X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quendi wrote:
    Dziewczyny Drogie! Nie spieszcie się z tym usg naprawdę.
    Ja poszłam dopiero w 10 tyg. ciąży, po pierwsze tak mi zalecił lekarz po drugie nie chciałam prywatnie czekalam na usg państwowe.
    Myślałam cały czas że muszę dać rade i wytrzymać-oczywiście mega się denerwowałam-jak każda z nas.
    A sa różne teorie co do usg-jedne dziewczyny biegaja co chwila inne 3-4 razy w ciągu całej ciąży. Mi powiedzial lekarz ze usg nie jest takim zupełnie nieszkodliwym badaniem.
    Główki do góry i cierpliwosci!!
    ja muszę zaświadczenie dostać bo robimy dużo Eventów i trzena nosić różne rzeczy więc dostarczę papiur i będę zwolniona ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • moremi Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dzisiaj i jest pęcherzyk 4 mm :) i też potrzebny był mi papier.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ja byłam wczoraj na USG (5 tydzień i 5 dzień ciąży, a owulację miałam w 17 dniu cyklu), pęcherzyk ciążowy 10mm, pęcherzyk żółtkowy 2,8mm. Oczywiście też liczyłam na zarodek i serduszko, bo taka wiadomość bardzo uspokaja, ale poczekam teraz 2 tygodnie....

IK
    bjmAp1.png
  • Eva0507 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Ostatnią miesiączkę miałam 2 stycznia. Od 14 stycznia praktycznie codziennie były przytulaski z moim pięknym (wrócił z 4 miesięcznego rejsu, więc bardzo za sobą się "ztęskniliśmy"). 3 lutego zrobiłam test wyszedł pozytywny, 4-ego betę wyszła 1227 powtorzylam 48h po i była 2658. Wizytę mam umówioną na 11 lutego. Myślicie, że już będzie coś widać ... Bardzo się stresuję ze zobaczę puste jajo tyle się już naczytałam w internecie, aż głowa puchnie. Bardzo chciałabym zobaczyć naszą dzidzię...

ckai43r8qxen3hco.png
    hchy9jcg3aamtfbp.png
  • IK Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eva0507, nie stresuj się pustym jajem, bo ten termin usg, jest jeszcze dosyć wczesny. Wszytko też zależy kiedy miałaś owulację ;) Warto zrobić usg, żeby zobaczyć czy pęcherzyk jest dobrze usytuowany. Ja też czekam na zarodek i najchętniej poszłabym na usg wcześniej niż za dwa tygodnie.... ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

IK
    bjmAp1.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam u gina w 4 tyg i 6d i byl juz pecherzyk, powiekszona sluzowka macicy oraz 1mm zarodka, a w 6 tyg i 3d elegancko bilo serduszko 170 uderzen i zarodek wielkosci 4.5mm
    mysle ze warto po 6 tyg sprawdzic czy jest akcja serca oraz czy zarodek prawidlowo zagniezdzil sie w macicy
    sama miala 2x sytuacje ze nie rozwinal sie i wchlonal niestety
    faktem jest, ze u niektorych kobiet bedzie widac zarodek pozniej lub wczesniej w 5tyg w zaleznoci od daty owulacji
    to calkiem normalne, ze sie Kobitki denerwujecie i sprawdzacie sobie
    zadne badania nie udowodnily szkodliwego wplywu na zarodek
    ja w 1 trym robilam usg co 2.5 tyg po wczes klopotach i na tym forum tez sa Dziewczyny, ktore b czesto sprawdzaly jak rosnie ich Maluszek
    po 12tyg mozecie zaopatrzyc sie w detektor tetena plodu (allegro) i bedziecie spokojne
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

weronika86 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam ten problem...byliśmy wczoraj na usg czyli 5t1d i niestety nic nie było widać, ale bardziej mi zależało na posiewie bo nie wiem czy podleczyłam bakterię, którą miałam wcześniej. Trochę się boję, bo poprzednia ciąża była pozamaciczną i trochę się boję, aby tyko nie powtórzyło się to.. Zrobiłam dziś betę i w piątek robię i wizyta... Czekam i siedzę jak na szpilkach ;(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 09:42

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam wczoraj i był tylko pęcherzyk 7mm i lekarz powiedział że jest bardzo wczesna ciąża ale wszystko jest na swoim miejscu i kazał mi przyjść za 2 tyg to będzie dużo więcej widać, więc siedzę jak na szpilkach i cierpliwie czekam do 5.03. Mam nadzieję że będzie wszystko ok.

• Magic Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waniulka a jakieś badania kazał zrobić? Ja też mam nadzieje, że wszystko jest dobrze :) mam takie przeczucie..

Waniulka lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Waniulka a jakieś badania kazał zrobić? Ja też mam nadzieje, że wszystko jest dobrze :) mam takie przeczucie..
    nic narazie mi nie kazał robić tylko folik łykać ale ja go łykam już parę miesięcy więc stwierdził żę bardzo dobrze

• Bluraja Koleżanka

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro do lekarza bo mam bóle brzucha , może zrobi mi usg , ale pewnie nic nie będzie widać jeszcze .

xnw4vkcb6o569j47.png
  • mad8 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro idę na wizytę i też pobolewa mnie brzuch ale nie non stop więc mam nadzieję, że wszystko ok

relg3e5eyc9mcvbi.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Jutrzenka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Na pierwszym USG byłam w 4td, mimo że lekarz odradzał tak wczesną wizytę - nie wytrzymałam. Faktycznie zobaczyłam niewiele, bo jedynie pęcherzyk mikro rozmiarów. Dostałam skierowanie na badania i zalecono mi odpoczynek. Kolejną wizytę mam umówioną za tydzień czyli w 7t2d i mam nadzieję, że uda się już zobaczyć coś więcej. Brzuch bolał mnie od dnia poprzedzającego termin @ i trwał przez tydzień. Lekarz powiedział, żeby się tym nie przejmować, a gdyby ból był silny, to żebym brała no spe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2014, 11:57

xnw49n73wkp1z6up.png
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na USG. Widać pęcherzyk (0,93cm) ciałko żółte, ale nie widać zarodka :( Dostałam Luteinę i się martwię...

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo w 5 tyg to ma prawo jeszcze nic nie wiadc :) ja tez dostalam luteine :)) odpoczywaj duzo, to pomaga :) ja mam swoja dzialalnosc wiec mam wolne od pracy i leze :)) a bierzesz jakies witaminy? :) ja od pol roku biore kwas foliowy i pregne plus a teraz od lekarza luteina i wit.D :) za 2 tyg mam kolejna wizyte :))

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę kwas foliowy i jod, na razie mam nic więcej nie brać. Odpoczywać będę mogła dopiero od kwietnia... Też mam kolejną wizytę za 2 tygodnie i naprawdę nie mogę się doczekać.
    Magic wrote:
    Bergo w 5 tyg to ma prawo jeszcze nic nie wiadc :) ja tez dostalam luteine :)) odpoczywaj duzo, to pomaga :) ja mam swoja dzialalnosc wiec mam wolne od pracy i leze :)) a bierzesz jakies witaminy? :) ja od pol roku biore kwas foliowy i pregne plus a teraz od lekarza luteina i wit.D :) za 2 tyg mam kolejna wizyte :))

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo wrote:
    Dziś byłam na USG. Widać pęcherzyk (0,93cm) ciałko żółte, ale nie widać zarodka :( Dostałam Luteinę i się martwię...

Bergo, rzadko kiedy widać zarodek w 5 tygodniu, nie ma powodu do zmartwień. A na co ta luteina?

infinity888 lubi tę wiadomość

• Bergo Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na powstrzymanie skurczy macicy, czyli żeby przeciwdziałać poronieniu. Ja mam endometriozę i podobno luteinę trzeba wtedy brać.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bergo trzymam kciuka choc ja wiem ze bedzie dobrze. 5 tydzien to jeszcze wczesnie. Ja poszlam wczesniej bo chcialam posiew zrobic :)) bedziesz sie smiac z tych nerwowych dni :) a ktorego masz wizyte? :)

Lenka5 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Bergo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 11 marca, ale wcześniej tj.5go idę na wizytę do innego lekarza Muszę założyć kartę ciąży w dwóch miejscach. U lekarki której ufam i w centrum medycznym, gdzie mam abonament i badania za darmo.

82dox1hpp90q2hqw.png
    3jgxskjocnbkynze.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ