II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie zaliczyłam 3 wyraźne kopniaki Ja myślę że brzuch mam mały ma mało miejsca i mówi : pociś ten brzuch bo chce sobie dalej skakać
Wybieram się do dentysty ,ale mi się dziś nie chcę że ojeju....
Miłego dnia moje drogie;)))
Edit: DAlejjjj se kopie w jeden boczek:PWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 09:28
Ana27, Rika lubią tę wiadomość
-
Welurko:)
Ja będę kupować używany. Jak kupuję Graco Symbio. Będę polować na niebieski kolorek ,jak nie to szary najgorzej szary.
Wiem że komis w obrębie K-ce to Piotrowice ,,Calineczka" http://komiscalineczka.pl.tl/
Potem najbliżej chyba Bytom
http://krasnal.bytom.pl/
Ale ja w żadnym z nich nie byłam. -
dołączę się do dyskusji o wózkach.....a ja nie kupuję dostaje od siostry rodzę póżną jesienią w listopadzie więc do marca może kwietnia zużyje gondolkę bo myślę że na zimowe dni dzidziuś w niej będzie mięć najcieplej...a na wiosnę w maju kupię piękną spacerówkę....siostra mi tak doradziła ona kupiła trójkę czyli wózek 3 częściowy i nie jest zadowolnona mimo że wydała 2200zł ...nie aby był brzydki ale mówi że spacerówki w trójce są małe...więc mam kupić pożądną która mi starczy na 3 lata...
-
Dzień dobry wszystkim ja mysle że każda z nas w tym błogosławionym stanie wygląda wyjatkowo:) ja mam dzisiaj drugie spotkanie ze szkoły rodzenia i odrazu napisze dla tych sceptycznie nastawionych że warto,przynajmniej ja jestem bardzo zadowolona puki co ide dziś dopiero drugi raz ale położna która prowadzi zajęcia jest super kobitką i naprawde można się dużo więcej dowiedzieć niz z książki pozatym możemy w każdej chwili zadawać pytania jest fajna grupa i ogólnie te 2 godziny lecą nie wiadomo kiedy:P.POlecam
-
chcę skorzystać ze szkoły rodzenia...dzi mam wiytę u ginekologa i od razu się zapisze...fajne jest to że te lekcje prowadzi położna która będzie przy moim porodzie...myślę że szkoła rodzenia to fajna sprawa mój mąż mnie namawiał...sam się zdeklarował że będziemy razem chodzić...
-
welurka wrote:Witajcie przy poniedziałku ;/ kobitki cudne zdjęcia ja też bym musiała sobie jakieś foty strzelić i się ujawnić kurde u mnie w brzuchu dalej cisza mam nadzieje ze juz niedługo i ja poczuje dzieciątko
-
polska_dziewczyna wrote:chcę skorzystać ze szkoły rodzenia...dzi mam wiytę u ginekologa i od razu się zapisze...fajne jest to że te lekcje prowadzi położna która będzie przy moim porodzie...myślę że szkoła rodzenia to fajna sprawa mój mąż mnie namawiał...sam się zdeklarował że będziemy razem chodzić...
-
Co do kupna wozka, to ja tez nabylam uzywany, bo trafilam na super oferte. Dziewczyna, od ktorej go odkupilam, uzywala wozek przez miesiac a spacerowki w ogole, bo dostali drugi wozek od tesciow:) Male nieporozumienie, w kazdym razie na korzysc dla mnie. Wozek jest czarno kremowy, navington cadet. Dalam troche ponad pol ceny i jestem super zadowolona.
-
Justa ja tez zaczynam szkole rodzenia, tylko, ze dopiero 31go lipca, bede wtedy w 28 tyg, wiec troche pozno. Nie bylo niestety innych terminow... Juz odliczam, mysle, ze bedzie fajnie. Jest bardzo duzo chetnych i ludzie sobie chwala (bede robic w Dublinie, gdzie mieszkam)
-
nick nieaktualny
-
Witajcie My juz po usg Wszystko wporzadku maly rosnie i ma sie znakomicie.Lozysko sie przesunelo :)Prawie zemdlalam 2 razy podczas badania bylo duszno pomimo wlaczonej klimatyzacji i spadlo mi cisnienie.podobno czesto sie tak zdarza gdy lezymy na plecach a dzidzia uciska na narzady wewn- nic przyjemnego nie moglam sie skupic na podziwianiu Malego bo sie balam ze zaraz odlece
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 13:27
yennefer lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
Fajnie Lilka że wszystko w porządku z małym i łożyskiem też.
Fajny maluszek
Kurcze nie wiedziałam, że można tak to działa z tym leżeniem na plecach.
chociaż fakt, że do tej pory spałam na plecach bo tak lubię, a ostatnio coś mi ciąży w tej pozycji... Hmmm dzieci coraz większe to i z większą siłą naciskają. -
Najlepsza pozycja do snu w czasie ciąży powinna być nie tylko wygodna dla mamy, lecz również bezpieczna dla dziecka.
Wybór odpowiedniej pozycji do snu to zmartwienie wielu ciężarnych kobiet. Istnieją na ten temat różne przesądy. Mówi się, że niektóre pozycje mogą spowodować ucisk macicy na żyłę bądź też doprowadzić do niedotlenienia. Czytając o tych wszystkich zagrożeniach, nie warto jednak popadać w panikę.
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, nie ma żadnych przeciwwskazań do tego, aby zostać przy swoich ulubionych pozycjach. Jednak w przypadku zaawansowanej ciąży, gdy brzuszek jest już spory, niektóre z nich będą po prostu niewygodne. Warto więc już na początku ciąży przyzwyczajać się do spania na boku. Zwłaszcza że, to właśnie taka pozycja jest dla kobiet w ciąży najkorzystniejsza.
Specjaliści zalecają przede wszystkim spanie na lewym boku. Takie ułożenie powoduje bowiem odciążenie nerek i lepszy przepływ krwi, dzięki czemu organizm łatwiej pozbywa się obrzęków. Pozycja taka poprawia również przemianę materii. Aby odciążyć kręgosłup, można dodatkowo między kolana włożyć małą poduszkę lub wałek oraz „podeprzeć” klatkę piersiową również małą poduszką.
Każda ciężarna kobieta powinna pamiętać o tym, że wybór pozycji do snu jest kwestią indywidualną. Warto więc stawiać na te najwygodniejsze. I nie należy przy tym obawiać się negatywnych konsekwencji. Jeśli bowiem jakaś pozycja będzie dla nas niekorzystna, to instynktownie zmienimy ją podczas snu. Poza tym, często dzieje się tak, że pomimo iż ułożymy się do snu na lewym boku, kiedy się przebudzimy będziemy leżeć na prawym lub na plecach. I trudno z tym walczyć...
Gabriela Mostowicz-ZamenhofWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2013, 14:00
https://www.maluchy.pl/li-70315.png
Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
-
no wlasnie ja od poczatku staralam sie uczyc sypiac na bokach i nawet maly dawal wiecej znakow jak lezalam na lewynm boczku niz na wznak a teraz chcac nie chcac szukam dobrej wygodnej pozycji chociaz jest truuuuuudno.zdarza sie ze sie budze na plecach ale od razu na boczek bo jednak wszystko cisnie no i mam na uwadze ten ucisk na zyle i niedotlenienie hehe
-
lalita to swietnie ze twoj bobus sie tak ladnie ujawnia
ale uwaga jakby nawet 2,3dni nie pukal to bez stresow..ma sporo miejsca i sobie grzecznie spi hehe pamietam jak moj sie ruszal duzo a pozniej 2dni ciszy to chyba z pol kilo cukierkow zjadlam i noc nie przespana bo czekalam na ruch i oczywiscie mysli sa rozne.....a on sobie mial to w nosie..i zameldowal sie po 2dniach..