Rodze w Marcu 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
OvuGrażyna wrote:Nie boisz się lecieć?
My myślimy nad odwolaniem naszego lotu do Mediolanu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 21:58
-
nick nieaktualny
-
monia8729 wrote:Cześć dziewczyny dzisiaj jakąś godzinę temu dostałam lekkie plamienia nie widać na papierze ale miałam lekko na bieliźnie wzięłam luteine po lutowym poronieniu czy mam się czym martwić jestem w 5 tc
Ja też w piątym tygodniu miałam plamienia. Do tego dziwne kłująco-skurczowe bóle brzucha i poważnie się wystraszyłam. Pojechałam na izbę przyjęć. Tam zrobili mi usg i okazało się, że wszystko jest o.k. Ginekolog stwierdził, że plamienia w pierwszym trymestrze mogą być nadal efektem implantacji i rozwoju zarodka. Dostałam Duphaston i biorę do dziś. Na razie plamień brak. Jestem w 9 tygodniu.
Oczywiście jeżeli nie byłaś u lekarza, to polecam pójść jak najszybciej, nie ma to jak konsultacja. A przy okazji na pewno Cię to uspokoi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 23:18
-
Witajcie dziewczyny
Mialam transfer AZ 16/06
24/07 widziałam i słyszałam serduszko tętno - 127:)
pęcherzyk ciązowy malutki 19 mm, zarodek 10 mm.
Jakiej wielkości były Wasze pecherzyki i dzidzie w połowie 7 tc???
Kontrolę mam 01/08.
Anna
NK 14%, histerolaparoskopia x 2 - udrożnione jajowody. Hiperprolaktynemia, niedoczynność tarczycy - euthyrox 25mg
Zalecenia - encorton 10mg, heparyna razy 2 drobnocząsteczkowa, wlewy intralipidu.
1994 - córka
2016 - cb, 2017.06 - transfer AZ 8tc , 2018.02 - CN 7 tc
2018.11.13 - criotransfer AZ - 2x8A - nieudany -
Ja byłam ostatnio na USG, z OM wynika mi, że jestem w 8 tygodniu jednak z USG wynika, że to 6 tydzień. Serduszko już słyszałam. Zobaczymy co będzie dalej. Mam nadzieję, że to nie oznacza, że zarodek się wolno rozwija. W poniedziałek czekają mnie badania krwi i moczu. Nie miałam żadnych plamień i nie biorę żadnych leków. Następną kontrolę mam 9 sierpnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 09:19
-
Marietta wrote:Cześć marcowe mamy Jesli chcecie- w kategorii "w ciązy-ogólne" powstał wątek "marcowe dzieci 2018"- za chwilę będziemy w kolejnym trymestrze, więc chyba dość neutralnie będzie w temacie "ogólne"- tam też są wszystkie wątki z konkretnymi miesiącami pozdrawiam06.01.2010 - syn Artur
08.2013 - [*] 8t
08.2016 - [*] 9t
06.03.2018 - syn Marek -
Ja również witam jestem już po kilku wizytach u ginekologa . Widziałam już serduszko i maluszek, jak na swój tydzień (9) wcale nie taki mały. Bardzo szybko rośnie i jest już duży , chociaż brzuszka jeszcze za wiele nie widać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2017, 18:21
Anna1975 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, jestem chyba najnowsza z nowych
Jestem po 3 wizytach u ginekologa, wg om to 7t4d ale wg usg ciąża tydzień młodsza. W ubiegły czwartek było już widać zarodek i serduszko, więc bardzo się cieszę. Mam za sobą plamienia, więc od tamtej pory w razie "W" biorę luteinę i duphaston. A w domu mam 2,5 roczną córę