USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Sowa ja bym sie jeszcze wstrzymała.
Witajcie jestem tu nowa, wczoraj miałam pierwsza wizytę, serducho biło 120 u/m pan doktor mówił ze jeszcze słabo, i tu moje zmartwienie dzidziol o tydzień mniejszy wielkość 3,2 mm, strasznie się martwię ze za mały -
nick nieaktualny
-
Anelka wrote:Mama_Sowa ja bym sie jeszcze wstrzymała.
Witajcie jestem tu nowa, wczoraj miałam pierwsza wizytę, serducho biło 120 u/m pan doktor mówił ze jeszcze słabo, i tu moje zmartwienie dzidziol o tydzień mniejszy wielkość 3,2 mm, strasznie się martwię ze za mały
Nic się nie martw, dziecko jeszcze nadgoni, albo i nie - w takim wypadku po prostu później doszło do owulacji/zagnieżdżenia. "Standardowo" licząc wiek ciąży wg terminu OM przyjmuje się, że cykl trwa 28 dni, a owulacja jest 14 dnia cyklu.
U mnie też ciąża była młodsza najpierw o tydzień, a potem już tylko o 2 dni
Serduszko ładnie bije jak na Twój wiek ciąży - u mnie też w 7tOd biło ok. 120 uderzeń, a 2 tyg. później już 171 uderzeń. Źle jest, jak bije mniej noż 100 uderzeń, także u Ciebie jest całkiem spoko, nic się nie martw Mieścisz się w normach 7 tygodnia, a jak ciąża wychodzi młodsza, to tym bardziej serducho mocno bije.Anelka lubi tę wiadomość
-
Heeej
To mój pierwszy post tutaj. Staraliśmy z się z mężem 3 lata i udało się po pierwszym in vitro w środę miałam betę 4863- przyrasta bardzo ładnie- co dwa dni o 100%.
Zrobiłam się maniaczką bety- taki stres, ale inaczej nie potrafiłam...
Dziś rano miałam kolejne badania wskazane przez lekarza a jutro pierwsze USG- mam nadzieję ze będzie widać zarodeczek w środku ... będzie 5t5d. To mój pierwszy raz po tak długim oczekiwaniu na pozytywny test. 3 majcie kciuki Ja za Was też trzymam -
Ja byłam 5t1d to był pęcherzyk z ys, a następna wizyta 6t4d był wyraźny zarodek 7,3 mm i serduszko 128bpm. Ale pamiętajcie że przecież u każdej inaczej będzie. Zależy to od tak wielu czynników. Ja chciałam iść wcześniej żeby sprawdzić czy nie CP. A później żeby zobaczyć czy jest serduszko. Teraz czekam grzecznie ponad dwa tyg na następną wizytę. Ale lekarz powiedział że nie ma sensu wcześniej.
-
nick nieaktualnyWitam,
pierwszą wizytę u lekarza miałam w 5 tygodniu i 5 dniu i już wtedy było widać zarodek z bijącym serduszkiem.Dzidzia miała wtedy 3,4 mm a według danych i obliczeń usg to był 6 tydzień.
Teraz jestem spokojna i cierpliwie czekam na kolejną wizytę, która została wyznaczona za 4 tygodnie od pierwszej.Staram się nie wchodzić na forum i nie czytać opinii, i przemyśleń bo wzbudzają we mnie niepokój i wiele obaw pomimo, że wszystko jest ok.
-
Dziewczyny byłam u gina jak tylko mi wyszedł test pozytywny był to 3t5d lekarz stwierdził że jeszcze nie będzie nic widać i tak było macica jedynie rozmiarów ciążowych ale pęcherzyka jeszcze nie było widać. Bardzo się boję że znowu stracę lub okaże się cp czy Faktycznie jeszcze mogło nic nie widać???
-
K..a..s..i..a wrote:Dziewczyny byłam u gina jak tylko mi wyszedł test pozytywny był to 3t5d lekarz stwierdził że jeszcze nie będzie nic widać i tak było macica jedynie rozmiarów ciążowych ale pęcherzyka jeszcze nie było widać. Bardzo się boję że znowu stracę lub okaże się cp czy Faktycznie jeszcze mogło nic nie widać???