X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • Cznaar Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i zupełnie zielona.Moja historia jest bardzo skąplikowana PROSZE WAS o rade bo oszaleje. 20 marca miałam ostatnia @ ,19 .04 zrobiłam test i wyszły dwie kreski -druga trochę bladsza :) ale 21 .04 powtórzyłam test nadal dwie krechy 22.04 udałam sie do lekarza bo rano pojawiło sie małe plamienie o brązowej barwie zrobił mu usg i nic nie widział wiec wysłam mnie do szpitala na obserwacje 23.04 plamienia nadal były zrobiłam test :) dwie krechy i udałam sie do szpitala tam zrobili beta hcg 134,6 na usg nic nie widac :( ciagle sa plamienia nastepnego dnia powtorzono beta hcg 126,8 stwierdzona ze nie ma ciązy i posłali mnie do domu . piersi mi sie powiekszyły mam skurcze w dole brzucha ale nie takie straszne bole jak przy @ test wczoraj dwie krechy. Jestem w tej ciazy czy nie? Bardzo bym chciała ale z moich obliczeń wynika że do zapłodnienia nie mogło dojść wczesniej niż 3 tygodnie temu. Prosze o rade.

Czarna
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna pęcherzyk ciążowy jest widoczny przy becie powyżej 1000 jak mogli stwierdzić ze nie ma ciazy?
    Niepokojący jest natomiast fakt ze Beta nie przyrosła a spadła, w ciagu 48 h powinna sie podwoić! Powtórz bete koniecznie!!!!
    Idź do innego lekarza!!!! Plamienia mogą byc niepokojące!!! Nie lekceważ ich!!!!
    Powodzenia!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 23:17

Kate

np55zzc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwanka26 wrote:
    Dziewczyny piszac "bylam u lekarza w 6 tyg ciazy" macie na mysli 6 tydzien od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czy 6 tydzien zycia zarodka? bo to 2 tyg roznicy w czasie dzieki za odp
    Od ostatniej miesiączki :) takim terminem też sie posługuje lekarz :) bo nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia :)

201411191762.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze plamienie miałam w dniu spodziewanej @. Tym raczej się nie przejęłam. Dopiero później pojawiło się więcej krwi i z tym się zgłosiłam do gin.
    Musisz pójść jeszcze raz na betę i zobaczyć jak będzie tym razem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cznaar wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i zupełnie zielona.Moja historia jest bardzo skąplikowana PROSZE WAS o rade bo oszaleje. 20 marca miałam ostatnia @ ,19 .04 zrobiłam test i wyszły dwie kreski -druga trochę bladsza :) ale 21 .04 powtórzyłam test nadal dwie krechy 22.04 udałam sie do lekarza bo rano pojawiło sie małe plamienie o brązowej barwie zrobił mu usg i nic nie widział wiec wysłam mnie do szpitala na obserwacje 23.04 plamienia nadal były zrobiłam test :) dwie krechy i udałam sie do szpitala tam zrobili beta hcg 134,6 na usg nic nie widac :( ciagle sa plamienia nastepnego dnia powtorzono beta hcg 126,8 stwierdzona ze nie ma ciązy i posłali mnie do domu . piersi mi sie powiekszyły mam skurcze w dole brzucha ale nie takie straszne bole jak przy @ test wczoraj dwie krechy. Jestem w tej ciazy czy nie? Bardzo bym chciała ale z moich obliczeń wynika że do zapłodnienia nie mogło dojść wczesniej niż 3 tygodnie temu. Prosze o rade.

Była tu taka dziewczyna na forum, ktorej beta spadla, a potem urosla i ciaza jest wiec na razie nie panikuj. Zrob jeszcze raz bete jak kolezanka mowi. Ci lekarze...

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Od ostatniej miesiączki :) takim terminem też sie posługuje lekarz :) bo nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia :)

Ja np jak mówię "jestem w 6 tyg ciazy" mam na mysli mniej wiecej czas kiedy doszlo do zaplodnienia poniewaz u mnie owulka przesunela sie o prawie 2 tyg, czyli jakby jestem 4 tyg do tylu. Od ostatniej miesiaczki minely 2 msc, a jestem w 6 tyg. Tak mi mowi lek ktory na podstawie wielkosci zarodka itd stwierdza mniej wiecej ktory to tydz.

• julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zobaczyłam pęcherzyk a w nim małą fasolkę z pulsującym sercem :), 6 tydzien 0 dni :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 28 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam na pierwsza wizyte w 4 tyg 6 dniu i widac bylo pusty pecherzyk 0.26 cm. Wczoraj w 6 tyg 6 dniu zobaczylam w pecherzyku lokatora - ma pol cm duze cialko zolte i bijace serduszko :)

Maraska, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam dziś pierwszą wizytę u mojego ginekologa :D Głownie idę po skierowanka na badanka ;) ale zobaczymy :D

sara_nar lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath jestem ciekawa jak na wizycie , daj zanć,.Ja mam 3 czerwca i ciekawa jestem czy będzie serduszko widać:)

MaryJane lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak widziałam pęcherzyk 2,5mm :) nastepna wizyta 13 czerwca w piątek :D buziaki :*

BasiaPelasia lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUPER:):)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja idę 5 czerwca. Będzie to 6+0t.c. i mam ogromną nadzieję zobaczyć serduszko... Dam znać co było widać :)

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę we wtorek 6+3tc i nie ukrywam, że też liczę na maluszka z serduszkiem;))

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) również jestem nowa, w końcu mogę dołączyć do grona małych fasolek, mam taka nadzieje. U mnie do zapłodnienie doszło mniej wiecej w długi weekend majowy, byłam 2 tygodnie temu u ginekologa i nic nie widział, żeby coś było, mówiła że za wcześnie. Ginekolog mnie nastraszyła że często pojawiaja sie ciąże pozamaciczne i inne rzeczy że aż się boje iść na usg które mam 5 czerwca. Mam nadzieje że wszystko będzie ok :/. a mam pytanie usg to bedzie do pochwowe czy normalne na brzuszek? Z obliczeń wychodzi 5 tydzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno dopochwowe...ja juz zaczelam 12 tyd i tez mam w czawartek usg i jak nic znow mi zrobi dopochwowe...chociaz mozliwe, ze przed brzuch sprobujemy :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia, to mamy podobny czas zapłodnienia:) ja ide jutro dam zanć:

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowicjuszką na forum, ale mogę się pochwalić , że i mi udało się zafasolkować. Nie wiem dokładnie kiedy miałam owu. bo mam nieregularne cykle ale ostatnią @ miałam 19.04.14 i 30.05.14 byłam u gina gdyż dwa testy wyszły pozytywne. Na usg nie było widać fasolki , ale gin powiedział , że na 90% jestem w ciąży bo jest spory pęcherzyk i mam do niego przyjść za 3 tygodnie. Dzisiaj robiłam betę i po południu mam mieć wynik. Powiedzcie mi kiedy zrobić następne badanie aby sprawdzić czy dobrze rośnie?

BasiaPelasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej po 48 h...przyrost musi byc około 66 %

• BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki w środę idę ponownie, myślę że będzie ok . Mam już córkę 6-cio letnią , a o następne maleństwo staraliśmy się prawie rok. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę serduszko.

BasiaPelasia
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ