Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana 27 jaki ladny brzusio na twojej foteczce ;-) no zaczynaja rosnac brzuszki w drugim trymestrze ;-)

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak pasja brzuszki rosna ;) ja czuje bulgotanie przelewanie sie ale pewna nie jestem czy to jelita czy bejbik ;) i wysypka zaatakowala boki brzucha tez.mysle ze moze proszek lekarzowi to pokaze w srode ;) my mamy jeszcze inne maluszki mianowicie pszczolki ;) M zalozyl pasieke i jak narazie mamy 2 ule i musze przyznac ze jest w nich zakochany ;) dba o nie przygotowuje im jedzonko i tu mi mignela mysl ze bedzie swietnym tata ;) popoludniami jezdzimy wiec do pszczolek ( mam nawet specjalny kombinezon ) i przygladamy sie ich zyciu ;) mozna tak godzinami ;)

Rika lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:38

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka :( swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 23:25

• darijka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka :( swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..
    ja po oliwce z johnsona dostałam strasznej wysypki na brzuchu i biodrach i potem poczytałam , że johnson uczula i może powodowac wysypkę, podobno najlepsza zwykła bambino. piłam wapno 3 razy dziennie i dopiero po 1,5 tygodnia wysypka zeszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 23:46

Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nie martw sie, to pewnie nic z chorób zakaznych ;)
    Lilka, ja w okolicach 16tygodnia lub mniej wiecej w okolicach dostalam malych czerwono - rozowych krostek z lewej i brawej strony brzucha - swedzialo okropnie i poszlam do lekarza - dostalam zwykly krem na swedzenie i tyle, a zanim zebralam sie, zeby recepte zrealizowac samo mi zeszlo - nie wiem czy bylo to skutkiem zjedzenia czegos, czy moze kremu na rozstepy, ktory kilka dni testowalam. Ale na szczescie samo zeszlo i odpukac nie wrócilo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 07:31

Lilka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    a spódnic żadna nie nosi??
    Ja nie nosze, bo staram sie nogi zakrywac przez moje zyly, ktore 'wyskoczyly' podczas ciazy i sukienek krotkich tez unikam - jedynie maxi sukienki ;) z H&M podobno sa fajne i wygodne spodnice ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

Lilka lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Lilka, mnie Johnson tez uczulil i pamietam jak w ciazy cale uda mialam w krostkach i to od tego dziadostwa bylo :-)smarowalam sie oliwka -ogolnie zle na moje cialo wplywaja oliwki od razu cos wyskakuje -lepiej zmien na jakis balsamik.
    od 4 miesiaca ciazy do teraz smaruje sie zjajka na rozstepy i balsam jest o wiele lepszy ,bo sie nie klei, nie smierdzi jak oliwka, a co najwazniejsze dziala ,bo nie mam rozstepu ani jednego, choc moze to genetyczne.
    mnie sie wydaje ,ze to moze byc od tego johnsona

Lilka lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet przed ciążą omijałam Jonhsona, bo tez kiedyś po tej firmie( chyba żelu pod prysznic) miałam wysypkę, nie jest dobry!
    ja uzywam balsam Palmersa na rozstępy i wg mnie jest super, mam tez Bio-oil, ale nie lubię mimo wszystko oliwek.

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie boskie ;) dzieki bardzo..umowilam sie na 10 do gp bo i tak musze isc na wizyte to od razu spytam o wysypke.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od ponad tygodnia walczę ze swędzeniem całego ciała. Dosłownie. Diety nie zmieniałam, oprócz tego, że zaprzestałam pic kawę. Wszystkie choroby z wysypką i swędzące przeszłam w dzieciństwie. I ani ja, ani lekarz nie mieliśmy pomysłu co to może być. A teraz podsunęłyście mi pomysł z żelem pod prysznic Johnsona. Jedyna nowa rzecz jaką stosuję i może to być to.
    Jeśli okaże się, że to Johnson, to będę Wam niezmiernie wdzięczna, bo nie daję już rady z tym swędzeniem.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Moje drogie.
    Poczytałam was troszkę.
    Welurka dalej mam mały brzusio.
    Wczoraj przed dentystą wysiadając z busa rozbolał mnie ten zasrany lewy bok. I mówię pójdę do lekarza po dentyście. Poszłam ale moja Pani doktor od 1 lipca urlop. Więc położna mi doradziła żeby pojechał do szpitala ( of course gdzie chcę)
    Ja pojechałam tam gdzie chcę rodzić. Pani dr mnie przyjęła mówi poobserwujemy Panią ,zrobimy badania. Więc dzisiaj wyszłam.
    Badania krwi itd wyszły prawidłowo. Szyjkę miałam 39mm , usg miałam dość szybko dzidziuś zdrowy tylko usłyszałam. I nie zapytałam o płeć. Bo ktoś potrzebował tego USG przenośnego. Jak będę miała wypis. To tam poczytam co i jak:)))

Więc muszę dalej czekać na USG połówkowe;)))) i wtedy się dowiem o bobciu jaka płeć.

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka możecie mi powiedzieć czy którejs z was lekarz powiedział ze dzidzia jest dość nisko..bo ja tak podobno mam a jestem dopiero w 22 tygodniu prawie 23 jednak to bardzo wczesnie pómetek a gdzie do końca..zaczelam sie obawiac ze przez to moge urodzic wcześniej i troche sie obawiam tego.Mam też takie kłucia lekkie w dole pod brzuchem gdy podnosze noge wyżej lub sie schylam.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mi na polowkowym lekarka powiedziala, ze mam bardzo nisko malego i dlatego mam maly brzuch. Jestem baaardzo szczupla osoba (z niedowaga) i babka mowila, ze maly mi wpada do miednicy, ale uspokoila, ze nie ma sie czym martwic, bo lozysko i szyjka w porzadku. Mowila, ze to sie czesto zdaza u chudzinek. Podobno w 7 miesiacu, kiedy dziecko jest wieksze samo podnosi sie wyzej, bo tam na dole juz nie ma wystarczajaco miejsca:)Staram sie tym nie przejmowac na razie. Mam wrazenie, ze maly daje mi kopniaczki wyzej niz ostatnio, takze chyba zaczal sie troche podnosic no i brzuszek tez rosnie. Mam juz +3kg od wagi sprzed ciazy (z czego ostatnie 2kg w 2-3 ostatnich tygodniach). Mysle, ze nie masz sie czym martwic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 12:37

relgi09k52jutqx1.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Justa mi na polowkowym lekarka powiedziala, ze mam bardzo nisko malego i dlatego mam maly brzuch. Jestem baaardzo szczupla osoba (z niedowaga) i babka mowila, ze maly mi wpada do miednicy, ale uspokoila, ze nie ma sie czym martwic, bo lozysko i szyjka w porzadku. Mowila, ze to sie czesto zdaza u chudzinek. Podobno w 7 miesiacu, kiedy dziecko jest wieksze samo podnosi sie wyzej, bo tam na dole juz nie ma wystarczajaco miejsca:)Staram sie tym nie przejmowac na razie. Mam wrazenie, ze maly daje mi kopniaczki wyzej niz ostatnio, takze chyba zaczal sie troche podnosic no i brzuszek tez rosnie. Mam juz +3kg od wagi sprzed ciazy (z czego ostatnie 2kg w 2-3 ostatnich tygodniach). Mysle, ze nie masz sie czym martwic
    Stokrotka to by sie zgadzało bo ja tez jestem bardzo szczupła zawsze taka byłam z niedowaga...jednak zawsze mialam dobre wyniki badań poprostu mam taka przemiane materii:)u mnie też jest wszytsko wporządku bo i szyjke mam wysoko i łozysko jest dobrze położone,ogólnie czuje sie dobrze więc wszytsko powinno być ok,lekarz nie kazał mi lerzeć więć dalej robie wszytsko w domu to co do tej pory. Ja narazie przytylam tylko 4.600 od poczatku ciązy a ważylam 50 kg przed.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to w którym miesiącu teraz jesteś? bo ja narazie koniec 22 tygodnia więc jeszcze 5 miesiąć ale ruchy puki co czuje tylko na samym dole w podbrzuszu..ale pózniej jak dziecko jst większe to czuje je się wyżej?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita, dobrze ze wszystko w porzadku...

Lilka, zostan jeszcze na zwolnieniu dla waszego dobra...

Ana, jak po wizycie ???

U mnie ok, mialam dzis bardzo niskie cisnienie, ale juz sobie podnioslam..:D
    Wczoraj chcialam kupic kocyk dla dzidziusia ale jednak sie wstrzymalam, bo przeciez nie znam płci... :(

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe USG 12 lipca i nie moge sie doczekac ....
    Wczoraj spotkalam kolezanke, ktora poltora reku temu urodzila synka i mowila, ze macierzynstwo jest cudowne i ze bardzo zaluje ze czas tak szybko leci i maly tak szybko rosnie.. Mowi ze zanim sie obejrze bedzie chodzil :P

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo na szczescie wysypka to nic powaznego ;) mamy kolejne zwolnienie do 6 sierpnia.mysle tez ze nie bedziemy leciec do Pl :(..gp powiedziala ze ona by nie ryzykowala..i ma racje..dziecko jest najwazniejsze..zobacze jeszcze co mi powiedza w szpitalu w pn na polowkowym ale decyzja juz zapadla..moze pojedziemy samochodem ;))))

patti, Ana27 lubią tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ