Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anilorak wrote:
    иιєиσямαℓиα, super, że u Was wszystko dobrze. A wstydzioszek Tymuś cudny, bardzo mi się podoba to zdjęcie :)

:)

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemormalna to fajnie ze Tymus ma sie dobrze.dobra wiadomosc bo ty znowu gdzies zaginelas z forum ;-)
    Rika.bedzie dobrze dasz rade!!a Krzysio bedzie motywacja zeby sie obronic i spokojnie przygotowywac na jego przyjscie na swiat :-)

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja wczoraj miałam taki problem z zaparciami, że aż płakałam :(
    Masakra....W ogóle nie mogłam się wypróżnić a jak się już udało to krwawiły mi hemoroidy :(. Ratowałam się kostkami lodu....
    Ginekolog poleciła mi na zaparcia syrop lactuloza. Ale powiedziła, żeby z tym nie przesadzać, bo organizm się do laktulozy przyzwyczai i dobpiero będzie problem z wypróżnianiem :(. Nie zastosowałam tego więc. Od wczoraj jem activię naturalną wymieszaną z otrębami i śliwkami suszonymi, do tego chleb razowy maczany w oliwie z oliwek. Zobaczymy czy to pomoże uregulować pracę jelit.
    Do tego dokuczały mi 2 dni z przerwami okropne bóle jelit takie jak przy grypie jelitowej czy zakażeniu bakteriami , wzięłam więc kilka razy lacidofil. Masakra jakaś :(.
    Mam nadzieję, że dieta mi trochę pomoże, bo oszaleję.
    Też macie problemy z hemoroidami i bólami jelit ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 09:59

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Niemormalna to fajnie ze Tymus ma sie dobrze.dobra wiadomosc bo ty znowu gdzies zaginelas z forum ;-)
    Rika.bedzie dobrze dasz rade!!a Krzysio bedzie motywacja zeby sie obronic i spokojnie przygotowywac na jego przyjscie na swiat :-)

a to dlatego, że teraz zaczęło się trochę dziać i nie zawsze jestem przy kompie ;)
    Zaczęliśmy szkołę rodzenia. Wczoraj było o szczepieniach maluszka :).
    Dziękuję Pasia :)

Kuszą mnie już zakupy wyprawkowe, ale ciągle się powstrzymuję, nie wiem czy dobrze robię bo z drugiej strony boję się zostawiać wszystko na ostatnią chwilę....

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienormalna ja nie wypróżniam się regularnie ale u mnie zwykła activia skutkuje, nie mam hemoroidów ani nic w tym stylu ale zaparcia się zdarzają.

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to fajnje pewnie na tej szkoke rodzenia.jakbys miala jakies ciekawe info to pisz hi chociaz dzieki temu forum jestem baardzo doksztalcona hehe
    A co do wyprawki to nie chce nic doradzac ale juz w 20tyg jak jestes pewna ze bedzie Tymus to juz bym robila konkretna liste i po malu kupowala jakies okazje jak sie trafia ;-) ja sie cieze ze juz wszystko mam i ze duzo wczesniej jak juz wiedzialam ze bedzie Kacper obkupywalam sie wlacznie z pampersami,chusteczkami nawilzanymi,proszkami i ostatnio kosmetykami
    W sumie jak masz obowy to mozesz kupic i schowac zeby nie ogladac tak jak ja.hehe chociaz nie jestem przesadna i wszystki zalezy od Bozi a nie od bodow kupionych w 18tyg..no takie jest moje zdanie.a co do samopoczucia to my w trzecim trymestrze fajnje sobie tam narzekamy niektore lataja po lekarzach inne musza lezec i oszczedzac sie...cialo tez daje sie we znaki..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika trzymam kciuki ;) Powodzenia!!!
    Nienormalna super zdjecie ;) slodziak ;)
    Jesli chodzibo zaparcia to ja jeszcze niemam ale moja szwagierka wyladowala w szpitalu tak ok 6 miesiaca przez zaparcia.mowila ze tak ja bolalo ze az wymiotowala :( na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo i Michas bedzie z nami za ok 2 tygodnie ;)))
    Z tego co pamietam activia jej pomogla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 11:13

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    O to fajnje pewnie na tej szkoke rodzenia.jakbys miala jakies ciekawe info to pisz hi chociaz dzieki temu forum jestem baardzo doksztalcona hehe
    A co do wyprawki to nie chce nic doradzac ale juz w 20tyg jak jestes pewna ze bedzie Tymus to juz bym robila konkretna liste i po malu kupowala jakies okazje jak sie trafia ;-) ja sie cieze ze juz wszystko mam i ze duzo wczesniej jak juz wiedzialam ze bedzie Kacper obkupywalam sie wlacznie z pampersami,chusteczkami nawilzanymi,proszkami i ostatnio kosmetykami
    W sumie jak masz obowy to mozesz kupic i schowac zeby nie ogladac tak jak ja.hehe chociaz nie jestem przesadna i wszystki zalezy od Bozi a nie od bodow kupionych w 18tyg..no takie jest moje zdanie.a co do samopoczucia to my w trzecim trymestrze fajnje sobie tam narzekamy niektore lataja po lekarzach inne musza lezec i oszczedzac sie...cialo tez daje sie we znaki..

z ciekawych informacji o szczepiniach dowiedziałam się, rzeczy o których nie miałam pojęcia np. takich że szczepionki mogą indukować u dzieci w późniejszym okresie autyzm. Tego nie wiedziałam. Ostatnio jest dużo kontrowersji na temat szczepień. Podobno najbardziej kontrowersyjne są szczepienia skojarzone.Te które gwaranują dziecku mniejszą ilość ukłóć.
    Po porodzie dziecko jest szczepione obowiązkowo, ale za zgodą rodziców na WZWB i gruźlicę. WZWB polecała położna obowiązkowo , bo jest duże prawdopodoieństwo zarażenia w szpitalu maluszka tą chorobą. Szczepionkę na gruźlicę można odłożyć troszeczkę w czasie, nawet niektórzy twierdzą, że odłożenie tego szczepienia może zaaowocować tym , że u dziecka nie pojawią się alergie pokarmowe.
    Na WZWB są 2 szczepiony Engerix (lepsza) i Euwax. Euwax zawiera konserwant - związek rtęci , aczkolwiek podobno nie wchodzi w reakcję w organizmie , natomiast engerix droższy , niby lepszy nie zawiera związków rtęci , ale ma inny konserwant który z kolei wchodzi w reakcje w organizmie. Można sobie samodzielnie kupić tą szczepionę engerix i na izbie przyjęć przed porodem zaznaczyć i dać im szczepionkę, aby tą szczepionką zaszczepili nasze dziecko. Aczkolwiek jak sobie teraz pomyślę to jaką mam gwarancję, że moje dziecko zostanie zaszczepione akurat moją szczepionką a nie tą szpitalną. Szczepionkę można przewieźć w lodówce turystycznej lub między mrożonkami :)
    Mówiła, o szczepieniach na pneumokoki, meningokoki i rotawirusy. Na rotawirusy szczepionka jest doustna i dziecko trzeba przywieźć do szczepienia na czczo i po podaniu szczepionki od razu można nakarmić. Jeśli dziecko zwymiotuje szczepionkę to po sprawie.
    Żeby szczepienia na te 3 wirusy były skuteczne trzeba zakończyć je do pół roku. Na szczepienia skojarzone należy zarezerwować ok. 3000 zł.
    koniec wykładu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 11:46

pasia27, rubi67 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Nienormalna ja nie wypróżniam się regularnie ale u mnie zwykła activia skutkuje, nie mam hemoroidów ani nic w tym stylu ale zaparcia się zdarzają.

no właśnie teraz jem activię zobaczymy jak zadziała :).

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemormalna jedz duzo kefirow i jorurty naturalne z normalnym sypkim blonnikiem ze sklepu.no i nie pociesze cie ze pomimo jem duuuzo warzyw blonnikow,jablka,wody to ze 3litry a i tak mi sie to zdarza..to taka przypadlosc ciazowa hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z tymi zaparciami nie mam w ogole problemu,nawet teraz jak leze :-)

co do szzcepionek to ja nie bede kupowala swojej do szpitala.rotawirus nie jest az tak niebezpieczny. polozna mowila ze ewentualnie warto na pneumokoki.

wlasnie maly kopnal mnie po pecherzu -raczkami to robi chyba ,bo przeciez lezy glowka do dolu.

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja sasiadka kupila te szczepionki skojarzone ale nie wiem dokladnie czy 5w1 czy 6w1 i mowila ze becikowe nie wystarczy ale 3000 to jakas masakra hehe nie zle.teraz to wszedzie kasa hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie brzucho dzis dokucza :( umowilam sie do gp na srode chyba zostane na zwolnieniu jeszcze.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co pic zamiast wody ? Soki bez dodatku cukru powoduja zgage :( od wody mi strasznie niedobrze..wiem ze to banalne pytanie ;) mozna pic muszynianke? Eh

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna pic muszynianke Lilka, ja np jak juz mam dosc wody pije schlodzone kakao :) Litre dziennie, ale nie zawsze raczej jak sa upaly.

Ja mam zaparcia bardzo czesto i bola mnie jelita. Pomaga mi maślanka z otrębami :)

Nienormalna, Twoj synus jest przeslodki :)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale odnosnie tych fotelikow jeszcze mam pytanko, a konkretnie to ja musze kupowac 2 ??
    Tzn, najpierw gondole a potem siedzacy fotelik ? Bo przeciez takiego 3 tygodniowego bobasa nie posadze w siedzacy fotelik ???
    Czy on sie jakos rozklada :P ?? nie mam pojecia jesli o to chodzi, pomozcie :D

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, czesto czujesz ruchy malenstwa??
    Pytam, bo miedzy nami tylko kilka dni roznicy, a ja tak kilka razy dziennie czuje jak sobie fika czy sie przeciaga, np teraz :D :)

Lilka, jak znowu brzuszek Ci dokucza to wypoczywaj wypoczywaj i raz jeszcze wypoczywaj ;) Mysl pozytywnie, musi byc dobrze.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie czuje :( raz poczulam i tyle :( stresuje mnie to pomimo ze wiem ze ma jeszcze czas ..eh

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Lilka, moze po prostu nie jest takim aktywnym malenstwem jak moje tylko malenkim leniem :)

Moja siostra powtarza, ze bedaziemy mialy dosyc ruchow - jakos nie chce mi sie w to wierzyc heheh

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• patti Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Dziewczyny, ale odnosnie tych fotelikow jeszcze mam pytanko, a konkretnie to ja musze kupowac 2 ??
    Tzn, najpierw gondole a potem siedzacy fotelik ? Bo przeciez takiego 3 tygodniowego bobasa nie posadze w siedzacy fotelik ???
    Czy on sie jakos rozklada :P ?? nie mam pojecia jesli o to chodzi, pomozcie :D

rubi ,wlasnie ,ze posadzisz haha:-)juz nowo narodzone dziecko sadza sie w takim foteliku, to jest przeciez takie nosidelko i dzidzi nic nie bedzie, bo ona tam bardziej lezy niz siedzi -trzeba pamietac ,zeby nie wsadzac w rozku itp.rowniez ,mocno zaciskac pasy,tak zeby bylo ciasno.podobno wiekszosc rodzicow ,bo az ponad 60 procent zle montuje fotelik, zle zapina pasy i w efekcie mniej chronia dziecko w razie wypadku

bylam na 2 roznych wykladach prowadzonych przez 2 roznych panow na temat fotelikow i bezpieczenstwa przewozu -mowili o tych gondolkach i podobno odchodzi sie od nich, gdyz sa o wiele bardziej niebezpieczne w razie wypadku i nie chronia tak bardzo dzidzi.

az sie wlos na glowie jezyl jak wyjasnial co moze sie stac po zlym zamontowaniu fotelika ,badz zapieciu pasow -ten pałąk przy foteliku, ktory sluzy do noszenia rowniez w czasie jazdy musi byc wyprostowany -najlepeij prosic w sklepie o pokazanie jak montowac fotelik.i dzidzia najlepiej zeby siedziala na tylnym siedzeniu za pasazerem (zarowno w polskich jak i angielskich autach)oczywiscie tylem do kierunku jazdy -podobno chca wprowadzic tylem do kierunku jazdy nawet dla duzych dzieci ,bo w Skandynawii tak jezdza i mniejsze obrazenia dzieci po wypadkach wowczas sa.chyba ,ze srodkowe siedzenie masz w samochodzie odpowiednio duze to tez mozna tam zamontowac ,ale zazwyczaj to jest taka mala wstawka do siedzenia i ciezko tam cokolwiek ustawic.

i kupujcie te najlepsze foteliki z przynajmniej 3 gwiazdkami i nie uzywane, chyba ,ze wiecie ,ze nikt wczesniej nie mial wypadku korzystajac z fotelika

Suzy Lee lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ