X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Tetno płodu
Odpowiedz

Tetno płodu

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj skąd ja to znam.... mam wizytę serduszkową w czwartek. Raz czuję, że będzie waliło jak w bęben a raz, że nic nie wyjdzie...

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Dzięki za miłe słowa. Sama w jednej chwili czuje że wszystko będzie dobrze a za godzinę mam ochote płakać że to już po wszystkim...
    Ja tez tak mam, uwierz mi! Dwa tygodnie temu serduszko bilo 130/min lekarz na nfz nie dawal malemu szans.....w piatek bylam na wizycie bilo Juz 167/min
    Dzis jest wtorek, w piatek mam kolejne usg, A i tak mam dziwne mysli.... wiec wiem o czym mowisz....

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki!
    A ja się zastanawiam - mi lekarz nie podał wartości tetna,tylko powiedział ze jest i jest tetno.nie ma wskaźnika na usg. Czy powinnam się niepokoić?

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh..dobrze że mogłam się komuś wygadać. Narzeczony mówi że panikuje że skoro lekarz powiedział że najważniejsze że ciąża się rozwija i że widać serduszko to jest dobrze.. a ja sobie chyba sama wmawiam że jest coś nie tak bo już się tyle naczytałam o martwych zarodkach.. a tak w sumie to lekarz nawet nie dał mi nic złego do zrozumienia...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czytaj. Internet "ryje banię" :D
    Za to zawsze możesz się wygadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:59

Chica Mala lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga- Nie, nie powinnas. Bo generalnie nie powinno sie mierzyc tetna do 12 tygodnia, bo to 'męczy' maluszka, wiec to dobrze. U mnie na ip zmierzyli np A potem znow na ip przy kroplowce. To nic niepokojacego, madry lekarz. Wazne ze Boje, A nie ile bije.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 19:55

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małabella wrote:
    Ehh..dobrze że mogłam się komuś wygadać. Narzeczony mówi że panikuje że skoro lekarz powiedział że najważniejsze że ciąża się rozwija i że widać serduszko to jest dobrze.. a ja sobie chyba sama wmawiam że jest coś nie tak bo już się tyle naczytałam o martwych zarodkach.. a tak w sumie to lekarz nawet nie dał mi nic złego do zrozumienia...
    To przestan to czytac.... to samo sobie z glowa zrobilam co Ty. Musisz przestac, bo zeschizujesz....

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własne kiedyś usłyszałam takie mądre słowa że w ciąży najbardziej szkodzi internet.. i tak chyba jest w moim przypadku..

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec zakoncz to czytac. Kup sobie jakas ksiazke o ciazy albo zainstaluj aplikacje ktora pokazuje Ci rozwoj maluszka Ale PRZESTAN CZYTAC O ZLYCH RZECZACH.....

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz rację nie będę więcej tego czytać... W sumie już miałam raz nauczkę żeby nie czytać "dobrych" rad z internetu... Po tym czego się naczytałam powinnam jeździć na wózku a chodzę i dobrze się trzymam :-)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchaj mam pomysl, daj kontakt do meza. Zadzwonie i powiem, Zeby wprowadzil Ci kontrole rodzicielska na takie glupoty:p

2016 🩷

2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym jak bedziesz to czytac i sie fazowac, to sama doprowadzisz do tragedi

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :-) poprawiłaś mi humor który od rana nie był za dobry. Lepiej wejść na forum i pogadać z kimś pozytywnym niż czytać jakieś dolujace bzdury w necie. Narzeczony i tak już na mnie krzyczy że przyciagam czarne myśli więc może darujmy mu kolejnych stresów :-D:-P dobrze że są tacy ludzie jak ty którzy potrafią pocieszyć na odległość :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!
    A Ty Malabela trzymaj się!

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma sprawy, jesli masz potrzebe pusz na priv, zawsze mozna pogadac i sie posmiac:) ja na forum spedzam Cale dnie, bo moj nie pozwala mi Juz pracowac:p
    Bardzo dobrze, ze na Ciebie krzyczy, Ale widocznie za cicho, skoro nie rozumiesz i piszesz czarne scenariusze!

Macierzystwo to czas kiedy calee zycie bedziesz sie martwic, od ciazy, do samego konca. Siec wyluzuj, bo za rok to Ty osiwiejesz, a ten Twoj to ja nie wiem....

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też siedzę w domu cały czas bo pracy niestety lekkiej nie mam i gin w sumie od początku kazał siedzieć na zwolnieniu...może to przez to że ciągle siedzę w domu wymyślam takie głupoty.. no nic mam nadzieję że wszystko będzie dobrze :-D

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz nadzieje, A BEDZIE DOBRZE.

matko, co za uparta kobieta...

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nie masz nadzieje, A BEDZIE DOBRZE.

matko, co za uparta kobieta...
    Tak tak :-D przecież się staram :-D

• Patutka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz sie Nie starac, tylko to wiedziec ;)

2016 🩷

2020 🩵

• Małabella Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) byłam dzisiaj u lekarza i z moja fasolka wszystko w najlepszym porządku. Więc jednak to prawda że w ciąży najbardziej szkodzi dostęp do internetu ;-) jestem już spokojna i obiecuje że niczym więcej mojej fasolki nie będę zamartwiać :-)

‹‹ 2 3 4 5 6
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ