szybki przyrost beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie kochane Mamusie. Jestem tu nowa, aczkolwiek zaglądałam na forum podczas starań
Pochwalę się- ciąża potwierdzona, cieszymy się Moje pytanie dotyczy przyrostu beta HCG. Podaję wyniki:
4.09 beta: 37,3
8. 09 beta: 358,8
Jestem w lekkim szoku, że wyszła taka różnica- po 48 godzinach wzrost książkowo powinien się maksymalnie podwoić i po kolejnych 48 godzinach spodziewałam się wyniku max. 150 a tu wartość jeszcze więcej niż podwójna Lekarz oczywiście każe czekać na badanie, wujek google straszy zaśniadem, a co Wy sądzicie? Po cichutku liczę na bliźniaki, jest szansa?...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2018, 15:51
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
nick nieaktualny
-
Też się bałam zaśniadu.. Miałam bety po 15 tys w 20dpo i jest piękna pojedyncza duża zdrowa dzidzia
MNIE uspokajali więc i ja uspokajam:)Rose13 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, pisząc zastanawiam się tylko czy jest szansa na bliźniaki, czy może ktoś miał podobnie i pukały dwa serduszka U nas jest szansa, bo w rodzinie były, dlatego nawet nie martwię się zaśniadem, tylko raczej szukam nadziei że to jeden bobasek "ekstra" Bardzo bym chciała Aczkolwiek widzę, że są mamy z ogromną betą i pojedynczą ciążą więc tonuję swoją radość
Yoko lubi tę wiadomość
synek 2013r
Aniołek 14 tc -
Mój pierwszy przyrost wyniosl 182%, pozniej juz po 153%. I nie mam blizniakow Mam jednego silnego synka w brzuchu
Często to po prostu oznacza, że zarodek jest silny
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Lena2305 wrote:Dziewczyny, pisząc zastanawiam się tylko czy jest szansa na bliźniaki, czy może ktoś miał podobnie i pukały dwa serduszka U nas jest szansa, bo w rodzinie były, dlatego nawet nie martwię się zaśniadem, tylko raczej szukam nadziei że to jeden bobasek "ekstra" Bardzo bym chciała Aczkolwiek widzę, że są mamy z ogromną betą i pojedynczą ciążą więc tonuję swoją radość
Szansa jest -
Cześć (nie wiem, czy ktoś tu jeszcze jest! ). Ja się trochę zaniepokoiłam szybkim przyrostem bety, bo 11.02 miałam [91,54], a 15.02 [707,59]. Oczywiście już zaczęłam czytać o zaśniadach i wadach płodu, ale jeszcze biorę pod uwagę to, że może być ciąża bliźniacza (ciąża jest z in vitro, podano mi 2 zarodki, ale nie wiem, ile się przyjęło, bo na USG lekarz kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie). I nie panikować. Ale co on tam wie, tylko my wiemy, co to za emocje .
-
Palemka wrote:Cześć (nie wiem, czy ktoś tu jeszcze jest! ). Ja się trochę zaniepokoiłam szybkim przyrostem bety, bo 11.02 miałam [91,54], a 15.02 [707,59]. Oczywiście już zaczęłam czytać o zaśniadach i wadach płodu, ale jeszcze biorę pod uwagę to, że może być ciąża bliźniacza (ciąża jest z in vitro, podano mi 2 zarodki, ale nie wiem, ile się przyjęło, bo na USG lekarz kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie). I nie panikować. Ale co on tam wie, tylko my wiemy, co to za emocje .
Za mały przyrost jak na zaśniad. Wygląda to na szybki rozwój pojedynczej ciąży, albo normalny rozwój ciąży bliźniaczej (czego Ci życzę)Rose13 lubi tę wiadomość
-
Palemka wrote:Cześć (nie wiem, czy ktoś tu jeszcze jest! ). Ja się trochę zaniepokoiłam szybkim przyrostem bety, bo 11.02 miałam [91,54], a 15.02 [707,59]. Oczywiście już zaczęłam czytać o zaśniadach i wadach płodu, ale jeszcze biorę pod uwagę to, że może być ciąża bliźniacza (ciąża jest z in vitro, podano mi 2 zarodki, ale nie wiem, ile się przyjęło, bo na USG lekarz kazał przyjść dopiero za 2 tygodnie). I nie panikować. Ale co on tam wie, tylko my wiemy, co to za emocje .
11.02 - beta 49
13.02 - beta 241
15.02 - beta 694
Też jestem po transferze, ale miałam pojedynczy zarodek.
Wizyta dopiero za tydzień, ehhh, ile się człowiek musi ostresować -
Leira,
a skąd wiesz, że za mały przyrost? Pytam, bo ja jestem całkiem zielona, jeśli chodzi o te tematy :p.
bonnie1234,
to może te ciąże z in vitro tak mają? :p Ja też trochę czytałam na różnych forach, że dziewczyny w pojedynczej ciąży (naturalnej) miały taki szybki przyrost, a dziecko było jedno i urodziło się zdrowe. -
bonnie1234 wrote:Palemka mam podobne obawy, bo u mnie:
11.02 - beta 49
13.02 - beta 241
15.02 - beta 694
Też jestem po transferze, ale miałam pojedynczy zarodek.
Wizyta dopiero za tydzień, ehhh, ile się człowiek musi ostresować
Przyrosty są piękne, nie ma się czym stresować, dynamicznie się ta ciąża rozwija -
Palemka wrote:Leira,
a skąd wiesz, że za mały przyrost? Pytam, bo ja jestem całkiem zielona, jeśli chodzi o te tematy :p
Z moje wiedzy i rozmów z osobami po zaśniadach wynika, że ciąże zaśniadowe mają zwykle nieracjonalnie wielkie przyrosty, przekraczające zwykle normy dla danego tygodnia, a wartości tych przyrostów często mierzone są w tysiącach procent, albo i lepiej.
-
Lekarz kazał sprawdzać betę raz w tygodniu dopóki nie osiągnie minimum 15 tys. i wtedy na USG. Jutro zaczynam 6. tydzień, także to chyba będzie kwestia kilku dni. BARDZO się obawiam, czy wszystko będzie dobrze. Cała ja .
bonnie1234, jak u Ciebie?Victoria_86 lubi tę wiadomość
-
Palemka wrote:Lekarz kazał sprawdzać betę raz w tygodniu dopóki nie osiągnie minimum 15 tys. i wtedy na USG. Jutro zaczynam 6. tydzień, także to chyba będzie kwestia kilku dni. BARDZO się obawiam, czy wszystko będzie dobrze. Cała ja .
bonnie1234, jak u Ciebie?
11.02 - beta 49
13.02 - beta 241
15.02 - beta 694
21.02 - beta 8700
Dla 5 tygodnia ciazy norma bety jest 18 - 7 340 mIU/ml, a ja w połowie 5 tygodnia mam juz prawie 9 000. Na necie juz sobie poczytalam o czym to moze swiadczyc i sie martwie ehhh (ciaze mam pojedyncza) -
bonnie1234 wrote:A ja sie dalej stresuje
11.02 - beta 49
13.02 - beta 241
15.02 - beta 694
21.02 - beta 8700
Dla 5 tygodnia ciazy norma bety jest 18 - 7 340 mIU/ml, a ja w połowie 5 tygodnia mam juz prawie 9 000. Na necie juz sobie poczytalam o czym to moze swiadczyc i sie martwie ehhh (ciaze mam pojedyncza)
A kiedy miałaś OM?