czy macie już mleko ?
-
WIADOMOŚĆ
-
Martusska, ja jeszcze nie mam plan na koszulce i nie czuje zeby coś leciało, ale wydaje mi się, ze juz ok 21 tyg w cotygodniowych info było napisane, ze siara sie zbiera i moze lecieć. Ważne, żeby nie wyciskać i nie pobudzać sutkó bo wtedy bedzie tylko więcej.
-
nick nieaktualny
-
Jeśli chodzi o mnie, mi nic jeszcze nie wyciekło z piersi...
Nie wiem czy to powód do zmartwień? Gdzieś czytałam, że jedne kobiety mają już siare w ciąży, inne dopiero po porodzie. Ani jedno ani drugie nie przesądza, że będziemy bądź nie karmic piersią.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2013, 15:53
Kalija lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży miałam dopiero 4 dni po urodzeniu małego, w tej ciąży od początku, bo laktacja się jeszcze do końca nie wygasiła (skończyłam karmić we wrześniu). Oby tak zostało do końca, bo w pierwszej ciąży skończyło się na mega żółtaczce fizjologicznej(bilirubina 17), bo dzieć nie jadł i nie wysikiwał bilirubiny.
-
Makcza wrote:U mnie też nic, ale dwa razy czułam silne bóle sutków, trwające tak z 10 minut - takie pieczenie, swędzenie i ból dosyć mocny. Więc pewnie mi się kanaliki przetykają - ? Miałyście tak?
Takich bólów nie miałam, ale jakiś czas temu złuszczyła mi się skóra na brodawkach i pod spodem pojawiła się jaśniejsza, żółtawa tkanka. tak jakby sutki się otworzyły.
-
Makcza wrote:U mnie też nic, ale dwa razy czułam silne bóle sutków, trwające tak z 10 minut - takie pieczenie, swędzenie i ból dosyć mocny. Więc pewnie mi się kanaliki przetykają - ? Miałyście tak?
ból to sutków będzie dopiero po porodzie i nie mówię tu o karmieniu ja tak miałam, że w okresie karmienia piersią jak brałam prysznic to pierwszy strumień wody na piersi powodował jakby takie prądy przechodziły przez piersi to wspominam jako coś dziwnego.. nie wiem czy każdy tak ma ale moja siostra też tak miała.. -
doris85 wrote:Takich bólów nie miałam, ale jakiś czas temu złuszczyła mi się skóra na brodawkach i pod spodem pojawiła się jaśniejsza, żółtawa tkanka. tak jakby sutki się otworzyły.
To mnie z kolei bardzo ściemniały aureolki, pigment wychodzi nawet poza ich obrys. Pojawiło się też więcej grudek wokół brodawek, a same brodawki się trochę powiększyły i są cały czas twarde. -
A mi dzisiaj właśnie kropelka wyciekła. Siedzę w samej koszulce bez stanika i tak myślę, co mi tak dziwnie. I patrzę a z lewej strony w miejscu sutka mam plamkę mokrą. A nic nie jadłam, nie piłam, żeby się oblać czy coś.
-
nick nieaktualny