W którym tygodni na pierwszą wizytę?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje za informację, pasia27 masz rację wcześniej nie zauważyłam, ze jest już temat o usg...zdecydowałam, że w poniedziałek zadzwonię i umowie się na 18 czerwca to będzie początek 7 tc mam nadzieję, że będzie już wtedy widać serduszkomarzenurek
-
nick nieaktualny
-
Chyba nie ma dobrej odpowiedzi na pytanie kiedy powinna być pierwsza wizyta?
Ja w pierwszej ciąży pierwszą wizytę miałam jakoś w 7 tygodniu chyba.
A teraz wiedzieliśmy, że moja ciąża będzie ciążą wysokiego ryzyka, więc na pierwszą wizytę lekarz kazał mi do siebie przyjechać jak najszybciej zaraz po zobaczeniu nawet cienia drugiej kreseczki na teście ciążowym.Mama najcudowniejszych skarbów -
Ja zrobiłam test i jak pokazały się kreski to od razu pojechałam na badanie krwi, na drugi dzień powtórzyłam test i znów dwie kreski W poniedziałek będą wyniki z kwri i wtedy zapiszę sie do lekarza, może mnie przyjmie od razu w środe mam bóle brzucha więc chce iść jak najszybciej.
Klara87 lubi tę wiadomość
-
Matylda teraz zauważyłam że nasze maleństwa są w bardzo podobnym wieku
-
Cześć, dziewczyny jestem po pierwszej wizycie (w 5 tc.)u ginekologa po tym, jak testy z krwi weszły mi pozytywne mam jednak mieszane uczucia, ponieważ lekarka nie zleciła mi jakiś specjalnych badań, a czytałam że warto sprawdzić przeciwciała różyczki, itp. Na jakie badania zostałyście skierowane na początku ciąży?
-
Ja pierwszą ciążę poroniłam ,a teraz robiłam testy już przed terminem miesiączki i wychodziły dwie kreseczki , w dniu spodziewanej miesiączki pojawił się beżowy śluz i lekarz kazał jak najszybciej przyjechać, przepisał luteinę dopochwową kazał się oszczędzać i na usg zauważyliśmy taką malutką kropeczkę , śluz wrócił do normy, w środę robiłam pierwszą betę , dziś robię kolejną by sprawdzić czy przyrasta , mój lekarz mówi ,że ważny jest przyrost w ciągu 48 godzin , niestety jak to po stracie gdzieś z tyłu głowy czai się lęk , za każdym razem jak idę do wc ,ale poczuję ,że coś wycieka to zaglądam w majtki z niepokojem to jest silniejsze ode mnie, mimo to jestem dobrej myśli kolejna wizyta będzie we wtorek wtedy zobaczymy czy pęcherzyk urósł tak jak trzeba.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja do tej pory zaglądam w majtaski, czy tam wszystko w porządku jest i niczego czerwonego nie ma. Więc nie jesteś sama. to chyba już jest instynktowne
Ach, żeby nasze maleństwa wiedziały jak my się o nie zamartwiamy, jak nam zależy
ps. Ja pierwsze USG miałam mieć robione dopiero genetyczne! tj. w moim przypadku 13 tydzień ciąży (chodzę na NFZ) ale ze względu na to, iż nie dała bym rady w spokoju dotrwać do tego tygodnia to postanowiłam pójść prywatnie zrobić USG- był to 6 tydz. i 4 dzień i widziałam bijące serduszko!
Ginekolog mówił, że za wcześnie nie ma co robić USG jeżeli wszystko przebiega ok, ponieważ na tak wczesnym etapie nie widać dokładnie jeszcze wszystkiego i często kobietki panikują, że nie ma jeszcze widocznego zarodka, albo że serduszko jeszcze nie bije...
Tak czy owak uważam, że warto dla własnego spokoju i dla dobra dziecka zrobić na własną rękę USG ale nie przesadzać i nie iść na nie za wcześnie.Limerikowo, Karolcia23369, MILA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja poszlam w 5tyg po tescie "+" tylko po to zeby wiedziec, ze ciaza jest prawidlowo zagniezdzona, choc wczesniej tez 2 byly w ok miejscu, ale nie rozwijaly sie niestety.
ta sledzialam juz regularnie z czystego strachu czy rosnie zarodek
mysle ze lepiej wiedziec, ze usytuowanie zarodka jest prawidlowe i jajniki czyste bez torbieli oraz brak krwiakow w macicy
MILA lubi tę wiadomość