X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • Wildberry Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, pozwólcie ze na szybko sie wtrącę, nie chce zakładać kolejnego tematu. Czy na zwykłym usg "po brzuchu" widac bedzie pierwsze bicia serduszka? Czy tylko dopochwowe to wychwyci?

qo8mgxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 5tydz i 5 dzień i widać było serduszko;) 115 uderzeń, troszkę mało, ale gin mówi że to same początki i może tak być

• demi_01 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chantel wrote:
    u mnie 5tydz i 5 dzień i widać było serduszko;) 115 uderzeń, troszkę mało, ale gin mówi że to same początki i może tak być

U mnie też serduszko tak biło, a po dwóch tygodniach już biło 176 :D.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny wracam właśnie od gina fakt faktem na nfz sprzęt ma taki sobie, mianowicie jestem w 8 tygodniu ciąży i według wszystkich stron, norm dawno powinno być już widoczne serduszko aaa u mnie dalej nic fakt faktem byłam tydzien temu to był widoczny pęcherzyk i ciałko wszystko się zgadzało jak na 7 tc a dziś był już widoczny jakby mały berbeć/zarys ale serduszka nic a nie. Czy któraś z Was też tak miała że pozno się serduszko pojawiło ? Lekarka dała mi znowu skierowanie na beta hcg żeby sprawdzić czy dalej wszystko się rozwija.

Dodam, że pierwszą ciążę miałam poronienie zatrzymane w 6 tygodniu ciazy a w 10 dopiero się o tym dowiedziałam i też za każdym razem jak szłam to guzik było widać, aż zmieniłam lekarza na prywatnego i mnie poinformował że ciąża niestety obumarła...
    w ciążę zaszłam w drugim cyklu po łyżeczkowaniu- 1 cykl trwał 40 dni, wcześniej miałam mega nieregularne miesiączki

zaczynam świrować, postep jedynie taki że berbeć był widoczny-jego zarys bo tydzień temu to faktycznie jedno wielkie oko. Czy jest to mozliwe też że beta hcg pokazuje 8 tydzień a tak naprawdę zarodek i ciąża jest młodsza? czy beta powinna być adekwatna do wymiarów dziecka ? lekarka twierdzi że to 5/6 tydzień dopiero jest to możliwe żeby różnica była aż 2 tygodnie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:43

• baranosia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam u ginekologa wczoraj. Wg OM to 5tydz i 6dz wg lekarza ciąża 2tyg młodsza. Był tylko pęcherzyk 7,5-8mm dostałam l4, dupka 2x1 i przykaz leżenia. Martwię się strasznie...

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po USG, jest zarodek 8mm i bije serduszko ale troszkę wolno 112 uderzeń.
    Znów się martwię..

a jak u Was dziewczyny??

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 wrote:
    Ja po USG, jest zarodek 8mm i bije serduszko ale troszkę wolno 112 uderzeń.
    Znów się martwię..

a jak u Was dziewczyny??
    Może dopiero zaczęło często tak jest na początku :)
    Ja czekam do 27.04 na wizytę i liczę, że będzie już widać piękny zarodek i może nawet serduszko :)

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baranosia - Nie martw się, ja miałam pęcherzyk 12 mmm i nie było jeszcze zarodka a po 2 tygodniach już 8mm :)

• baranosia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 wrote:
    Baranosia - Nie martw się, ja miałam pęcherzyk 12 mmm i nie było jeszcze zarodka a po 2 tygodniach już 8mm :)
    dajesz nadzieję :*

l22ndf9hjjthdw9s.png
    f2wljw4zidqv9ms6.png
  • michalinka87 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym z tego co wiem, zarodek pojawia się dopiero przy pęcherzyku min. 10 mm;)

baranosia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh ja dzisiaj byłam na nieplanowanej wizycie u gin, bo pojawiły się plamienia. Od ostatniej wizyty niestety zrobił się krwiak, i dzień troche zwolnił z przyrostem bo na 6t4d ma tylko 0,5 cm. 3 dni do tyłu. Zobaczymy co będzie. Oby nadrobił jakoś;/ Eh ta ciąża to od początku same problemy;/;/

• michalinka87 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantel ja też już jestem podłamana ;/ Przeszły mi mdłości zadzwoniłam do lekarza, kazał przyjść na USG, żeby sprawdzić, dzidziuś żyje tętno wzrosło do 134 ale urósł w ciągu 4 dni tylko 1mm ;((

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michalinka87 a kiedy teraz maż kontrole? bo ja dopiero w maju i pewnie zwaruję do tego czasu;/

• michalinka87 Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29 kwietnia dopiero..

• koniczyna Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Mam pytanie kiedy uslyszalyscie bijace serduszko ?
    Bylam wczoraj na wizycie 6tydz i 2 dni zarodek ma 5.6mm i widac bylo serduszko ale nie slyszalam go jeszcze ;( troche sie martwie :( powinno byc juz slychac ???
    Jak to wygladalo u Was ?

• Leticia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko, mój zarodek w 6t3d miał 6 mm, serduszko biło, ale lekarz nawet nie próbował włączać fonii. Pierwszy raz zrobił to dopiero podczas usg prenatalnego. Myślę, że skoro widać, że bije to znaczy, że jest dobrze :) Pewnie głos to kwestia sprzętu :)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • koniczyna Koleżanka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leticia wrote:
    Koniczynko, mój zarodek w 6t3d miał 6 mm, serduszko biło, ale lekarz nawet nie próbował włączać fonii. Pierwszy raz zrobił to dopiero podczas usg prenatalnego. Myślę, że skoro widać, że bije to znaczy, że jest dobrze :) Pewnie głos to kwestia sprzętu :)
    Leticia ❤
    Bardzo Ci dziekuje ❤ jestem spokojniejsza :*

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynko ja pierwsza wizyte mialam w 6 tyg 2 dniu tak samo jak ty I maluszek mial 4,3mm I widoczne serduszko ale nie sluchalismy. Najwazniejsze ,ze lekarz je widzi ,ze bije. W poniedzialek bylam na kontroli I widzialam pulsujace serducho ale nie sluchalam. W pierwszej ciazy uslyszalam serduszko dopiero w 20 tygodniu na polowkowych ,bo lekarka ma slaby aparat bez dzwieku niestety.
    Takze uszy do gory z dzidziusiem jest wszystko dobrze :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Riri Ekspertka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić jestem w 6 TC z usg 5t6 d serduszko bije 105 uderzeń, i ma 2,8 mm.... Za słabo bije?

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że jest w porządku :) Daj mu się rozkręcić, przecież zarodek dopiero urósł na tyle, że da się go zobaczyć ;)

Riri lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ