Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2013, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    (...) Sławetne ogłupienie w ciąży, bierze się stąd, że dziecko czerpie od nas kwasy DHA, omega 3 itp. a te kumulują się tylko w naszych mózgach i odpowiadają za pamięć, koncentrację, skupienie...

• Ella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 02:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha w sumie to powinno byc odwrotnie nie powinnismy "glupiec" w ciazy tylko madrzec, teoretycznie mamy w tym czasie 2 mozgi.
    ja w sumie nie zauwazylam wiekszych zmain w swoim zachowaniu, staram sie zdrowo odzywiac jem orzechy, migdaly, siemie lniane, czyli kwasow omega3 mam pod dostatkiem.

patti lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa widzisz, wydaje mi się, ze faktycznie poprawiła sie moja koncentracja od paru tygodni, czyli odkąd biore DHA. hmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 07:15

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• anilorak Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 20:00

michaela, pasia27 lubią tę wiadomość

• michaela Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yennefer wrote:
    Michaela, jeżeli chodzi Ci o gimnastykę w ciąży to ja w Krakowie mogę polecić siłownię AZIK na Kurdwanowie. Dwa razy w tygodniu są zajęcia aktywne 9 miesięcy. Ja bardzo je sobie chwalę :)
    Drugie które sprawdziłam to w szkole rodzenia Koala na Zwierzynieckiej. Też fajne :) W Krakowie generalnie jest kilka fitness klubów które ma takie zajęcia, ale większość z nich jest w godzinach porannych, co mi akurat średnio pasuje.
    Dzięki, po godzinnych poszukiwaniach znalazłam to miejsce http://www.ecopartus.eu/ecopartus-10-s.html - strategicznie najbliżej (zajęcia popołudniu) i najłatwiej dojechać mi właśnie tam, ale jeśli się nie sprawdzi spróbuje Azika:)

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzyy dzieki za wyczerpujaca odp. Ale sie uczepilam z tym fotelikiem :P Wiem jedno, gondoli nie kupuje, a mialam taki zamiar. Ufam waszej wiedzy dziewczyny i dzieki za rady !!!! :)

Kochane, milego weekendu ! :D

pasia27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś moja trampolinka mnie obudziła o 5 rano i chwała bogu ,bo obudziłam się taka głodna jakbym nie jadła nie wiem ile... myślałam że żołądek mi z głodu pęknie.

Nawzajem Rubi:) i inne ciężarówczki;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 10:22

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie niestety od wczoraj bardzo boli głowa i nic nie pomaga: zimne okłady sen itd...jakoś muszę to przetrwać, bo nie chce łykać apapu jeszcze...a co do ruchów, to raczej ich jeszcze nie czuje, ale na to przyjdzie czas:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie, co to moze być... już praktycznie od 10-11 czuję (chyba) ruchy dziecka, normlanie clay czas, takie uczucie jakby tętno 15cm ponizej pępka ale mega mega mocne, pomieszane z bulgotaniem, jakby takie "kopanie" małego człowieczka:)) Oczywiscie to nie tylko samo uczucie ale i widoczne ruchy jakby ktoś boksował mi pod skóra:)))) Ale zastanwia mnie dlaczego mam to cały dzień, prawie co chwilę. są dłuższe i krótsze przerwy ale ogólnie cały czas czuję wiercenie pod pępkiem:) Nie piłam kawy, nie jadłam słodyczy itp. co mogłoby nadmiernie pobudzić maluszka:P Sama nie wiem:P może to normalne?:P

zsxuot7.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana27 to chyba nie ruchy dziecka, na tym etapie to chyba za szybko maluszek jest chyba za maly zebys go tak mocno czula.
    Ja ruchy maluszka poczulam okolo 20tyg (oczywiscie kazda ciaza jest inna) i Ty mozesz juz tez cos wyczuwac, ale nie caly czas, maluch ma okresy czuwania i spoczynku, ktore trwaja okolo 15 godzin na dobe, wiec nie moze byc aktywny caly dzien.
    Ponizej pepka biegnie zyla brzuszna i to ona caly czas pulsuje.

Ana27 lubi tę wiadomość

Q82doi09kub0318v3.png
  • Ana27 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha czyli to co ostatnie odczuwam bulogty itp itd to nie ruchy dziecka??:P Dziwne bo nawet na suwaczku jest napisane ze peirwsze ruchy mozna teraz mogę poczuc:P
    Ale dzięki, mam nadzieje ze to ta żyla:)) Jakoś dziwnie pulsuje cały dzień, i to tak, że mam na skórze góry-doliny:P

zsxuot7.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje, ze to nie ruchy, tzn moze czujesz ruchy, ale maluch jest za maly, zeby tak sie ruszal abys to widziala golym okiem. My z mezem dopiero wczoraj zauwazylismy ruchy na moim brzuchu tzn bylo wryaznie widac, jak sie maly kreci:))) moj maluszek ostatnio zaczal byc bardziej aktywny, tzn czuje go rano, zazwyczaj po posilku i obowiazkowo wieczorem, wtedy to dopiero zaczyna fikac hihi

relgi09k52jutqx1.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze to dzidzia ,a moze to jelita tak szaleja:-)

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np ruchy czuję w środku ,ale na zewnątrz nic nie czuć ani nie widać. Z reguły wieczorami się objawia. I dziś np nad ranem o 5.
    Każdy jest inny ,ale ja obstawiam jak dziewczyny że bobuś za mały jest jeszcze :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2013, 18:37

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • Ella Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maly zaczal porzadnie kopac okolo 25 tygodnia, tez zawsze po jedzeniu i czesto wieczorem.

Q82doi09kub0318v3.png
  • justa24 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny mam takie pytanie, mianowicvie byłam dzis na usg 3d jestem w 22 tygodniu ciazy troszke sie zaczełam martwic bo dziecko na zdj<buzka> wyglada jak kosmita taka sama skora a raczej kosci bez tluszczyku lekarz powiedzial ze to normalne a jak byo u was? reszta podobno wszytsko jest ok.dzieki za odpowiedzi

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja nie mialam usg 3d ale zamiescilam zdjecie mojego syneczka, wlasnie z 22tyg , na tym forum. Mialam normalne usg i twarz dziecka wygladala normalnie, nie byla jakas chuda, aczkolwiek dziecko w 22tyg jest jeszcze bardzo male i drobne, ma ok 20cm nie wiecej i ok 300-500gram, takze moim zdaniem nie masz sie czym martwic. Ja zawsze wychodze z zalozenia, ze gdyby z dzidzia bylo cos nie tak, to lekarz by o tym powiedzial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 00:01

relgi09k52jutqx1.png
  • Kropka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2013, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa, jeżeli lekarz mówi, że wszystko jest dobrze, to znaczy że jest dobrze :) Nie zamartwiaj się niepotrzebnie.

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa znalazlam moja ostatnie usg jakbys chciala zerknac

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c63a3f58cd7aad29.html

Napisz prosze czy warto robic usg w 3d? Duzo zobaczylas? Ja sie caly czas zastanawiam czy warto placic extra, bo w sumie jamdosc duzo widze na normalnym usg i jak na razie nie widze potrzeby robienia tego 3d

relgi09k52jutqx1.png
  • Patuska1992 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa24 wrote:
    hej dziewczyny mam takie pytanie, mianowicvie byłam dzis na usg 3d jestem w 22 tygodniu ciazy troszke sie zaczełam martwic bo dziecko na zdj<buzka> wyglada jak kosmita taka sama skora a raczej kosci bez tluszczyku lekarz powiedzial ze to normalne a jak byo u was? reszta podobno wszytsko jest ok.dzieki za odpowiedzi

To normalne dzidziś będzie nabierał kształtu jak tkanka tłuszczowa zacznie się wytwarzać :) więc wszystko w porządku

w57v9n73toqtjvh3.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ