USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Maracuja ja byłam u innego gina z moim 2 mm pęcherzykiem ciążowym na początku 5tc (doktorowa, która robiła USG powiedziała że za mały) i doktor powiwdział że często w 5 tc nie widać jeszcze nic, więc Twój pęcherzyk jest jak najbardziej ok. Mnie bardzo podniósł na duchu i u Ciebie też będzie dobrze.
Pozdrawiam i trzymam kciuki.Maracuja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fasia cieszę się że wszystko w porządku. Oby tak dalej dziewczyny. Ja wczoraj powtórzyłam betę, urosła ładnie i progesteron też jest niezły więc mam spokojny weekend nad morzem.
Wam też życzę spokojnego weekendu bez lęków i mdłości. -
Hej,
Jestem tu nowa, muszę się podzielić moimi obawami, bo zwariuję.
Ostatnią @ miałam 17.04.2015, pozytywny test wychodził codziennie od 15.05.2015 i 19.05.2015 w 33dc poleciałam do lekarza, no i tu zaczęły się schody.
Na USG nic nie było jeszcze widać tylko lekarka zobaczyła w zatoce Douglasa płyn i uprzedziła mnie, że może to być ciąża pozamaciczna:( (załamałam się, bo już 2 poronienia za mną). Zrobiła posiew i wysłała na trzy bety w odstępach 72h.
18.05.2015 33dc bhcg 617
22.05.2015 36dc bhcg 1662
następna będzie 25.05.2015 39dc zobaczymy czy będzie dalej rosnąć.
Według kalkulatora przyrost jest w normie.
Czy uważacie, że jest szansa, że jednak nie jest to ciąża pozamaciczna?
Kolejna wizyta 30.05.2015, mam nadzieję, że będzie dobrzei doczekam się swojego maleństwa..Marla -
czesc ja tez jestem tu nowa... to moja druga ciaza (w pierwszej puste jajo plodowe) wczoraj bylam u gin jestem w 5 tc bardzo sie boje... jest domek ale jeszcze nie widac lokatora... za 2tyg ide powtorzyc usg... tak sie boje.. oby te 2 tygszybko zlecialy. Tak bardzo chcialabym juz byc. To nasze upragnione szczescie;*:*beatrycze88
-
czesc ja tez jestem tu nowa... to moja druga ciaza (w pierwszej puste jajo plodowe) wczoraj bylam u gin jestem w 5 tc bardzo sie boje... jest domek ale jeszcze nie widac lokatora;) za 2tyg ide powtorzyc usg... tak sie boje.. oby te 2 tyg szybko zlecialy. Tak bardzo chcialabym juz byc mama. To nasze upragnione szczescie;*:*
bejka lubi tę wiadomość
beatrycze88 -
Witam wszystkie przyszłe mamuśki.
W piątek zrobiłam szybką akcję. Z rana test dwie kreseczki eleganckie i od razu jeszcze pojechałam do Diagnostyki zrobić badanie z krwi i beta hcg wyniosła 1094,7. Później dzwonilam do lekarza żeby tego samego dnia jeszcze pójść na wizytę (bo pierwszą ciążę niestety poroniłam w około 6 tygodniu).
Będąc na wizycie lekarz mi do końca nic konkretnego nie mówił. Tylko jak zrobił usg padły słowa pecherzyk ciazowy i szyjka macicy... później widziałam jak pisał w papierach ze pecherzyk ciazowy 4.7mm. Od razu przepisał mi encorton 10, zastrzyki fragmin 5000j i prolutex. Za dwa tygodnie mam się pojawić na ponowne usg.
Trochę się boje. Nie chce mieć znowu powtórki z tego co było.
Jak myślicie czy te zastrzyki pomogą? Czy może któraś brała podobne? -
nick nieaktualny
-
Z pierwszą ciąża to do lekarza w sumie trafiłam jak byłam niby w 6 tygodniu. Ale po 3 tygodniach jak byłam u lekarza na wizycie kontrolnej to on nie widział już nic na usg a beta hcg rosła. Na drugi dzień trafiłam do szpitala i na kolejny dzień w szpitalu zrobić ili mi usg i dalej byk według nich 6 tydzień. No a już później po 3 dniach było krwawienie i ból jak na miesiączkę i hcg zaczęło spadać. To wszystko było równo dwa lata temu. Miałam też robioną histopatologie i lekarz mówił ze wszystko ok jest. I tez lekarz u którego miałam robiona skrobanke juz po wszystkim mówił ze to porostu natura i lepiej ze teraz to wyszło niż przy późniejszej ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:53
-
Dziewczyny dzis wizyta usg 6 tydz i 3 dni lekarz powiedział ze pechezyka nie ma i ze ciąża obumarła kazał odstawic luteine co mam robic i czy jeszcze miec nadzieje że bedzie dobrze
-
nick nieaktualny