II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydarijka wrote:ja po oliwce z johnsona dostałam strasznej wysypki na brzuchu i biodrach i potem poczytałam , że johnson uczula i może powodowac wysypkę, podobno najlepsza zwykła bambino. piłam wapno 3 razy dziennie i dopiero po 1,5 tygodnia wysypka zeszła.
/oliwki w ogole nie sa dobre, zatykają pory i zostawiają bardzo tłustą skórę, która też brudzi ubrania. A na takie wysypki polecam Laticort do smarowania (trzyma się w lodówce)- mamy dla synka na jego wysypki po kremach UV, schodzi od razu, każda uczuleniowa. JEst jeszze taki syrop Clemastinium odczulający.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 15:24
Lilka, darijka lubią tę wiadomość
-
Hej HEj:)))
Miałam dziś bardzo długi dzień Po wizycie super, gin dostał na próbę nowy aparat usg z usg 4d i próbował na mniee;)))) Brunolek jak zwykle się wwiercił i nienwyraźnie wychodził obraz ale i tak jest słodziutki wygląda jkaby się uśmiechał a nos ma jak z plasteliny hehehehe:))))I obgryza pznkietki prawej ręki więc lekarz stwierdził, że pewnnie praworeczny bedzie:))))) Waży ok. 200gr:) Serducho bije jak młodemu bykowi:P a ja mam wyniki jak młody król hahaha więc nie musze brać witaminek.
Pytałam o te ruchy pare dni temu, i mówił, że faktycznie to ruchy dziecka, i że je tak czuje bo jestem szczuplutka a szczupłe osoby wcześniej czują ruchy;)))
Pytałam też o pryskanie się offem itp. - MOŻNA oczywiście z rozsądkiem i umiarem:))
Byłam ze znajomymi na chwilę w Bochni, tam jest mnóstwo huurtowni z artykułami dla dzieci, spodobał mi się wózek Bebetto Luca (szary melanż mmmmmmmm piękny:)) i w ogóle duużo się dowiedziałam n/t łóżeczek, materacy od Pani sprzedającej:) Gdyby ktoś bbył z okolic to polecam tę Hurtownię - Kubuś w Bochni, bardzo duży wybór wsztyskiego i bardzo niskie ceny i rabaty:)))Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 20:30
Nina, Stokrotka84, yennefer, michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Pasiu ,wiesz człowiek się źle czuł. To była sekunda , siostra do mnie gadała pytała. Nagle wleciała jakaś babka ,że potrzebują usg bo dziewczyna krwawi. No i wiesz wyjechała z tym. A do mnie ta babka dalej gadała.
Mąż zły... ale naprawdę jakoś tak wyszło. Widocznie miało tak być...
Ważne że wszystko z nim ok.
W nocy w szpitalu mój bob se impreza w środku robił ... Przelewał mi się za każdym obracaniem się na boki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 21:04
-
Ja jestem z Tarnowa, także teraz autostradą do Bochni 20min:p Ta hurtownia jest zaraz obok galerii Rondo, zresztą tam jest mnóstwo innych podonych sklepów, ale uwierzcie, że się opłaca, jeśli płacisz gotówką nalizają rabat i jeśli kupujesz więcej rzeczy też pomniejszają cenę) Wozek, który mnie się spodobał kosztuje na allegro http://allegro.pl/wozek-luca-3w1-nowosc-bebetto-gratisy-i3345001836.html 1500zł tyle co w tym sklepie bez rabatu;)))) a materacyk do łóżeczka -kokos-latex-kokos (wg Pani najlepszy jaki może być dla dziecka) 180zł bez rabatu a na allegro też z tego co patrzyłam są droższe:))
Lalita, super, że z Twoim dzieciątkiem też wszytsko dobrze;)) Na następnym usg dowiesz się o płeć już na pewno:) Ale najwazniejsze, że dziecko zdrowe:) -
pasia27 wrote:Ana ja kupilam materacyk kokos gryka bo wszyscy polecali i dziewczyny mialy sprawdzony przy dzieciaczkach za 73zl zamowilam na allegro i akurat odebralam w hurtowni w czestochowie
Kurcze, Pasiu szczerze to nie interesowałam się tym tematem zupełnie:))))))) Super, że kupiłaś dobry materac w tak dobrej cenie;)) Mnie ta Pani w sklepie tłumaczyła, że ten latexowy z kokosem jest najlepszy bo dopasowuje się kształtem to dziecka, a ten kokos z obydwu stron jest i po jakims czasie przerwca się materac na drugą stronę Np koleżanka chciała wziąć ten co Ty akbo piankowy to babka odradziła. Mówiła, że piankowe w ogóle się nie nadają, a sprzedają je głównie zimą osobom, które chcą ocieplić budę dla psa:P hehehehehe Z drugiej strony kiedyś nie było takich wyborów i się żyło -
nick nieaktualny
-
Witam wszystkie ciężaróweczki ja właśnie popijam w pracy delikatną kawusię i Was podczytuje zastanawiam się od kiedy ovu liczy 5 miesiąc ciąży ?? u nas słońce pieknie świeci aż chciałaoby się wyjśc z tych murów na jakiś spacerek..ehhh gdzie tam 16 ;/
-
a jeszcze jedno pytanie mam pobolewa mnie co jakiś czas brzuch w okolicy lewego jajnika, dziś rano ból był dosyć mocny , bo mnie aż obudził powiedziecie czy to normalne ?? zawsze mnie tylko z tej jednej strony pobolewa, jest to takie jakby kłucie z odrętwieniem i naciskiem
-
welurka wrote:a jeszcze jedno pytanie mam pobolewa mnie co jakiś czas brzuch w okolicy lewego jajnika, dziś rano ból był dosyć mocny , bo mnie aż obudził powiedziecie czy to normalne ?? zawsze mnie tylko z tej jednej strony pobolewa, jest to takie jakby kłucie z odrętwieniem i naciskiem