USG KIEDY WIDAĆ??
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny jestem tu nowa i zupełnie zielona.Moja historia jest bardzo skąplikowana PROSZE WAS o rade bo oszaleje. 20 marca miałam ostatnia @ ,19 .04 zrobiłam test i wyszły dwie kreski -druga trochę bladsza ale 21 .04 powtórzyłam test nadal dwie krechy 22.04 udałam sie do lekarza bo rano pojawiło sie małe plamienie o brązowej barwie zrobił mu usg i nic nie widział wiec wysłam mnie do szpitala na obserwacje 23.04 plamienia nadal były zrobiłam test dwie krechy i udałam sie do szpitala tam zrobili beta hcg 134,6 na usg nic nie widac ciagle sa plamienia nastepnego dnia powtorzono beta hcg 126,8 stwierdzona ze nie ma ciązy i posłali mnie do domu . piersi mi sie powiekszyły mam skurcze w dole brzucha ale nie takie straszne bole jak przy @ test wczoraj dwie krechy. Jestem w tej ciazy czy nie? Bardzo bym chciała ale z moich obliczeń wynika że do zapłodnienia nie mogło dojść wczesniej niż 3 tygodnie temu. Prosze o rade.Czarna
-
Czarna pęcherzyk ciążowy jest widoczny przy becie powyżej 1000 jak mogli stwierdzić ze nie ma ciazy?
Niepokojący jest natomiast fakt ze Beta nie przyrosła a spadła, w ciagu 48 h powinna sie podwoić! Powtórz bete koniecznie!!!!
Idź do innego lekarza!!!! Plamienia mogą byc niepokojące!!! Nie lekceważ ich!!!!
Powodzenia!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2014, 23:17
-
sylwanka26 wrote:Dziewczyny piszac "bylam u lekarza w 6 tyg ciazy" macie na mysli 6 tydzien od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki czy 6 tydzien zycia zarodka? bo to 2 tyg roznicy w czasie dzieki za odp
-
Cznaar wrote:Hej dziewczyny jestem tu nowa i zupełnie zielona.Moja historia jest bardzo skąplikowana PROSZE WAS o rade bo oszaleje. 20 marca miałam ostatnia @ ,19 .04 zrobiłam test i wyszły dwie kreski -druga trochę bladsza ale 21 .04 powtórzyłam test nadal dwie krechy 22.04 udałam sie do lekarza bo rano pojawiło sie małe plamienie o brązowej barwie zrobił mu usg i nic nie widział wiec wysłam mnie do szpitala na obserwacje 23.04 plamienia nadal były zrobiłam test dwie krechy i udałam sie do szpitala tam zrobili beta hcg 134,6 na usg nic nie widac ciagle sa plamienia nastepnego dnia powtorzono beta hcg 126,8 stwierdzona ze nie ma ciązy i posłali mnie do domu . piersi mi sie powiekszyły mam skurcze w dole brzucha ale nie takie straszne bole jak przy @ test wczoraj dwie krechy. Jestem w tej ciazy czy nie? Bardzo bym chciała ale z moich obliczeń wynika że do zapłodnienia nie mogło dojść wczesniej niż 3 tygodnie temu. Prosze o rade.
Była tu taka dziewczyna na forum, ktorej beta spadla, a potem urosla i ciaza jest wiec na razie nie panikuj. Zrob jeszcze raz bete jak kolezanka mowi. Ci lekarze... -
maaartinka wrote:Od ostatniej miesiączki takim terminem też sie posługuje lekarz bo nigdy nie wiadomo kiedy doszło do zapłodnienia
Ja np jak mówię "jestem w 6 tyg ciazy" mam na mysli mniej wiecej czas kiedy doszlo do zaplodnienia poniewaz u mnie owulka przesunela sie o prawie 2 tyg, czyli jakby jestem 4 tyg do tylu. Od ostatniej miesiaczki minely 2 msc, a jestem w 6 tyg. Tak mi mowi lek ktory na podstawie wielkosci zarodka itd stwierdza mniej wiecej ktory to tydz. -
Ja idę we wtorek 6+3tc i nie ukrywam, że też liczę na maluszka z serduszkiem;))Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny:) również jestem nowa, w końcu mogę dołączyć do grona małych fasolek, mam taka nadzieje. U mnie do zapłodnienie doszło mniej wiecej w długi weekend majowy, byłam 2 tygodnie temu u ginekologa i nic nie widział, żeby coś było, mówiła że za wcześnie. Ginekolog mnie nastraszyła że często pojawiaja sie ciąże pozamaciczne i inne rzeczy że aż się boje iść na usg które mam 5 czerwca. Mam nadzieje że wszystko będzie ok . a mam pytanie usg to bedzie do pochwowe czy normalne na brzuszek? Z obliczeń wychodzi 5 tydzień
-
nick nieaktualny
-
Witam, jestem nowicjuszką na forum, ale mogę się pochwalić , że i mi udało się zafasolkować. Nie wiem dokładnie kiedy miałam owu. bo mam nieregularne cykle ale ostatnią @ miałam 19.04.14 i 30.05.14 byłam u gina gdyż dwa testy wyszły pozytywne. Na usg nie było widać fasolki , ale gin powiedział , że na 90% jestem w ciąży bo jest spory pęcherzyk i mam do niego przyjść za 3 tygodnie. Dzisiaj robiłam betę i po południu mam mieć wynik. Powiedzcie mi kiedy zrobić następne badanie aby sprawdzić czy dobrze rośnie?BasiaPelasia
-
nick nieaktualny