wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KLuzik wrote:Witam kobietki;) Poszerzam grono Wrześniówek. Karta ciąży już założona teraz czekam niecierpliwie z utęsknieniem i przerażeniem co to teraz będzie. 1, 5 roku staraliśmy się o szkraba, mam doświadczenie w niezachodzeniu w ciążę, ale o byciu w tym stanie nie mam zielonego pojęcia. Ktoś jakieś dobre, fachowe lektury może polecić o ciąży, bo nagle się okazuje, że kobieta w ciąży nie może nic robić....zakupów robić, bo ciężkie, płukać gardła azulanem, bo jest z alkoholem, podnosić rąk do góry, bo zemdleje, brać kąpieli, bo poroni, nawet odkurzać w ciąży podobno nie wolno.....Prawie 3 tyg jestem w ciąży i wiem, że nic nie wiem.
hej, 3 tyg w ciąży i już masz kartę ciąży ?? szybko
nie daj się zwariować, uważaj trochę bardziej na siebie, ale nie popadaj w paranoję
nigdy żadnych książek o ciąży nie czytałam (wychodze z założenia że jednak każda ciąża jest inna ), ale w internecie lubię popatrzeć co w danym tygodniu dzieję się z maleństwem, jak się rozwijataka ja lubi tę wiadomość
-
witam ponownie
ja już po 2 becie i pierwszej wizycie u lekarza - 7 tydzień za tydzień kolejne usg .. już nie mogę się doczekać !!
co do rocznika - 85 i to będzie nasze pierwsze maleństwo .
Gratulacje dla wszystkich mamusiek z września !
nadulek, Siwulec lubią tę wiadomość
Agentka85 -
Ja dalej czekam mało cierpliwie na pierwszą wizytę a do 22.01 chyba wymyślę wszystkie możliwe scenariusze choć wcale nie muszę wymyślać bo większość przeszłam. Ja '83 w
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Agentka85 wrote:witam ponownie
ja już po 2 becie i pierwszej wizycie u lekarza - 7 tydzień za tydzień kolejne usg .. już nie mogę się doczekać !!
co do rocznika - 85 i to będzie nasze pierwsze maleństwo .
Gratulacje dla wszystkich mamusiek z września !
pochwal się wynikami bety -
nadulek wrote:Ja dalej czekam mało cierpliwie na pierwszą wizytę a do 22.01 chyba wymyślę wszystkie możliwe scenariusze choć wcale nie muszę wymyślać bo większość przeszłam. Ja '83 w
trzymam kciuki za wizytę, ja też idę na pierwszą wizytę 22.01 , ale widzę że Ty jesteś kilka dni dłużej w ciąży ode mnie a ja tak ciągle się zastanawiam czy nie za szybko to wizyta u mnie -
zuza88 wrote:Hej Ciemnowlosa
Ja byłam u lekarza 10 stycznia i było widać tylko pęcherzyk ciążowy 14 mm ale ciąża 100% wewnątrzmaciczna. Zmartwił mnie tylko brak zarodka. Według daty @ to był 6 tydzień i 1 dzień a według USG 4 tydzień i 4 dzień.
Hej hej
Ja tez juz bylam 2 dni temu i jest pecherzyk 15mm na razie tyle. Wg miesiaczki bylam w 5t0d a wg pomiaru pecherzyka wychodzi 5-6tc17.03.2014 - Staś, 3400, 58cm
05.04.2017 - cp, usuniety lewy jajowod..
06.09.2018 - Ignaś, 3kg, 53cm -
11.01 beta 18,65 dziś 17dpo 877,46 czy to nie za wysoko (6 dni różnicy między badaniami) jak tak dalej pójdzie w piątek powinnam mieć powyżej 1500-1800 iść do giną czy czekać?
44dc serduszko bije dzidzia 4mm
24dc beta 18,65, 30dc beta 877,45, 37dc beta 13358, 40 -
Siwulec wrote:hej, 3 tyg w ciąży i już masz kartę ciąży ?? szybko
nie daj się zwariować, uważaj trochę bardziej na siebie, ale nie popadaj w paranoję
nigdy żadnych książek o ciąży nie czytałam (wychodze z założenia że jednak każda ciąża jest inna ), ale w internecie lubię popatrzeć co w danym tygodniu dzieję się z maleństwem, jak się rozwija
Faktycznie wczesnie. ja prawie 10ty tydz i nadal nie mam karty ciazy -
nick nieaktualny
-
Witam. Udało się i nam dołączyć do szczęśliwego grona. O ciazy dowiedziałam się 18.01- wyszedł mi dodatni test, a 12 potwierdziłam go beta - 132 mlU/ml ( czyli 4 tydzień) tego samego dnia dostałam sie do lekarza i było widac w usg maleńką plamkę.
Męczą mnie troche nudności, senność, zmęczenie - zupełnie inaczej niż przy pierwszej ciązy. Dzisiaj musiałam wziac wolne, alby się wyspać....
Siwulec lubi tę wiadomość
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Hej dziewczyny mam do was pytanko dziś zaczol mi sie 6 tydzień ciąży patrząc na kalendarzyk .
Prawdo podobnie do zapłodnienia doszło 26 grudnia .
I pytanko
1.czy jak jutro pójdę do lekarza to może mi zalorzyć już karte ciązy
2 . kłucie podbrzusza ból czy to normalne czy kwestja przemęczenia przez prace ? -
Przy pierwszej ciązy lekarka założyła mi kartę w ok 4 tygodnia ciąży - zrobiłam test ciążowy, poleciałam do niej - zrobiła mi usg i założyła kartę.
W drugiej ciąży jeszcze nie mam karty - myślę że lekarz założy mi w lutym mam wizytę 8 lutego, albo 25 stycznia - bo wtedy też mam wizytę.
2. Delikatne kłucie często występuje na początku ciąży powiększa się macica
a przede wszystkim więzadła i mięśnie które podtrzymują macice zaczynają się rozciągać i to powoduje uczucie kłucia. Gdyby jednak ból był mocny trzeba udać się do szpitala.
Ja mam delikatne plamienie - może jak dzisiaj odpocznę to będzie lepiej. Parę dni temu brałam no-spę bo bolał mnie brzuch. To mnie trochę niepokoi, ale wiem, że jestem już obstawiona lekami i reszta w rękach Boga. Ginekolog zabezpieczył mnie już lekami ponieważ pierwsza ciąza była zagrożona a o drugą długo się staraliśmy. Biorę teraz
Duphaston 3x1, Luteina 2x1 ,Acard 1x1 i witaminy prenatalne.
Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
mnie brzuch bolał w 5 i 6 tygodniu, czasem zdarzało sie ze naprawde czułam mocny ucisk w podbrzuszu. Powiedziałam o bólach oczywiscie ginekolog, zbadała mnie i powiedziała ze to normalne, bo macica sie rozciąga i powiększa wiec moge czuc taki dyskomfort. W razie silniejszych bolow mozna wziac nospe.
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla wszystkich nowych wrześniowych mamusiek . Ja dziś powtórzyłam betę dla własnego spokoju. Wyszła w 20 dpo - beta - 1584 mIU/ml ( 17dpo - 529 mIU/ml ) po 72h. Chyba ok? Wizyta u gin. za tydzień.
A co do suchości skóry czytałam, że dobra jest oliwka dla dzieci. Dziewczyny a co sądzicie o farbowaniu włosów w ciąży? Teraz chyba te farby już nie są takie szkodliwe jak kiedyś....