X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • pani_mamusia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam najpierw na usg w 6t0d, nie było jeszcze serduszka. Powtórzyłam usg w 7t3d i już biło :)

5djy9n73yf5lrnu4.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze usg 6tc+6d i było widać fasolkę i taki mały ruszający się punkcik czyli bijące serduszko, tętno miał 126. Drugie usg 9tc+1d i tętno już wzrosło do 178. Oczywiście przy okazji pierwszego usg wykryto u mnie torbiel endometrialną na lewym jajniku o średnicy 6cm... Na szczęście nic nie urosła przez miesiąc, a teraz już mój maluch ją zasłonił i nic nie widać. Na początku byłam przerażona tą torbielą, ale lekarz mnie uspokoił że endometrialne nie pękają i będziemy się tym martwić po porodzie.

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu, tak krotko opowiem nasza historie...staralismy sie od wrzesnia 2014 roku, przeszlismy badania i wszystko dobrze, ale ciazy brak... mielismy w maju podchodzic do inseminacji, a tu dwa tyg temu zrobilam test i prosze... polecialam na bete najpierw 13, potem 55, a potem 531:) ja ide dzis na pierwsza wizyte... stresuje sie bardzo. Juz nie moge spac:) u mnie to 5t i 4 d. Mam nadzieje, ze juz fasolke zobaczy...zarraz wstaje i ide zrobic sobie liste pytan:) zrobilla chyba z 10 testow wiec licze na to, ze zobaczy i powie, ze jest ok. Bo jak na zlosc teraz ciagle slyszallam, ze ktos szedl i byl pusty pecherzyk itp:( ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 07:05

• Riri Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta głową do gry,5T4d może być widać coś ale nie koniecznie.. Może być tylko pecherzyk niestety początki ciąży dla nas są bardzo stresujące...i doskonale Cie rozumiem. Gratuluję i trzymam kciuki ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, beta ładnie rośnie, więc na pewno wszystko będzie dobrze :) Nie nastawiaj się, że zobaczysz dziś zarodek, ale pęcherzyk pewnie już będzie.
    Gratuluję i trzymam kciuki za wizytę! Daj znać po powrocie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, siedze wlasnie w poczekalni jak na szpilkach!! Dam znac po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ciaza wczesna. Tak 3,5 tyg od zaplodnienia. Zarodka nie widac jeszcze. Jest pecherzyk i cialko zolte. Macica miekka. Jedyne co jej sie nie podoba to to, ze jest nisko polozona, a ona lubo jak jest wyzej wiec dostalam duphaston. Wizyta kolejna rowno za miesiac.

• Riri Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest dobrze ;) wczesna ciąża ;) super ;););) odpoczywaj i się nie stresuj ;) chodź wiem ze to nie łatwe ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Riri:) juz nie moge doczekac sie kolejnej wizyty:)

• michalinka87 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta znam te stresujące początki, nie martw się, ja też w 4 tygodniu miałam nisko szyjkę i lekarz zakazał kąpieli i współżycia do 12 tygodnia, do tego miałam silne bóle brzucha i też biorę duphaston.U mnie w 5 tygodniu było widać tylko pęcherzyk a teraz już 9 tydzień i wszystko się uspokoiło, dzidzia się rozwija :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje, ze u mnie tak bedzie:) jeszcze to wszystko do mnie nie dociera:))ale jestem przeszczesliwa:) ja tez tylko pecherzyk widzialam i cialko zolte. Za miesiac juz raczej cos wiecej bedzie:)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, gratulacje :)
    Za miesiąc to będzie już kawał człowieka machający kończynami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:06

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie moge sie doczekac:)

• Okrąglinek Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kolezanki:-) przenioslam sie do Was ze starajacych sie, wczoraj zrobilam dwa testy ciazowe nie z porannego moczu i oba wyszly pozytywne dwie czerwone mocne krechy:-) dzwonilam dzis do pani ginekolog i obliczyla ze w srode to bedzie 5tc i kazala przyjsc w nastepnym tygodniu bo w 6 juz powinno buc serduszko widac ale ja sie umowie na ten piatek czyli 5t2d bo pobolewa mnie brzuch i czuje klocie w jajnikach, troche sie boje dwa lata czekalismy i wole byc ostrozna:-(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglinek, witaj po fioletowej stronie mocy :)
    Nie przejmuj się bólami brzucha - jeśli nie są bardzo silne i nie towarzyszą im inne objawy, to lepiej zacznij się do nich przyzwyczajać ;) Na pewno wszystko będzie dobrze!
    Przygotuj się też na to, że w piątek raczej nie zobaczysz więcej niż tylko pęcherzyk.
    Gratulacje i trzymam kciuki! :)

AgnOss lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okraglinek, kazda z nas ma takie klucia , ciagniecia bo macica z malego jablka robi sie arbuzem :) a sprobuj kichnac jakie to nieprzyjemne hihi :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglinek - Dziewczynki mają rację :) Zacznij się oswajać z kłuciem, ciągnięciem etc. Nie rzadko możesz też mieć typowe bóle @, mnie nieraz do dzisiaj łapią ;) To jest naturalny stan o ile tak to mogę nazwać :)
    O niczym innym to nie świadczy jak o tym, że macica Ci się rozciąga :P Mogą, ale nie muszą dojść mdłości. Ja takowe mam od ok. tygodnia. Nieraz to czuję, że aż chce mnie naciągnąć :/ Ratuję się herbatą z miodem imbirowym lub wodą z cytryną, ewentualnie biorę jakiegoś cukierka do buzi.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Okrąglinek Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie:-) mam nadzieje ze lekarz mi da luteine czy nie wiem co sie tam daje na podtrzymanie :-P mam 26 lat to moja pierwsza ciaza narazie to za bardzo w to nie wierze co sie dzieje... Boje sie tej wizyty a jednak mam w czwartek to Wam napisze czy jest okej:-)

• Okrąglinek Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula a mdlosci sa rano czy towarzysza Ci przez caly dzien? Mnie tez boli kosc ogonowa:-P

• Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglinku, mdłości to bardzo indywidualna sprawa. Niektóre z nas mają je całą dobę, a niektóre szczęściary nie mają wcale. Ja np. miałam mdłości połączone z dziką sennością od godziny 13:00 do mniej więcej 19:00 :P Z rana tylko czasami mi się zdarzało. A zaczęły się dopiero w połowie 7 tygodnia, więc jeszcze zdążyłam sobie popanikować, że skoro nie mam mdłości, to na pewno coś jest nie halo ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ