X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr USG KIEDY WIDAĆ??
Odpowiedz

USG KIEDY WIDAĆ??

Oceń ten wątek:
  • Cznaar Nowa

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i zupełnie zielona.Moja historia jest bardzo skąplikowana PROSZE WAS o rade bo oszaleje. 20 marca miałam ostatnia @ ,19 .04 zrobiłam test i wyszły dwie kreski -druga trochę bladsza :) ale 21 .04 powtórzyłam test nadal dwie krechy 22.04 udałam sie do lekarza bo rano pojawiło sie małe plamienie o brązowej barwie zrobił mu usg i nic nie widział wiec wysłam mnie do szpitala na obserwacje 23.04 plamienia nadal były zrobiłam test :) dwie krechy i udałam sie do szpitala tam zrobili beta hcg 134,6 na usg nic nie widac :( ciagle sa plamienia nastepnego dnia powtorzono beta hcg 126,8 stwierdzona ze nie ma ciązy i posłali mnie do domu . piersi mi sie powiekszyły mam skurcze w dole brzucha ale nie takie straszne bole jak przy @ test wczoraj dwie krechy. Jestem w tej ciazy czy nie? Bardzo bym chciała ale z moich obliczeń wynika że do zapłodnienia nie mogło dojść wczesniej niż 3 tygodnie temu. Prosze o rade.

Czarna
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna pęcherzyk ciążowy jest widoczny przy becie powyżej 1000 jak mogli stwierdzić ze nie ma ciazy?
    Niepokojący jest natomiast fakt ze Beta nie przyrosła a spadła, w ciagu 48 h powinna sie podwoić! Powtórz bete koniecznie!!!!
    Idź do innego lekarza!!!! Plamienia mogą byc niepokojące!!! Nie lekceważ ich!!!!
    Powodzenia!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 23:17

Kate

np55zzc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwanka26 wrote:
    Dziewczyny piszac "bylam u lekarza w 6 tyg ciazy" macie na mysli 6 tydzien od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czy 6 tydzien zycia zarodka? bo to 2 tyg roznicy w czasie dzieki za odp
    Od ostatniej miesiączki :) takim terminem też sie posługuje lekarz :) bo nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia :)

201411191762.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwsze plamienie miałam w dniu spodziewanej @. Tym raczej się nie przejęłam. Dopiero później pojawiło się więcej krwi i z tym się zgłosiłam do gin.
    Musisz pójść jeszcze raz na betę i zobaczyć jak będzie tym razem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Picia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cznaar wrote:
    Hej dziewczyny jestem tu nowa i zupełnie zielona.Moja historia jest bardzo skąplikowana PROSZE WAS o rade bo oszaleje. 20 marca miałam ostatnia @ ,19 .04 zrobiłam test i wyszły dwie kreski -druga trochę bladsza :) ale 21 .04 powtórzyłam test nadal dwie krechy 22.04 udałam sie do lekarza bo rano pojawiło sie małe plamienie o brązowej barwie zrobił mu usg i nic nie widział wiec wysłam mnie do szpitala na obserwacje 23.04 plamienia nadal były zrobiłam test :) dwie krechy i udałam sie do szpitala tam zrobili beta hcg 134,6 na usg nic nie widac :( ciagle sa plamienia nastepnego dnia powtorzono beta hcg 126,8 stwierdzona ze nie ma ciązy i posłali mnie do domu . piersi mi sie powiekszyły mam skurcze w dole brzucha ale nie takie straszne bole jak przy @ test wczoraj dwie krechy. Jestem w tej ciazy czy nie? Bardzo bym chciała ale z moich obliczeń wynika że do zapłodnienia nie mogło dojść wczesniej niż 3 tygodnie temu. Prosze o rade.

Była tu taka dziewczyna na forum, ktorej beta spadla, a potem urosla i ciaza jest wiec na razie nie panikuj. Zrob jeszcze raz bete jak kolezanka mowi. Ci lekarze...

• Picia Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Od ostatniej miesiączki :) takim terminem też sie posługuje lekarz :) bo nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia :)

Ja np jak mówię "jestem w 6 tyg ciazy" mam na mysli mniej wiecej czas kiedy doszlo do zaplodnienia poniewaz u mnie owulka przesunela sie o prawie 2 tyg, czyli jakby jestem 4 tyg do tylu. Od ostatniej miesiaczki minely 2 msc, a jestem w 6 tyg. Tak mi mowi lek ktory na podstawie wielkosci zarodka itd stwierdza mniej wiecej ktory to tydz.

• julianna Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj zobaczyłam pęcherzyk a w nim małą fasolkę z pulsującym sercem :), 6 tydzien 0 dni :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

f2w3tqywlcgkfgv6.png
  • gosiak1982 Znajoma

Wysłany: 28 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszlam na pierwsza wizyte w 4 tyg 6 dniu i widac bylo pusty pecherzyk 0.26 cm. Wczoraj w 6 tyg 6 dniu zobaczylam w pecherzyku lokatora - ma pol cm duze cialko zolte i bijace serduszko :)

Maraska, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA mam dziś pierwszą wizytę u mojego ginekologa :D Głownie idę po skierowanka na badanka ;) ale zobaczymy :D

sara_nar lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath jestem ciekawa jak na wizycie , daj zanć,.Ja mam 3 czerwca i ciekawa jestem czy będzie serduszko widać:)

MaryJane lubi tę wiadomość

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc tak widziałam pęcherzyk 2,5mm :) nastepna wizyta 13 czerwca w piątek :D buziaki :*

BasiaPelasia lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • julaa85 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUPER:):)

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • Ewelka II Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja idę 5 czerwca. Będzie to 6+0t.c. i mam ogromną nadzieję zobaczyć serduszko... Dam znać co było widać :)

p19ucsqvfdttwcoy.png
  • belldandy Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę we wtorek 6+3tc i nie ukrywam, że też liczę na maluszka z serduszkiem;))

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) również jestem nowa, w końcu mogę dołączyć do grona małych fasolek, mam taka nadzieje. U mnie do zapłodnienie doszło mniej wiecej w długi weekend majowy, byłam 2 tygodnie temu u ginekologa i nic nie widział, żeby coś było, mówiła że za wcześnie. Ginekolog mnie nastraszyła że często pojawiaja sie ciąże pozamaciczne i inne rzeczy że aż się boje iść na usg które mam 5 czerwca. Mam nadzieje że wszystko będzie ok :/. a mam pytanie usg to bedzie do pochwowe czy normalne na brzuszek? Z obliczeń wychodzi 5 tydzień :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napewno dopochwowe...ja juz zaczelam 12 tyd i tez mam w czawartek usg i jak nic znow mi zrobi dopochwowe...chociaz mozliwe, ze przed brzuch sprobujemy :)

M4DZI4 lubi tę wiadomość

• julaa85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia, to mamy podobny czas zapłodnienia:) ja ide jutro dam zanć:

3jvz82c33fw7rxzh.png
    3jvzanlizwq4fxt1.png
  • BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem nowicjuszką na forum, ale mogę się pochwalić , że i mi udało się zafasolkować. Nie wiem dokładnie kiedy miałam owu. bo mam nieregularne cykle ale ostatnią @ miałam 19.04.14 i 30.05.14 byłam u gina gdyż dwa testy wyszły pozytywne. Na usg nie było widać fasolki , ale gin powiedział , że na 90% jestem w ciąży bo jest spory pęcherzyk i mam do niego przyjść za 3 tygodnie. Dzisiaj robiłam betę i po południu mam mieć wynik. Powiedzcie mi kiedy zrobić następne badanie aby sprawdzić czy dobrze rośnie?

BasiaPelasia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej po 48 h...przyrost musi byc około 66 %

• BasiaPelasia Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki w środę idę ponownie, myślę że będzie ok . Mam już córkę 6-cio letnią , a o następne maleństwo staraliśmy się prawie rok. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę serduszko.

BasiaPelasia
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ