Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa dziewczyny maja raczej.dzidzius najpierw sobie wiecej nabiera na srodek i na dlugosc a dopiero pozniej tluszczyk wiec kazda z nas ogladala kosmitow.hehe moj wazy 2kg i zostalo mi troche ponad miesiac do porodu a maly nabiera dopiero teraz tluszczyku nawet kolejne 2kg wiec jest ok ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka mój lekarz jak robi mi zwykłe usg, to na chwilę zawsze przełącza na usg 3d, ale póki co sam mówi, że maluch to jeszcze wygląda jak "obcy" hehe, ale myślę, że warto iść na takie z prawdziwego zdarzenia usg 3d, 4 d, bo jeśli maluch sie pokaże, to naprawdę potem jest fajna pamiątka i można troszkę już podejrzeć do kogo jest podobne:-)

Stokrotka84 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie obraz 3/4d nie przemawia, dziecko przypomina mi postac z plasteliny, wiec chyba zostane przzy 2d, a do kogo podobne sprawdze juz po porodzie, jestem cierpliwa:)

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jakos nie do konca jestem przekonana do tego 3d. Stwierdzilismy z mezem, ze jesli w ogole bedziemy je robic, to pozniej, tak po 30 tyg ciazy, kiedy dziecko wyglada jak dziecko;)))

Nina lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny w którym tygodniu ciąży robiłyście krzywą cukrową? Po 24?
    Jakie obciążenie glukozą 75g czy 50g?

Apropo ruchów to mój maluszek tak rzadko i sporadycznie się rusza, że też czasami przyprawia mnie to o zmartwienia. Może w sumie na całe 24h tylko w ciągu dnia w sumie te ruchy trwają ok. 5 min lub mniej. Nie wiem czy to prawidłowo czy nie.

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta mam do was pytanie. Bo chyba mój organizm zbytnio szaleje.
    A mniej więcej tak chodzi mi o WILCZY GŁÓD. Tzn. np wczoraj o 19.30 zjadłam pączka po 20.00 zjadłam kolacje 4 kromki + herbatka bo miałam smak.
    O 22,30 położyłam się do łóżka. I myślałam że zdechnę...
    Dopadł mnie głód jakbym nie jadła nic normalnie pusty żołądek...
    Obawiam się że to nienormalne w moim przypadku.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja też mam baaaardzo dobry apetyt :) Mam dni, gdzie zaraz po wielkim obiedzie, muszę jeszcze coś zjeść, bo mam straszną ochotę :) Myślę, że u kobiet w ciąży wszystko jest możliwe i niczemu nie trzeba się dziwić :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna moj gin powiedzial, ze dzidzius powinien sie ruszac od 20tyg ciazy, ale mowil, ze nawet jesli to jest kilka minut rano czy wieczorem, to jest ok. Chodzi o to, zeby juz go czuc od czasu do czasu. Acha i jeszcze mowil, ze na tym etapie nie musi ruszac sie codziennie, jesli jest 1 dzien przerwy, kiedy go nie czujesz, to tez nic sie nie dzieje. Mowil, ze to normalne.

Nie mam pojecia o badaniach na krzywa cukrowa, w Irlandii sie tego nie robi... Moze zrobie prywatnie, nie wiem...

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ,ale tu nie chodzi mi o ochotę ,tylko o żołądek ,który boli z głodu...:( i ma po 2-3h od zjedzenia obfitej kolacji już jest głodny.
    Chyba zbyt szybko trawi nie wiem.

dqprepoku4out2uw.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do usg w 3d lub 4d, to do mnie też jakoś to nie przemawia i raczej nie będę sobie ich robić.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita mnie tez czasem dopada wilczy apetyt, ale zaspokajam go nasionami, owocami, ciemnym oieczywem, sucharami itd, staram sie nie jest za duzo slodyczy. Nie wiem czy pamietasz, ale kilka tyg temu pisalam, ze nie moge obejsc sie bez slodyczy, jadlam jak nienormalna i im wiecej i czesciej jadlam, tym wieksza mialam ochote na wiecej slodkiego. Postanowilam przestac na kilka dni jesc slodycze w ogole, zaczelam jesc zdrowe rzeczy, np ciemny chleb z miodem (tez slodkie) i powiem Ci, ze mi sie unormowalo. Moze sprobuj zmienic nieco diete:) i pamietaj zdrowy rozsadek najwazniejszy;)))

relgi09k52jutqx1.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie Stokrotko nie ciągnie do słodkiego. Zjem coś raz na tydzień.
    U mnie słodkie jest kakao w diecie ,lub płatki nesquik z mlekiem.
    Poza tym nie jem nic słodkiego. Wczoraj wyjątkowo kupiłam i zjadłam.
    Moja droga problem w tym że ja zjem i tak dużo mam chyba tych kwasów że po chwili mam pusty żołądek I mnie boli z głodu. Ja ani nie tyje ani nic.
    Więc zbytnio nie mam się przed czym powstrzymywać wiesz..:)

Zapytam pani dr teraz 15 lipca jak będe na wizycie. Ale pytam też was że może któraś tak miała ,żebym z siebie głupka nie zrobiła.

Jem 6-7 posikłów małych ale co 2-3 h. Owoce ,warzywa ,itd itp

dqprepoku4out2uw.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, ale moze jak poczujesz glod, to zjedz jakis owoc czy pestki wlasnie, tak zeby cos przekasic miedzy posilkami. Ja jem w sumie sniadanie, obiad i kolacje i tylko jakies owocki w miedzy czasie, nie jem 6-7posilkow, nia dalabym rady... Z reszta moj lekarz twierdzi, ze wszystko jest ze mna i z malym ok, wiec nie mam zamiaru zmieniac swoich nawykow zywieniowych

relgi09k52jutqx1.png
  • Kleopatra Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja będę robiła w tym tyg dopiero ta krzywą cukrową z 75. Robi się ją chyba między 24 a 28 tyg. Co do jedzenia to u mnie też tragedia, ciągle bym jadła :(

l22nzbmhc97dgg3u.png
    Wiktor 2010, Maksymilian 2013, Mikołaj 2017
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    dziewczyny w którym tygodniu ciąży robiłyście krzywą cukrową? Po 24?
    Jakie obciążenie glukozą 75g czy 50g?

Apropo ruchów to mój maluszek tak rzadko i sporadycznie się rusza, że też czasami przyprawia mnie to o zmartwienia. Może w sumie na całe 24h tylko w ciągu dnia w sumie te ruchy trwają ok. 5 min lub mniej. Nie wiem czy to prawidłowo czy nie.
    kochana nie martw sie sama mówiłaś że bardzo szczupła nie jesteś i może dlatego nie odczuwasz intensywnie ruchów dziecka...poczekaj a zobaczysz że na pewno jeszcze będzie ci dokuczać twoje maleństwo:):):)...ze mnie jest chudzielec i czuje te ruchy ale i tak sie nie raz denerwuje bo potrafi cały dzień nie dac znaku życia...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny męcze się ze wstawieniem zdjęcia na tym fotosik.pl no nie umiem tego zaaplikować a chciałabym wam pokazac brzuszek...:(

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, mnie tez dopada czasem wilczy głód - to juz jest przypadlosc ciazowa :D
    Co do ruchów Ana, to raczej malo prawdopodobne zeby w 17 tyg tak szalalo Ci malenstwo - na moje oko to jelita :P

Moj dzidzius daje mamusi o sobie znac kilka razy dziennie, ale deliktanie ;)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• patti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Dziewczęta mam do was pytanie. Bo chyba mój organizm zbytnio szaleje.
    A mniej więcej tak chodzi mi o WILCZY GŁÓD. Tzn. np wczoraj o 19.30 zjadłam pączka po 20.00 zjadłam kolacje 4 kromki + herbatka bo miałam smak.
    O 22,30 położyłam się do łóżka. I myślałam że zdechnę...
    Dopadł mnie głód jakbym nie jadła nic normalnie pusty żołądek...
    Obawiam się że to nienormalne w moim przypadku.

Lalita,tez tak mialam tylko gdzies tak okolo 23 tyg ciazy i to bylo okropne ,chyba najgorsza moja dolegliwosc ciazowa, juz wole obecny bol kregoslupa.
    u mnie trwalo to jakis tydzien -ginekolog kazala mi jesc wiecej i czesciej, zastosowalam diete podobna do tej gdy ma sie cukrzyce, bo wiazalam to na poczatku ze skaczacym cukrem ,ale po krzywej okazalo sie ,ze nie mam cukrzycy, wiec taki wilczy glod to chyba normalny objaw ciazy.
    jedz rzeczy ,ktore syca bardziej i czesciej i byc moze uspokoi sie po jakims czasie, ale nie licz ,ze od razu przejdzie -moze ale niekoniecznie.ja sie z tym meczylam troche i to ssanie w zoladku jest okropne -mnie to nawet ssalo po zjedzeniu

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, ja miałam taki apetyt na poczatku ciazy, teraz opadł, moze tak ma przychodzic falami? mam wrazenie ze organizm szykował sie na wysiłek który go czeka, przytyłam i teraz uspokoiło sie znowu.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• patti Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, jedzenie owocow odzielnie w przypadku tego glodu nie sprawdza sie -owoc jedz ale po posilku dopiero -u mnie to pomagalo.nie kazda dziewczyna to ma i tu nie chodzi o zwykly glod ,ze sie jest glodnym, nastepnie cos sie je i juz jest ok :-)naprawde to jest bardzo przykra dolegliowosc, bo zoladek az zsicka nawet tuz po zjedzeniu duzej porcji uczucie glodu powraca -masakra jak dla mnie ,ale jak pisalam powyzej powinno minac po jakims czasie -teraz jedz wiecej i czesciej -moze jakos ureguluje :-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ