Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie zaliczyłam 3 wyraźne kopniaki :P Ja myślę że brzuch mam mały ma mało miejsca i mówi : pociś ten brzuch bo chce sobie dalej skakać :D

Wybieram się do dentysty ,ale mi się dziś nie chcę że ojeju....

Miłego dnia moje drogie;)))

Edit: DAlejjjj se kopie w jeden boczek:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 09:28

Ana27, Rika lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita jak u Ciebie z zakupem wóżka ?? kupujesz nowy czy chcesz sie rozejrzeć za czymś używanym ?? nie wiesz mzoe czy w katowicach są jakieś fajne komisy ??

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welurko:)
    Ja będę kupować używany. Jak kupuję Graco Symbio. Będę polować na niebieski kolorek ,jak nie to szary najgorzej szary.

Wiem że komis w obrębie K-ce to Piotrowice ,,Calineczka" http://komiscalineczka.pl.tl/
    Potem najbliżej chyba Bytom
    http://krasnal.bytom.pl/

Ale ja w żadnym z nich nie byłam.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • welurka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja własnie tez sie przychlam do zakupu używanego z tym że chciałabym najpierw na żywo sie rozejrzeć i porównac jakiekolwiek wózki, żeby miec oreintacje, co do graco symbio tez go mam na swojej liście :D

2fwahqvkbpejvho7.png
    gg64jw4z7o472jre.png
  • polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączę się do dyskusji o wózkach...:)..a ja nie kupuję dostaje od siostry rodzę póżną jesienią w listopadzie więc do marca może kwietnia zużyje gondolkę bo myślę że na zimowe dni dzidziuś w niej będzie mięć najcieplej...a na wiosnę w maju kupię piękną spacerówkę....siostra mi tak doradziła ona kupiła trójkę czyli wózek 3 częściowy i nie jest zadowolnona mimo że wydała 2200zł ...nie aby był brzydki ale mówi że spacerówki w trójce są małe...więc mam kupić pożądną która mi starczy na 3 lata...

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) ja mysle że każda z nas w tym błogosławionym stanie wygląda wyjatkowo:) ja mam dzisiaj drugie spotkanie ze szkoły rodzenia i odrazu napisze dla tych sceptycznie nastawionych że warto,przynajmniej ja jestem bardzo zadowolona puki co ide dziś dopiero drugi raz ale położna która prowadzi zajęcia jest super kobitką i naprawde można się dużo więcej dowiedzieć niz z książki pozatym możemy w każdej chwili zadawać pytania jest fajna grupa i ogólnie te 2 godziny lecą nie wiadomo kiedy:P.POlecam

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• polska_dziewczyna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chcę skorzystać ze szkoły rodzenia...dzi mam wiytę u ginekologa i od razu się zapisze...fajne jest to że te lekcje prowadzi położna która będzie przy moim porodzie...myślę że szkoła rodzenia to fajna sprawa mój mąż mnie namawiał...sam się zdeklarował że będziemy razem chodzić...:)

16uddqk3fqi6lktr.png
    km5se6yd1k6f9ats.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    welurka wrote:
    Witajcie przy poniedziałku ;/ kobitki cudne zdjęcia :) ja też bym musiała sobie jakieś foty strzelić i się ujawnić :P kurde u mnie w brzuchu dalej cisza :( mam nadzieje ze juz niedługo i ja poczuje dzieciątko
    Welurka spokojnie ja dopiero w 20 tygodniu poczułam pierwsze ruchy maluszka, na początku były tylko wieczorem i takie delikatne bardzo a teraz w 23 tygodniu sa juz coraz częstsze i powoli coraz mocniejsze:)Jednak wiem że zawsze się troche martwimy na zapas i czekamy na te upragnione pierwsze ruchy:)

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• justa24 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polska_dziewczyna wrote:
    chcę skorzystać ze szkoły rodzenia...dzi mam wiytę u ginekologa i od razu się zapisze...fajne jest to że te lekcje prowadzi położna która będzie przy moim porodzie...myślę że szkoła rodzenia to fajna sprawa mój mąż mnie namawiał...sam się zdeklarował że będziemy razem chodzić...:)
    polska dziewczyna to fajnie że prowadzi ta położna która będzie przy Twoim porodzie:) czyli masz opłaconą położna?

bhyw2n0a5n2aiq1p.png

• Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalila fajnie, ze maluszsek kopie:) Teraz pewnie bedzie kopal codziennie hihi

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupna wozka, to ja tez nabylam uzywany, bo trafilam na super oferte. Dziewczyna, od ktorej go odkupilam, uzywala wozek przez miesiac a spacerowki w ogole, bo dostali drugi wozek od tesciow:) Male nieporozumienie, w kazdym razie na korzysc dla mnie. Wozek jest czarno kremowy, navington cadet. Dalam troche ponad pol ceny i jestem super zadowolona.

relgi09k52jutqx1.png
  • Stokrotka84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja tez zaczynam szkole rodzenia, tylko, ze dopiero 31go lipca, bede wtedy w 28 tyg, wiec troche pozno. Nie bylo niestety innych terminow... Juz odliczam, mysle, ze bedzie fajnie. Jest bardzo duzo chetnych i ludzie sobie chwala (bede robic w Dublinie, gdzie mieszkam)

relgi09k52jutqx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2013, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 13:06

yennefer, polska_dziewczyna, Lalita2710, Ana27, Stokrotka84 lubią tę wiadomość

• Lilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3c08748aaee2a461.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 13:22

Rika, yennefer, pasia27, polska_dziewczyna, Lalita2710, Ana27, Kropka, Nina, Suzy Lee lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) My juz po usg :) Wszystko wporzadku maly rosnie i ma sie znakomicie.Lozysko sie przesunelo :)Prawie zemdlalam 2 razy podczas badania bylo duszno pomimo wlaczonej klimatyzacji i spadlo mi cisnienie.podobno czesto sie tak zdarza gdy lezymy na plecach a dzidzia uciska na narzady wewn- nic przyjemnego :( nie moglam sie skupic na podziwianiu Malego bo sie balam ze zaraz odlece :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 13:27

yennefer lubi tę wiadomość

• yennefer Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Lilka że wszystko w porządku z małym i łożyskiem też.
    Fajny maluszek :)
    Kurcze nie wiedziałam, że można tak to działa z tym leżeniem na plecach.
    chociaż fakt, że do tej pory spałam na plecach bo tak lubię, a ostatnio coś mi ciąży w tej pozycji... Hmmm dzieci coraz większe to i z większą siłą naciskają.

82do20mm8gkktux6.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Najlepsza pozycja do snu w czasie ciąży powinna być nie tylko wygodna dla mamy, lecz również bezpieczna dla dziecka.

Wybór odpowiedniej pozycji do snu to zmartwienie wielu ciężarnych kobiet. Istnieją na ten temat różne przesądy. Mówi się, że niektóre pozycje mogą spowodować ucisk macicy na żyłę bądź też doprowadzić do niedotlenienia. Czytając o tych wszystkich zagrożeniach, nie warto jednak popadać w panikę.

Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma żadnych przeciwwskazań do tego, aby zostać przy swoich ulubionych pozycjach. Jednak w przypadku zaawansowanej ciąży, gdy brzuszek jest już spory, niektóre z nich będą po prostu niewygodne. Warto więc już na początku ciąży przyzwyczajać się do spania na boku. Zwłaszcza że, to właśnie taka pozycja jest dla kobiet w ciąży najkorzystniejsza.

Specjaliści zalecają przede wszystkim spanie na lewym boku. Takie ułożenie powoduje bowiem odciążenie nerek i lepszy przepływ krwi, dzięki czemu organizm łatwiej pozbywa się obrzęków. Pozycja taka poprawia również przemianę materii. Aby odciążyć kręgosłup, można dodatkowo między kolana włożyć małą poduszkę lub wałek oraz „podeprzeć” klatkę piersiową również małą poduszką.

Każda ciężarna kobieta powinna pamiętać o tym, że wybór pozycji do snu jest kwestią indywidualną. Warto więc stawiać na te najwygodniejsze. I nie należy przy tym obawiać się negatywnych konsekwencji. Jeśli bowiem jakaś pozycja będzie dla nas niekorzystna, to instynktownie zmienimy ją podczas snu. Poza tym, często dzieje się tak, że pomimo iż ułożymy się do snu na lewym boku, kiedy się przebudzimy będziemy leżeć na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć...

Gabriela Mostowicz-Zamenhof

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 14:00

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ja od poczatku staralam sie uczyc sypiac na bokach i nawet maly dawal wiecej znakow jak lezalam na lewynm boczku niz na wznak a teraz chcac nie chcac szukam dobrej wygodnej pozycji chociaz jest truuuuuudno.zdarza sie ze sie budze na plecach ale od razu na boczek bo jednak wszystko cisnie no i mam na uwadze ten ucisk na zyle i niedotlenienie hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lalita to swietnie ze twoj bobus sie tak ladnie ujawnia ;-)
    ale uwaga jakby nawet 2,3dni nie pukal to bez stresow..ma sporo miejsca i sobie grzecznie spi hehe pamietam jak moj sie ruszal duzo a pozniej 2dni ciszy to chyba z pol kilo cukierkow zjadlam i noc nie przespana bo czekalam na ruch i oczywiscie mysli sa rozne.....a on sobie mial to w nosie..i zameldowal sie po 2dniach..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2013, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilka swietna wiadomosc ze maly ma sie dobrze i w szoku jestem ze tak ci sie stalo podczas badania..ale dobrze ze lozysko sie podnoosi wiec sie uspokoilas ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 150 151 152 153 154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ