Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czują się zawiedzeni Ci, którzy kreaują sobie wielkie oczekiwania od takiego badania :) to jest ich podstawowy błąd, bo badanie samo w sobie nie jest ani złe ani szału ni ma- po prostu jest to badanie, które warto zrobić ale nie ma przymusu. A jeśli ktoś nie chce czuć się zawiedzionym, to lepiej nie wcześniej jak przy okazji USG połówkowego koło 21 tygodnia, a jeśli komuś zależy na pulchnej twarzyczce to pod 30tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 22:17

• justa24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam je własnie w 22 tygodniu i maly wygląda jeszce tak jak kosmita tak nazwał go lekarz, na jednym zdjęciu troszke lepiej widac i tak normalniej jak dziecko..ale tez przyslania buzie rączka i za dużo tez niemozna było zobaczyc co tez kolidowało troche w zrobieniu dokładnego badania.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny usg 3D bądź 4D nie robi się żeby zobaczyć jak będzie wyglądało nasze dziecko tylko po to aby je dokładniej zbadać. Jest dużo bardziej szczegółowe i pozwala dokładniej wykluczyć wszystkie anomalia. Na dziecko sobie popatrzycie jak się urodzi ;p
    Ja się tylko zastanawiam ca cóż mi wiedza o tych anomaliach? Pewnie czasem można przygotować sie do tego żeby rodzić w szpitalu w którym mają odpowiedni sprzęt, ale myślę że na 2d do tej pory tez to wychwytali, a lekarka z która rozmawiałam na temat badania (która w końcu dopiero kupiła najnowoczesniejszy aparat i powinna mówić o badaniu tak, żeby mnie przekonać do wydania dodatkowej 100 na 4d, sama mówi że do tej pory dawali rade na 2 d, ale to fajna możliwość tak sobie podglądnąć dzieciaka (o walorach diagnostycznych nic nawet nie wspominała. Więc jakoś nie wiem, mam jeszcze 3 tygodnie zeby się zastanowić, ale na razie mnie to nie przekonuje.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Wlasnie, dziewczyny, a kiedy bede wdziala raczki albo stopki mojego dzidziusia przez brzuszek ???? :D
    o to to możliwe jest? ja zawsze myslałam że zdjecia ze stópkami/rączkami to photoshop... ale byłoby to fajne!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny potowki to nie sa..mam to od wczoraj i swedzi strasznie..niewielka wysypka a dokucza ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Mnie osobiscie lekarz zabronił picia wapna, gdy miałam skurcze w posladku..bo podobno wapno wspomaga własnie takim dolegliwoscia..

No ciekawe powiem Ci:P "Wystarczająca ilość wapnia i witaminy D w diecie ciężarnej pomaga przyszłej mamie złagodzić skurcze mięśni. "
    jeszcze znalazlam takie coś w necie: http://parenting.pl/portal/wapno-w-ciazy
    Także wydawać by się mogło, ze nie zaszkodzi na pewno nie, w rozsadnych ilościach:) Ja od czasu do czasu popijam wapno i nic mi nie dolega:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 23:21

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo ze spodniami związanymi gumką do włosów bo zapiąć się już nie da :P

nick nieaktualny, Nina, Ana27, nick nieaktualny, rubi67 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny juz tez nie mieszcze sie w spodnie dawne i musze je dopinac gumka :) zakupilam balsam do ciała na rozstepy i teraz tylko pozostaje sie smarowac.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam mały kłopot, z bólem spojenia łonowego, jestem w 16 tc i zdecydowanie wydaje mi sie to zbyt prędko na tego rodzaju rewelacje - przy wstawaniu, obracaniu z boku na bok i niektórych ćwiczeniach (których już nie wykonuję). Chce poczekać kilka dni i skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Tragedii nie ma póki co, ale ciut obawiam sie rozwoju wypadków. Któras miała z Was podobnie? Co moge zrobic zeby sobie pomóc jszcze przed wizytą u lekarza?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Czują się zawiedzeni Ci, którzy kreaują sobie wielkie oczekiwania od takiego badania :) to jest ich podstawowy błąd, bo badanie samo w sobie nie jest ani złe ani szału ni ma- po prostu jest to badanie, które warto zrobić ale nie ma przymusu. A jeśli ktoś nie chce czuć się zawiedzionym, to lepiej nie wcześniej jak przy okazji USG połówkowego koło 21 tygodnia, a jeśli komuś zależy na pulchnej twarzyczce to pod 30tc.

moj w 26 tyg byl juz pulchniutki i wygladal jak mala dzidzia :-)i wciaz nie moge sie napatrzec na jego zdjecia. moja ginka ma tez aparat 4d i czasem sobie podgladamy malego ,w innym wypadku nie robilabym tego badania

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) nie cierpie poniedzialkow, jak wiekszosc spoleczenstwa, aczkolwiek staram sie nastrioc pozytywnie przed wyjsciem do pracy...

Powiedzcie mi dziewczyny od koedy liczycie 3 trymestr? W necie sa rozbierzne info od 26 to 29 tyg, takze juz sama nie wiem...

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dziewczyny, mam mały kłopot, z bólem spojenia łonowego, jestem w 16 tc i zdecydowanie wydaje mi sie to zbyt prędko na tego rodzaju rewelacje - przy wstawaniu, obracaniu z boku na bok i niektórych ćwiczeniach (których już nie wykonuję). Chce poczekać kilka dni i skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Tragedii nie ma póki co, ale ciut obawiam sie rozwoju wypadków. Któras miała z Was podobnie? Co moge zrobic zeby sobie pomóc jszcze przed wizytą u lekarza?

Nie wiem dokładnie o jakim bólu mówisz ale mnie również pobolewa to miejsce np rpzy wstawaniu z łózka (najlepiej żeby mnie mąż podniósł żeby nie naciągać tam mięśni heheheh:), albo wstaje najpierw obróciwszy się na bok:P ) Ale wydaje mi się, że tak ma być:P Zreszta mnie często boli tam gdy przytrzymam długo mocz, potem chyba pęcherz się kurczy i tam coś mi się zmienia, może jakieś stare pooperacyjne zrosty dają się we znaki. Tak czy siak wydaje mi się, że to naturalne "pobolewanie".

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika jem często tak jak pisałam co 2-3 h mniejsze posiłki ,a często ale nic nie pomaga dziś 3 w nocy musiałam przegryźć coś bo bym nie zasnęła.

Welurka mnie też spodnie w brzuchu nie chcą się dopiąć ,ale kupiłam sobie spodnio-leginsy materiał jak ze spodni ,są rozciągliwe więc nie męczę się już w innych spodniach;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita je kolo 4tej sie przebudzilam siku pic i musialam przekasic mini kanapeczke bo tez bym nke usnela..chocbym chciala to sie nie da haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ja się tez własnie zaopatrzam w spodnio-leginsy i getry ciażowe sa wygodne i nic nie upija :)Powiedz jak Twój brzusio rosnie cos ?? u mnie z dnia na dzień większy aż sie boje co bedzie przy końcówce ciąży :P Rika u mnie sukienki odpadają nie nosze ich wogóle bo bardzo nie lubię swoich nóg, wiec pozostają mi tylko spodnie bo chyba nic mnie do sukienek nie zmusi :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauwazylam ,ze dopoki brzuch nie byl duzy to w spodniach ciazowych bylo ok ,ale obecnie uwazam, ze najwygodniej jest w sukienkach ciazowych, nic nie uwiera, nie obciska i sa super na upalne dni.spodnie ciazowe maja ten pas na brzuszek i jak jest wysoka temperatura, to tez nie jest w nich komfortowo.
    poza tym w sukienkach mniej sie pocimy, jest dostep powietrza itp.

welurka, moze dluzsza sukienka ?? :-)ja w sukienkach i spodniczkach glownie latem chodze i je uwielbiam, bo zima to spodnie roznego rodzaju

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie u nas nie ma upalow wiec spodnie ciazowe sa ok jak narazie..sukienki tez mam bo jak wszystko bedzie dobrze lecimy do Pl za 3 tygodnie ;)
    Michaela mnie pobolewalo po jezdzie sanochodem ale to tak ze mialam wrazenie ze mam rozwarcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 10:38

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długie sukienki albo długie spódnice jak najbardziej tak :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajne ciazowki, kupilam dwie pary z h&m jak bylam w Pl, ostatnio jak je zalozylam, to mi spadaly...i musialam ciagle je podciagac. Dzis znowu sprobowalam i na razie ok, sa super wygodne. Jak nie beda mi spadac, to chyba sie przestane nosic moje normalne spodnie. Co prawda rano jest ok, ale jak wychodze z pracy o 17, to mam nie dosc, ze odpiety guzik, to prawie caly rozporek:)

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ