II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzują się zawiedzeni Ci, którzy kreaują sobie wielkie oczekiwania od takiego badania to jest ich podstawowy błąd, bo badanie samo w sobie nie jest ani złe ani szału ni ma- po prostu jest to badanie, które warto zrobić ale nie ma przymusu. A jeśli ktoś nie chce czuć się zawiedzionym, to lepiej nie wcześniej jak przy okazji USG połówkowego koło 21 tygodnia, a jeśli komuś zależy na pulchnej twarzyczce to pod 30tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 22:17
-
Ja robiłam je własnie w 22 tygodniu i maly wygląda jeszce tak jak kosmita tak nazwał go lekarz, na jednym zdjęciu troszke lepiej widac i tak normalniej jak dziecko..ale tez przyslania buzie rączka i za dużo tez niemozna było zobaczyc co tez kolidowało troche w zrobieniu dokładnego badania.
-
Kleopatra wrote:Dziewczyny usg 3D bądź 4D nie robi się żeby zobaczyć jak będzie wyglądało nasze dziecko tylko po to aby je dokładniej zbadać. Jest dużo bardziej szczegółowe i pozwala dokładniej wykluczyć wszystkie anomalia. Na dziecko sobie popatrzycie jak się urodzi ;p
-
justa24 wrote:Mnie osobiscie lekarz zabronił picia wapna, gdy miałam skurcze w posladku..bo podobno wapno wspomaga własnie takim dolegliwoscia..
No ciekawe powiem Ci:P "Wystarczająca ilość wapnia i witaminy D w diecie ciężarnej pomaga przyszłej mamie złagodzić skurcze mięśni. "
jeszcze znalazlam takie coś w necie: http://parenting.pl/portal/wapno-w-ciazy
Także wydawać by się mogło, ze nie zaszkodzi na pewno nie, w rozsadnych ilościach:) Ja od czasu do czasu popijam wapno i nic mi nie dolega:PWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 23:21
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mam mały kłopot, z bólem spojenia łonowego, jestem w 16 tc i zdecydowanie wydaje mi sie to zbyt prędko na tego rodzaju rewelacje - przy wstawaniu, obracaniu z boku na bok i niektórych ćwiczeniach (których już nie wykonuję). Chce poczekać kilka dni i skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Tragedii nie ma póki co, ale ciut obawiam sie rozwoju wypadków. Któras miała z Was podobnie? Co moge zrobic zeby sobie pomóc jszcze przed wizytą u lekarza?
-
Suzy Lee wrote:Czują się zawiedzeni Ci, którzy kreaują sobie wielkie oczekiwania od takiego badania to jest ich podstawowy błąd, bo badanie samo w sobie nie jest ani złe ani szału ni ma- po prostu jest to badanie, które warto zrobić ale nie ma przymusu. A jeśli ktoś nie chce czuć się zawiedzionym, to lepiej nie wcześniej jak przy okazji USG połówkowego koło 21 tygodnia, a jeśli komuś zależy na pulchnej twarzyczce to pod 30tc.
moj w 26 tyg byl juz pulchniutki i wygladal jak mala dzidzia :-)i wciaz nie moge sie napatrzec na jego zdjecia. moja ginka ma tez aparat 4d i czasem sobie podgladamy malego ,w innym wypadku nie robilabym tego badania -
Dzien dobry:) nie cierpie poniedzialkow, jak wiekszosc spoleczenstwa, aczkolwiek staram sie nastrioc pozytywnie przed wyjsciem do pracy...
Powiedzcie mi dziewczyny od koedy liczycie 3 trymestr? W necie sa rozbierzne info od 26 to 29 tyg, takze juz sama nie wiem... -
michaela wrote:Dziewczyny, mam mały kłopot, z bólem spojenia łonowego, jestem w 16 tc i zdecydowanie wydaje mi sie to zbyt prędko na tego rodzaju rewelacje - przy wstawaniu, obracaniu z boku na bok i niektórych ćwiczeniach (których już nie wykonuję). Chce poczekać kilka dni i skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Tragedii nie ma póki co, ale ciut obawiam sie rozwoju wypadków. Któras miała z Was podobnie? Co moge zrobic zeby sobie pomóc jszcze przed wizytą u lekarza?
Nie wiem dokładnie o jakim bólu mówisz ale mnie również pobolewa to miejsce np rpzy wstawaniu z łózka (najlepiej żeby mnie mąż podniósł żeby nie naciągać tam mięśni heheheh:), albo wstaje najpierw obróciwszy się na bok:P ) Ale wydaje mi się, że tak ma być Zreszta mnie często boli tam gdy przytrzymam długo mocz, potem chyba pęcherz się kurczy i tam coś mi się zmienia, może jakieś stare pooperacyjne zrosty dają się we znaki. Tak czy siak wydaje mi się, że to naturalne "pobolewanie". -
Rika jem często tak jak pisałam co 2-3 h mniejsze posiłki ,a często ale nic nie pomaga dziś 3 w nocy musiałam przegryźć coś bo bym nie zasnęła.
Welurka mnie też spodnie w brzuchu nie chcą się dopiąć ,ale kupiłam sobie spodnio-leginsy materiał jak ze spodni ,są rozciągliwe więc nie męczę się już w innych spodniach;))) -
lalita ja się tez własnie zaopatrzam w spodnio-leginsy i getry ciażowe sa wygodne i nic nie upija :)Powiedz jak Twój brzusio rosnie cos ?? u mnie z dnia na dzień większy aż sie boje co bedzie przy końcówce ciąży Rika u mnie sukienki odpadają nie nosze ich wogóle bo bardzo nie lubię swoich nóg, wiec pozostają mi tylko spodnie bo chyba nic mnie do sukienek nie zmusi
-
ja zauwazylam ,ze dopoki brzuch nie byl duzy to w spodniach ciazowych bylo ok ,ale obecnie uwazam, ze najwygodniej jest w sukienkach ciazowych, nic nie uwiera, nie obciska i sa super na upalne dni.spodnie ciazowe maja ten pas na brzuszek i jak jest wysoka temperatura, to tez nie jest w nich komfortowo.
poza tym w sukienkach mniej sie pocimy, jest dostep powietrza itp.
welurka, moze dluzsza sukienka ?? :-)ja w sukienkach i spodniczkach glownie latem chodze i je uwielbiam, bo zima to spodnie roznego rodzajuRika, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
Na szczescie u nas nie ma upalow wiec spodnie ciazowe sa ok jak narazie..sukienki tez mam bo jak wszystko bedzie dobrze lecimy do Pl za 3 tygodnie
Michaela mnie pobolewalo po jezdzie sanochodem ale to tak ze mialam wrazenie ze mam rozwarcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 10:38
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Ja mam fajne ciazowki, kupilam dwie pary z h&m jak bylam w Pl, ostatnio jak je zalozylam, to mi spadaly...i musialam ciagle je podciagac. Dzis znowu sprobowalam i na razie ok, sa super wygodne. Jak nie beda mi spadac, to chyba sie przestane nosic moje normalne spodnie. Co prawda rano jest ok, ale jak wychodze z pracy o 17, to mam nie dosc, ze odpiety guzik, to prawie caly rozporek:)