USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, naczytałam sie o pustym jaju płodowym i zaczynam znowu sie martwić... Byłam wczoraj 6t2d na USG, pęcherzyk ciążowy 13,6mm, pęcherzyk żółtkowy 3,7mm, zarodka nie uwidoczniono.. Lekarz powiedziała, ze idziemy do przodu i jeszcze z tego cos moze byc.. a wizyta kolejna za 2 tyg o ile nie bedzie plamienia. Zastanawiam sie czy naprawdę jest szansa, czy tylko nie chciała mnie stresować..? Ponoć to nie jest tak, ze zarodek sie pojawi, ale ze jest albo go nie ma, a od doświadczenia lekarza i sprzętu zależy czy go uwidoczni... Czy jest szansa?
k.k. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
jutro moje drugie usg - od OM dziś wychodzi 7t2dc, wg usg z ub tygodnia ciąża była młodsza o tydzień i wynosiła 5t5dc. Powiem szczerze, że boję się cholernie tego jutrzejszego usg czy będzie zarodek... czy będzie już serce. Staram się nie nakręcać ani w jedną ani w drugą stronę. Niby nic złego się nie dzieje i w ub tygodniu wszystko było na właściwym miejscu tylko bez zarodka więc teoretycznie powinno być dobrze. Ale gdzieś tam z tyłu głowy obawa pt puste jajo płodowe, brak akcji serca gdzieś tam ten strach siedzi -
Julkewna, na pewno wszystko jest w porządku! Ja tez zaczęłam panikować w zeszłym tygodniu w poniedziałek, ze nie było widać zarodka, zaczęłam czytać, porównywać, i sie nakręcać. Ale każda ciąża jest inna i wiem, ze to całkiem normalne na tym etapie, ze jeszcze nie było bimba widać. Jutro czekamy na dobre wieści!!
-
U mnie
Usg (25dpo) 5t3d pęcherzyk ciążowy 7,5 mm podejrzenie krwiaczka obok pęcherzyka
(29dpo)6t0d pęcherzyk ciążowy 10mm (krwiaczka brak) tak jak brak ciałka żóltego i zarodka podejrzenie pustego jaja kolejna beta hcg jutro
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Hej dziewczyny. Może Wy mnie uspokoicie. Ostatnią miesiączkę miałam 18 sierpnia. Zrobiłam 4 testy,wszystkie pozytywne. Po obliczeniu wychodzi, że to 3t5d. Na usg oczywiście nic nie widać. Następna wizytę mam 20. Myślicie że będzie już coś widać wtedy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 15:48
-
Karola81, zrób beta hcg i sprawdź przyrost. Nie wiem, czy za osiem dni będzie coś widać. Ja miałam ostatnią miesiączkę 5.08, byłam w sobotę u dr i widać było jedynie mały pęcherzyk.
Choć z drugiej strony sobie myślę, żebyś nie odwoływała wizyty. Najwyżej gin po prostu sprawdzi, czy w dobrym miejscu rozwija się ciąża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 18:32
-
Jak się teraz zastanawiam to trochę to dziwne. Bo test domowy wyszedl mi już 5 dni temu. Kreseczka była bardzo blada ale wczoraj juz super widoczna. Może owulację miałam wcześniej? Skoro miesiączkę miałam 18.08 to owu wypada mniej więcej 02.09. A pierwszy test z bladą krechą wyszedł mi już 08.09. Jak myślicie kobitki?
-
Witaj ja odczytuję to między 2 a 3 tygodniem, powtórz dzisiaj i sprawex jak przyrasta Gratulacje"Kobieta w obecności dobrego mężczyzny, prawdziwego mężczyzny uwielbia być kobietą. Jego siła pozwala aby, jej kobiece serce rozkwitało."
Urzekająca
http://inwestycjawmilosc.pl/