Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • patti Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w drugim trymestrze tez mialam cos podobnego do rwy .ale rzadko sie zdarzaly -wowczas zmienialam pozycje, krecilam stopami itp.
    no spy nigdy nie bralam z tego powodu .jedyny przypadek kiedy bralam przez 3 dni no spe to nasilone skurcze w 29 tyg ciazy ,ktore mogly prowadzic do przedwczesnego porodu, no i ostatnio tez bralam przez 3 dni po 2 tabletki bo skurcze byly zbyt silne i balam sie ze urodze i lekarka mi zalecila stosowanie.
    w innych przypadkach ,gdy mnie lekko cos bolalo ,to nigdy zadych lekow .wiadomo, gdy korzysci brania jakiegos leku sa wieksze niz ryzyko skutkow ubocznych to trzeba brac -lepsze napiecie miesniowe u dzidzi ,ktore mozna leczyc pozniej,niz porod w 30 tyg ciazy.oczywiscie ,skuki uboczne nie zawsze wystepuja.uwazam, ze jak wzielo sie 20 tabletek no spy w ciazy ,to raczej nie zaszkodzi, a przeciez sa kobiety ,ktore musza caly czas brac ,zeby podtrzymac ciaze i dzieci tez rodza sie zdrowe.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Patti zgadza się , ja to samo nie brałam nic ,póki nie byłam w szpitalu i oni mi dali. Jak coś kłuję to tak jak Suzy Lee piszę tabletka nos-pa jest tylko w określonych problemach ,po prostu to nie cukierek i tyle.

Suzy Lee lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin koleżacnce, która również cierpi na rwę powiedział, że jak już tka ją bardzo bedzie boleć to żeby wzięła nospę. Ale cóż, trzeba to chyba jakoś przeboleć:(

Suzzy, na zaparcia popijam też kawę z mlekiem (pół na pół) coś tam zawsze pomaga:) jem też mnóstwo zup i też średnio pomaga:P

zsxuot7.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jesli macie problem z zaparciami, to możecie kupic sobie Colon C( moga spokojnie go zarzywac kobiety w ciązy)

Colon C - zwielokrotniona siła działania

COLON C to suplement diety, którego naturalne składniki dzięki wyjątkowej kompozycji ułatwiają perystaltykę jelit. Jako jedyny dostępny na rynku preparat zawiera błonnik, probiotyki i prebiotyki, które zastosowane łącznie dają w pełni zadowalający, trwały efekt. Zawarte w preparacie łupiny nasion babki płesznik (Plantago psyllium husk) są bogate w błonnik pokarmowy, czyli nierozpuszczalne włókna roślinne pęczniejące w przewodzie pokarmowym. Zwiększając swoją objętość, pobudzają one motorykę jelit, przyspieszają przesuwanie wypełniającej je masy i w rezultacie wpływają korzystnie na regularny rytm wypróżnień.

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewyraźne, ale biceps jest :P

8bea4b1fa0117b70m.jpg

Lalita2710, anilorak, Suzy Lee, pasia27, Kropka, yennefer lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje wszystkim za odpowiedz:) narazie puki co nie musze brac nospy bo bol sam ustał i jest wszytsko wporządku jednak jestem dośc wytrzymala i mam nadzieje że nawet gdy znów mnie zlapie to dam rade i bez tej nospy, nawet gdy mnei głowa bolala nie jednokrotnie ale to w 1 trymestrze to tez wystrzegalam sie od paracetamolu.. da sie przeżyć dla maleństwa:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• welurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki a mnie dopadła jakąs deprecha związaną z moją wagą ;/ zupełnie sobie z tym poradzić nie mogę, jeszcze jak słysze jakieś komentarze typu ze dużo urosłaś to dobijam się już całkiem :( źle wystartowałam bo przed ciązą sporo przybrałam i miałam zamiar to zrzucić w lato, a teraz kilogramów przybywa i boje się co będzie dalej :( obecnie waże jakie 72 kilo przy 170 cm wzrostu , a gdzie tak koniec ciąży :(

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko ja mam 171 i waże 61kg ale jestem nadal szczupła, tak sie czuje i chyba wyglądam (bioderka sie jedynie powiekszają). Zatem to Twoje 10kg więcej wydaje mi się dopuszczalne choć musisz już pomału uważać. Koleżanka też przytyła już 13kg w ciąży i dostała dietę od gina. Od 2 tyg nic nie przytyła, nie je pieczywa białego, zero słodyczy, czekoladek, ciasteczek, za to je dużo owoców i warzyw:)

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko moja droga. To zależy od ciebie. Moja świadkowa teraz 2 ciąża przytyła 25 kg. W poprzedniej też przytyła sporo. A potem to zżuciła. Ona jest bardzo wysoka ma ok 180 postura normalna. Więc nie słuchaj innych. Tylko patrz na samą siebie. I ewentualnie pogadaj z lekarzem.

3maj się moja droga i się nie stresuj:) Dużo spaceruj. Dużo wody. Ale się nie odchudzaj

dqprepoku4out2uw.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurka nic sie nie martw ;) kochanego ciala nigdy dosc ;) jak Cie to bardzo meczy to zrob sobie mala dietke typu odstaw slodycze pieczywo itd..ja zawsze wazylam ok 58 kg tyle ze ja jestem malutka bo tylko 160 cm ;) przed ciaza jakiej 60 a teraz 64-65 i w sumie jakos tego nie widac ;)
    Mnie tez jakis dol dopadl chodze i chlipie..pewnie tesknota za domem.
    Ale zakupilam nowa ksiazke Grocholi moze mnie pocieszy ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • karoam Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Przedstawiam mojego bąbelka i jego mieszkanko ;)
    piy7.jpg
    t7q3.jpg

Lilka, Ana27, Lalita2710, Suzy Lee, pasia27, MADZIULA13, Kropka, Stokrotka84, yennefer lubią tę wiadomość

1usaej28ly44zrzp.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:04

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Welurka nic sie nie martw ;) kochanego ciala nigdy dosc ;) jak Cie to bardzo meczy to zrob sobie mala dietke typu odstaw slodycze pieczywo itd..ja zawsze wazylam ok 58 kg tyle ze ja jestem malutka bo tylko 160 cm ;) przed ciaza jakiej 60 a teraz 64-65 i w sumie jakos tego nie widac ;)
    Mnie tez jakis dol dopadl chodze i chlipie..pewnie tesknota za domem.
    Ale zakupilam nowa ksiazke Grocholi moze mnie pocieszy ;)

Ja też niska 164 cm , waga zazwyczaj 56kg , przed ciążą 60kg i akurat dalej mam tak 60,09 kg. Myślę że Lilka ma rację. Tznn u mnie ogólnie poza ciążą wystarczy odstawić słodycze + dużo wody i chudnę.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nospa nie pomoże na rwę kulszową. Nospa działa TYLKO na mięsnie gładkie, odpowiedzialne za ruchy bezwiedne, jak rozszerzanie żrenic, skurcze jelit i żołądka, bóle menstruacyjne. wyśćiełają nasze narząy wewnętrzene. A mięśnie które mogą brać udział w rwie kulszowej, jeśli akurat to jest wasza charakterystyka owej rwy (bo to niekoniecznie od mięśnia) to są mięśnie szkieletowe, przykręgosłupowe. Więc nic tu po nospie.

a tu o samej rwie:
    http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/kregoslup/rwa-kulszowa-jak-sobie-radzic-z-atakiem-rwy-kulszowej_34399.html?page=0&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 17:18

• Nina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam- kolejna chudzinka:-) pomału widać brzuszek, ładny! Welurka nic sie nie martw, ja też do chudych nie należę, a przecież ciało w ciąży się zmienia niezależnie od kg, ja tez się cała zaokrągliłam i jeszcze mam dość duże piersi, ja tam sienie martwię:-)tylko staram cieszyć sie tym stanem, a o kg będę się martwić po ciąży hehe a innych ludzi i opinie olej, każda kobieta w ciąży wygląda wyjątkowo!!!

karoam lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karoam fajny maluszek .no racja chudzinka z ciebie ;-)

karoam lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Kobitki a mnie dopadła jakąs deprecha związaną z moją wagą ;/ zupełnie sobie z tym poradzić nie mogę, jeszcze jak słysze jakieś komentarze typu ze dużo urosłaś to dobijam się już całkiem :( źle wystartowałam bo przed ciązą sporo przybrałam i miałam zamiar to zrzucić w lato, a teraz kilogramów przybywa i boje się co będzie dalej :( obecnie waże jakie 72 kilo przy 170 cm wzrostu , a gdzie tak koniec ciąży :(

Werulka spokojnie, ja tez czasami zastanawiam się nad swoją wagą, pocieszyła mnie moja mama, która pokazała mi swoje zdjęcia sprzed ciązy i kilka miesięcy po urodzeniu dziecka - prawdziwa chudzinka, opieka nad dzieckiem, karmienie spacery i była szczuplejsza niż przed ciążą, kilka koleżanek przynisło mi równie pocieszjące wiadomości:) Wiadomo trzeba jesć rozsadnie bez słodyczy i potrójnych obiadów, ale - nie martw się:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• karoam Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku ciąży trochę przybyło- 2,5 kg w pierwszym miesiącu a potem kolejne 1,5 ;) na chwilę obecną jest 55,7 kg. Tak więc jakby nie było trochę szybko mi waga idzie w górę ;) Pewnie to te słodycze- choć od tego nigdy nie stroniłam ;)Coś mi się wydaje, że przybędzie mi więcej niż te 13 kg na ciąże...choć jak zacznę za szybko lecieć z wagą to jakaś dietka pójdzie w ruch na pewno

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 18:06

1usaej28ly44zrzp.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpuście sobie myślenie o kilogramach, tak długo jak miescicie się w normie przybierania na wadze, po co się zamartwiać? Grunt zeby dziecko było zdrowe, do kazdej figury da sie dobrac ciuchy, a po ciąży pozrzucacie i tak kilogramy w trymiga. teraz duża cżeśc wagi to ciąża i zatrzymywana w organizmie woda, produkowana dodatowo krew itd...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 18:18

Suzy Lee, Lalita2710, patti lubią tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż o 18 przystawił ucho do brzucha. Ja mu mówię bobuch śpi... słucha słucha... mówi no fakt cisza. 19.10 zjadłam , 19,15 czuję skok w brzuchu mówię do męża obudził się... a on przyłożył głowę i słucha... Mówi no teraz słychać jak się obraca i skaczę. hihihihih...

michaela, yennefer lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ