USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny wracam właśnie od gina fakt faktem na nfz sprzęt ma taki sobie, mianowicie jestem w 8 tygodniu ciąży i według wszystkich stron, norm dawno powinno być już widoczne serduszko aaa u mnie dalej nic fakt faktem byłam tydzien temu to był widoczny pęcherzyk i ciałko wszystko się zgadzało jak na 7 tc a dziś był już widoczny jakby mały berbeć/zarys ale serduszka nic a nie. Czy któraś z Was też tak miała że pozno się serduszko pojawiło ? Lekarka dała mi znowu skierowanie na beta hcg żeby sprawdzić czy dalej wszystko się rozwija.
Dodam, że pierwszą ciążę miałam poronienie zatrzymane w 6 tygodniu ciazy a w 10 dopiero się o tym dowiedziałam i też za każdym razem jak szłam to guzik było widać, aż zmieniłam lekarza na prywatnego i mnie poinformował że ciąża niestety obumarła...
w ciążę zaszłam w drugim cyklu po łyżeczkowaniu- 1 cykl trwał 40 dni, wcześniej miałam mega nieregularne miesiączki
zaczynam świrować, postep jedynie taki że berbeć był widoczny-jego zarys bo tydzień temu to faktycznie jedno wielkie oko. Czy jest to mozliwe też że beta hcg pokazuje 8 tydzień a tak naprawdę zarodek i ciąża jest młodsza? czy beta powinna być adekwatna do wymiarów dziecka ? lekarka twierdzi że to 5/6 tydzień dopiero jest to możliwe żeby różnica była aż 2 tygodnie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 12:43
-
michalinka87 wrote:Ja po USG, jest zarodek 8mm i bije serduszko ale troszkę wolno 112 uderzeń.
Znów się martwię..
a jak u Was dziewczyny??
Ja czekam do 27.04 na wizytę i liczę, że będzie już widać piękny zarodek i może nawet serduszko
-
nick nieaktualnyeh ja dzisiaj byłam na nieplanowanej wizycie u gin, bo pojawiły się plamienia. Od ostatniej wizyty niestety zrobił się krwiak, i dzień troche zwolnił z przyrostem bo na 6t4d ma tylko 0,5 cm. 3 dni do tyłu. Zobaczymy co będzie. Oby nadrobił jakoś;/ Eh ta ciąża to od początku same problemy;/;/
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny
Mam pytanie kiedy uslyszalyscie bijace serduszko ?
Bylam wczoraj na wizycie 6tydz i 2 dni zarodek ma 5.6mm i widac bylo serduszko ale nie slyszalam go jeszcze ;( troche sie martwie powinno byc juz slychac ???
Jak to wygladalo u Was ? -
Koniczynko, mój zarodek w 6t3d miał 6 mm, serduszko biło, ale lekarz nawet nie próbował włączać fonii. Pierwszy raz zrobił to dopiero podczas usg prenatalnego. Myślę, że skoro widać, że bije to znaczy, że jest dobrze Pewnie głos to kwestia sprzętu
-
Leticia wrote:Koniczynko, mój zarodek w 6t3d miał 6 mm, serduszko biło, ale lekarz nawet nie próbował włączać fonii. Pierwszy raz zrobił to dopiero podczas usg prenatalnego. Myślę, że skoro widać, że bije to znaczy, że jest dobrze Pewnie głos to kwestia sprzętu
Bardzo Ci dziekuje ❤ jestem spokojniejsza :* -
Koniczynko ja pierwsza wizyte mialam w 6 tyg 2 dniu tak samo jak ty I maluszek mial 4,3mm I widoczne serduszko ale nie sluchalismy. Najwazniejsze ,ze lekarz je widzi ,ze bije. W poniedzialek bylam na kontroli I widzialam pulsujace serducho ale nie sluchalam. W pierwszej ciazy uslyszalam serduszko dopiero w 20 tygodniu na polowkowych ,bo lekarka ma slaby aparat bez dzwieku niestety.
Takze uszy do gory z dzidziusiem jest wszystko dobrze