Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • xcarolinex Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia, ja mam takie bóle miedzy biodrem a zebrami, i to zauwazylam, ze trzyma mi sie kilka godzin i to chyba po tym jak sie zbytnio schylam... np w pracy a bo cos pacjentowi upadnie, a to ja ostatnio mam niezdarne rece i ciagle cos upuszczam, to schylac sie musze :/ W domu próbuje sie tak nie gimnastykowac, z obowiazkami domowymi czekam na Mego Mezczyzne ;)
    A co do charakteru, to mam nadzieje, ze nie da nam zbytnio popalic! ;)
    Dam znac jak z tym smakiem - dzisiaj musze recepte odebrac, bo u nas w szpitalu zmienili, ze trzeba z apteki to do picia przyniesc, a kiedys dawali na miejscu - mam nadzieje, ze lekarz sie wyrobi z wystawieniej jej.

Lilka no napewno te same wózki co u Was, a my juz wybrany mamy - Quinny Moodd czarny z bialym stelazem ;) Juz pod koniec sierpnia zamawiamy! :)
    My mamy ogródek, ale nie mamy trawy, tylko mamy takie plyty, kamyczki wiec szukamy nowego domu wlasnie z trawa, zeby Malenstwo mozna bylo na kocyku polozyc, ale nie spieszymy sie z tym, jak sie znajdzie to bedzie ;)

Dziewczyny, u nas upal!! Tak goraco, duszno... Eh bylam na zakupach i jestem wyczerpana, upaly nie dla mnie w tym roku :(

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xarolinex ja tez myslalam o Quinny Buzz 3 travel system.sprawdze Moodd :)

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xcarolinex mood biały z czarnym bosko wygląda i super kosztuję:)

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita ja tez się zachwycam tym wózkiem :D

Ty sie nic nie martw o ten brzuzek wszystko zalezy od ciała kobiety, u każdej jest inaczej, ja przybrałam jakieś 3 kilo więc i brzuch jest wiekszy :P

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoze kupuje się bez recepty, ja mam właśnie zakup za sobą wczoraj.

A brzuszki to tak uśredniając takie widoczne dla otoczenia i rozpoznawane jako ciążowe, zaczynają się ujawniać około (mniej więcej) 18 tygodnia i z każdym tygodniem jest go coraz więcej. Więc spokojnie, bez paniki :P

rubi67, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• xcarolinex Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy Lee w moim rejonie w UK lekarz musi wystawic na to recepte - nie musimy na szczescie placic - mamy leki i dentyste za darmo do 1. roku zycia dziecka :)

Oj mnie tez boli ta cena :P W UK sama spacerówka kosztuje prawie tyle, co zestaw 3 w 1 z Polski ( z fotelikiem Maxi Cosi), wiec bedziemy z Polski zamawiac, bo jednak ok £300 sie zaoszczedza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 15:43

Suzy Lee lubi tę wiadomość

gg64wn1511ap0yj7.png

www.ourlittlerosie.blogspot.com
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja waga stoi w miejscu a wręcz jestem do tyłu o 1,5 kg względem czasu przed ciążą no ale trochę wymioty dały się we znaki. Teraz za to mam problemy z cerą bardzo mnie pryszcze atakują i sama gdzieś czuję się taka brzydka :). Dziś rano robiłam kolejne badania i musiałam powtórzyć glukozę na czczo bo ostatnio lekarz mnie nastraszył miałam na granicy normy tzn. za dużo trochę się boję jak teraz wyjdzie ale dziwne jest to że nawet się nie obiadam słodyczami no i zobaczymy jakie teraz będą wyniki.

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • yennefer Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja potwierdzam z tym brzuszkiem. Wcześniej też był widoczny, ale dopiero jakieś dwa tygodnie temu zaczął rosnąć jak szalony :) Mam wrażenie, że codziennie jest większy :)
    Teraz w końcu już widać, że to ciążowy, a nie jak przejedzony :)
    Kilogramowo natomiast za dużo mi też nie przybyło - teraz jest jakieś 2-3kg na plusie.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

82do20mm8gkktux6.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzy ma racje odnosnie powiekszania sie brzuszka, moj z tydzien temu podskoczyl a teraz mam wrazenie ze z dnia na dzien coraz wiekszy, w koncu widac ze w ciazy jestem :)
    No i te delikatne szturchanka malenstwa - cos pieknego.

Nie wiem czy cos przytylam od 7 czerwca bo nie mam wagi :P Wczesniej waga stala w miejscu za kazdym razem jak sie wazylam.

Rika , Iska super wiadomosci :) Oby tak dalej.

Lalita2710 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mam nadzieję że zacznie rosnąć ;))) Mi go wybiło w 15 tyg i teraz 2 tyg bez zmian. Może za tydzień - dwa będzie rosnąć tak jak mówicie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2013, 16:39

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, urosnie ;) Niedlugo Pasie dogonimy :P

pasia27 lubi tę wiadomość

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie juz na oku jakis fotelik samochodowy ?
    Pytanie moze do mam, ktore juz jakichs uzywaly. Przy wyborze fotelika, na co glownie mam zwracac uwage ??

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze dziewczyny to tylko ja tyje?? U mnie 4 kg w pierwdszym trymestrze a teraz wiem ze dalej waga nie stoi w miejscu, brzuch tez rosnie... mam nadzieje ze to nie zapowiedz monstrualnych rozmiarów za chwilę

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Kropka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytyłam już ponad 5 kilo, brzuszek malutki, ale widoczny :)

michaela lubi tę wiadomość

f2wl8iikvmjqq5fe.png
    zem3iei3ovaf51qt.png
  • Kropla Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch ruszył w tym tygodniu. Zrobił się widoczny, wcześniej był niemal płaski. To mój 20 tydzień ciąży. Od początku przytyłam 3,5 kg, z czego mój synek waży 350 gramów :)
    Ale muszę przyznać, że wraz ze wzrostem brzucha, zaczęły się straszne bóle. Tak, jak wcześniej nie odczuwałam żadnych dolegliwości, tak teraz ledwo się ruszam... Jakby mnie rozrywało.
    Byłam we wtorek u mojej lekarki, bóle niby normalne, ale nie spodziewałam się, że będą tak silne... Tragedia :(

xrot90bviozsxq0z.png
    https://www.maluchy.pl/li-69650.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kropko bo juz zaczelam sie zastanawiac o co ze mna chodzi...

Kropka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• vivien Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rubi67 wrote:
    Dziewczyny, powiedzcie mi czy macie juz na oku jakis fotelik samochodowy ?
    Pytanie moze do mam, ktore juz jakichs uzywaly. Przy wyborze fotelika, na co glownie mam zwracac uwage ??

Rubi my juz mamy fotelik kupiony zanim kupilismy popytalismy znajomych o ich zdanie i zadowolenie.Patrzalam tez jak w testach byl oceniany bo tutaj w DE testuja raz w roku rozne modele pod wzgledem bezpieczenstwa dwoma prowadzacymi markami na liscie byly MaxiCosi i Römer.Wybieralismy wiec miedzy tymi dwoma w Römer nie podobalo mi sie obszycie, wykonczenie.. wybralismy MaxiCosi.Ale my kupilismy tez Römer baby safe sleeper na dluzsze podroze bo czesto do PL jezdzimy gondole zeby dzidzia mogka lezec a nie siedziec podczas jazdy.. dla kregoslupa lepiej
    Dokladnie to sie nazywa i wyglada tak

Znalazlam video ;)
    m.youtube.com/#/watch?v=JvjftVwTNe0&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DJvjftVwTNe0

wniddf9hmtxwu2ql.pngh4zpdqk31pdbs1ui.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do brzuszkow to ja nawet nie wiem dokladnie kiedy mnie wywalilo hehe
    A kilogramy sie na poczatku rozpedzily i w pewnym momencie sie opanowalam przez to podejrzenie cukrzycy ciazowej i nie ma teraz tragedii.jestem 10kg na plusie z czego synus wazy sobie 2kg ;-)

rubi67 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • michaela Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Co do brzuszkow to ja nawet nie wiem dokladnie kiedy mnie wywalilo hehe
    A kilogramy sie na poczatku rozpedzily i w pewnym momencie sie opanowalam przez to podejrzenie cukrzycy ciazowej i nie ma teraz tragedii.jestem 10kg na plusie z czego synus wazy sobie 2kg ;-)
    Widzisz a ja nawet nie jem wiele wiecej, zupe, jedna kanapke wiecej + owoce i napoje (głównie woda) mam wrazenie ze ciało samo magazynuje na wszelki wypadek i mam nadzieje ze wie co robi:))

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2013, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wielu z nas organizm wariuje na poczatku ciazy przez hormony.moze byc ze to tylko poczatek taki masz i nie zalezy tez ile sie a co sie je.ja ze wzgledu podejrzenia cukrzycy wiele produktow dietetycznych niby musialam wykluczyc bo mnie po prostu nie sluzyly.gotowane warzywa maja duzo cukru,owoce,soki no i slodkie mnie nie sluzylo.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ