wczesne objawy - lekka panika
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama2kituszek - nadciśnienie, wiek (w tym roku 38 lat), waga (nadwaga to mało powiedziane - po wieloletnim leczeniu sterydami plus antydepresantami), liczne alergie z astmą oskrzelową (lekką, ale wiosna i lato mocno daje się we znaki). Trochę tego jest niestety...
-
Ech, ja też astmatyczka.. Kiedyś czytałam, że zwiększa się wtedy prawdopodobieństwo, że lekarz będzie chciał planowo robić cc, nie wiem ile w tym prawdy, ale u mnie stres zdecydowanie nasila duszności, więc może to i zasadne? Swoją drogą stosujesz teraz leki na astme? Czy Twój pulmo już wie o ciąży? Ja biorę, mam nadzieję, że faktycznie są bezpieczne.. Na chwilę odstawiłam, to znacznie sie pogorszyło, więc szybko na nowo wlączyłam
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
Pulmo jeszcze nie wie, czekam na wizytę. Póki co odstawiłam wszystkie antyhistaminowe i nawet wziewne. Ogólnie mam te z kategorii C niestety, plus jeden z B - wciągam tylko w razie potrzeby, jak się mi robi naprawdę duszno i praca z oddechem nie działa. GInka (ta pierwsza) powiedziała, że ogólnie zasada jest taka, żeby nie odstawiać, zwłaszcza, jeśli korzyści z leku są większe niz zagrożenie z niego. no i niedotlenienie też złe dla Fasoli. W ogóle to póki co wzięlam 1,5 tyg zwolnienia od rodzinnego, nieciążowego (nie chcę, żeby w pracy wiedzieli, póki co....), więc jakoś mogę dbać o siebie. Ale po długim weekendzie wracam do pracy na pewno na co najmniej kilka dni (wizyta dopiero 9 maja) i nie wiem, jak będzie. Czuję się średnio, praca bardzo mocno stresująca, a ani jedna ginka nie zająknęła się o zwolnieniu ani nie zapytała nie wiem, czy ja mam zapytać na następnej wizycie? Co jeśli nie będzie chciała dać? zawsze głośno mówiłam, że ciąża to nie choroba, ale teraz sama widzę, jak można się czuć i jak stres wpływa.
-
Mama2kituszek wrote:To jak nie da zwolnienia, a będziesz chciała, to w razie czego pisz.
Chyba juz czas, byś rozgościła się na którymś wątku. Na kiedy masz wstępnie termin?
Różne kalkulatory pokazują między 19 a 26 grudnia Więc Święta w tym roku będą zdecydowanie pełne wydarzeń do tego jeszcze mój przyszły mąż (ślub 17 czerwca) ma urodziny 26 grudnia, więc kto wie, jaki prezent w tym roku dostanie
jeśli lekarka będzie nieczuła na prośby i opis pracu, to z chęcią napiszę...
-
editchen wrote:Różne kalkulatory pokazują między 19 a 26 grudnia Więc Święta w tym roku będą zdecydowanie pełne wydarzeń do tego jeszcze mój przyszły mąż (ślub 17 czerwca) ma urodziny 26 grudnia, więc kto wie, jaki prezent w tym roku dostanie
jeśli lekarka będzie nieczuła na prośby i opis pracu, to z chęcią napiszę...
Lekarze zwykle nie rozdają L4 od tak - powiedz, że masz stresującą pracę i wprpst poproś o L4. Wiem, że ginekologom dużo pacjentek w ciąży narzeka na pracę, męża, nudności itd. Nawet jak już mają L4 Także lepiej poprosić wprost, niż liczyć, że lekarz się skapnie o co chodzi i da ci L4. Ja poprosiłam i w 5tc już miałam L4 bez problemu, a lekarka sama nie pomyślała nawet, żeby mi je zaproponować, jak zaczęłam opowiadać o stresującej pracyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 07:09
editchen lubi tę wiadomość
-