X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana 27 jaki ladny brzusio na twojej foteczce ;-) no zaczynaja rosnac brzuszki w drugim trymestrze ;-)

Ana27 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak pasja brzuszki rosna ;) ja czuje bulgotanie przelewanie sie ale pewna nie jestem czy to jelita czy bejbik ;) i wysypka zaatakowala boki brzucha tez.mysle ze moze proszek lekarzowi to pokaze w srode ;) my mamy jeszcze inne maluszki mianowicie pszczolki ;) M zalozyl pasieke i jak narazie mamy 2 ule i musze przyznac ze jest w nich zakochany ;) dba o nie przygotowuje im jedzonko i tu mi mignela mysl ze bedzie swietnym tata ;) popoludniami jezdzimy wiec do pszczolek ( mam nawet specjalny kombinezon ) i przygladamy sie ich zyciu ;) mozna tak godzinami ;)

Rika lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2015, 11:38

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka :( swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 23:25

• darijka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka :( swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..
    ja po oliwce z johnsona dostałam strasznej wysypki na brzuchu i biodrach i potem poczytałam , że johnson uczula i może powodowac wysypkę, podobno najlepsza zwykła bambino. piłam wapno 3 razy dziennie i dopiero po 1,5 tygodnia wysypka zeszła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 23:46

Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość

]iv09mg7yqro6ly4p.png[/url
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Nie martw sie, to pewnie nic z chorób zakaznych ;)
    Lilka, ja w okolicach 16tygodnia lub mniej wiecej w okolicach dostalam malych czerwono - rozowych krostek z lewej i brawej strony brzucha - swedzialo okropnie i poszlam do lekarza - dostalam zwykly krem na swedzenie i tyle, a zanim zebralam sie, zeby recepte zrealizowac samo mi zeszlo - nie wiem czy bylo to skutkiem zjedzenia czegos, czy moze kremu na rozstepy, ktory kilka dni testowalam. Ale na szczescie samo zeszlo i odpukac nie wrócilo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 07:31

Lilka lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    a spódnic żadna nie nosi??
    Ja nie nosze, bo staram sie nogi zakrywac przez moje zyly, ktore 'wyskoczyly' podczas ciazy i sukienek krotkich tez unikam - jedynie maxi sukienki ;) z H&M podobno sa fajne i wygodne spodnice ;)

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

Lilka lubi tę wiadomość

• patti Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Lilka, mnie Johnson tez uczulil i pamietam jak w ciazy cale uda mialam w krostkach i to od tego dziadostwa bylo :-)smarowalam sie oliwka -ogolnie zle na moje cialo wplywaja oliwki od razu cos wyskakuje -lepiej zmien na jakis balsamik.
    od 4 miesiaca ciazy do teraz smaruje sie zjajka na rozstepy i balsam jest o wiele lepszy ,bo sie nie klei, nie smierdzi jak oliwka, a co najwazniejsze dziala ,bo nie mam rozstepu ani jednego, choc moze to genetyczne.
    mnie sie wydaje ,ze to moze byc od tego johnsona

Lilka lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet przed ciążą omijałam Jonhsona, bo tez kiedyś po tej firmie( chyba żelu pod prysznic) miałam wysypkę, nie jest dobry!
    ja uzywam balsam Palmersa na rozstępy i wg mnie jest super, mam tez Bio-oil, ale nie lubię mimo wszystko oliwek.

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestescie boskie ;) dzieki bardzo..umowilam sie na 10 do gp bo i tak musze isc na wizyte to od razu spytam o wysypke.

• Matylda36 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie od ponad tygodnia walczę ze swędzeniem całego ciała. Dosłownie. Diety nie zmieniałam, oprócz tego, że zaprzestałam pic kawę. Wszystkie choroby z wysypką i swędzące przeszłam w dzieciństwie. I ani ja, ani lekarz nie mieliśmy pomysłu co to może być. A teraz podsunęłyście mi pomysł z żelem pod prysznic Johnsona. Jedyna nowa rzecz jaką stosuję i może to być to.
    Jeśli okaże się, że to Johnson, to będę Wam niezmiernie wdzięczna, bo nie daję już rady z tym swędzeniem.

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Moje drogie.
    Poczytałam was troszkę.
    Welurka dalej mam mały brzusio.
    Wczoraj przed dentystą wysiadając z busa rozbolał mnie ten zasrany lewy bok. I mówię pójdę do lekarza po dentyście. Poszłam ale moja Pani doktor od 1 lipca urlop. Więc położna mi doradziła żeby pojechał do szpitala ( of course gdzie chcę)
    Ja pojechałam tam gdzie chcę rodzić. Pani dr mnie przyjęła mówi poobserwujemy Panią ,zrobimy badania. Więc dzisiaj wyszłam.
    Badania krwi itd wyszły prawidłowo. Szyjkę miałam 39mm , usg miałam dość szybko dzidziuś zdrowy tylko usłyszałam. I nie zapytałam o płeć. Bo ktoś potrzebował tego USG przenośnego. Jak będę miała wypis. To tam poczytam co i jak:)))

Więc muszę dalej czekać na USG połówkowe;)))) i wtedy się dowiem o bobciu jaka płeć.

Ana27 lubi tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka możecie mi powiedzieć czy którejs z was lekarz powiedział ze dzidzia jest dość nisko..bo ja tak podobno mam a jestem dopiero w 22 tygodniu prawie 23 jednak to bardzo wczesnie pómetek a gdzie do końca..zaczelam sie obawiac ze przez to moge urodzic wcześniej i troche sie obawiam tego.Mam też takie kłucia lekkie w dole pod brzuchem gdy podnosze noge wyżej lub sie schylam.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa mi na polowkowym lekarka powiedziala, ze mam bardzo nisko malego i dlatego mam maly brzuch. Jestem baaardzo szczupla osoba (z niedowaga) i babka mowila, ze maly mi wpada do miednicy, ale uspokoila, ze nie ma sie czym martwic, bo lozysko i szyjka w porzadku. Mowila, ze to sie czesto zdaza u chudzinek. Podobno w 7 miesiacu, kiedy dziecko jest wieksze samo podnosi sie wyzej, bo tam na dole juz nie ma wystarczajaco miejsca:)Staram sie tym nie przejmowac na razie. Mam wrazenie, ze maly daje mi kopniaczki wyzej niz ostatnio, takze chyba zaczal sie troche podnosic no i brzuszek tez rosnie. Mam juz +3kg od wagi sprzed ciazy (z czego ostatnie 2kg w 2-3 ostatnich tygodniach). Mysle, ze nie masz sie czym martwic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 12:37

relgi09k52jutqx1.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka84 wrote:
    Justa mi na polowkowym lekarka powiedziala, ze mam bardzo nisko malego i dlatego mam maly brzuch. Jestem baaardzo szczupla osoba (z niedowaga) i babka mowila, ze maly mi wpada do miednicy, ale uspokoila, ze nie ma sie czym martwic, bo lozysko i szyjka w porzadku. Mowila, ze to sie czesto zdaza u chudzinek. Podobno w 7 miesiacu, kiedy dziecko jest wieksze samo podnosi sie wyzej, bo tam na dole juz nie ma wystarczajaco miejsca:)Staram sie tym nie przejmowac na razie. Mam wrazenie, ze maly daje mi kopniaczki wyzej niz ostatnio, takze chyba zaczal sie troche podnosic no i brzuszek tez rosnie. Mam juz +3kg od wagi sprzed ciazy (z czego ostatnie 2kg w 2-3 ostatnich tygodniach). Mysle, ze nie masz sie czym martwic
    Stokrotka to by sie zgadzało bo ja tez jestem bardzo szczupła zawsze taka byłam z niedowaga...jednak zawsze mialam dobre wyniki badań poprostu mam taka przemiane materii:)u mnie też jest wszytsko wporządku bo i szyjke mam wysoko i łozysko jest dobrze położone,ogólnie czuje sie dobrze więc wszytsko powinno być ok,lekarz nie kazał mi lerzeć więć dalej robie wszytsko w domu to co do tej pory. Ja narazie przytylam tylko 4.600 od poczatku ciązy a ważylam 50 kg przed.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to w którym miesiącu teraz jesteś? bo ja narazie koniec 22 tygodnia więc jeszcze 5 miesiąć ale ruchy puki co czuje tylko na samym dole w podbrzuszu..ale pózniej jak dziecko jst większe to czuje je się wyżej?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita, dobrze ze wszystko w porzadku...

Lilka, zostan jeszcze na zwolnieniu dla waszego dobra...

Ana, jak po wizycie ???

U mnie ok, mialam dzis bardzo niskie cisnienie, ale juz sobie podnioslam..:D
    Wczoraj chcialam kupic kocyk dla dzidziusia ale jednak sie wstrzymalam, bo przeciez nie znam płci... :(

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe USG 12 lipca i nie moge sie doczekac ....
    Wczoraj spotkalam kolezanke, ktora poltora reku temu urodzila synka i mowila, ze macierzynstwo jest cudowne i ze bardzo zaluje ze czas tak szybko leci i maly tak szybko rosnie.. Mowi ze zanim sie obejrze bedzie chodzil :P

Ana27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2013, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo na szczescie wysypka to nic powaznego ;) mamy kolejne zwolnienie do 6 sierpnia.mysle tez ze nie bedziemy leciec do Pl :(..gp powiedziala ze ona by nie ryzykowala..i ma racje..dziecko jest najwazniejsze..zobacze jeszcze co mi powiedza w szpitalu w pn na polowkowym ale decyzja juz zapadla..moze pojedziemy samochodem ;))))

patti, Ana27 lubią tę wiadomość

‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ