USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
polkosia wrote:A rzeczywiście, nie zwróciłam uwagi. Byłabym dobrej myśli Zarodek jest i to najważniejsze teraz. Czekam na wieści z kolejnego USG, że jest serduszko
No u mnie niestety skończyło się poronieniem wywołanym lekami.
Ciąża zatrzymała się na 5t6d. poroniłam w 9t1d. Zarodek nie urósł, nie było akcji serca... ;-(
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Hej dziewczynki:) Jestem nowa na tym forum, ale w podobnej sytuacji co wy- czyli początek ciąży i same pytania. Ciągle się zastanawiam kiedy iść na pierwsza wizytę do lekarza, Jestem w 6 tygodniu ciąży, planuje iść za tydzień, czy myślicie że to za wcześnie?
-
#Adria wrote:Hej dziewczynki:) Jestem nowa na tym forum, ale w podobnej sytuacji co wy- czyli początek ciąży i same pytania. Ciągle się zastanawiam kiedy iść na pierwsza wizytę do lekarza, Jestem w 6 tygodniu ciąży, planuje iść za tydzień, czy myślicie że to za wcześnie?
Moim zdaniem to nie za wcześnie, ja pierwsze usg miałam w 6tc+1d i widziałam już bijące serduszko. -
#Adria wrote:Hej dziewczynki:) Jestem nowa na tym forum, ale w podobnej sytuacji co wy- czyli początek ciąży i same pytania. Ciągle się zastanawiam kiedy iść na pierwsza wizytę do lekarza, Jestem w 6 tygodniu ciąży, planuje iść za tydzień, czy myślicie że to za wcześnie?
ja byłam na wizycie dokładnie 6t5d i dzidziuś miał już 1cm i bijące serduszko. Także myślę że nie jest to za wcześnie powodzenia! -
Cześć Dziewczyny,wg ostatniej miesiączki zaczęłam wczoraj 6 tc.wczorajsza beta to 329,w sobotę miałam 92,wiec rośnie prawidłowo, zaczelam jednak plamic i mam leżeć, lekarz pow,ze w tak niskiej ciąży (chodziło mu chyba o bete) nawet w usg jeszcze nie będzie nic widać więc mam leżeć i brać luteine.jak to możliwe ze jest juz 6 tc,beta przyrasta prawidłowo ale jeszcze jest za niska na usg?możliwe żeby zagnieżdżenie było później?
-
Ania, ja byłam na USG w 6tc i było widać tylko pęcherzyk ciążowy. To było za mało jak na ten tydzień.
Ale wiem też, że lekarze po prostu bardzo rzadko zlecają USG tak wczesnej ciąży. Ja miałam tylko dla tego, że leczyłam się w klinice niepłodności i pojechałam do mojego lekarza powiedzieć, że jestem w ciąży.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dzięki dziewczyny za porady;) Choc nie jest to moja pierwsza ciaża ( moja córcia- Nadia właśnie dziś kończy 2 latka) to jestem taka zakręcona i zagubiona , jakbym była pierwszoródką))Jednak pójdę we czwartek go ginekologa, to będzie 6 t 4 dz wiec już pewnie będzie widać fasolkę. Boje się tylko, bo mamy z mężem konflikt krwi a wiamomo, że w drugiej ciąży może się to ujawnić. Ma któraś z was jakieś doświadczenia z konfliktem serologicznym?
-
nick nieaktualny
-
Robaczku, lekarz niepotrzebnie Cię straszy! Ja na wizycie w 5t6d też widziałam tylko pęcherzyk, a dopiero tydzień później maleńki zarodek z serduszkiem. U niektórych dziewczyn zarodek był widoczny jeszcze później.
Nie masz się póki co czym martwić, wszystko wygląda normalnie
Magda1984 lubi tę wiadomość
-
Helmi wrote:Dziewczyny ja byłam dziś na usg i dziś jest 5tc1d według miesiączki a według usg 4tc6d
pęcherzyk ma 10,9mm ale nie ma zarodka, chyba nie ma sie czym martwić że jeszcze zarodka nie widac?
5 tydzień to dosyć wcześnie. Mi doktor powiedział, że nie mam co się pokazywać przed 7 tygodniem. Mimo, że ciekawość mnie rozpierała, przeczekałam. Dziś zaczął się 7 tydzień i dziś mam mieć pierwsze usg
Pewnie tez usłyszałaś, żeby zgłosić się za 2 tygodnie? -
Helmi wrote:mi powiedział, że wszystko jest w porządku i zeby przyjsc nawet za miesiąc to więcej pooglądamy. Daj znać potem co i jak trzymam kciuki
ja raczej nie wytrzymam miesiąca i ide 27.06 na wizyte jeszcze
Mój bąbel już był widoczny na usg. Było widać, że jest i coś pulsuje Czyli serduszko też. Lekarz powiedział, że jeszcze trochę wcześnie i jeszcze wszystkiego dokładnie nie widać. Chciał mnie umówić za 2 tygodnie ale negocjowałam Idę za tydzień-24.06 bo dłużej nie wytrzymam. Co do wymiarów- jak już usłyszałam, że wszystko jest ok to jakoś się wyłączyłam. Strasznie roztrzepana jestem