USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczynki
piszę do Was bo mam problem i strasznie się martwię. Otóż zrobiłam dwa testy ciążowe które wyszły pozytywne i każdy innej firmy. Byłam tydzień temu u lekarza wyliczył że jest to 4,2 tydzień ale kiedy zrobił mi usg nie było nic widać. Bolał mnie strasznie jajnik dlatego zdecydowałam się na tą wizytę. Czy to normalne że nie było nic jeszcze widać??? -
Nastka nie martw się. To jeszcze bardzo wcześnie i jak najbardziej lekarz może jeszcze niczego nie widzieć. Ja byłam na kontrolnym USG odnośnie mojej endometriozy. Badanie wykonywał naprawdę renomowany lekarz, profesor znany ze swojej dokładności przy USG. Nic nie zobaczył, a okazało się że byłam już wtedy w ciąży.Także uszy do górynastka151 wrote:hej Dziewczynki
piszę do Was bo mam problem i strasznie się martwię. Otóż zrobiłam dwa testy ciążowe które wyszły pozytywne i każdy innej firmy. Byłam tydzień temu u lekarza wyliczył że jest to 4,2 tydzień ale kiedy zrobił mi usg nie było nic widać. Bolał mnie strasznie jajnik dlatego zdecydowałam się na tą wizytę. Czy to normalne że nie było nic jeszcze widać??? -
eM mam tak samo a dodatkowo wczoraj moja znajoma napisala do mnie ze miala puste jajko i dali jej tabletki poronne i zaczynam sie obawiac... cholera jeszcze tydzien do wizyty a ja juz wlosy z glowy rwe bo dookola wciaz cos jest nie tak.. ale z bety mi wyszlo przeciez ze jest przyrost wiec podtrzymuje mnie.mysl ze bedzie dobrze...
nastka151 u mnie nic nie bylo widac w 5t1d a w 5t4d juz byl pecherzyk. Bedzie dobrze musisz odczekac z 2 tyg i nawet juz serdeszko moze bycLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja byłam wczoraj na pierwszym usg (7t3d). Mój maluszek ma prawie 1 cm długości i serduszko jak dzwon.
Moja ginekolog nie jest za tym żeby robić je bardzo wcześnie, bo każda ciąża rozwija się w innym tempie i potem kobiety za bardzo się denerwują, bo widać tylko pęcherzyk, bo nie widać serduszka, bo wg internetowych statystyk zarodek za mały.
Wcześniej zlecała mi tylko badanie beta hcg żeby sprawdzić czy przyrost jest prawidłowy.
-
To tak naprawdę zależy od osoby, jedna zobaczy pusty pęcherz płodowy i się wkręci a druga nie będzie miała usg i będzie myślała że może ciąża pozamaciczna czy coś innego nie tak...
Mnie zobaczenie pęcherza płodowego uspokoiło, pomimo że nie widziałam nic więcej. Niepokoi mnie fakt, że kolejna wizyta albo we wtorek, albo dopiero 1-go kwietnia, a to albo za wcześnie, albo za późno. Tak niestety przyjmuje ginekolog. No ale mam nadzieję że coś konkretnego się dowiem i może uda się usłyszeć te serducho i zacząć mówić światu!Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Macie racje dziewczyny ) uspokoilam sie czuje podskornie, ze maluch rosnie jak na drozdzach czuje to ) myszka 1975 i eM macie racje. Musze sie uzbroic w cierpliwosc cale szczescie ze mam sporo mam w kolo siebie to kazda ma to samo zdanie. Bede mama i juz ) mialam jeden dzien zalamania ale zwalczylam to rowniez dzieki Wam kochaneLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
jutro mam usg ale się denerwuje. Dwa razy poroniłam już i chyba trzeci raz tego nie zniose. Miesiączki nie mam już długo i nic nie wskazuje że się pojawi. Ale nie mam też jakiś innych objawów. JEdynie urosły mi piersi i często chodzę do toalety. Ani mnie ne mdli ani nie mam zachcianek. Stres straszny.
-
Niestety jeszcze nic nie było widać.
Według OM jest 5tydz i 6 dzień. Jednak miałam późną owulację i według tego jestem w 4 tyg i 3 dn...
Zobaczymy co będzie dalej -
Udało się przez kilka sekundek usłyszeć, ale maleństwo się rusza i się zgubił dźwięk Ciąża najprawdopodobniej z pół tygodnia młodsza niż twierdzi owu, wiec to taki cud ze było coś tam słychać . Maleństwo ma 2.4mm .Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM to wspaniałe wieści!!! gratuluję! ja mam pierwsze USG jutro. To oczekiwanie to jakaś mordęga dla mnie... Mam nadzieję, że dowiem się samych pozytywnych rzeczy jutro.
Jestem w 6tyg.1dn. ciąży - dokładnie tak samo jak Ty
Mam dwa poronienia za sobą, więc teraz jestem tym bardziej pełna obaw.
Ale mam nadzieję, że powiedzenie do trzech razy sztuka sprawdzi się w moim przypadku
Pozdrawiam pozostałe ciężaróweczki!
Buziaki!