X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr TSH w I trymestrze OCENCIE
Odpowiedz

TSH w I trymestrze OCENCIE

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wyniki TSH, wynik to 2,05 uIU/ml. Zamartwiam się teraz, że to zły wynik, naczytałam się, że powinien być poniżej 2! 2 late temu badałam tarczyce z usg 9profilaktycznie) i było wszystko ok! Wyszło wtedy 1,3! ;(
    Jutro 1 wuzyta u gina, boję się ;(

Jak myślicie dziewuszki :( ?

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, jak powinno być, słyszałam tylko, ze w momencie starania się powinno być poniżej 2,0.
    Ja wyniki na tarczycę robię jutro.
    A co Ci powiedział lekarz?

Aniołek [*] 5tc - 15/08/2012
    Aniołek [*] 9tc - 22/10/2013 (pusty pęcherzyk)
    Aniołek Karolek [*] 21tc - 11/09/2014
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wŁAŚNIE JESTEM JUTRO UMÓWIONA NA 1 WUZYTĘ, ALE JAK REJESTROWALAM SIĘ TELEFONICZNIE TO DOKROR MÓWIŁA, ŻEBYM PRZED WIZYTĄ ZROBIŁA.

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za capsa. :(

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma sprawy.
    Ok to jutro trzymam kciuki mocno!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3,07ulU/ml i też zaczynam się martwić, że to dużo. Na szczęście jutro ide na wizyte i się dowiem co i jak.

Nigdy nie myślałam nawet, że moge mieć coś z tarczycą :o

• NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też. Bo 2 lata temu tarczyca + usg w normie. Podobno w ciąży się zmienia.
    Martwię się, bo z kolei moja mama miała problemy z tarczycą, miała całą w guzkach i ma całą wycieta.
    Buziulka ja też mam jutro wizytę, także też tyle dobrze. :(

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miesiac temu mialam 2,46 i wg lekarzy jest ok...w sumie u mnie taka tarczyca to norma, i tak jest ciut nizsza bo raz mialam 2,73

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja znajoma w i| trymestrze ciazy miala wynik ponad 4, przed ciaza bylo ok, dostala leki od endokrynologa jakos ok 10-12 tyg i wszytko bylo ok, maluch zdrowy tazke nie ma co sie martwic, byc moze na czas ciazy lekarz zleci euthyrox i jod do porodu, a potem w zaleznosci od wynikow badan odstawi lub nie, ja sie dowiedzialam o problemach z tarczyca podczes staran - wynik 3,6, dostalam leki- teraz kiedy podejrzewam ciaze dawke mam zwiekszona i obowiazkowo co miesiac badania

Chanela lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 miesiące temu miałam wynik 3, 38 TSH przy braniu codziennie tabletek euthyrox 25 i poszłam do endo prywatnie zwiększył dawkę tabletek na 50 i wyniki 1,86 i dzieki temu zaszłam w ciąże, byłam tydzień temu ponownie na wizycie to powiedział endo ze mam sie do niego zgłosić tak mniej więcej koniec czerwca początek lipca z wynikami badan na TSH i FT4 i wtedy określi na ile ma mi podwyższyć dawkę bo w ciąży trzeba podwyższyć hormony. I trzeba być pod stała opieką endo. Ale to nie wiem czy wszystkie tak muszą bo ja mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj u gina i powiedziała mi, że skoro nie mam problemów z tarczycą to wynik jest ok i mam się nie martwić. Więc nie wiem

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia wrote:
    3 miesiące temu miałam wynik 3, 38 TSH przy braniu codziennie tabletek euthyrox 25 i poszłam do endo prywatnie zwiększył dawkę tabletek na 50 i wyniki 1,86 i dzieki temu zaszłam w ciąże, byłam tydzień temu ponownie na wizycie to powiedział endo ze mam sie do niego zgłosić tak mniej więcej koniec czerwca początek lipca z wynikami badan na TSH i FT4 i wtedy określi na ile ma mi podwyższyć dawkę bo w ciąży trzeba podwyższyć hormony. I trzeba być pod stała opieką endo. Ale to nie wiem czy wszystkie tak muszą bo ja mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy.

moj endo powiedział jak byłam w marcu z wynikami TSH 1,87 ze jest oki i ze norma dla staraczek to od 1 do 2 w piatek ide na kolejna wizyte dziś byłam na badaniach bardzo jestem ciekawa jak wyniki bo gin mi powiedział ze w ciązy bardzo te wartości sie zmieniaja pewnie tak jak endo mowił bedzie trzeba zwiekszyc dawke obecnie biore euthyrox 50 nom a tak wogole to choruje na Hashi i co za tym idzie niedoczynnosc tarczycy

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 2,9 i lekarz powiedział że najlepiej aby była poniżej 2,5 w ciąży
    dostałam Euthyrox 75 pół tabl rano poł godz przed posiłkiem i po 4 tyg spadło do 0,94! :D USG tarczycy w porządku czysto, wolne FT4 w normie. Ale przez całą ciążę będę brała ten lek tylko w połowie II trym może mi zmniejszyć dawkę.

Także nie martwcie się :)

Kate

np55zzc.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOvulanka wrote:
    Dzisiaj odebrałam wyniki TSH, wynik to 2,05 uIU/ml. Zamartwiam się teraz, że to zły wynik, naczytałam się, że powinien być poniżej 2! 2 late temu badałam tarczyce z usg 9profilaktycznie) i było wszystko ok! Wyszło wtedy 1,3! ;(
    Jutro 1 wuzyta u gina, boję się ;(

Jak myślicie dziewuszki :( ?
    I jak tam, co Ci powiedział lekarz o tych wynikach?

• NowaOvulanka Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz powiedzial, ze wynik ok :)

agnb6 lubi tę wiadomość

3jgxyx8dyout0sx3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniaczek84 wrote:
    moj endo powiedział jak byłam w marcu z wynikami TSH 1,87 ze jest oki i ze norma dla staraczek to od 1 do 2 w piatek ide na kolejna wizyte dziś byłam na badaniach bardzo jestem ciekawa jak wyniki bo gin mi powiedział ze w ciązy bardzo te wartości sie zmieniaja pewnie tak jak endo mowił bedzie trzeba zwiekszyc dawke obecnie biore euthyrox 50 nom a tak wogole to choruje na Hashi i co za tym idzie niedoczynnosc tarczycy

moja siostra też ma ta chorobę, ma dwójkę dzieci zdrowych ale też na początku miała problem z zajściem w ciążę, tylko siora to bierze tabletki 125, 100 albo jeszcze większe to zależy od wyników.

no niestety niedoczynność tarczycy choroba na całe życie tak jak i branie tabletek.

chociaż znam jedną parę co też się starają i również ona ma problemy z tarczycą, lekarz jej powiedział to i tak ona wolała na swoją rękę się leczyć jakimiś tam ziółkami czy innymi "zdrowotnymi" rzeczami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOvulanka wrote:

to super że wszystko ok :)

NowaOvulanka lubi tę wiadomość

• kiniaczek84 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro odbieram wyniki bardzo jestem ciekawa jakie bedą:)

9f7j3e5e8v9541eg.png
  • agnb6 Ekspertka

Wysłany: 5 czerwca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NowaOvulanka wrote:
    No to dobrze! :)

• Ewka89 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy wynik 4,32, lekarz przyjmujacy na NFZ swierdził że "mam iśc do endokrynologa", skonsultowałam wynik z lekarzem prywatnym i po miesiącu powtorzyłam badanie, dziś odebrałam wynik i jest w normie. Lekarz prywatny mówił że wynik troche powyżej na początku ciąży może byc troche zakłamany ze względu na b- HCG, dlatego zanim staniemy w kolejce do endo, albo wydamy miliony na wizyty to trzeba powtórzyc wyniki.

4dbc34fc83.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ