Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czują się zawiedzeni Ci, którzy kreaują sobie wielkie oczekiwania od takiego badania :) to jest ich podstawowy błąd, bo badanie samo w sobie nie jest ani złe ani szału ni ma- po prostu jest to badanie, które warto zrobić ale nie ma przymusu. A jeśli ktoś nie chce czuć się zawiedzionym, to lepiej nie wcześniej jak przy okazji USG połówkowego koło 21 tygodnia, a jeśli komuś zależy na pulchnej twarzyczce to pod 30tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 22:17

• justa24 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam je własnie w 22 tygodniu i maly wygląda jeszce tak jak kosmita tak nazwał go lekarz, na jednym zdjęciu troszke lepiej widac i tak normalniej jak dziecko..ale tez przyslania buzie rączka i za dużo tez niemozna było zobaczyc co tez kolidowało troche w zrobieniu dokładnego badania.

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kleopatra wrote:
    Dziewczyny usg 3D bądź 4D nie robi się żeby zobaczyć jak będzie wyglądało nasze dziecko tylko po to aby je dokładniej zbadać. Jest dużo bardziej szczegółowe i pozwala dokładniej wykluczyć wszystkie anomalia. Na dziecko sobie popatrzycie jak się urodzi ;p
    Ja się tylko zastanawiam ca cóż mi wiedza o tych anomaliach? Pewnie czasem można przygotować sie do tego żeby rodzić w szpitalu w którym mają odpowiedni sprzęt, ale myślę że na 2d do tej pory tez to wychwytali, a lekarka z która rozmawiałam na temat badania (która w końcu dopiero kupiła najnowoczesniejszy aparat i powinna mówić o badaniu tak, żeby mnie przekonać do wydania dodatkowej 100 na 4d, sama mówi że do tej pory dawali rade na 2 d, ale to fajna możliwość tak sobie podglądnąć dzieciaka (o walorach diagnostycznych nic nawet nie wspominała. Więc jakoś nie wiem, mam jeszcze 3 tygodnie zeby się zastanowić, ale na razie mnie to nie przekonuje.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Wlasnie, dziewczyny, a kiedy bede wdziala raczki albo stopki mojego dzidziusia przez brzuszek ???? :D
    o to to możliwe jest? ja zawsze myslałam że zdjecia ze stópkami/rączkami to photoshop... ale byłoby to fajne!

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny potowki to nie sa..mam to od wczoraj i swedzi strasznie..niewielka wysypka a dokucza ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    Mnie osobiscie lekarz zabronił picia wapna, gdy miałam skurcze w posladku..bo podobno wapno wspomaga własnie takim dolegliwoscia..

No ciekawe powiem Ci:P "Wystarczająca ilość wapnia i witaminy D w diecie ciężarnej pomaga przyszłej mamie złagodzić skurcze mięśni. "
    jeszcze znalazlam takie coś w necie: http://parenting.pl/portal/wapno-w-ciazy
    Także wydawać by się mogło, ze nie zaszkodzi na pewno nie, w rozsadnych ilościach:) Ja od czasu do czasu popijam wapno i nic mi nie dolega:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 23:21

zsxuot7.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się poniedziałkowo ze spodniami związanymi gumką do włosów bo zapiąć się już nie da :P

Rika, Nina, Ana27, Suzy Lee, rubi67 lubią tę wiadomość

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

Suzy Lee lubi tę wiadomość

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny juz tez nie mieszcze sie w spodnie dawne i musze je dopinac gumka :) zakupilam balsam do ciała na rozstepy i teraz tylko pozostaje sie smarowac.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam mały kłopot, z bólem spojenia łonowego, jestem w 16 tc i zdecydowanie wydaje mi sie to zbyt prędko na tego rodzaju rewelacje - przy wstawaniu, obracaniu z boku na bok i niektórych ćwiczeniach (których już nie wykonuję). Chce poczekać kilka dni i skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Tragedii nie ma póki co, ale ciut obawiam sie rozwoju wypadków. Któras miała z Was podobnie? Co moge zrobic zeby sobie pomóc jszcze przed wizytą u lekarza?

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee wrote:
    Czują się zawiedzeni Ci, którzy kreaują sobie wielkie oczekiwania od takiego badania :) to jest ich podstawowy błąd, bo badanie samo w sobie nie jest ani złe ani szału ni ma- po prostu jest to badanie, które warto zrobić ale nie ma przymusu. A jeśli ktoś nie chce czuć się zawiedzionym, to lepiej nie wcześniej jak przy okazji USG połówkowego koło 21 tygodnia, a jeśli komuś zależy na pulchnej twarzyczce to pod 30tc.

moj w 26 tyg byl juz pulchniutki i wygladal jak mala dzidzia :-)i wciaz nie moge sie napatrzec na jego zdjecia. moja ginka ma tez aparat 4d i czasem sobie podgladamy malego ,w innym wypadku nie robilabym tego badania

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:) nie cierpie poniedzialkow, jak wiekszosc spoleczenstwa, aczkolwiek staram sie nastrioc pozytywnie przed wyjsciem do pracy...

Powiedzcie mi dziewczyny od koedy liczycie 3 trymestr? W necie sa rozbierzne info od 26 to 29 tyg, takze juz sama nie wiem...

relgi09k52jutqx1.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dziewczyny, mam mały kłopot, z bólem spojenia łonowego, jestem w 16 tc i zdecydowanie wydaje mi sie to zbyt prędko na tego rodzaju rewelacje - przy wstawaniu, obracaniu z boku na bok i niektórych ćwiczeniach (których już nie wykonuję). Chce poczekać kilka dni i skonsultować się z lekarzem prowadzącym. Tragedii nie ma póki co, ale ciut obawiam sie rozwoju wypadków. Któras miała z Was podobnie? Co moge zrobic zeby sobie pomóc jszcze przed wizytą u lekarza?

Nie wiem dokładnie o jakim bólu mówisz ale mnie również pobolewa to miejsce np rpzy wstawaniu z łózka (najlepiej żeby mnie mąż podniósł żeby nie naciągać tam mięśni heheheh:), albo wstaje najpierw obróciwszy się na bok:P ) Ale wydaje mi się, że tak ma być:P Zreszta mnie często boli tam gdy przytrzymam długo mocz, potem chyba pęcherz się kurczy i tam coś mi się zmienia, może jakieś stare pooperacyjne zrosty dają się we znaki. Tak czy siak wydaje mi się, że to naturalne "pobolewanie".

zsxuot7.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika jem często tak jak pisałam co 2-3 h mniejsze posiłki ,a często ale nic nie pomaga dziś 3 w nocy musiałam przegryźć coś bo bym nie zasnęła.

Welurka mnie też spodnie w brzuchu nie chcą się dopiąć ,ale kupiłam sobie spodnio-leginsy materiał jak ze spodni ,są rozciągliwe więc nie męczę się już w innych spodniach;)))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita je kolo 4tej sie przebudzilam siku pic i musialam przekasic mini kanapeczke bo tez bym nke usnela..chocbym chciala to sie nie da haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ja się tez własnie zaopatrzam w spodnio-leginsy i getry ciażowe sa wygodne i nic nie upija :)Powiedz jak Twój brzusio rosnie cos ?? u mnie z dnia na dzień większy aż sie boje co bedzie przy końcówce ciąży :P Rika u mnie sukienki odpadają nie nosze ich wogóle bo bardzo nie lubię swoich nóg, wiec pozostają mi tylko spodnie bo chyba nic mnie do sukienek nie zmusi :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zauwazylam ,ze dopoki brzuch nie byl duzy to w spodniach ciazowych bylo ok ,ale obecnie uwazam, ze najwygodniej jest w sukienkach ciazowych, nic nie uwiera, nie obciska i sa super na upalne dni.spodnie ciazowe maja ten pas na brzuszek i jak jest wysoka temperatura, to tez nie jest w nich komfortowo.
    poza tym w sukienkach mniej sie pocimy, jest dostep powietrza itp.

welurka, moze dluzsza sukienka ?? :-)ja w sukienkach i spodniczkach glownie latem chodze i je uwielbiam, bo zima to spodnie roznego rodzaju

Rika, Suzy Lee lubią tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie u nas nie ma upalow wiec spodnie ciazowe sa ok jak narazie..sukienki tez mam bo jak wszystko bedzie dobrze lecimy do Pl za 3 tygodnie ;)
    Michaela mnie pobolewalo po jezdzie sanochodem ale to tak ze mialam wrazenie ze mam rozwarcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2013, 10:38

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • welurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    długie sukienki albo długie spódnice jak najbardziej tak :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam fajne ciazowki, kupilam dwie pary z h&m jak bylam w Pl, ostatnio jak je zalozylam, to mi spadaly...i musialam ciagle je podciagac. Dzis znowu sprobowalam i na razie ok, sa super wygodne. Jak nie beda mi spadac, to chyba sie przestane nosic moje normalne spodnie. Co prawda rano jest ok, ale jak wychodze z pracy o 17, to mam nie dosc, ze odpiety guzik, to prawie caly rozporek:)

relgi09k52jutqx1.png
‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ