II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
a co do ruchow ,to macie dziewczeta jeszce czas :-)i chyba nie mozna sie znudzic ruchami, mnie one w niczym nie przeszkadzaja, sa super z tym ze moj malutki nie serwuje mi bolesnych kopniec ,czasem w pecherz uderzy ,ale to nie jest az tak bolesne przeciez i czasem zastanawia mnie jak kobiety mowia o bolesnych ruchach hmm...
-
lilka, moze pij wlasnie mleko z jakimis dodatkami,jesli lubisz. na pewno juz niebawem bedziesz chetniej pila wode itp.
no i wypoczywaj ,nie ma co sie forsowac. ja od kiedy leze w lozku nie dokuczaj mi bolesne skurcze przepowiadajace ,a juz sie wystraszylam ,ze zaczne rodzic ,bo wskazywaly na zblizajacy sie porod i slucham sie lekarki teraz.
wczesniej chodzilam ,robilam zakupy ,nosilam siatki i do 35 tyg bylo ok, no ale widocznie teraz juz nie moge, bo te zwykle czynnosci nasilaly skurcze macicy, a za wczesnie na akcje porodowa :-)jeszce jak glupia tyle sprzatalam ostatnio, no i mam za swoje. a odpoczynek, lezenie bardziej czasem pomaga niz tabletki. -
Lilka wrote:Dziewczyny co pic zamiast wody ? Soki bez dodatku cukru powoduja zgage od wody mi strasznie niedobrze..wiem ze to banalne pytanie mozna pic muszynianke? Eh
-
takze sie nie przejmuj ,ze dziecku bedzie zle w foteliku.za fotelikiem na pewno przemawia bezpieczenstwo, ktorego nie oferuje gondolka -fotelik chroni w trakcie uderzenia, ma pasy ,ktore trzymaja dzidzie , a przeciez maluszek ma slaba szyjke i glowka nie moze sobie ot tak latac we wszytskie strony ,a jak jest hamowanie to jednak jest zagrozona.
oczywiscie sa jakies odstepstwa jesli dziecko jest wczesniakiem, ma jakies choroby ukladu kostnego wowczas kupuje sie specjalne gondolki poza tym sa takie wklady do fotelikow ,ktore reguluja jego glebokosc, ale jesli kupisz fotelik od 0-13 kg to dzidzi bedzie dobrze.
wiadomo ,fotelik nie jest przystosowany do dlugiego w nim przebywania, tak okolo 2 godz, a jak sie podrozuje to tzreba robic przerwy i dac dziecko poruszac sie troche ,bo fotelik sciska -czesto widzi sie w centrach handlowych jak dzidzia lezy w foteliku samochodowym, bo teraz mozna wmontowac do wozka bez koniecznosci przekladania do gondolki -jesli jazda samochodem, plus zakupy trwaja dluzej niz 2 godz ,to ja bym dziecko wyjela z fotelika i wlozyla do normalnej gondolki ,bo przeciez mu niewygodnie. -
dlatego pomyslalam, ze najpierw kupie gondole, ale skoro mowisz, ze foteliki sa bezpieczniejsze.. eh, sama nie wiem. poza tym dwa razy ten sam wydatek - choc na dziecku nie bede oszczedzac, a wszczegolnosci na jego bezpieczenstwie, ale moge wybrac jednak cos co jest bardziej korzystne...
-
ja czytam "potyczki z freudem" chce przestac myslec o medycznej stronie porodu (w oczekiwaniu na dziecko poszło na śmietnik), a obecnie napieprzeją mnie plecy więc musze sie porządnie poruszać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 17:52
-
Ja dziś odebrałam wyniki badań na szczęscie wyszły ok cukier też spadł więc chyba będzie ok teraz tylko mały stres do środy bo czekam na wyniki z krwi z badań prenatalnych. No i dziś się ważyłam bo gdzieś tak widzę od dwóch dni że się zebrałam i mi trochę ciasno a tu proszę 1 kg do przodu i w obwodzie też trochę przybyło .
Suzy Lee lubi tę wiadomość
-
hehhe, ja tez narazie odlozylam ksiazke o ciazy i porodzie Trzeba sie zrelaksowac, wyluzowac i zaczac po prostu tylko pozytywnie myslec
Marzycielka, bedzie dobrze, wyniki beda ok 1 kg na plusie to juz cosWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 18:02
-
Eh no fajna sprawa, mnie sie udało pracować w zawodzie nauczyciela gdze nadal po latach nauki i przerwach wakacyjnych mam je teraz Ehhh ale uczucie:))) W końcu zaczne myśleć powoli o jakichś zakupach, pzemeblowaniach itp itd:)))
W ogóle coraz bbardziej przekonuje się do imiena Bruno:P Moja mama się smieje:P Ale co zrobię, jak mi się już tak zakodowało i do brzucha mówie Brunio?:P:P ehh
Od paru dni czuję coraz więcej podejrzanych "bulgotów" w brzuchu, mniemam, ze to ruchy Brunia:P Także ja dzziękuję jak on podrośnie i będzie tak często kkopał jak teraz czuję te motylki:))
Nienormalna - ja również cierpię na zaparcia, ale cierpialam juz na nie wczesniej. Niestety wszystko to t wynik nieodpowiedniej diety. Jogurty, picie, picie i jesce raz picie i zero fast foodow slodyczy i to powinno pomóc. Też mam ten syropek kiedys go wzielam i spoko le nie bioree już. Piij siemię lniane. to musi pomóc tylko trzeba pić regulrnie:(michaela, Nina lubią tę wiadomość
-
Aaaaa, dziewczyny, ktoras wczesniej wspomniala, ze ja dzidzius oglupia. Wiecie, ze mam wrazenie, ze ciaz odbiera mi rowniez szare komorki, hahah. Czasme mam niezly problem zeby zablysnac elokwencja i sie ladnie wyslowic... Nie to co przed ciążą
Lalita2710, Ana27 lubią tę wiadomość
-
Syn przyjaciółki to Bruno, zaglądnij tu, mozna zobaczyć jak często imie jest i było nadawane od 1912 roku:) Mąż odnalazł tę strone dwa dni temu, bardzo nam się spodobała:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2013, 18:32
Ana27 lubi tę wiadomość