Silny okresowy ból brzucha
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dziś w nocy bardzo bolał mnie brzuch:( Bóle bardzo podobne do okresowych. Chwilka bólu i spokój i znowu ból i spokój... Nie mam żadnych plamień, beta przyrasta prawidłowo, lekarza mam dopiero w piątek... Jak myślicie czy mam się martwic???
Nasz pierwszy cud 1.04.2015 Kornelia :* -
Nie masz się nie martwić ponieważ w początkach ciąży rozciąga się macica. Bóle miesiączkowe na początku ciąży są normalne i nie wskazują nic złego. Tak samo jak bóle w pośladku , pachwinach, kłucie i ciągnięcie w jajnikach. Organizm próbuje przystosować się do nowych warunków w jakich będzie funkcjonował przez najbliższe 9 miesięcy. Jeśli bardzo boli to weź nospe i leż, odpoczywaj.
Krysti, gosiunia, Młoda Mama :), Konwalia, isssi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hi dziewczyny jestem w 7 tc i też ciągle odczuwam bóle podbrzusza i kłucie w jajnikach ;/ trochę się boję, bo moja pierwsza ciąża była ciążą pozamaciczną i bardzo zależy mi żeby teraz wszystko było ok. Czy myślicie,że mogę połknąć nospe? Jestem jeszcze zielona w temacie ciąży, bo póki co byłam tylko na jednej wizycie u gina, następną mam w środę,a te bóle są nie do zniesienia
-
kochane ja właśnie drugi dzień zdycham z bólu, a że plamię to wczoraj byłam u gina, dał mi dupka na plamienia a bóle powiedział że to normalne bo zarodek się wgryza w ściankę macicy i to może boleć..... szczerze mówiąc zastanawiam się nad nos-pą, a ból mieście się w podbrzuszu i ciągnie do pachwiny promieniując w pośladek i prawa nogę, najgorzej to mnie boli noga
-
nick nieaktualnyWitam.Mnie zanim jezcze dwoeidziałam się o ciąży strasznie bolało podbrzusze najbardziej wnocy takie skurcze,że masakra przez dwa tyg teraz boli tylko od czasu do czasu nawet nospa nie pomagała,ponoc to normalne bo macica się rozszerza.Teraz biore luteine 3x1
Wierząca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć. Ja jestem po pierwszej wizycie u ginekologa. Z obliczen belly wynika ze to 6tyg i 2 dni a ginekolog po zrobieniu usg stwierdzil ze to 5-6 tydzien. Na wizyte czekalam z niecierpliwoscia bo rowniez mialam silne miesiączkowe bóle podbrzusza które towarzyszyly mi również 1,5 roku temu przy poronieniu w 10tyg. No i niestety tym razem rowniez jest cos nie tak... beta niby dobrze wzrastala, progesteron w tamtym tyg 12,8 ale zaczęłam od razu przymować duphaston a tu się okazało po dzisiajszym usg ze ciąża ma małe szanse na rozwinięcie się. Lekarz stwierdzil ze jest zbyt duze ciałko zółte i jak najszybciej mam wykonac badania ANA-1, ANA2, Przeciwciała antykardiolipidowe . Mam cichą nadzieje że wszystko będzie dobrze ale jak pomysle ze znowu mam przechodzic przez to co wczesniej to nogi się podemną uginają.
Trzymajcie się. -
nick nieaktualnySandra daj znac co u Ciebie. Trzymam kciuki. Ja jestem w 4 tyg 6 dniu ciazy. Dzis pobolewa mnie lewy jajnik i jestem jakas slabsza. W pon bylam u gin (4tydz4dzien). W macicy byl widoczny 3mm pecherzyk. Za 2 tyg mam ponowna wizyte. Jako ze staramy sie z mezem o dzieciatko juz 1,5 roku to jestem przewrazliwiona i pelna obaw. Na poczatku roku zobaczylam juz 2 kreski na tescie, coprawda ta ciazowa slaba ale byla. Wtedy sie nie udalo ale tez nie bylam u gin, potem stwierdzil ze to ciaza biochemiczna. Tym razem pecherzyk byl widoczny:) Mialam tylko nadzieje ze dostane duphaston lub luteine ale moj lekarz stwierdzil ze do momentu kiedy nie ma plamienia czy komplikacji to nie widzi sensu jej brania.
Ide spac i zobacze co przyniesie jutro... Mam nadzieje ze ten bol jajnika ustanie bo mnie niepokoi.