II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nienormalna, co do krzywej cukrowej to lekarz decyduje o dawce i czesto pytaja w przychodni o skierowanie od lekarza na badanie ,zeby wiedzieli dokladnie jaka dawka:-)lekarz powinien wypisac ci skierowanie na to badanie:-)
co do usg 3d/4d, moja pani gienkolog ma to 4d ,ale gdyby nie miala ,pewnie bym sie nie decydowala na osobny wydatek -czesto maluszek zle sie ulozy i nic nie mozna nagrac i tak.
podczas kazdego badania ginka przelacza mi na pare chwil na 4d i sa super widoki-raz zrobila mi nawet fotki i wydrukowala ,a jej o to nie prosilam. i tym oto sposobem mam super zdjecie twarzyczki z 26 tyg ciazy -wyglada maly jak prawdziwy ,nie jak plastelina
ostatnio w 34 tyg nie dalo rady zrobic fotek ,bo zaslonil sie pepowina, ale lekarka stwierdzila ,ze nosek ma po mamusi -
rubi67 wrote:Wlasnie, dziewczyny, a kiedy bede wdziala raczki albo stopki mojego dzidziusia przez brzuszek ????
-
Dzięki dziewczyny za rady , naprawdę jem dużo. Mi akurat nie zaciska się żołądek zjem obiad oo czuje się najedzona , 2-3 h i jem np podwieczorek i do wieczora jest ok. Ale właśnie zjem kolacje kładę się spać i głód... i to dobijające. Bo muszę coś przegryź bo inaczej nie zasnę.
Miejmy nadzieję że minie;))) -
Stokrotka84 wrote:Justa znalazlam moja ostatnie usg jakbys chciala zerknac
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c63a3f58cd7aad29.html
Napisz prosze czy warto robic usg w 3d? Duzo zobaczylas? Ja sie caly czas zastanawiam czy warto placic extra, bo w sumie jamdosc duzo widze na normalnym usg i jak na razie nie widze potrzeby robienia tego 3dStokrotka84 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny usg 3D bądź 4D nie robi się żeby zobaczyć jak będzie wyglądało nasze dziecko tylko po to aby je dokładniej zbadać. Jest dużo bardziej szczegółowe i pozwala dokładniej wykluczyć wszystkie anomalia. Na dziecko sobie popatrzycie jak się urodzi ;p
Lilka, Stokrotka84, iśka, Suzy Lee lubią tę wiadomość
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny w którym tygodniu ciąży robiłyście krzywą cukrową? Po 24?
Jakie obciążenie glukozą 75g czy 50g?
Apropo ruchów to mój maluszek tak rzadko i sporadycznie się rusza, że też czasami przyprawia mnie to o zmartwienia. Może w sumie na całe 24h tylko w ciągu dnia w sumie te ruchy trwają ok. 5 min lub mniej. Nie wiem czy to prawidłowo czy nie. -
Jesli chodzi o nasz apetyt to niewazne co zjem mam okropna zgage i ledwo zyje ;( mleko migdaly i reszta troche pomagaja ale te zgagi sa okropne! Jemy zdrowo nie tlusto itd a ta wredna zgaga i tak jest!https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
иιєиσямαℓиα wrote:dziewczyny w którym tygodniu ciąży robiłyście krzywą cukrową? Po 24?
Jakie obciążenie glukozą 75g czy 50g?
Apropo ruchów to mój maluszek tak rzadko i sporadycznie się rusza, że też czasami przyprawia mnie to o zmartwienia. Może w sumie na całe 24h tylko w ciągu dnia w sumie te ruchy trwają ok. 5 min lub mniej. Nie wiem czy to prawidłowo czy nie.
Hej, co do obciazenia glukoza niestety nie pomoge - u nas pewnie i tak wszystko inaczej haha
A co do ruchów, to wydaje mi sie, ze na poczatku te ruchy i tak nie sa regularne - ja tez tak mialam, ze Mala kopnela kilka razy w ciagu dnia i dalej cisza... Jeszcze przyjdzie czas, ze Synek bedzie dawal o sobie znac non stop
A dzis w nocy w pracy rozmawialam z taka dziewczyna i mowila, ze jeden z jej synów baaardzo malo sie ruszal, raz w tyg jezdzila na KTG, zeby sprawdzac czy z nim ok, a okazalo sie, ze jej Synek jest wlasnie 'leniuszkiem' po porodzie musiala go caly czas wybudzac, bo spalby 24/7 I tak mial prawie do 2.roku zycia a teraz taki urwis
Najwazniejsze, ze daje o sobie znac
-
Lalita ja sie teraz budze kolo 5tej na sisiu i nie moge z glodu usnac wiec mini kanapeczke zjem hehe ogolnie jestem zdania ze nie ma sie co glodzic w ciazy nawet jak sie chce poznym wieczorkiem cos przekasic oczywiscie nie jakies tluste schaby ale cos przekasic sobie mozna wiadomi ze sie boimy tych kilogramow ale skoro cisnie nas w zoladku to nie ma co no bo przeciez nasz organizm pracuje na 2osoby..
-
Dziewczyny czy mozna pic wapno w ciazy? Dostalam jakiejs wysypki na dekolcie:( myslslam ze to od lancuszka albo zelu pod prysznic ale nie..wiem dokladnie..moze truskawki?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 18:24
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
nick nieaktualnyPowiedzcie mi, bo kupilam i pije syrop Prenalen, bo cos mnie probuje dopasc... ale jak przeczytalam sklad tego syropu to zwatpilam w ten wydatek, bo tam jest tylko malina, porzeczka, czosnek i cos tam jeszcze w tym stylu... czy to w ogole pomaga? na gardlo psikam Septoluxem- zamiennikiem tantum verde z identycznym składem, ale ogolnie to nie widze poprawy od wczoraj rano.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2013, 22:14
-
wiem,że usg 3D robi się po to by dokładniej zbadac maluszka i tak tez zrobilismy gdyz do tego namowił nas lekarz prowadzący ponieważ sprzęt na ktorym robie zwykłe usg jest sredniej jakości i ie widać wszystkiego a to usg połowkowe,(chodze państwowo a nie prywatnie).Dlatego tez zrobilismy tak wcześnie to usg... tqakto poczekałabym do bardziej zaawansowanej ciąży.Jednak wyszukałam tez w necie informacje że czesto rodzice sa zawiedzeni tym usg bo spodziewaja sie dziecka takiego jak sie urodzi a ono zykle wyglada jak obcy.