USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Emi, brak pęcherzyka na tym etapie jest rzeczywiście niespotykany... Zwykle jest tak, że pęcherzyk jest pusty, a nie że nie ma go wcale. Byłaś już wcześniej na usg? Pęcherzyk był wcześniej widoczny?
Ja na Twoim miejscu poleciałabym do innego lekarza, najlepiej z lepszym sprzętem, i potwierdziła diagnozę. Miałaś jakieś krwawienia? Możliwe, że poroniłaś ciążę w międzyczasie?
-
Miałam plamienia 24 kwietnia bylam w szpitalu nic nie widzieli a beta z
24-224,20
26- 419,30
29- 778
Robili mi 3 usg i nic kazali isc na wizyte bo to niby wczesna ciaza
Jutro ide na bete luteiny nie odstawiłam mam nadziejeze lekarz sie myli
nie moge sie z tym pogodzic ...Meggy lubi tę wiadomość
-
jaka jest różnica godzin miedzy betą 26 i 29? po obliczeniu wyszło mi, że powinna wyjść ok 900 29. powtorz jeszcze raz i sprawdz przyrost. bo na 6 tydzien to beta za mała. musiala ovu przyjsc pozniej. moja beta aktualnie wynosilaby ok 7tysięcy, a dziś dopiero zobaczyłam pęcherzyk 1 cm. więc spokojnie. gdzies czytalam, ze pecherzyk mozna zobaczyc już miedzy beta 1500-2500.
-
powtórz jeszcze raz betę. będziesz wiedziała co się dzieje. i bez stresów. jeśli znów mało wzrośnie to lepiej przejechać się do szpitala niż ginekologa, bo on i tak pewnie odeśle lub każe czekać. a w szpitalu przebadają i może znajdą powód.
trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze z Tobą i Bąbelkiem. niech rośnie! -
Witam Was:) Piszę bo do piątku zwariuję... 29 marca dowiedziałam się,że jestem w ciąży HCG 226, mam nieregularne miesiączki (nawet do 60 dni)więc kompletnie nie wiem, który byłby to tydzień, przypuszczam, że 5/6... Pierwsze usg - GS 3mm (Hcg 556), za 6 dni HCG 9800 i GS - 10mm YS - 2,8mm .. zarodka brak...lekarz powiedział, że wszystko jest wporządku za 2 tygodnie USG i powinno być bijące serduszko... naczytałam się, że przy HCG prawie 10000 powinien byc zarodek! ( a że mierzyłam go po wizycie to lekarz jeszcze nie wiedział, jakie jest... Wizyta już za 5 dni... czekam jak na skazanie...HCg szybko rosło, może to dobrze a może już oznacza problem...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 16:13
-
michalinka87 - nie wariuj na tym etapie ma prawo nie być jeszcze zarodka. Jeżeli chodzi o betę to nie zawsze zarodek uwidacznia się przy wartości powyżej 10tys. Często jest to też kwestia sprzętu, na jakim ginekolog wykonuje USG. Najważniejsze, że beta przyrasta.
Spróbuj się zrelaksować i nie stresować przez najbliższe dni - pamiętaj, że nie na darmo większość lekarzy nie zaleca USG poniżej 8 tyg - po prostu często nic jeszcze nie widać, a potem przyszłe mamusie niepotrzebnie się stresująmichalinka87 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Wam, od początku byłam straszona ciążą pozamaciczną na pogotowiu bo miałam potworne bóle brzucha ( myślałam,że dostanę miesiączkę), potem jak ustały to lekarka mnie nastraszyła, że mam torbiel na jajniku, która może pęknąć i że przy takich jajnikach zaszłam w ciążę naturalnie to aż szok. Zamiast cieszyć się ciążą to można zwariować. Na szczęście mój lekarz, który mnie już prowadzi podchodzi do tematu rozsądnie ale i pozytywnie.. ale boję się, że np jest to już koniec 6 tygodnia a ciągle nie widać...
guerretenshi - Mam nadzieję, że obie usłyszymyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 19:35
guerretenshi lubi tę wiadomość
-
To i ja sie pochwale ... 1.04.2016 test wyszedl pozytywny po ponad 3 latach i jednej nieudanej inseminacji. zrobilismy miesiac przerwy miedzy inseminacjami i do drugiej nie doszlo bo okres nie przyszedl Wydaje mi sie ze lekarka w klinice musiala cos ruszyc i dlatego sie udalo. Mam hashimoto i niedoczynnosc tarczycy. W piatek ide zobaczyc czy w pecherzyku cos sie wytworzylo, bo 1.04 byl tylko pecherzyk wielkosci 0,16 cm i mniej wiecej 4tydz + 4 dni
-
michalinka87 wrote:AgnOss - Gratuluję I ja w piątek mam USG i wszystko się okaże...
michalinka87 - Ktory to bedzie u Ciebie tydzien?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 11:07
-
Nie wiem, bo mam nieregularne miesiączki i ostatnia miesiączka 27 stycznia więc to się w ogóle nie pokrywa...31.03 miałam dopiero pęcherzyk 3mm więc to był około 4 tydzień, 05.04 pęcherzyk 10mm (HCG 9800) ale przypuszczam ze to był 5 tydzień ... albo 6... zarodka jeszcze nie było widać...chociaż, powiem szczerze ja nie rozumiem tego liczenia tygodni... niektórzy od miesiączki..niektórzy od zapłodnienia.. tydzien ciązowy jak 6 dni...??