W którym tygodni na pierwszą wizytę?
-
WIADOMOŚĆ
-
a ja zapisałam się na samym początku 8 tygodnia. Wyszłam z założenia, że bardziej zestresuje mnie to, że jeszcze niewiele widać i trzeba będzie przyjść ponownie za tydzień czy dwa niż odczekanie do wyznaczonego terminu ale też nie mam żadnych plamień i innych niepokojących rzeczy. Nie mogę się już doczekać Serduszka
-
Cześć Dziewczyny, jestem tu nowa, przyjmiecie mnie do swojego grona?
Ja idę w piątek posłuchać serduszka-mam nadzieję
Pierwszy raz byłam u lekarza kilka dni po pozytywnym teście, ale tylko dlatego, że przypałętał mi się grzybek, nic jeszcze nie było widać, tylko szerokie endometrium, później poszłam w moim odczuciu-6 tygodniu a w zasadzie jego końcówce, wg OM, ale na USG wyszło, że to 5 tydzień, więc wychodzi na to, że chyba była później owulacja, na co wskazywałyby również wyniki badania krwi, ale i tak się zestresowałam, że coś jest nie tak, że ciąża jest młodsza. No i widziałam pęcherzyk i zarodek, a teraz w piątek zakładając, ze wtedy byłam w 5 tygodniu, będę w 7 i mam nadzieję, że zobaczę pikającą Fasolkę -
Hej ewelina24. I jak bylo w piatek? Widzialas juz serduszko? To Twoja pierwsza ciaza? Ja mam umowiona wizyte u lekarza na 24 kwietnia. Nie moge sie doczekac, to bedzie 6t+1d, wiec nie za wiele bedzie widac, ale musze sie upenwnic ze wszystko jest dobrze przynajmniej na tym etapie. Ja mieszkam w UK (przepraszam za brak polskich liter), tutaj do 12 tygodnia (w moim przypadku 8-10 tyg ciazy) "nie przysluguje" mi badanie, wiec wybieram sie prywatnie. Zycze wszystkim przyszlym Mamusiom spokojnych 8 miesiecy
-
Ja na pierwszą wizytę idę dziś - mam 5t4d. Na wizytę zapisałam się ze 2 miesiące temu z opcją, że jak zaciążę za 1 razem to będę już umówiona. I się udało Żadnym niepojących objawów nie mam, same standardowe. Ciekawa jest tej wizyty. To moja pierwsza ciąża. Pozdrawiam i życzę zdrówka!
Ewelcia lubi tę wiadomość
-
Niestety lekarz nie zrobił mi dziś usg, za wcześnie. Powiedział, że pierwsze badanie można wykonać po zakończonym 6. tygodniu. Idę za 2 tygodnie. Ale za to dostałam listę badań do zrobienia, więc wizyta nie była całkiem stratna. No i zrobił cytologię. Także kolejne odliczanie przede mną
-
Ja mam problem z głowy, bo do gina umówiłam się mniej więcej w okolicy owulacji z zupełnie innego powodu A że do niego się długo czeka, to wizyta wypadnie akurat na początku 7 tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 18:22
-
nick nieaktualnya ja się podekscytowałam faktem że w końcu po raz pierwszy mogę umieścić wpis w tej części forum..
wczoraj się dowiedziałam że jestem w ciąży ale na wizytę będę mogła się umówić dopiero po świętachMarzena27, Magdalenna, maaartinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja Pani doktor powiedziała mi, że po dodatnim wyniku testu odczekać 3 tygodnie i się pojawić. Ja poszłam po dwóch, bo chciałam potwierdzić ciążę przed świętami. Byłam na początku 6 tygodnia i na razie było widać pęcherzyk, ciałko żółte i skupisko komórek, z których chyba będzie powstawać dzidzia. Mam przyjść za kolejne 2 tygodnie (wtedy tez będzie wynik cytologii).
-
Czyli bez sensu się umówiłam
dobra odwołuje bo nie chcę się stresować że nic nie widać
mam umówioną wizytę u mojej gin 30 kwietnia to bedzie juz pocz 7 tyg
a teraz umówiłam sobie w Lux Medzie bo chciałam szybciutko zobaczyć czy wszystko jest ok
-
Ja dzwoniłam do pani dr chcąc się umówić na wizytę, ona sama zapytała o ostatnią @ i wyliczyła kiedy ta wizyta powinna się odbyć (a nie kiedy na pierwszy wolny termin). Wypadnie na 6 tydz i 5 dzień
Powiedziała, że wcześniej nie ma co, bo panie później panikują tylko, że nie widać serduszka
-
Czesc dziewczyny po długim wyczekiwaniu udało się, kalendarz pokazuje 6 tydz w przyszły piątek pędzę do lekarza. Mam ogromną nadzieję, że wszystko w porządku... nie wiem jak wytrzymam te 6 dni do pierwszej wizyty...
-
kittykate wrote:Czyli bez sensu się umówiłam
dobra odwołuje bo nie chcę się stresować że nic nie widać
mam umówioną wizytę u mojej gin 30 kwietnia to bedzie juz pocz 7 tyg
a teraz umówiłam sobie w Lux Medzie bo chciałam szybciutko zobaczyć czy wszystko jest ok
Teraz jeszcze nie będzie widać, czy wszystko jest ok, ale rozumiem Cię doskonale, ja też siedziałam jak na szpilkach i nie mogłam wytrzymać . 7 tydzień będzie rozsądniejszy, ale jeżeli i wtedy nie zobaczysz jeszcze zarodka, to absolutnie się tym nie przejmuj. Poza tym lekarze zazwyczaj patrzą na skończone tygodnie, a nie na te, które akurat trwają, więc dla gina będziesz w 6 tygodniu.