II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
rubi67 wrote:Aaaaa, dziewczyny, ktoras wczesniej wspomniala, ze ja dzidzius oglupia. Wiecie, ze mam wrazenie, ze ciaz odbiera mi rowniez szare komorki, hahah. Czasme mam niezly problem zeby zablysnac elokwencja i sie ladnie wyslowic... Nie to co przed ciążą
Mój mąż też mi ost to mówi. Ja też mu odpowiedziałam że bobas odbiera mi mądrość że głupieje ost:Prubi67 lubi tę wiadomość
-
)) http://bankimion.pl/imie/bruno
to nie rozkojarzenie to odinstalowany sterownik touchpada w laptopie, ciągle mi płata takie figle, cos kasuje coś przestawia,
a rozkojarzenie - i owszem, nie leksykalne, ale jest i to duże, ale podobno w II trymestrze kłopoty z pamięcią krótkotrwała to normalka ostatni wyczyn - zostawienie portfela na ławce w parku, naszczęście jak się zorientowałam ciągle tam był.... niezła pierdoła ze mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 18:48
Ana27 lubi tę wiadomość
-
rubi67 wrote:dlatego pomyslalam, ze najpierw kupie gondole, ale skoro mowisz, ze foteliki sa bezpieczniejsze.. eh, sama nie wiem. poza tym dwa razy ten sam wydatek - choc na dziecku nie bede oszczedzac, a wszczegolnosci na jego bezpieczenstwie, ale moge wybrac jednak cos co jest bardziej korzystne...
rubi, ale ono nie bedzie tam siedzialo tylko lezalo:-)poczytaj o tym na necie i wybierzesz, co uwazasz za sluszne.w brzuszku dzidzia nie lezy na prosto caly czas ale jest zwinietarubi67 lubi tę wiadomość
-
Ja bylam wczoraj w uk, wyjechalismy z domu o 6 rano a wrocilam po 20:( padlam jak kawka:( bylam bardzo zmeczona. Maly bardzo kopal w trakcie startowania, co uznalam za smieszne, ale po calym dniu chodzenia, wszedzie szybko szybko, taxi, bus, pociag, show, znowu taxi itd potem lotnisko i lot, bylam wykonczona:( podczas lotu powrotnego bolal mnie brzuch i powiem wam, ze roznice cisnien czuc na brzuchu, jakby mi sie nagle skurczyl!!! I bolal jak maly sie ruszal:( strasznie sie przestraszylam i chcialam jechac do lekarza, ale polozylam sie i zaselam. Dzis musialam isc do pracy i zostac do 5, kilka razy zakrecilo mi sie powaznie w glowie, bylam blada jak sciana, maly nie ruszal sie od rana a o 15 puscila mi sie krew z nosa! Pierwszy raz w zyciu, nigdy wczesniej mi krew z nosa nie leciala... Wytrzymalam do 5 i teraz leze, maz przy mnie skacze. Ach co za dzien... Na szczescie maly od 16 jest aktywny. Musze odpoczac...
Niby mozna normalnie latac w ciazy, ale ja odczulam te loty bardzo wyraznie, choc trwaly tylko 1 godz w kazda strone. -
nick nieaktualnyRubi: wożenie dziecka w gondoli jest niebezpieczne, bo o ile kupisz gondole z pasami do przypięcia w aucie, o tyle niektore nie maja juz w srodku pasow, dziecko w gondoli w razie wypadku nie jest przypięte i wyleci z niej jak z procy! http://forum.trojmiasto.pl/czy-w-Polsce-mozna-przewozic-dziecko-w-gondoli-w-samochodzie-t234932,1,16.html
Z tego co wiem prawnie jest to na razie dozwolone, ale drogówka często udziela pouczeń odnośnie wyboru takiego środka transportowania malucha. Po to skonstruowano foteliki od noworodka, żeby uwzględniały niezwykłe potrzeby świeżo urodzonych dzieci. Poza tym noworodek NIE SIEDZI w foteliki, tylko leży lekko wgięty w pleckach, co nawet jest bliższe pozycji, którą zna z brzucha.Gdy dziecko jest większe, wyjmuje się ze środka wkładkę spłycającą i chroniącą główkę i fotelik słuzy też większemu niemowlakowi. Z nosidełka samochodowego przesiadamy dzeicko do fotelika TYLKO w momencie, gdy wystaje głowa dziecka poza fotelik (NIE NÓŻKI, nie zwracamy uwagi, na to że nóżki mocno wystają, to nie jest powód jeszcze do zmiany) lub gdy dziecko przekroczy wagę 13 kg. Widzę Patti, byłśmy na tym samym warsztacie chyba z tego co pamiętam też mi to bardzo w pamięć zapadło.
To Patti może pamiętasz też wykład o szarych komórkach Sławetne ogłupienie w ciąży, bierze się stąd, że dziecko czerpie od nas kwasy DHA, omega 3 itp. a te kumulują się tylko w naszych mózgach i odpowiadają za pamięć, koncentrację, skupienie... Ja tez w pierwszej ciąży czułam się odmóżdżona, nie pamiętałam co z mężem ustalałam rano. Teraz dodaję do potraw olej lniany Budwigowy (ten nie ma posmaku tranu), jem orzechy włoskie i odpukać na razie wszystko mam pod kontrolą
Nienormalna... sporo już waży Twój Tymuś! 200 gram wiecej od mojego w tym wieku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 22:14
-
Kobietki co do oglupienia ciazowego to hmm miewam hehe zapominam co mam kupic zrobic i na swoim koncie przez 2dni mam stluczone 3szklanki i rane na stopie palcu u rak..chodze obklejona plasterkami bo zrobilam sie slamazarna strasznje hehe no i czepiam sie wszystkiego swoja droga..no i tez leze bo brzusio pobolewa na dole az kluje macica od srodka i jest dziwnie.he.a do tego wszystkiego taaaki mam apetyt ze az sie boje
-
michaela wrote:dziewczyny, czy któraś czytała "duchowe położnictwo"? Któraś chodzi na zajęcia dla kobiet w ciąży? Szukam czegoś w krakowie i okolicach.
Michaela, jeżeli chodzi Ci o gimnastykę w ciąży to ja w Krakowie mogę polecić siłownię AZIK na Kurdwanowie. Dwa razy w tygodniu są zajęcia aktywne 9 miesięcy. Ja bardzo je sobie chwalę
Drugie które sprawdziłam to w szkole rodzenia Koala na Zwierzynieckiej. Też fajne W Krakowie generalnie jest kilka fitness klubów które ma takie zajęcia, ale większość z nich jest w godzinach porannych, co mi akurat średnio pasuje.michaela lubi tę wiadomość
-
Coś jest z tym rozkojarzeniem w ciąży ja w pracy jeszcze wszystko ogarniam, ale zdarza mi się czasem zapomnieć. Gorzej że ostatnio zauważyłam że jestem mniej skoncentrowana prowadząc samochód... Staram się uważać bo jak tak na codzień jeżdzę po mieście to łatwo o stłuczkę Jak tak dalej pójdzie to chyba się przerzucę na komunikację miejską dla bezpieczeństwa