Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wiadomo ze kazda z nas jest inna figura,styl zycia i ciezko sie porownywac z kims nawet na tym samym etapie a kilogramow kazda z nas by chciala przybrac jak najmniej ale nie zawsze jest tak jak chcemy ehh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah teraz rozumiem Pasiu:)

pasia27 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My przytylismy ok 4-5 kg ;) patrzac na figure rosnie brzucho tylko jak narazie.slodyczy i fast foodow nie jadam bo sie mlody buntuje ;) teraz jak siedze w domu moze mi szybko kg przybyc ..jakos nie jem wiecej ale ruszam napewno mniej ;)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też Lilka siedzę non stop w domu a nie przytyłam nic:) Myślę że jak zdrowo się człowiek odżywia (bynajmniej stara się ze względu na chemie w jedzeniu) to nie przytyję więcej niż organizm będzie chciał.

Mam nadzieję że pani dr nie powie mi że się odchudzam albo coś;/ Bo ja naprawdę jem dużooo:(

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 11 kg na plusie.polecam jesc wszystko z pelnego ziarna -ciemne makarony, chleb razowy(ale nie taki zbyt razowy),ciemny ryz,duzo warzyw, nieco mniej owocow -jablka,pomarancze i inne malo kaloryczne sa ok .owoce jesc po posilkach ,nie tak ,ze tylko na przekaske sam owoc, bo cukier skacze po tym.najlepiej w kazdym posilku zawrzec warzywko.
    warto jesc 5-6 posilkow dziennie w rownych odstepach czasu i mniej wiecej o tej samej porze codziennie.produkty bogate w blonnik ,bo ulatwiaja wyproznianie -owsianke, otreby,plus wyzej wspomniane owoce, warzywa.pic wode ,ja okolo 2 litrow plynnow dziennie pije ,niekoniecznie samej wody, choc obecnie jak goraco to duzo wody pije.
    stosowac oliwe z oliwek i olej rzepakowy -malo smazonych rzeczy jesc, wiecej gotowanych, pieczonych w folii bez tluszczu ,na parze.jesc malo produktow macznych ,typu placki ziemniaczane, nalesniki itp.
    oczywiscie czasem mozna cos slodkiego zjesc.wybierac chude miesko i wedliny.pic mleko 1,5 procent, kefiry ,maslanki -pomagaja spalac tluszcz :-) i sa dobre dla jelit.te smakowe jogurty maja duzo cukrow.
    plus codziennie jakis ruch, spacerki itp i powinno byc dobrze.uwazam, ze wazne co sie je ,a nie ile je -bo mozna jesc mniej ,a i tak tyc.trzeba wybierac produkty, ktore dluzej zaspokajaja glod.

Nina lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jem idealnie. Myśle że przybieram na wadze dlatego ze waga wyjsciowa była niska.

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patti popieram i stosuję Twoja dietkę:-)ważne jest 5, 6 mniejszych posiłków o podobnych porach i nie podjadać, lubię robić sobie mięsko i warzywa z parowaru:-)póki co nie mam zachcianek i oby tak zostało hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nawet jem 7posilkow co 2godz zaczynajac od 9tej hehe ale malutkie jak moja raczka hehe
    Michaela calkiem mozliwe ze to przez wage wyjsciowa bo ja caly czas wazylam 55kg a przed zajsciem schudlam do 52 kg i od takiej wagi licze sie i mam wpisana w karcie ciazy.na dzien dzisiejszy 62-63waze wiec te 10-11.ale jakbym od tych 55kg liczyla to tylko 7-8kg wiec super..dziewczyny przy kosci raczej mniej tyja a nawet moja otyla sasiadka dopiero sie skapla w 5tym miesiacu ze jest w ciazy bo myslala ze torbiele zaburzyly jej cykle.to jest dopiero halo.ale jest ostro otyla i nic nie czula ruchow...no i nie dbala o siebie niestety ale Lenka urodzila sie zdrowa :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie przed ciaza celowo sie ie odchudzalam nic , bo po pierwsze balam sie ,ze nie zajde w ciaze, a bardzo chcialam, no i po drugie i tak sie nadrabia zgubione kilogramy w czasie ciazy ;-)

michaela ,ja tez na poczatku duzo przytylam ,a pozniej od 26 tyg to waga malo sie zmienila ;-)

michaela lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• patti Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym mozna czasem wazyc wiecej ,a wygladac szczuplej niz dziewczyny ,ktore waza mniej, wszystko zalezy od budowy ciala, kosci itp.

Nina lubi tę wiadomość

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moje dodatkowe 5 kilo nie przeszkadza, waga wyjściowa 45 kg. i przez całe życie miałam problemy by przytyć. Jem zdrowo, chociaż słodycze w mojej diecie też są :)

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niewiem czy znacie bloga kulinarnego Kwestia Smaku :) jest swietny ;) dzis zrobilam placki jogurtowe z truskawkami Wyszly boskie ;) jak szukacie inspiracji polecam..

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam forumowe ciocie :)!
    To ja Tymuś :). Jestem troszkę nieśmiały, ale ważę już nieco ponad 0,6kg :).

a151a8fdcf8ad2bfmed.jpg

iśka, anilorak, Nina, michaela, xcarolinex, Rika, pasia27, vivien, Nina82, rubi67, MADZIULA13, Asiulka83, Ana27, Kropka, Stokrotka84, Suzy Lee, yennefer, maja2024 lubią tę wiadomość

<3 Aniołek (8tc) 25.06.2012
    qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po połówkowym. Badanie wyszło w porządku.
    Aczkolwiek nie mieliśmy szczęścia, mały spał i nie chciał się obrócić przez co nie mógł być zbadany pod kątem ewentualnego rozszczepu wargi :/.
    Na opisie badania mamy przy warunkach badania wpisane: mierne....
    Ale i tak kocham mojego synka! Mam nadzieję, że :) z nim wszystko okej. A buziaczka pokaże nam w listopadzie :).
    Niestety nie dowiemy się jeszcze do kogo jest podobny :)
    Mamy płytkę z badania :). Zakochałam się jeszcze bardziej w moim synusiu :)! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 07:20

Lalita2710, rubi67, yennefer, maja2024 lubią tę wiadomość

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • anilorak Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2015, 19:59

иιєиσямαℓиα lubi tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    иιєиσямαℓиα wrote:
    Dziewczyny my już po połówkowym. Badanie wyszło w porządku.
    Aczkolwiek nie mieliśmy szczęścia, mały spał i nie chciał się obrócić przez co nie mógł być zbadany pod kątem ewentualnego rozszczepu wargi :/.
    Na opisie badania mamy przy warunkach badania wpisane: mierne....
    Ale i tak kocham mojego synka! Mam nadzieję, że :) z nim wszystko okej. A buziaczka pokaże nam w listopadzie :).
    Niestety nie dowiemy się jeszcze do kogo jest podobny :)
    Mamy płytkę z badania :). Zakochałam się jeszcze bardziej w moim synusiu :)! <3

Dobre wiesci z samego rana ;)
    Napewno wszystko z Nim ok, a Wy bynajmniej bedziecie miec niespodzianke co do podobienstwa ;) Fajne zdjecie, ja strasznie lubie te w 4D, ale my nie pojdziemy na takie usg... Po cichu licze, ze moze jak lekarz bedzie nam pod koniec ciazy robil usg, to przelaczy na 4D by lepiej widziec ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 08:55

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • welurka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne zdjęcie :)

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:05

rubi67 lubi tę wiadomość

• иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex wrote:
    Dobre wiesci z samego rana ;)
    Napewno wszystko z Nim ok, a Wy bynajmniej bedziecie miec niespodzianke co do podobienstwa ;) Fajne zdjecie, ja strasznie lubie te w 4D, ale my nie pojdziemy na takie usg... Po cichu licze, ze moze jak lekarz bedzie nam pod koniec ciazy robil usg, to przelaczy na 4D by lepiej widziec ;)

no właśnie nam na chwilę lekarz przełączył, ale niestety rodzicie nie mieli szczęścia :).
    Niestety moja ginekolog nie posiada urządzenia usg z funkcją 4D a szkoda, bo bym ją nawet sama poprosiła o przełączenie.
    Poproście lekarza podczas jakiegoś badani na pewno wam przełączy :).
    Badanie trwało jakieś 20 min a na 4D byliśmy może tylko 2 minutki .... nie było to typowe badanie całe w 4D. Lekarz stwierdził, że 4D tot taka zabawka ;)

qb3ctgf6zex9o3p8.png
  • иιєиσямαℓиα Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2013, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rika wrote:
    иιєиσямαℓиα bardzo się cieszę, że badanie udane! buźką się nie przejmuj - nasz też się pokazywać nie chce :) jeszcze się napatrzymy jak się urodzą!

Wagą dziewczyny tak mocno się nie przejmujcie. Każda z nas jest inna i tyje w innym tempie. I po każdej z nas inaczej to widać. Wiadomo - nie odpuszczać sobie na całej linii, bo potem robi się szkoda jak trzeba to zrzucać. Ale też nie ma co przesadzać w drugą stronę i porównywać się do innych kto ile przytył. Jedzcie tak, żeby było zdrowo dla Was i dla maluszków - i to będzie najlepsze rozwiązanie. Kuzynka męża do 6 miesiąca nic nie przytyła - a potem nagle rodząc była +12. Moja koleżanka tyła już w pierwszym trymestrze bo nie wymiotowała ale na 7 miesiącu stanęła jej waga i skończyła na +11kg. Nie ma reguły! Ważne żeby wybierać to co zdrowe - z głową i rozsądnie. A co nam tam przybędzie to zrzucimy. Tyle razy w życiu się odchudzałam, że wiem że jak się chce to można.

Ja się zaczynam stresować obroną powoli. A, że Krzysiu dodatkowo mnie trrrroooooszkęęęęę ogłupia (no dobra, czuję się tempa jak but) to nie jest za różowo. Ale nic - trzeba jakoś jeszcze ten tydzień przeżyć. Przecież mnie nie wywalą z sali nieobronioną po 5 latach harówy, nie? Gorsze tłuki już się broniły...

Lilka ja na kwestii smaku stary bywalec :)

Rika powodzenia na obronie :)!
    Mnie też maluszek ogłupia ;) prostego dodawania nie potrafię bezbłędnie wykonać :P mąż się ze mnie śmieje :P hehe
    Trzymam kciuki za obronę :)!!

qb3ctgf6zex9o3p8.png
‹‹ 129 130 131 132 133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ