II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Pasia, ja mam takie bóle miedzy biodrem a zebrami, i to zauwazylam, ze trzyma mi sie kilka godzin i to chyba po tym jak sie zbytnio schylam... np w pracy a bo cos pacjentowi upadnie, a to ja ostatnio mam niezdarne rece i ciagle cos upuszczam, to schylac sie musze W domu próbuje sie tak nie gimnastykowac, z obowiazkami domowymi czekam na Mego Mezczyzne
A co do charakteru, to mam nadzieje, ze nie da nam zbytnio popalic!
Dam znac jak z tym smakiem - dzisiaj musze recepte odebrac, bo u nas w szpitalu zmienili, ze trzeba z apteki to do picia przyniesc, a kiedys dawali na miejscu - mam nadzieje, ze lekarz sie wyrobi z wystawieniej jej.
Lilka no napewno te same wózki co u Was, a my juz wybrany mamy - Quinny Moodd czarny z bialym stelazem Juz pod koniec sierpnia zamawiamy!
My mamy ogródek, ale nie mamy trawy, tylko mamy takie plyty, kamyczki wiec szukamy nowego domu wlasnie z trawa, zeby Malenstwo mozna bylo na kocyku polozyc, ale nie spieszymy sie z tym, jak sie znajdzie to bedzie
Dziewczyny, u nas upal!! Tak goraco, duszno... Eh bylam na zakupach i jestem wyczerpana, upaly nie dla mnie w tym roku
-
nick nieaktualnyGlukoze kupuje się bez recepty, ja mam właśnie zakup za sobą wczoraj.
A brzuszki to tak uśredniając takie widoczne dla otoczenia i rozpoznawane jako ciążowe, zaczynają się ujawniać około (mniej więcej) 18 tygodnia i z każdym tygodniem jest go coraz więcej. Więc spokojnie, bez panikirubi67, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Suzy Lee w moim rejonie w UK lekarz musi wystawic na to recepte - nie musimy na szczescie placic - mamy leki i dentyste za darmo do 1. roku zycia dziecka
Oj mnie tez boli ta cena W UK sama spacerówka kosztuje prawie tyle, co zestaw 3 w 1 z Polski ( z fotelikiem Maxi Cosi), wiec bedziemy z Polski zamawiac, bo jednak ok £300 sie zaoszczedzaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 15:43
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
Moja waga stoi w miejscu a wręcz jestem do tyłu o 1,5 kg względem czasu przed ciążą no ale trochę wymioty dały się we znaki. Teraz za to mam problemy z cerą bardzo mnie pryszcze atakują i sama gdzieś czuję się taka brzydka . Dziś rano robiłam kolejne badania i musiałam powtórzyć glukozę na czczo bo ostatnio lekarz mnie nastraszył miałam na granicy normy tzn. za dużo trochę się boję jak teraz wyjdzie ale dziwne jest to że nawet się nie obiadam słodyczami no i zobaczymy jakie teraz będą wyniki.
-
No ja potwierdzam z tym brzuszkiem. Wcześniej też był widoczny, ale dopiero jakieś dwa tygodnie temu zaczął rosnąć jak szalony Mam wrażenie, że codziennie jest większy
Teraz w końcu już widać, że to ciążowy, a nie jak przejedzony
Kilogramowo natomiast za dużo mi też nie przybyło - teraz jest jakieś 2-3kg na plusie.
Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
Suzy ma racje odnosnie powiekszania sie brzuszka, moj z tydzien temu podskoczyl a teraz mam wrazenie ze z dnia na dzien coraz wiekszy, w koncu widac ze w ciazy jestem
No i te delikatne szturchanka malenstwa - cos pieknego.
Nie wiem czy cos przytylam od 7 czerwca bo nie mam wagi Wczesniej waga stala w miejscu za kazdym razem jak sie wazylam.
Rika , Iska super wiadomosci Oby tak dalej.Lalita2710 lubi tę wiadomość
-
U mnie brzuch ruszył w tym tygodniu. Zrobił się widoczny, wcześniej był niemal płaski. To mój 20 tydzień ciąży. Od początku przytyłam 3,5 kg, z czego mój synek waży 350 gramów
Ale muszę przyznać, że wraz ze wzrostem brzucha, zaczęły się straszne bóle. Tak, jak wcześniej nie odczuwałam żadnych dolegliwości, tak teraz ledwo się ruszam... Jakby mnie rozrywało.
Byłam we wtorek u mojej lekarki, bóle niby normalne, ale nie spodziewałam się, że będą tak silne... Tragedia -
rubi67 wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie juz na oku jakis fotelik samochodowy ?
Pytanie moze do mam, ktore juz jakichs uzywaly. Przy wyborze fotelika, na co glownie mam zwracac uwage ??
Rubi my juz mamy fotelik kupiony zanim kupilismy popytalismy znajomych o ich zdanie i zadowolenie.Patrzalam tez jak w testach byl oceniany bo tutaj w DE testuja raz w roku rozne modele pod wzgledem bezpieczenstwa dwoma prowadzacymi markami na liscie byly MaxiCosi i Römer.Wybieralismy wiec miedzy tymi dwoma w Römer nie podobalo mi sie obszycie, wykonczenie.. wybralismy MaxiCosi.Ale my kupilismy tez Römer baby safe sleeper na dluzsze podroze bo czesto do PL jezdzimy gondole zeby dzidzia mogka lezec a nie siedziec podczas jazdy.. dla kregoslupa lepiej
Dokladnie to sie nazywa i wyglada tak
Znalazlam video
m.youtube.com/#/watch?v=JvjftVwTNe0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DJvjftVwTNe0
-
Co do brzuszkow to ja nawet nie wiem dokladnie kiedy mnie wywalilo hehe
A kilogramy sie na poczatku rozpedzily i w pewnym momencie sie opanowalam przez to podejrzenie cukrzycy ciazowej i nie ma teraz tragedii.jestem 10kg na plusie z czego synus wazy sobie 2kgrubi67 lubi tę wiadomość
-
pasia27 wrote:Co do brzuszkow to ja nawet nie wiem dokladnie kiedy mnie wywalilo hehe
A kilogramy sie na poczatku rozpedzily i w pewnym momencie sie opanowalam przez to podejrzenie cukrzycy ciazowej i nie ma teraz tragedii.jestem 10kg na plusie z czego synus wazy sobie 2kg -
No wlasnie wielu z nas organizm wariuje na poczatku ciazy przez hormony.moze byc ze to tylko poczatek taki masz i nie zalezy tez ile sie a co sie je.ja ze wzgledu podejrzenia cukrzycy wiele produktow dietetycznych niby musialam wykluczyc bo mnie po prostu nie sluzyly.gotowane warzywa maja duzo cukru,owoce,soki no i slodkie mnie nie sluzylo.