USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
hej. nie wiem kochane gdzie mam ten post napisać, więc napiszę tutaj,
miałam robione dziś USG, jestem w 7tyg i 4dni.
CRL dziś wynosi 0.89cm, czy to nie jest za mało?? ile to ma wkoncu mm??
bardzo się boję bo lekarz powiedział, że ciąża jest mała to raz a po drugie to pęcherzyk powinien być o wiele więkrzy.
czy możecie mi powiedzieć o ile wiecie co znaczyć może
MI - 0.8 , Tls - 0,5 , 10.1cm/25Hz??
bardzo boję się8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
kejt90 wrote:hej. nie wiem kochane gdzie mam ten post napisać, więc napiszę tutaj,
miałam robione dziś USG, jestem w 7tyg i 4dni.
CRL dziś wynosi 0.89cm, czy to nie jest za mało?? ile to ma wkoncu mm??
bardzo się boję bo lekarz powiedział, że ciąża jest mała to raz a po drugie to pęcherzyk powinien być o wiele więkrzy.
czy możecie mi powiedzieć o ile wiecie co znaczyć może
MI - 0.8 , Tls - 0,5 , 10.1cm/25Hz??
bardzo boję się
Kochana wydaje mi się, że to MI, Tls i te Hz to są parametry sprzętu? choć pewności nie mam...
Nic się nie martw kochana, maleństwo ma 8.9 mm, więc chyba rośnie! Moje jest tydzień młodsze i ma 4.7mm -
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1.0-9/1982224_577887155640200_1838845595_n.jpg
kochane powiedzcie, czy to wygląda dobrze czy coś się źle dzieje?? Chodzi mi o ten pęcherzyk jest za mały jak na ten tydzień ciaży a dzidziuś ma 9mm, więc jest okej.Czy mały pęcherzyk coś złego oznacza?? jakieś wady czy coś?? Serduszko biło.8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
nick nieaktualnyDziewczyny a napiszcie proszę nie tygodniami a orientacyjne wartości beta hcg kiedy było u was coś widać. U mnie było późne zagnieżdżane. Beta zaczęła późno rosnąć ale na razie nie widać pęcherzyka ani w macicy ani poza nią. Tydzień temu hcg 207, po 72h 740, po 48h 1150, po 48h 2150. Nadal w usg cisza. Przez to ze beta zaczęła rosnąć późno jakoś nie prawidłowo na początku mam obserwowac czy nie rozwinie się poza macica...
-
żegnam się z wami kochane, serduszko mojego maleństwa przestało bić dwa dni temu;(
zarodek był dziś wielkości prawie 1,5cm, widziałam rączki i nóżki ;( niestety pęcherzyk ciążowy nie rósł ;( bo też miał prawie 1,5 cm ;( i zarodek się "udusił" że tak powiem ;(
jutro mam łyżeczkowanie o 7.45 bardzo się boję.
Cieszę się że chociaż raz od 2 lat poczułam się "mamą"
i cieszę się , że poznałam was tutaj mam nadzieję, że wrócę tu w lipcu ;*yojiona lubi tę wiadomość
8.04.2014 [*] Mój aniołek ;* -
kejt90... jezu....kochana tak strasznie mi przykro.....tylę Cie mocno. trzymaj się kochana. Nie bój się tego. Ja też miałam, niestety dostałam krwotoku i musieli mi wykonać ten zabieg, ale miałam narkoze więc nic nie czułam i nie pamietam. Całe szczęscie. Trzymaj się Skarbiie!!!!Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Lekarz powiedział, że może być pozamaciczna, bo poziom hcg jest adekwatny do 5 tygodnia... powiedział, że jak zrobię w sobotę i odpowiednio wzrośnie to są szanse... ale nie podobał mu się mój jeden jajowód a konkretnie jakieś zgrubienie w nim i z tą radosną nowiną zostaje na święta... w przyszłym tygodniu mam iść na kolejne usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 22:57
nadzieja umiera ostatnia -
Picia wrote:Ja robiłam wczoraj, pechęrzyk 0,7 cm, płodu na razie nie widac. U mnie 5 tydz. Za tydz mam powtorzyc. Kolejny stres... chyba cala ciaze tak bede miala przed kazdym badaniem. Wykoncze sie
ja chyba tez zrobie w takim razie, co myslicie ?? -
nick nieaktualny