X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 19 kwietnia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz mam dylemat jak was czytalam...jutro mam usg 5t3dz i nie wiem czy sie wybierać czy poczekać jeszcze? Chciałam sprawdzić czy pecherzyk jest i czy nie ciąża pozamaciczna.

Mama Sowa
  • Anelka Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Sowa ja bym sie jeszcze wstrzymała.

Witajcie jestem tu nowa, wczoraj miałam pierwsza wizytę, serducho biło 120 u/m pan doktor mówił ze jeszcze słabo, i tu moje zmartwienie dzidziol o tydzień mniejszy :( wielkość 3,2 mm, strasznie się martwię ze za mały :(

yUD8p2.png VcYSp1.png
  • Mama Sowa Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak pojechałam pecherzyk ciążowy 7mm ❤. Nastepne usg 5 maja;)

Mama Sowa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja mam 4t5d i na usg nic nie było widać

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w 5t2d mialam usg i jest widoczny pecherzyk 59 mm w macicy (ufff) i pecherzyk zoltkowy :) za dwa tygodnie kolejne usg i oby bylo serduszko :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anelka wrote:
    Mama_Sowa ja bym sie jeszcze wstrzymała.

Witajcie jestem tu nowa, wczoraj miałam pierwsza wizytę, serducho biło 120 u/m pan doktor mówił ze jeszcze słabo, i tu moje zmartwienie dzidziol o tydzień mniejszy :( wielkość 3,2 mm, strasznie się martwię ze za mały :(

Nic się nie martw, dziecko jeszcze nadgoni, albo i nie - w takim wypadku po prostu później doszło do owulacji/zagnieżdżenia. "Standardowo" licząc wiek ciąży wg terminu OM przyjmuje się, że cykl trwa 28 dni, a owulacja jest 14 dnia cyklu.

U mnie też ciąża była młodsza najpierw o tydzień, a potem już tylko o 2 dni :)

Serduszko ładnie bije jak na Twój wiek ciąży - u mnie też w 7tOd biło ok. 120 uderzeń, a 2 tyg. później już 171 uderzeń. Źle jest, jak bije mniej noż 100 uderzeń, także u Ciebie jest całkiem spoko, nic się nie martw :) Mieścisz się w normach 7 tygodnia, a jak ciąża wychodzi młodsza, to tym bardziej serducho mocno bije.

Anelka lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Witam ja mam 4t5d i na usg nic nie było widać

U mnie na takim etapie też nie było nic, jest za wcześnie po prostu ☺

klz9hdgefsr87l0p.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam u lekarza 4t+1d z przykazu endokrynolog, bo mam okropne bóle brzucha. Beta była 139,7 lekarz mówił, że widać dopiero od 1000. Mimo wszystko zrobił usg i był pęcherzyk 5mm x 6,7mm. Był zdziwiony i ja również. Teraz czekamy na serduszko

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 27 kwietnia 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś pierwszą wizytę. I to dopiero wieczorem! Boję! 6t1d

Lapi84
    a5d5ed8847b4d7fe01e7381afcbea308.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :)
    To mój pierwszy post tutaj. Staraliśmy z się z mężem 3 lata i udało się po pierwszym in vitro :D w środę miałam betę 4863- przyrasta bardzo ładnie- co dwa dni o 100%.
    Zrobiłam się maniaczką bety- taki stres, ale inaczej nie potrafiłam... :P
    Dziś rano miałam kolejne badania wskazane przez lekarza a jutro pierwsze USG- mam nadzieję ze będzie widać zarodeczek w środku ... będzie 5t5d. To mój pierwszy raz po tak długim oczekiwaniu na pozytywny test. 3 majcie kciuki :) Ja za Was też trzymam :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

U mnie pierwsze usg 5t5d był pecherzyk ciążowy i zoltkowy, zarodka nie widać. Beta wynosiła wtedy ponad 20 tys.

6t2d był już 4,5mm zarodeczek z serduszkiem :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam 5t1d to był pęcherzyk z ys, a następna wizyta 6t4d był wyraźny zarodek 7,3 mm i serduszko 128bpm. Ale pamiętajcie że przecież u każdej inaczej będzie. Zależy to od tak wielu czynników. Ja chciałam iść wcześniej żeby sprawdzić czy nie CP. A później żeby zobaczyć czy jest serduszko. Teraz czekam grzecznie ponad dwa tyg na następną wizytę. Ale lekarz powiedział że nie ma sensu wcześniej.

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    pierwszą wizytę u lekarza miałam w 5 tygodniu i 5 dniu i już wtedy było widać zarodek z bijącym serduszkiem.Dzidzia miała wtedy 3,4 mm a według danych i obliczeń usg to był 6 tydzień.
    Teraz jestem spokojna i cierpliwie czekam na kolejną wizytę, która została wyznaczona za 4 tygodnie od pierwszej.Staram się nie wchodzić na forum i nie czytać opinii, i przemyśleń bo wzbudzają we mnie niepokój i wiele obaw pomimo, że wszystko jest ok.

• editchen Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsze USG było w 5 tygodniu, był pęcherzyk 4mm, drugie USG miałam 3 dni póżniej i pęcherzyk miał ponad 8mm ale nic poza tym, do tego niski progesteron. dziś usłyszałam serduszko :) wg USG - 7t0d, wg BBF - 7t2d

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie w końcu było widać serducho 6t3d poszłam na pogotowanie z krwawieniem- i przy okazji zobaczyłam- okazało się, że przyczyną krwawienia był krwiak- na szczęście nie zagraża maleństwu- Pozdrawiam :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa w 3 tygodniu ciąży. Jeszcze nic nie widać... mam kolejną wizytę 29.05. Mam nadzieję, że już coś zobaczę

• K..a..s..i..a Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam u gina jak tylko mi wyszedł test pozytywny był to 3t5d lekarz stwierdził że jeszcze nie będzie nic widać i tak było macica jedynie rozmiarów ciążowych ale pęcherzyka jeszcze nie było widać. Bardzo się boję że znowu stracę lub okaże się cp :( czy Faktycznie jeszcze mogło nic nie widać???

• K..a..s..i..a Debiutantka

Wysłany: 22 maja 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna wizyta 2.06

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się u mnie sam pęcherzyk 10mm było widać dopiero w 5t6d a serduszko i zarodek 6t4d musisz się uzbroić w cierpliwość:) będzie dobrze :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K..a..s..i..a wrote:
    Dziewczyny byłam u gina jak tylko mi wyszedł test pozytywny był to 3t5d lekarz stwierdził że jeszcze nie będzie nic widać i tak było macica jedynie rozmiarów ciążowych ale pęcherzyka jeszcze nie było widać. Bardzo się boję że znowu stracę lub okaże się cp :( czy Faktycznie jeszcze mogło nic nie widać???
    Ja byłam tydzień temu we wtorek i też jeszcze nic nie było widać. Ginekolog ciążę określił na 3-4 tydzień. Zlecił mi serię badań. Dzisiaj je robiłam. I wizytę kolejna mam w poniedziałek. Stresuje się, bo się boje, że nadal nic nie będzie widać...

‹‹ 29 30 31 32 33
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ