II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Taaak pasja brzuszki rosna ja czuje bulgotanie przelewanie sie ale pewna nie jestem czy to jelita czy bejbik i wysypka zaatakowala boki brzucha tez.mysle ze moze proszek lekarzowi to pokaze w srode my mamy jeszcze inne maluszki mianowicie pszczolki M zalozyl pasieke i jak narazie mamy 2 ule i musze przyznac ze jest w nich zakochany dba o nie przygotowuje im jedzonko i tu mi mignela mysl ze bedzie swietnym tata popoludniami jezdzimy wiec do pszczolek ( mam nawet specjalny kombinezon ) i przygladamy sie ich zyciu mozna tak godzinami
Rika lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 23:25
-
Lilka wrote:Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 23:46
Lilka, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Lilka wrote:Zaczelam sie martwic ze to polpasiec albo rozyczka swedzi.pojde jutro do gp..czytalam ze wysypki w ciazy sie zdarzaja..zjadam wapno .mam nadzieje ze pomoze.moze ktoras z Was miala podobnie? Mam kilka krostek plamek po bokach brzucha i na dekolcie oraz w pepku..ostatnio zaczelam uzywac olejku z johnsona i robilam peeling..
Lilka, ja w okolicach 16tygodnia lub mniej wiecej w okolicach dostalam malych czerwono - rozowych krostek z lewej i brawej strony brzucha - swedzialo okropnie i poszlam do lekarza - dostalam zwykly krem na swedzenie i tyle, a zanim zebralam sie, zeby recepte zrealizowac samo mi zeszlo - nie wiem czy bylo to skutkiem zjedzenia czegos, czy moze kremu na rozstepy, ktory kilka dni testowalam. Ale na szczescie samo zeszlo i odpukac nie wróciloWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 07:31
Lilka lubi tę wiadomość
-
megan8 wrote:a spódnic żadna nie nosi??
-
nick nieaktualny
-
no wlasnie Lilka, mnie Johnson tez uczulil i pamietam jak w ciazy cale uda mialam w krostkach i to od tego dziadostwa bylo :-)smarowalam sie oliwka -ogolnie zle na moje cialo wplywaja oliwki od razu cos wyskakuje -lepiej zmien na jakis balsamik.
od 4 miesiaca ciazy do teraz smaruje sie zjajka na rozstepy i balsam jest o wiele lepszy ,bo sie nie klei, nie smierdzi jak oliwka, a co najwazniejsze dziala ,bo nie mam rozstepu ani jednego, choc moze to genetyczne.
mnie sie wydaje ,ze to moze byc od tego johnsona
Lilka lubi tę wiadomość
-
Właśnie od ponad tygodnia walczę ze swędzeniem całego ciała. Dosłownie. Diety nie zmieniałam, oprócz tego, że zaprzestałam pic kawę. Wszystkie choroby z wysypką i swędzące przeszłam w dzieciństwie. I ani ja, ani lekarz nie mieliśmy pomysłu co to może być. A teraz podsunęłyście mi pomysł z żelem pod prysznic Johnsona. Jedyna nowa rzecz jaką stosuję i może to być to.
Jeśli okaże się, że to Johnson, to będę Wam niezmiernie wdzięczna, bo nie daję już rady z tym swędzeniem.Mama najcudowniejszych skarbów -
Witam Was Moje drogie.
Poczytałam was troszkę.
Welurka dalej mam mały brzusio.
Wczoraj przed dentystą wysiadając z busa rozbolał mnie ten zasrany lewy bok. I mówię pójdę do lekarza po dentyście. Poszłam ale moja Pani doktor od 1 lipca urlop. Więc położna mi doradziła żeby pojechał do szpitala ( of course gdzie chcę)
Ja pojechałam tam gdzie chcę rodzić. Pani dr mnie przyjęła mówi poobserwujemy Panią ,zrobimy badania. Więc dzisiaj wyszłam.
Badania krwi itd wyszły prawidłowo. Szyjkę miałam 39mm , usg miałam dość szybko dzidziuś zdrowy tylko usłyszałam. I nie zapytałam o płeć. Bo ktoś potrzebował tego USG przenośnego. Jak będę miała wypis. To tam poczytam co i jak:)))
Więc muszę dalej czekać na USG połówkowe;)))) i wtedy się dowiem o bobciu jaka płeć.Ana27 lubi tę wiadomość
-
hejka możecie mi powiedzieć czy którejs z was lekarz powiedział ze dzidzia jest dość nisko..bo ja tak podobno mam a jestem dopiero w 22 tygodniu prawie 23 jednak to bardzo wczesnie pómetek a gdzie do końca..zaczelam sie obawiac ze przez to moge urodzic wcześniej i troche sie obawiam tego.Mam też takie kłucia lekkie w dole pod brzuchem gdy podnosze noge wyżej lub sie schylam.
-
Justa mi na polowkowym lekarka powiedziala, ze mam bardzo nisko malego i dlatego mam maly brzuch. Jestem baaardzo szczupla osoba (z niedowaga) i babka mowila, ze maly mi wpada do miednicy, ale uspokoila, ze nie ma sie czym martwic, bo lozysko i szyjka w porzadku. Mowila, ze to sie czesto zdaza u chudzinek. Podobno w 7 miesiacu, kiedy dziecko jest wieksze samo podnosi sie wyzej, bo tam na dole juz nie ma wystarczajaco miejsca:)Staram sie tym nie przejmowac na razie. Mam wrazenie, ze maly daje mi kopniaczki wyzej niz ostatnio, takze chyba zaczal sie troche podnosic no i brzuszek tez rosnie. Mam juz +3kg od wagi sprzed ciazy (z czego ostatnie 2kg w 2-3 ostatnich tygodniach). Mysle, ze nie masz sie czym martwic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2013, 12:37
-
Stokrotka84 wrote:Justa mi na polowkowym lekarka powiedziala, ze mam bardzo nisko malego i dlatego mam maly brzuch. Jestem baaardzo szczupla osoba (z niedowaga) i babka mowila, ze maly mi wpada do miednicy, ale uspokoila, ze nie ma sie czym martwic, bo lozysko i szyjka w porzadku. Mowila, ze to sie czesto zdaza u chudzinek. Podobno w 7 miesiacu, kiedy dziecko jest wieksze samo podnosi sie wyzej, bo tam na dole juz nie ma wystarczajaco miejsca:)Staram sie tym nie przejmowac na razie. Mam wrazenie, ze maly daje mi kopniaczki wyzej niz ostatnio, takze chyba zaczal sie troche podnosic no i brzuszek tez rosnie. Mam juz +3kg od wagi sprzed ciazy (z czego ostatnie 2kg w 2-3 ostatnich tygodniach). Mysle, ze nie masz sie czym martwic
-
lalita, dobrze ze wszystko w porzadku...
Lilka, zostan jeszcze na zwolnieniu dla waszego dobra...
Ana, jak po wizycie ???
U mnie ok, mialam dzis bardzo niskie cisnienie, ale juz sobie podnioslam..
Wczoraj chcialam kupic kocyk dla dzidziusia ale jednak sie wstrzymalam, bo przeciez nie znam płci... -
Ja mam połówkowe USG 12 lipca i nie moge sie doczekac ....
Wczoraj spotkalam kolezanke, ktora poltora reku temu urodzila synka i mowila, ze macierzynstwo jest cudowne i ze bardzo zaluje ze czas tak szybko leci i maly tak szybko rosnie.. Mowi ze zanim sie obejrze bedzie chodzilAna27 lubi tę wiadomość
-
Hejo na szczescie wysypka to nic powaznego mamy kolejne zwolnienie do 6 sierpnia.mysle tez ze nie bedziemy leciec do Pl ..gp powiedziala ze ona by nie ryzykowala..i ma racje..dziecko jest najwazniejsze..zobacze jeszcze co mi powiedza w szpitalu w pn na polowkowym ale decyzja juz zapadla..moze pojedziemy samochodem )))
patti, Ana27 lubią tę wiadomość