X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • pani_mamusia Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam najpierw na usg w 6t0d, nie było jeszcze serduszka. Powtórzyłam usg w 7t3d i już biło :)

5djy9n73yf5lrnu4.png
  • xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze usg 6tc+6d i było widać fasolkę i taki mały ruszający się punkcik czyli bijące serduszko, tętno miał 126. Drugie usg 9tc+1d i tętno już wzrosło do 178. Oczywiście przy okazji pierwszego usg wykryto u mnie torbiel endometrialną na lewym jajniku o średnicy 6cm... Na szczęście nic nie urosła przez miesiąc, a teraz już mój maluch ją zasłonił i nic nie widać. Na początku byłam przerażona tą torbielą, ale lekarz mnie uspokoił że endometrialne nie pękają i będziemy się tym martwić po porodzie.

dxomhdgeh1tuwx9o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynu, tak krotko opowiem nasza historie...staralismy sie od wrzesnia 2014 roku, przeszlismy badania i wszystko dobrze, ale ciazy brak... mielismy w maju podchodzic do inseminacji, a tu dwa tyg temu zrobilam test i prosze... polecialam na bete najpierw 13, potem 55, a potem 531:) ja ide dzis na pierwsza wizyte... stresuje sie bardzo. Juz nie moge spac:) u mnie to 5t i 4 d. Mam nadzieje, ze juz fasolke zobaczy...zarraz wstaje i ide zrobic sobie liste pytan:) zrobilla chyba z 10 testow wiec licze na to, ze zobaczy i powie, ze jest ok. Bo jak na zlosc teraz ciagle slyszallam, ze ktos szedl i byl pusty pecherzyk itp:( ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 07:05

• Riri Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta głową do gry,5T4d może być widać coś ale nie koniecznie.. Może być tylko pecherzyk niestety początki ciąży dla nas są bardzo stresujące...i doskonale Cie rozumiem. Gratuluję i trzymam kciuki ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, beta ładnie rośnie, więc na pewno wszystko będzie dobrze :) Nie nastawiaj się, że zobaczysz dziś zarodek, ale pęcherzyk pewnie już będzie.
    Gratuluję i trzymam kciuki za wizytę! Daj znać po powrocie.

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, siedze wlasnie w poczekalni jak na szpilkach!! Dam znac po.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiec ciaza wczesna. Tak 3,5 tyg od zaplodnienia. Zarodka nie widac jeszcze. Jest pecherzyk i cialko zolte. Macica miekka. Jedyne co jej sie nie podoba to to, ze jest nisko polozona, a ona lubo jak jest wyzej wiec dostalam duphaston. Wizyta kolejna rowno za miesiac.

• Riri Ekspertka

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest dobrze ;) wczesna ciąża ;) super ;););) odpoczywaj i się nie stresuj ;) chodź wiem ze to nie łatwe ;)

30.12.2014-poronienie 6 tydz.
    11.05.2015-poronienie 10 tydz.
    15.06.2015-podjęcie leczenia (naprotechnologia)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Riri:) juz nie moge doczekac sie kolejnej wizyty:)

• michalinka87 Znajoma

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaneta znam te stresujące początki, nie martw się, ja też w 4 tygodniu miałam nisko szyjkę i lekarz zakazał kąpieli i współżycia do 12 tygodnia, do tego miałam silne bóle brzucha i też biorę duphaston.U mnie w 5 tygodniu było widać tylko pęcherzyk a teraz już 9 tydzień i wszystko się uspokoiło, dzidzia się rozwija :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam nadzieje, ze u mnie tak bedzie:) jeszcze to wszystko do mnie nie dociera:))ale jestem przeszczesliwa:) ja tez tylko pecherzyk widzialam i cialko zolte. Za miesiac juz raczej cos wiecej bedzie:)

• Leticia Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super, gratulacje :)
    Za miesiąc to będzie już kawał człowieka machający kończynami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:06

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz nie moge sie doczekac:)

• Okrąglinek Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kolezanki:-) przenioslam sie do Was ze starajacych sie, wczoraj zrobilam dwa testy ciazowe nie z porannego moczu i oba wyszly pozytywne dwie czerwone mocne krechy:-) dzwonilam dzis do pani ginekolog i obliczyla ze w srode to bedzie 5tc i kazala przyjsc w nastepnym tygodniu bo w 6 juz powinno buc serduszko widac ale ja sie umowie na ten piatek czyli 5t2d bo pobolewa mnie brzuch i czuje klocie w jajnikach, troche sie boje dwa lata czekalismy i wole byc ostrozna:-(

• Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglinek, witaj po fioletowej stronie mocy :)
    Nie przejmuj się bólami brzucha - jeśli nie są bardzo silne i nie towarzyszą im inne objawy, to lepiej zacznij się do nich przyzwyczajać ;) Na pewno wszystko będzie dobrze!
    Przygotuj się też na to, że w piątek raczej nie zobaczysz więcej niż tylko pęcherzyk.
    Gratulacje i trzymam kciuki! :)

AgnOss lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • AgnOss Koleżanka

Wysłany: 2 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okraglinek, kazda z nas ma takie klucia , ciagniecia bo macica z malego jablka robi sie arbuzem :) a sprobuj kichnac jakie to nieprzyjemne hihi :P

f2w3vfxmr90vn12h.png

Kiedy decydujesz się na dziecko,
    zgadzasz się, że od tej chwili
    twoje serce będzie przebywało poza twoim ciałem...

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglinek - Dziewczynki mają rację :) Zacznij się oswajać z kłuciem, ciągnięciem etc. Nie rzadko możesz też mieć typowe bóle @, mnie nieraz do dzisiaj łapią ;) To jest naturalny stan o ile tak to mogę nazwać :)
    O niczym innym to nie świadczy jak o tym, że macica Ci się rozciąga :P Mogą, ale nie muszą dojść mdłości. Ja takowe mam od ok. tygodnia. Nieraz to czuję, że aż chce mnie naciągnąć :/ Ratuję się herbatą z miodem imbirowym lub wodą z cytryną, ewentualnie biorę jakiegoś cukierka do buzi.

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Okrąglinek Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoilyscie:-) mam nadzieje ze lekarz mi da luteine czy nie wiem co sie tam daje na podtrzymanie :-P mam 26 lat to moja pierwsza ciaza narazie to za bardzo w to nie wierze co sie dzieje... Boje sie tej wizyty a jednak mam w czwartek to Wam napisze czy jest okej:-)

• Okrąglinek Znajoma

Wysłany: 2 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula a mdlosci sa rano czy towarzysza Ci przez caly dzien? Mnie tez boli kosc ogonowa:-P

• Leticia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okrąglinku, mdłości to bardzo indywidualna sprawa. Niektóre z nas mają je całą dobę, a niektóre szczęściary nie mają wcale. Ja np. miałam mdłości połączone z dziką sennością od godziny 13:00 do mniej więcej 19:00 :P Z rana tylko czasami mi się zdarzało. A zaczęły się dopiero w połowie 7 tygodnia, więc jeszcze zdążyłam sobie popanikować, że skoro nie mam mdłości, to na pewno coś jest nie halo ;)

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ