II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ha ha w sumie to powinno byc odwrotnie nie powinnismy "glupiec" w ciazy tylko madrzec, teoretycznie mamy w tym czasie 2 mozgi.
ja w sumie nie zauwazylam wiekszych zmain w swoim zachowaniu, staram sie zdrowo odzywiac jem orzechy, migdaly, siemie lniane, czyli kwasow omega3 mam pod dostatkiem.patti lubi tę wiadomość
-
yennefer wrote:Michaela, jeżeli chodzi Ci o gimnastykę w ciąży to ja w Krakowie mogę polecić siłownię AZIK na Kurdwanowie. Dwa razy w tygodniu są zajęcia aktywne 9 miesięcy. Ja bardzo je sobie chwalę
Drugie które sprawdziłam to w szkole rodzenia Koala na Zwierzynieckiej. Też fajne W Krakowie generalnie jest kilka fitness klubów które ma takie zajęcia, ale większość z nich jest w godzinach porannych, co mi akurat średnio pasuje. -
Mnie dziś moja trampolinka mnie obudziła o 5 rano i chwała bogu ,bo obudziłam się taka głodna jakbym nie jadła nie wiem ile... myślałam że żołądek mi z głodu pęknie.
Nawzajem Rubi:) i inne ciężarówczki;))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 10:22
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie, co to moze być... już praktycznie od 10-11 czuję (chyba) ruchy dziecka, normlanie clay czas, takie uczucie jakby tętno 15cm ponizej pępka ale mega mega mocne, pomieszane z bulgotaniem, jakby takie "kopanie" małego człowieczka:)) Oczywiscie to nie tylko samo uczucie ale i widoczne ruchy jakby ktoś boksował mi pod skóra:)))) Ale zastanwia mnie dlaczego mam to cały dzień, prawie co chwilę. są dłuższe i krótsze przerwy ale ogólnie cały czas czuję wiercenie pod pępkiem:) Nie piłam kawy, nie jadłam słodyczy itp. co mogłoby nadmiernie pobudzić maluszka:P Sama nie wiem:P może to normalne?
-
Ana27 to chyba nie ruchy dziecka, na tym etapie to chyba za szybko maluszek jest chyba za maly zebys go tak mocno czula.
Ja ruchy maluszka poczulam okolo 20tyg (oczywiscie kazda ciaza jest inna) i Ty mozesz juz tez cos wyczuwac, ale nie caly czas, maluch ma okresy czuwania i spoczynku, ktore trwaja okolo 15 godzin na dobe, wiec nie moze byc aktywny caly dzien.
Ponizej pepka biegnie zyla brzuszna i to ona caly czas pulsuje.Ana27 lubi tę wiadomość
-
aha czyli to co ostatnie odczuwam bulogty itp itd to nie ruchy dziecka?? Dziwne bo nawet na suwaczku jest napisane ze peirwsze ruchy mozna teraz mogę poczuc:P
Ale dzięki, mam nadzieje ze to ta żyla:)) Jakoś dziwnie pulsuje cały dzień, i to tak, że mam na skórze góry-doliny:P -
Tez mi sie wydaje, ze to nie ruchy, tzn moze czujesz ruchy, ale maluch jest za maly, zeby tak sie ruszal abys to widziala golym okiem. My z mezem dopiero wczoraj zauwazylismy ruchy na moim brzuchu tzn bylo wryaznie widac, jak sie maly kreci:))) moj maluszek ostatnio zaczal byc bardziej aktywny, tzn czuje go rano, zazwyczaj po posilku i obowiazkowo wieczorem, wtedy to dopiero zaczyna fikac hihi
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Ja np ruchy czuję w środku ,ale na zewnątrz nic nie czuć ani nie widać. Z reguły wieczorami się objawia. I dziś np nad ranem o 5.
Każdy jest inny ,ale ja obstawiam jak dziewczyny że bobuś za mały jest jeszcze )Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 18:37
-
hej dziewczyny mam takie pytanie, mianowicvie byłam dzis na usg 3d jestem w 22 tygodniu ciazy troszke sie zaczełam martwic bo dziecko na zdj<buzka> wyglada jak kosmita taka sama skora a raczej kosci bez tluszczyku lekarz powiedzial ze to normalne a jak byo u was? reszta podobno wszytsko jest ok.dzieki za odpowiedzi
-
Justa ja nie mialam usg 3d ale zamiescilam zdjecie mojego syneczka, wlasnie z 22tyg , na tym forum. Mialam normalne usg i twarz dziecka wygladala normalnie, nie byla jakas chuda, aczkolwiek dziecko w 22tyg jest jeszcze bardzo male i drobne, ma ok 20cm nie wiecej i ok 300-500gram, takze moim zdaniem nie masz sie czym martwic. Ja zawsze wychodze z zalozenia, ze gdyby z dzidzia bylo cos nie tak, to lekarz by o tym powiedzial.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 00:01
-
Justa znalazlam moja ostatnie usg jakbys chciala zerknac
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c63a3f58cd7aad29.html
Napisz prosze czy warto robic usg w 3d? Duzo zobaczylas? Ja sie caly czas zastanawiam czy warto placic extra, bo w sumie jamdosc duzo widze na normalnym usg i jak na razie nie widze potrzeby robienia tego 3d -
justa24 wrote:hej dziewczyny mam takie pytanie, mianowicvie byłam dzis na usg 3d jestem w 22 tygodniu ciazy troszke sie zaczełam martwic bo dziecko na zdj<buzka> wyglada jak kosmita taka sama skora a raczej kosci bez tluszczyku lekarz powiedzial ze to normalne a jak byo u was? reszta podobno wszytsko jest ok.dzieki za odpowiedzi
To normalne dzidziś będzie nabierał kształtu jak tkanka tłuszczowa zacznie się wytwarzać więc wszystko w porządku