II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
welurka wrote:Witam wszystkie ciężaróweczki ja właśnie popijam w pracy delikatną kawusię i Was podczytuje zastanawiam się od kiedy ovu liczy 5 miesiąc ciąży ?? u nas słońce pieknie świeci aż chciałaoby się wyjśc z tych murów na jakiś spacerek..ehhh gdzie tam 16 ;/
-
Welurko nie martw sie ja tez mam 170 cm...i waze 71kg...tylko ze mi cvhyba wszystko poszlo w piersi i brzuszek a tak w ogole mam pytanko mamusie....czy ktoras z was ma obrzekniety nosek....bo ja strasznie nawet mam problem z oddychaniem....a do lekarza ide dopiero 9 lipca....na razie ratuje sie woda morska ( to mi polecila pani w aptece)
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Lalita moze nie bedzie tragedii.brzuch i plecy swedzialy mnie na poczatku malutki rozstepiki wcale nie wyskoczyly tam gdzie swedziala skora..i to dopiero ze 3tyg temu..a powiem ze mam tez tendencje do rozstepow ktorych mam juz duzo w czasow mlodosci..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2013, 21:30
-
karoam, wlasnie czytalam na necie.
Lalita, poki co nie przezywaj tych rozstepow, moze nie bedzie wcale.pamietam jak ja przezywalam ,ze mi wyskoczylo tyle ,a jak sie okazalo podrapalam sie tak okropnie przez sen.
nawet nie wiedzialam jak wyglada rozstep ,ale ostatnio siostra mi pokazala -poki co nie mam zadnego odpukac:-) za to jest cellulit nasilony przez ciaze:-)karoam lubi tę wiadomość
-
michaela wrote:Dziewczyny odpuście sobie myślenie o kilogramach, tak długo jak miescicie się w normie przybierania na wadze, po co się zamartwiać? Grunt zeby dziecko było zdrowe, do kazdej figury da sie dobrac ciuchy, a po ciąży pozrzucacie i tak kilogramy w trymiga. teraz duża cżeśc wagi to ciąża i zatrzymywana w organizmie woda, produkowana dodatowo krew itd...
zgadzam sie michaela, ja to teraz mysle tylko,zeby za wczesnie nie urodzic i to jest wazne aby dzidzie byly zdrowe,a waga jest malo istotna, choc wiadomo ,jesli ma sie mozliwosc to ograniczac od poczatku zachcianki i zle zywienie, a bedzie ok.
a swoja droga planuje byc szczuplejsza po ciazy niz przed -ciekawe czy sie uda ?pewnie tak ,bo jesli sie postanowi to musi sie udac -
Witajcie : nie ma zbytnio czasu tu was nadganiac, przesypiam całe dnie albo jestem w pracy (pracuje tylko 2 dni w tygodniu)
dziś miałam usg połówkowe i będzie chłopak - Jan tzn ja chce Jasia a M. jeszcze sie wacha ale będzie Jaś, a M. niech sie wydaje ze ma czas sie zastanowic i jego zdanie najwazniejsze hihihi
dzieciatko wazy 450 g
długie na 18 cm,
stópka ma az 4 cm
serduszko 143 uderzenia
i dostalismy skierowanie na echo serca, bo moja siostra ma wrodzona wade serca i to jest wskazanie do takiego badania wiec musimy sie jutro zapisacpatti, iśka, Suzy Lee, Kropka, yennefer, Rika, vivien, Ana27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość
-
Lalita2710 wrote:Patti ja mam na piersiach pasek na pasku... pupa uda łydki. Nigdy nie byłam ani grubsza ani mocno nie schudłam. I z stąd moja obawa
kurcze, czyli to zalezy od jakichs sklonnosci ,genetyki, sama juz nie wiem.
ja chudzinka nie jestem ale grubaskiema tez nie hehe
ja nigdy nie mialam problemow ze skora, choc przyznam ,ze bardzo o nia dbam od 15 roku zycia nawilzam intensywnie, ale to chyba nie zalezy od kosmetykow tylko.kolezanka mowila ,ze jej znajoma byla chudzinka, w ciazy niewiele przytyla ,a rozstepy zrobily sie okropne hmm.
smaruj sie , smaruj -podobno jakies jedzonko tez wplywa pozytywnie na brak rozstepow ale to musialabys poczytac. -
nick nieaktualny
-
Patti , za syntezę elastyny i kortyzolu ,ważną rolę odbywają nadnercza ,gdyż w nich produkuję się kortyzol (hormon ) jego poziom np wzrasta od stresu. I on osłabia włókna kolagenu i elastyny. Kwasy DHA zmniejszają jego poziom. Więc trzeba jeść produkty z dużą zawartością DHA...
Moja mama ma na biuście ,a na brzuchu ani jednego. Więc wiesz. Ja ze skórą też pozatym nie mam szczególnych słodyczy. Co do cellulitu to ja mam predyspozycję do wodnego. Tak to akurat nie mam ,ale znów mam rozstępy. Nikt nie jest idealny:)) -
nick nieaktualnyOlej lniany budwigowy ma mnostwo zdrowych kwasów DHA! Polecam. Mozna dodawac do twarożków, deserów, sałat, surówek. Bardzo zdrowa jest pasta Budwigowa, których wersji jest sporo i na słono i na słodko. Ja akurat obecnie gustuje w nastepujacej:
250g twarozku 0% czyli chudego
100 ml kefiru 0%
2-3 łyżki oleju lnianego Budwigowego
1/3 łyżeczki kurkumy
1/3 łyżeczki imbiru
sól do smaku
I to sie je z czym się chce, na kanapke BEZ MASŁA, bo chodzi o to, żęby jedynym tłuszczem był tłuszcz z tego oleju, żeby nie wchodziły inne w reakcję, wtedy ma właściwości zdrowe dla naszego organizmu. Na to kładziemy co chcemy, pomidor, papryka, szczypiorek, jak kto lubi.
Zachowuje dobre wartości przez 48h.
http://olejlnianybudwigowy.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2013, 08:35
-
Kochane jesteście dziś już czuje się lepiej mąż mnie wczoraj porządnie ochrzanił i powiedział ze te komentarze to zazdrosne koleżanki bo wcale nie jestem gruba tylko cycuchy mam duze no i brzuchol rośnie, co do słodyczy to nie jem ich od początku bo nie mam na nie smaka, ale owoce pozeram tonami a słyszałam ze one są zgubne bo zawierają sporo cukru, wieć przestawie się na cytrusy Lalita jak ja Ci zazdroszcze ze już ruchy czujesz u mnie jak narazie cisza zupełna, a wyczekujemy z mężem z niecierpliwością jakichkolwiek znaków
michaela lubi tę wiadomość
-
karoam cudne mieszkanko no i dzidziuś oczywiście też
co do rostępów to ja póki co nie mam, ale moja mama po ciąży ma więc podejrzewam ze u mnie tez się z czasem pojawią, myślę ze te balsamy olejki itp. moga zmniejszać ich głębokość i wielkość ale jak ktoś ma tendencje to i tak pewnie się pojawią ;/ -
welurka wrote:Kochane jesteście dziś już czuje się lepiej mąż mnie wczoraj porządnie ochrzanił i powiedział ze te komentarze to zazdrosne koleżanki bo wcale nie jestem gruba tylko cycuchy mam duze no i brzuchol rośnie, co do słodyczy to nie jem ich od początku bo nie mam na nie smaka, ale owoce pozeram tonami a słyszałam ze one są zgubne bo zawierają sporo cukru, wieć przestawie się na cytrusy Lalita jak ja Ci zazdroszcze ze już ruchy czujesz u mnie jak narazie cisza zupełna, a wyczekujemy z mężem z niecierpliwością jakichkolwiek znaków
-
welurka wrote:Kochane jesteście dziś już czuje się lepiej mąż mnie wczoraj porządnie ochrzanił i powiedział ze te komentarze to zazdrosne koleżanki bo wcale nie jestem gruba tylko cycuchy mam duze no i brzuchol rośnie, co do słodyczy to nie jem ich od początku bo nie mam na nie smaka, ale owoce pozeram tonami a słyszałam ze one są zgubne bo zawierają sporo cukru, wieć przestawie się na cytrusy Lalita jak ja Ci zazdroszcze ze już ruchy czujesz u mnie jak narazie cisza zupełna, a wyczekujemy z mężem z niecierpliwością jakichkolwiek znaków
-
Jezus ale się uśmiałam U nas w K-ce bardzo ciepło , więc z rana rundka po rossman/natura i szłam do sklepu z jedzeniem. Idzie koleś... przeszedł przez pasy. Ja czekałam bo jechały auta itd. A on przykucnął i wiązał buty.
Ja przeszłam idę, idę nagle on koło mnie. I mówi ale świetna pogoda dziś , tak ciepło coś tam coś tam. A ja grzecznie mówię ,, No ładna ,ale może dla Pana bo ja jestem w ciąży i trochę się męczę.... A on eeee... aha rozumiem miłego dnia miał iść prosto i nagle skręcił w bok... Mówię mężowi nawet twoją ciężarówkę podrywają...
Pamiętajcie dziewczyny o jabłkach ,przyspieszają trawienie;)) w razie np zaparćSuzy Lee lubi tę wiadomość