X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Gluty śluzu / śluz w II tr.
Odpowiedz

Gluty śluzu / śluz w II tr.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • ewa13 Ekspertka

Wysłany: 1 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polkosia wrote:
    Ewa, moim zdaniem nie. Mój gin twierdzi, że biały i przeźroczysty to "zdrowy" śluz.
    Dziękuje za odpowiedz

Będzie synek f2w3rjjg1dn3otbk.png
  • paulina502 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odświeżam temat :) Wiem, że ta kwestia jest często poruszana.. czy u was w ciąży też zdarzały się zmiany w wyglądzie śluzu? Ja od początku ciąży miałam kremowy biały albo żółtawy śluz i było go sporo, natomiast w piątek pojawił mi się taki rozciągliwy ( glut na kilka centymetrów) i od soboty mam wodnisty, aczkolwiek momentami jest on trochę kleisty, podobny do płodnego. Jest przezroczysty albo białawy ale przyjmuję luteinę i stąd pewnie jego białe zabarwienie. Czuję takie naoliwienie w pochwie, nie leje mi się po nogach ale wkładki noszę i czuję, że są wilgotne. Kończę 14 t.c. :) Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami czy śluz też się u was czasami tak zmieniał. Acha i zapomniałam dodać, ze lekarz 1.5 tyg. temu stwierdził u mnie grzybicę ( chociaż nie czułam świądu) i kazał brać clotrimazol co 2 dzień i zauważyłam, że odkąd biorę to śluz właśnie taki mniej gęsty się zrobił i nie wiem czy to przez tabletki. Wczoraj wzięłam ostatnią i zastanawiam się czy w tygodniu nie iść do niego znowu żeby sprawdził co i jak chociaż kazał mi przyjść dopiero 16 marca :/ pozdrawiam!!

km5stv73dz23t84d.png

ckais65g4jw1ph1s.png
  • Nati91 Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja właśnie w trakcie brania luteiny miałam taki dziwny białawo-żółtawy śluz z grudkami. Moja ginekolog stwierdziła, że to nie do końca przez luteinę i podejrzewa grzybicę. Gdy byłam na wizycie już po skończonej "dawce" stwierdziła, że jednak nic nie widzi i jest wszystko ok. A, a śluz zrobił się już tylko żółtawy.
    Ja też ciągle noszę wkładki i często czuję wilgoć. Ale różnie to bywa- jednego dnia bardziej, drugiego mniej :)

40+5 ♥️
  • Oliwia. Nowa

Wysłany: 17 listopada 2024, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mam takie pytanie ponieważ tydzień czasu mam już odczucie nudności i bóle brzucha ale one są dziwne i jeszcze teraz 2 dni mam plamienie brązowe i dodam że miesiączkuje regularnie co 28 dni

milay_a lubi tę wiadomość

• Sandra1997 Debiutantka

Wysłany: 25 listopada 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwia. wrote:
    Witam , mam takie pytanie ponieważ tydzień czasu mam już odczucie nudności i bóle brzucha ale one są dziwne i jeszcze teraz 2 dni mam plamienie brązowe i dodam że miesiączkuje regularnie co 28 dni

Warto wybrać się do ginekologa i powiedzieć o swoich objawach tym bardziej Jeśli miałaś do tej pory regularne miesiączki.
    Jeśli robiłaś test ciążowy i możesz być w ciąży również warto wybrać się do lekarza w celu potwierdzenia ciąży. Jeśli to początek lekarz zaleci kolejną wizytę po jakimś czasie.

• NatalAaa Koleżanka

Wysłany: 5 marca, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jaką macie wydzielinę po utrogestan ? Czy jest to przeźroczyste i kleiste ? Pytam bo mam sporo takiej wydzieliny dziś a od wczoraj zmieniłam cytlogest na utrogestan . 13tc

• Asia111 Znajoma

Wysłany: 11 marca, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po utrogestanie miałam przekrój wszystkiego na raz. Rano chlustalo jakby woda, było też dużo białej mazi gęstej i swędzenie też - wszystko mijało jak odstawiłam utro. Bielizna zmieniana czasami dwa lub trzy razy dziennie.. ale lek dobry, robił robotę!

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ