wrzesień 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
W czwartek mam wizytę u lekarza, wyniki z 28 grudnia (17 dpo) beta 747,2 a progesteron 77,7.
Czy te wyniki są w normie? Dziś mam jakieś bóle krzyża aż do kości ogonowej mam nadzieję, że nie oznacza to nic złego Zaczynam wariować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 16:56
-
zuza88 wrote:W czwartek mam wizytę u lekarza, wyniki z 28 grudnia (17 dpo) beta 747,2 a progesteron 77,7.
Czy te wyniki są w normie? Dziś mam jakieś bóle krzyża aż do kości ogonowej mam nadzieję, że nie oznacza to nic złego Zaczynam wariować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 17:37
zuza88 lubi tę wiadomość
08.2006 - Mała Cynka
12.2015 - Aniołek [*] 8 tc - c. pozamaciczna, usunięty prawy jajowód
09.2016 Aniołek [*] 6 tc - c. bioch
01.2018 Aniołek [*] 9 tc -
Cynka wrote:Zuza, u mnie 27 grudnia (16 dpo) beta 721, dwa dni później już 1616, a dzisiaj 5881. Wygląda na To, że jesteśmy w tym samym momencie po owulacji. W jakich jednostkach podajesz progesteron? U mnie 52ul/ml i też się martwię, że za wysoki... daj znać jak po wizycie. A co do bólu- podobno to normalne. Mam podobnie.
Cynka progesteron w jednostkach 77,7 nmol/l
A kiedy Ty masz wizytę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 17:23
-
Wizytę mam jutro, ale ta będzie na NFZ, więc liczę tylko na skierowanie na badania. Na USG wybiorę się prywatnie pewnie za jakiś tydzień, żeby już coś było ewentualnie widać.
Twój progesteron chyba w porządku. Ja mam w ng/ml i to jest normą dla OK. 18 tc. Trochę mnie to niepokoi.08.2006 - Mała Cynka
zuza88 wrote:Wydaje mi się, że i tak lepszy wyższy niż niższy Głowa do góry i daj znać jutro co u Ciebie
Ale o progesteron zapytam.08.2006 - Mała Cynka
Majka86 wrote:U mnie w pierwszej ciąży pecherzyk był już widoczny, natomiast serduszko dwa tygodnie później.
W poprzedniej ciązy także zobaczyłam serduszko w 7 tyg Wkońcu udało się zrobić hcg. Popołudniu wyniki. A czy któraś z was orientuje się czym się różni b-hcg od hcg? Ja myslalam ze to poprostu skrót, ale dziś pielęgniarka powiedziała, że to dwa róźne badania. hcg robią u siebie a b-hcg odsyłają dalej, zależało mi na czasie więc zrobiłam hcg. W poprzedniej ciąży nie było różnicy.. zawsze robili b-hcg i wyniki były w tym samym dniu.. jakieś pomysły?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 09:58
-
zuza88 wrote:To może i ja jutro coś zobaczę na jutrzejszej wizycie
A jak się czujecie dziewczyny? Bo mnie to tylko piersi bolą i czasem krzyż dokucza ale na razie nie mam żadnych mdłości ani tego typu dolegliwości.Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
taka ja wrote:W poprzedniej ciązy także zobaczyłam serduszko w 7 tyg Wkońcu udało się zrobić hcg. Popołudniu wyniki. A czy któraś z was orientuje się czym się różni b-hcg od hcg? Ja myslalam ze to poprostu skrót, ale dziś pielęgniarka powiedziała, że to dwa róźne badania. hcg robią u siebie a b-hcg odsyłają dalej, zależało mi na czasie więc zrobiłam hcg. W poprzedniej ciąży nie było różnicy.. zawsze robili b-hcg i wyniki były w tym samym dniu.. jakieś pomysły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 11:32
Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo) -
Majka86 i gabi90 idziemy łeb w łeb
Bierzecie jakieś suplementy czy czekacie do pierwszej wizyty?
Właśnie mi lekarz nie kazał powtarzać bety chyba, że robi to na jutrzejszej wizycie. Generalnie byłam u niego 19 grudnia - wtedy jeszcze nic nie było widać bo byłam przed terminem @ zalecił mi zrobienie badań jak tylko dowiem się, że jestem w ciąży. Beta, progesteron, estradiol, morfologia, cukier, mocz, tsh, ft4.