X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darijka wrote:
    ja po oliwce z johnsona dostałam strasznej wysypki na brzuchu i biodrach i potem poczytałam , że johnson uczula i może powodowac wysypkę, podobno najlepsza zwykła bambino. piłam wapno 3 razy dziennie i dopiero po 1,5 tygodnia wysypka zeszła.

/oliwki w ogole nie sa dobre, zatykają pory i zostawiają bardzo tłustą skórę, która też brudzi ubrania. A na takie wysypki polecam Laticort do smarowania (trzyma się w lodówce)- mamy dla synka na jego wysypki po kremach UV, schodzi od razu, każda uczuleniowa. JEst jeszze taki syrop Clemastinium odczulający.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 15:24

Lilka, darijka lubią tę wiadomość

• Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej HEj:)))

Miałam dziś bardzo długi dzień:) Po wizycie super, gin dostał na próbę nowy aparat usg z usg 4d i próbował na mniee;)))) Brunolek jak zwykle się wwiercił i nienwyraźnie wychodził obraz ale i tak jest słodziutki wygląda jkaby się uśmiechał a nos ma jak z plasteliny hehehehe:))))I obgryza pznkietki prawej ręki więc lekarz stwierdził, że pewnnie praworeczny bedzie:))))) Waży ok. 200gr:) Serducho bije jak młodemu bykowi:P a ja mam wyniki jak młody król hahaha więc nie musze brać witaminek.

Pytałam o te ruchy pare dni temu, i mówił, że faktycznie to ruchy dziecka, i że je tak czuje bo jestem szczuplutka a szczupłe osoby wcześniej czują ruchy;)))
    Pytałam też o pryskanie się offem itp. - MOŻNA oczywiście z rozsądkiem i umiarem:))

Byłam ze znajomymi na chwilę w Bochni, tam jest mnóstwo huurtowni z artykułami dla dzieci, spodobał mi się wózek Bebetto Luca (szary melanż mmmmmmmm piękny:)) i w ogóle duużo się dowiedziałam n/t łóżeczek, materacy od Pani sprzedającej:) Gdyby ktoś bbył z okolic to polecam tę Hurtownię - Kubuś w Bochni, bardzo duży wybór wsztyskiego i bardzo niskie ceny i rabaty:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 20:30

Nina, Stokrotka84, yennefer, michaela, Suzy Lee lubią tę wiadomość

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to super wiadomosc ze synus sobie ladnie rosnie i ma sie dobrze :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwazam ze nie ma co sie szprycowac witaminkami skoro wyniki sa dobre :-) no oczywiscie biore tylko kwasik bo wyniki jeszcze dobre ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pasiu;)) Jestem bardzo zzadowlona:)) Następna wizyta dopiero za miesiąc w 21tyg. i będzie to usg połówkowe. Ale ten czas leci!!!!!!!!!

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz niedlugo coraz czesciej ruchy beda wyczuwalne ;-) fajnie ze jwiesz ze juz synek ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita szkoda ze nie zapytalas sie kto tam mieszka u Ciebie ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasiu ,wiesz człowiek się źle czuł. To była sekunda , siostra do mnie gadała pytała. Nagle wleciała jakaś babka ,że potrzebują usg bo dziewczyna krwawi. No i wiesz wyjechała z tym. A do mnie ta babka dalej gadała.
    Mąż zły... ale naprawdę jakoś tak wyszło. Widocznie miało tak być...
    Ważne że wszystko z nim ok.
    W nocy w szpitalu mój bob se impreza w środku robił ... Przelewał mi się za każdym obracaniem się na boki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 21:04

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 super, że synio zdrowiutki i sprawniutki:-)

Dzieki za info o Bochni, ja jestem z Krakowa to całkiem niedaleko:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z Tarnowa, także teraz autostradą do Bochni 20min:p Ta hurtownia jest zaraz obok galerii Rondo, zresztą tam jest mnóstwo innych podonych sklepów, ale uwierzcie, że się opłaca, jeśli płacisz gotówką nalizają rabat i jeśli kupujesz więcej rzeczy też pomniejszają cenę:)) Wozek, który mnie się spodobał kosztuje na allegro http://allegro.pl/wozek-luca-3w1-nowosc-bebetto-gratisy-i3345001836.html 1500zł tyle co w tym sklepie bez rabatu;)))) a materacyk do łóżeczka -kokos-latex-kokos (wg Pani najlepszy jaki może być dla dziecka) 180zł bez rabatu a na allegro też z tego co patrzyłam są droższe:))

Lalita, super, że z Twoim dzieciątkiem też wszytsko dobrze;)) Na następnym usg dowiesz się o płeć już na pewno:) Ale najwazniejsze, że dziecko zdrowe:)

zsxuot7.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja kupilam materacyk kokos gryka bo wszyscy polecali i dziewczyny mialy sprawdzony przy dzieciaczkach za 73zl ;-) zamowilam na allegro i akurat odebralam w hurtowni w czestochowie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 22:18

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita racja najwazniejsze ze z maluszkiem wszystko dobrze ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 22:22

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ana ja kupilam materacyk kokos gryka bo wszyscy polecali i dziewczyny mialy sprawdzony przy dzieciaczkach za 73zl ;-) zamowilam na allegro i akurat odebralam w hurtowni w czestochowie ;-)

Kurcze, Pasiu szczerze to nie interesowałam się tym tematem zupełnie:))))))) Super, że kupiłaś dobry materac w tak dobrej cenie;)) Mnie ta Pani w sklepie tłumaczyła, że ten latexowy z kokosem jest najlepszy bo dopasowuje się kształtem to dziecka, a ten kokos z obydwu stron jest i po jakims czasie przerwca się materac na drugą stronę:P Np koleżanka chciała wziąć ten co Ty akbo piankowy to babka odradziła. Mówiła, że piankowe w ogóle się nie nadają, a sprzedają je głównie zimą osobom, które chcą ocieplić budę dla psa:P hehehehehe Z drugiej strony kiedyś nie było takich wyborów i się żyło :P

zsxuot7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2013, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

vivien, michaela, Ana27, Suzy Lee, anilorak, Lilka, yennefer lubią tę wiadomość

• Nina Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika współczuje niewyspania, ale mały synek pewnie już szykuje sie na ataki pytań na obronie:-)a e mocje pewnie też mu się udzielają, odpocznijcie teraz, o ile się da:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie ciężaróweczki :P ja właśnie popijam w pracy delikatną kawusię i Was podczytuje :) zastanawiam się od kiedy ovu liczy 5 miesiąc ciąży ?? u nas słońce pieknie świeci aż chciałaoby się wyjśc z tych murów na jakiś spacerek..ehhh gdzie tam 16 ;/

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jeszcze jedno pytanie mam :P pobolewa mnie co jakiś czas brzuch w okolicy lewego jajnika, dziś rano ból był dosyć mocny , bo mnie aż obudził powiedziecie czy to normalne ?? zawsze mnie tylko z tej jednej strony pobolewa, jest to takie jakby kłucie z odrętwieniem i naciskiem

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika no to maly dal czadu:) jedtem pewna, ze odczuwa Twoje strety i biedny nie mogl zasnac... Dobrze, ze juz jutro masz obrone i wakacje!!!

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    a jeszcze jedno pytanie mam :P pobolewa mnie co jakiś czas brzuch w okolicy lewego jajnika, dziś rano ból był dosyć mocny , bo mnie aż obudził powiedziecie czy to normalne ?? zawsze mnie tylko z tej jednej strony pobolewa, jest to takie jakby kłucie z odrętwieniem i naciskiem
    Ja kochana byłam w szpitalu w poniedziałek z tymi bólami bo ja już miałam problem z chodzeniem. Wczoraj rano wyszłam. W moim przypadku to nie było nic poważnego. Formalnie przy bólu powinnam wziąśc nospe forte. Espumisan 3 razy dziennie. Tyle że ja nie mam problemów ani z moczem , ani z wydalaniem wypróżnianiem. A dzidziuchem było all ok i szyjka też 39mm prawidłowa.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko, a może to od jelit?? nie masz zaparć?

zsxuot7.png
‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ