USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Powodzenia i przed wejściem do gabinetu pamiętaj że pęcherz powinien być pusty
Na pewno wszystko będzie dobrze, ale musisz w to wierzyć i się nie stresowaćAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Kochane ) ja mam w piatek wizyte ) koncowka 8ego tygodnia i nie moge sie doczekac ) eM ma racje polowa sukcesu to pozytywne myslenie ) ja wlasnie leze sobie i odpoczywam przed praca ) odpoczywam kiedy moge to zmeczenie to moja zmora )
Jestem ciekawa co zobaczymy na usg )eM, Mamadomina lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja byłam wczoraj na USG, widać było pęcherzyk
Według BellyBestFriend serduszko ma być u mnie widoczne 6tydz 4dzień a ginekolog mówi bym przyszła w poniedziałek (6 tydz 2 dzień) to powinno być już widoczne. Przepisał mi luteine 50 (2 razy dziennie po 2 tabl) i kwas foliowy 5 mg(trochę duża dawka, do tej pory brałam 0,4 mg). Także pozostaje mi czekać
Kalendarz ciąży BellyBestFriend -
i po pierwszym usg
pęcherzyk 16,9mm, zarodek 2mm, serducho bije 119/min
według OM jestem w 6tyg.2dn.
według USG wychodzi - 6 tyd.0dn., więc bardzo mała różnica.
kolejne badanie za dwa tygodnie gdzieś. dla mnie to jest ciągle jakaś abstrakcja z tym serduchem zarodka takie tyci tyci, że prawie nie widać, a już jest. teraz tylko czekać żeby zdrowo rosło
pozdrowionka dla pozostałych zniecierpliwionych! oby czas szybko mijał do wizyt! -
według wyliczeń u mnie był 6 tydzień a według pęcherzyka pustego byl to 4 tydzień więc nie wiem już co i tym myśleć mam. Stres i jeszcze raz stres. Czekanie do mnie przeraża. Wizyte mam 24.03 teraz
Maredd lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja też się zastanawiam nie tyle co stresuje ale dziwi mnie fakt ze powinnam zacząć 9 tydzień a mam zaraz 7.tydzień... zarodek 5,7mm to z tego co czytałam w swojej mądrej książce to powinien być 7 tydzień... sama juz nie wiem też się stresuje ze coś jest nie tak, choc lekarz zapewnia ze jest dobrze...miałyście taki przypadek? swój, znajomej, w rodzinie??
Martina i niutek... ja też jakoś dziwnie się stresuje, nie wiem czy to normalne czy nie..staram się wierzyć, że jest dobrze bo pozytywne myślenie pomaga mi psychicznie odpocząć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2014, 17:58
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic wrote:Dziewczyny ja też się zastanawiam nie tyle co stresuje ale dziwi mnie fakt ze powinnam zacząć 9 tydzień a mam zaraz 7.tydzień... zarodek 5,7mm to z tego co czytałam w swojej mądrej książce to powinien być 7 tydzień... sama juz nie wiem też się stresuje ze coś jest nie tak, choc lekarz zapewnia ze jest dobrze...miałyście taki przypadek? swój, znajomej, w rodzinie??
Martina i niutek... ja też jakoś dziwnie się stresuje, nie wiem czy to normalne czy nie..staram się wierzyć, że jest dobrze bo pozytywne myślenie pomaga mi psychicznie odpocząć.
Moim zdaniem najważniejsze,że dziecko jest i się rozwija!Nie masz się czym martwić wg mnie!Widać 2 tyg po okresie doszło do zapłodnienia? i temu tak Ci wychodzi?Mniejsza z tym, ważne,że wszystko ok :)A lekarza nie pytałaś o co w tym chodzi?Martina -
własnie zamierzam się dopytać czemu taka różnica jest... nie ukrywam, że wiem kiedy współżylismy stąd moje wątpliwości, ale Martina masz rację ja się cieszę strasznie, że nasze maleństwo jest całe i zdrowe :)tyle, że ja własnie nie wiem czy tu chodzi o wiek zarodka, czy tydzień ciąży. Bo tego się nie dopytałam, z resztą ten lekarz to taki jakby sam do siebie mówił, często musiałam go prosić by powtórzył, bo ja lekko głucha jestemLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Ja jestrm juz zupelnir skolowana bo bylismy wczoraj u docelowego lekarza.i strzal w kolano... podejrzenie ciazy obumarlej crl 6.7mm czyli po 10dniach ledwo urosl i skierowanie do szpitala na zabieg a w szpitalu... drugi strzal 9,8mm ale nie widac bylo serduszka... i teraz juz czekam na koniec. Skolowana jestem ze mam ochote.skoczyc z okna... czemu 14 dni temu lekarz twierdzil ze ciaza zywa a zaraz taki strzal... mi znajoma mowila ze jej malenstwo mialao dopiero w 8 tyg czynnosc serca... mam jeszcze nadzieje ze bedzie dobrze...Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej ja dzis zrobilam usg. 26 dni po owulacji 5 tyg 5 dni i oczywiscie zalamka widoczny pecherzyk ciazowy odpowiadajacy wiekowi ciazowemu i tyle lekarz nawet nie probowal powiekszyc obrazu zeby cos wiecej zobaczyc ani pecherzyka zoltkowego ani zarodka nie mowiac o tetnie.Mam dola ryczec mi sie chce.W poprzednich ciazach na tym etapie juz wszystko bylo nie wiem wina sprzetu,umiejetnosci lekarza czy cos jest nie tak?
-
Ana spokojnie moze jest roznica paru dni i nic nie bylo widac badz cierpliwa ja dzisiaj pozegnalam nasza dzidzie bo okazalo sie ze serduszkk stanelo i zaraz ma dojsc do poronienia.
Daj maluszkowi czas a za tydzien juz bedziesz widziec wszystko trzymam kciukaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny jak to jest z tym pecherzykiem i cialkiem zoltym. Bo czy to cialko powinno byc np w 5 tyg? Ja bylam u gin wg okresu w 5tc3d i na usg byl tylko pecherzyk i usg wyliczyl ciaze na 5tydz, roznica nieduza, ale teraz tak czytam ze niektore z was widzialy i pecherzyk i to cialko i juz sie sama pogubilam jak to byc powinno