X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • Wildberry Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pozwólcie ze na szybko sie wtrącę, nie chce zakładać kolejnego tematu. Czy na zwykłym usg "po brzuchu" widac bedzie pierwsze bicia serduszka? Czy tylko dopochwowe to wychwyci?

qo8mgxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 5tydz i 5 dzień i widać było serduszko;) 115 uderzeń, troszkę mało, ale gin mówi że to same początki i może tak być

• demi_01 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel wrote:
    u mnie 5tydz i 5 dzień i widać było serduszko;) 115 uderzeń, troszkę mało, ale gin mówi że to same początki i może tak być

U mnie też serduszko tak biło, a po dwóch tygodniach już biło 176 :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny wracam właśnie od gina fakt faktem na nfz sprzęt ma taki sobie, mianowicie jestem w 8 tygodniu ciąży i według wszystkich stron, norm dawno powinno być już widoczne serduszko aaa u mnie dalej nic fakt faktem byłam tydzien temu to był widoczny pęcherzyk i ciałko wszystko się zgadzało jak na 7 tc a dziś był już widoczny jakby mały berbeć/zarys ale serduszka nic a nie. Czy któraś z Was też tak miała że pozno się serduszko pojawiło ? Lekarka dała mi znowu skierowanie na beta hcg żeby sprawdzić czy dalej wszystko się rozwija.

Dodam, że pierwszą ciążę miałam poronienie zatrzymane w 6 tygodniu ciazy a w 10 dopiero się o tym dowiedziałam i też za każdym razem jak szłam to guzik było widać, aż zmieniłam lekarza na prywatnego i mnie poinformował że ciąża niestety obumarła...
    w ciążę zaszłam w drugim cyklu po łyżeczkowaniu- 1 cykl trwał 40 dni, wcześniej miałam mega nieregularne miesiączki

zaczynam świrować, postep jedynie taki że berbeć był widoczny-jego zarys bo tydzień temu to faktycznie jedno wielkie oko. Czy jest to mozliwe też że beta hcg pokazuje 8 tydzień a tak naprawdę zarodek i ciąża jest młodsza? czy beta powinna być adekwatna do wymiarów dziecka ? lekarka twierdzi że to 5/6 tydzień dopiero jest to możliwe żeby różnica była aż 2 tygodnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:43

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u ginekologa wczoraj. Wg OM to 5tydz i 6dz wg lekarza ciąża 2tyg młodsza. Był tylko pęcherzyk 7,5-8mm dostałam l4, dupka 2x1 i przykaz leżenia. Martwię się strasznie...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG, jest zarodek 8mm i bije serduszko ale troszkę wolno 112 uderzeń.
    Znów się martwię..

a jak u Was dziewczyny??

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 wrote:
    Ja po USG, jest zarodek 8mm i bije serduszko ale troszkę wolno 112 uderzeń.
    Znów się martwię..

a jak u Was dziewczyny??
    Może dopiero zaczęło często tak jest na początku :)
    Ja czekam do 27.04 na wizytę i liczę, że będzie już widać piękny zarodek i może nawet serduszko :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia - Nie martw się, ja miałam pęcherzyk 12 mmm i nie było jeszcze zarodka a po 2 tygodniach już 8mm :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 wrote:
    Baranosia - Nie martw się, ja miałam pęcherzyk 12 mmm i nie było jeszcze zarodka a po 2 tygodniach już 8mm :)
    dajesz nadzieję :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym z tego co wiem, zarodek pojawia się dopiero przy pęcherzyku min. 10 mm;)

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja dzisiaj byłam na nieplanowanej wizycie u gin, bo pojawiły się plamienia. Od ostatniej wizyty niestety zrobił się krwiak, i dzień troche zwolnił z przyrostem bo na 6t4d ma tylko 0,5 cm. 3 dni do tyłu. Zobaczymy co będzie. Oby nadrobił jakoś;/ Eh ta ciąża to od początku same problemy;/;/

• michalinka87 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel ja też już jestem podłamana ;/ Przeszły mi mdłości zadzwoniłam do lekarza, kazał przyjść na USG, żeby sprawdzić, dzidziuś żyje tętno wzrosło do 134 ale urósł w ciągu 4 dni tylko 1mm ;((

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 a kiedy teraz maż kontrole? bo ja dopiero w maju i pewnie zwaruję do tego czasu;/

• michalinka87 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 kwietnia dopiero..

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Mam pytanie kiedy uslyszalyscie bijace serduszko ?
    Bylam wczoraj na wizycie 6tydz i 2 dni zarodek ma 5.6mm i widac bylo serduszko ale nie slyszalam go jeszcze ;( troche sie martwie :( powinno byc juz slychac ???
    Jak to wygladalo u Was ?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko, mój zarodek w 6t3d miał 6 mm, serduszko biło, ale lekarz nawet nie próbował włączać fonii. Pierwszy raz zrobił to dopiero podczas usg prenatalnego. Myślę, że skoro widać, że bije to znaczy, że jest dobrze :) Pewnie głos to kwestia sprzętu :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • koniczyna Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Koniczynko, mój zarodek w 6t3d miał 6 mm, serduszko biło, ale lekarz nawet nie próbował włączać fonii. Pierwszy raz zrobił to dopiero podczas usg prenatalnego. Myślę, że skoro widać, że bije to znaczy, że jest dobrze :) Pewnie głos to kwestia sprzętu :)
    Leticia ❤
    Bardzo Ci dziekuje ❤ jestem spokojniejsza :*

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko ja pierwsza wizyte mialam w 6 tyg 2 dniu tak samo jak ty I maluszek mial 4,3mm I widoczne serduszko ale nie sluchalismy. Najwazniejsze ,ze lekarz je widzi ,ze bije. W poniedzialek bylam na kontroli I widzialam pulsujace serducho ale nie sluchalam. W pierwszej ciazy uslyszalam serduszko dopiero w 20 tygodniu na polowkowych ,bo lekarka ma slaby aparat bez dzwieku niestety.
    Takze uszy do gory z dzidziusiem jest wszystko dobrze :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić jestem w 6 TC z usg 5t6 d serduszko bije 105 uderzeń, i ma 2,8 mm.... Za słabo bije?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jest w porządku :) Daj mu się rozkręcić, przecież zarodek dopiero urósł na tyle, że da się go zobaczyć ;)

Riri lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ