USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNam wg obliczeń wyszedł 7tydzien czyli ok 5tyg ciąży. Na badaniu widać pęcherzyk ciążowy ale poza tym niestety nic. Oboje z mężem trochę się zasmucilismy ale lekarz powiedział, ze obliczenia to jedno a dokładna data zapłodnienia to drugie.
Kolejne usg mamy dokładnie w czwartek czyli tydzień później. Mamy nadzieje, ze maluszek się Nam w końcu pokaże. Tylko ten czas tak jakos się strasznie dłuży..
-
Witajcie - u nas w 6 tc 5d widać było takiego robaczka - miał już główkę, oczodoły, tułów i rączki, a nóżki jeszcze razem - serducho jak dzwon To moja druga ciąża - w pierwszej w tym okresie było tylko serduszko - coś mi się wydaje, że chyba robaczek jest starszy, niż myślimy, nie uważacie?
-
Cześć dziewczyny dołączam się jestem w 5 tyg ciazy i czekam na pierwsze USG mam nadzieje ze będzie juz bić serduszko wizyta na 15 marca trzymam za wszystkie przyszłe mamusie kciukiPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
Teratozoospermia poprawa na 3%
Staramy sie od pazdziernika 2015
Szczęśliwe walentynki 2017
CUDA SIĘ ZDARZAJĄ !!!!! udało się jestem w ciąży
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
wichrowe_wzgórza wrote:No ciekawe Dodka, ja mam 16 marca. Troszkę się denerwuję, ale ja już po przejściach
Będzie dobrze kochana MUSIPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Hej dziewczyny!!!
Ogromnie miło mi do Was dołączyć!
Otóż ja wczoraj byłam na pierwszym USG. To był 5t3d licząc metodą OM. Czyli bardzo wcześnie. I lekarz od USG i lekarz na konsultacji powiedzieli mi, że stanowczo za wcześnie by coś zobaczyć i bym przełożyła badanie. Ja się jednak uparłam i??
Widziałam serduszko! Maluszek ma 1 mm i serduszko 91/min. Samiutki początek, praktycznie mówili, że dzień wcześniej mogło być nic nie widać. Jednakże zaznaczam, że w placówce jakiej byłam (Babka Medica) mają bardzo dobry sprzęt.
Płakałam jak dziecko na usg
I oczywiście teraz stres i stres by wszystko było dobrze.
Pozdrawiam!
-
Polinee wrote:Hej dziewczyny!!!
Otóż ja wczoraj byłam na pierwszym USG. To był 5t3d licząc metodą OM. Czyli bardzo wcześnie. I lekarz od USG i lekarz na konsultacji powiedzieli mi, że stanowczo za wcześnie by coś zobaczyć i bym przełożyła badanie. Ja się jednak uparłam i??
Widziałam serduszko! Maluszek ma 1 mm i serduszko 91/min. Samiutki początek, praktycznie mówili, że dzień wcześniej mogło być nic nie widać. Jednakże zaznaczam, że w placówce jakiej byłam (Babka Medica) mają bardzo dobry sprzęt.
Pozdrawiam!
Gratulacje cudownie ja będę miała akurat około 6 tyg mam nadzieje ze będzie juz serdusio bić hehe tez będę płakać ze szczęściaPCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
nick nieaktualnyMy mamy nadzieje, ze jutro zobaczymy już coś więcej oprócz samego pęcherzyka ciążowego.
Teoretycznie wg obliczeń po OM mamy 8tydzien ale to się totalnie nie zgadza bo zarodka jeszcze tydzień temu nie było widać.
Trzymajcie kciukiDodka91 lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki kochane za Was ja dzisiaj trochę polatalam bo sprawy musze załatwiać i jestem padnięta jak bym conajmniej maraton przebiegła :p kurcze masakra strasznie się mecze..PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Ja nie wytrzymałam i zrobiłam betę w czwartek popołudniu 1006, dziś rano 5559. Wystrachałam się, że mało, ale wszystkie kalkulatory umieszczają mnie nie dość, że w normie, to jeszcze w przeciętnej.
Liczyłam to na milion sposób sama i nie ma bata, że to nie taki przyrost, zresztą podobno w przedziale 1200-6000 już nie rośnie tak szybko, tylko nawre zamiast 48h to to samo w 72
Spotkałam gina przypadkiem, kazał nie zawracac sobie głowy pierdołami i być dobrej myśli ;]9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Ja nie wytrzymałam i zrobiłam betę w czwartek popołudniu 1006, dziś rano 5559. Wystrachałam się, że mało, ale wszystkie kalkulatory umieszczają mnie nie dość, że w normie, to jeszcze w przeciętnej.
Liczyłam to na milion sposób sama i nie ma bata, że to nie taki przyrost, zresztą podobno w przedziale 1200-6000 już nie rośnie tak szybko, tylko nawre zamiast 48h to to samo w 72
Spotkałam gina przypadkiem, kazał nie zawracac sobie głowy pierdołami i być dobrej myśli ;]
Kochana lekarz ma rację nie martw się zdecydowanie ważne ze beta jest na tyle wysoko ze nie ma się czym martwić teraz czekamy na udany rozwój ciąży ja czuję że się uda i wszystko będzie dobrze nie ma czym się martwić naprawdę ciesz się kochana i myśl pozytywnie :*PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Polinee wrote:Hej dziewczyny!!!
Pozdrawiam!
Strsznie zazdroszczę. Też bym chciała. U mnie niestety nie było nic widać wczoraj... Czekam na następny tydzień. Dziś beta w normie mam nadzieję, że za dwa dni urośnie.
Ogromnie gratulacje -
nick nieaktualnyMy już po badaniu.
Ukazał się Nam malutki Robaczek o wielkości 4mm Nasze malusieńkie serduszko ❤❤
Termin przewidziany na 30go października i kolejne USG dopiero za 3tyg.
Lekarz zalecił trochę poczekać żeby można było wszystko potem dokładniej zmierzyć
Przeszczęśliwi Rodzice ❤karola_aa lubi tę wiadomość
-
Cerolajn wrote:My już po badaniu.
Ukazał się Nam malutki Robaczek o wielkości 4mm Nasze malusieńkie serduszko ❤❤
Termin przewidziany na 30go października i kolejne USG dopiero za 3tyg.
Lekarz zalecił trochę poczekać żeby można było wszystko potem dokładniej zmierzyć
Przeszczęśliwi Rodzice ❤
Super super super gratulacjePCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900
-
Mika999 wrote:Strsznie zazdroszczę. Też bym chciała. U mnie niestety nie było nic widać wczoraj... Czekam na następny tydzień. Dziś beta w normie mam nadzieję, że za dwa dni urośnie.
Ogromnie gratulacje
Hej kochana właśnie szukałam twojego posta i miałam zapytać jak tam po usg :* na następnym będzie juz napewno widoczne serdusio większość z nas na to czeka trzymam kciuki za Was :*PCOS + problem męski morfologia plemników 0%
24dc beta 33,9
28dc 274,30 35dc2900