w cuda, to będę wierzyć w nie dalej. Będę wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Piątkowa beta 38,3 niziutka, ale sama sobie tłumaczę, że to przecież był dopiero 29dc. Dziś powtarzam, oby prawidłowo przyrosła!
Przewidywany termin porodu na 9 marcaassia lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam be te wczoraj. Juz trzecia z kolei. Wyszło 911. Dziś byłam na usg. Ale wg usg kropek jest za mały zeby go zmierzyć. Lekarz powiedział ze 2 - 3 tydzień i to by sie zgadzało zgodnie z przytulania, owulacji i implementacja. Tylko dlaczego taka beta wysoka?Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
nuuutella wrote:Witam sie tez, w niedziele robilam test, wyszla kreska anemiczna, dzisiaj juz wyrazniejsza
Mam teraz zagwostke, bo w polowie lipca mam szkolenie ok. 8h drogi pociagiem i nie wiem czy nie zrezygnowac...
Ja juz w jednej byłam. I wiem ze w ciąży nie mozna sie na sile unieruchamiac. Ja do ósmego miesiąca normalnie funkcjonowała, gotowałam, sprzątam, i jeździłam na całonocne roboty. Jakbym na poczatku ciąży lamentowała ze jestem w ciąży i wszystkiego mi nie wolno to przesłanym do góry dnem cala ciążę. A ciąża to przecież część naszego ciała, a nie niechciany nowotwór który nas osłabia.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10