X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita współczuję złego samopoczucia, mnie nawet przeszło to drapanie w gardle, jednak chyba tantum verde mi pomogło i czosnek na kolację:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Tinka85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Dzisiaj w nocy obudziłam sie i sprawdzając co tam słychać u 23 tygodniowego malucha, jak sie będzie rozwijać, co już potrafi dotarło do mnie że to jeszcze zaledwie 3 tygodnie i witam 3 trymestr... aż mnie zatkało że to już, zwłaszcza że ten czas wiem, że zleci jak szalony przez pracę remont wyjazd...

Faktycznie michaela masz rację, że już za chwilę III trymestr. Nawet o tym nie pomyślałam wcześniej

bl9canliqkpto6g3.png
    2nn3csqv83ygfhg4.png
  • Lilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michaela wrote:
    Lilka, też nie sypiam teraz dobrze, gdzie czytałam rady co tu robić, rady jak to rady - wywietrzyć, wyciszyć się przed snem, za wiele nie pić, żeby nie wybudzać się niepotrzebnie, nie najadać sie żeby zgaga nie męczyła, ale nie iśc na głodniaka spać, no iże magnez warto łyknąć, to pomoże się rozluźnić. J wyłącznie po basenie śpie jek dziecko do rana, no ale codziennie nie da się pływać.

Taak wszystko juz mamy przerobione :( nie pomaga..spacery dotlenianie ..no nic kurcze nie dziala .

https://www.maluchy.pl/li-70315.png
    Moj Maly Aniolek [*] 8tc 18.02.15
  • michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;oniqa wrote:
    Witajcie ja jutro mam wizyte u gina nie byłam u iego ponad miesiąc strasznie się denerwuje oby było wszystko ok i poznam płeć dzidziusia :)
    Będzie na pewno wszystko dobrze, chociaż każda z nas przed wizytą sie denerwuje, więc doskonale Cię rozumiem :-) Cieawe kto tam u Ciebie mieszka:)

;oniqa lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka wrote:
    Taak wszystko juz mamy przerobione :( nie pomaga..spacery dotlenianie ..no nic kurcze nie dziala .
    Mój mąż mi jeszcze przypomniał o tym co kiedyś na mnie działało cuda - wrzucenie sobie odcinka Simpsonów, albo muzyki gulda na słuchawkach, odpływałam spowrotem w sen po 10 minutach :))

Lilka lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka, ja tez mam nisko łożysko, ale spokojnie, bo to nie ma co sie narazie tym przejmowac.
    Mi moj gin kazal zrobic glukoze w 28 tygodniu dokladnie wiec juz niebawem/
    Dziewczyny, bylam wczoraj u neurologa, bo moje dretwienie, o ktorym kiedys wspominalam sie nasila, w dodatku doszedl mi bol nadgarstak, nawet rozpiecie biustonosza to dla mnie klopot. Okazalo sie, ze mam niezdiagnozowane wczezsniej schorzenie kregoslupa i zespol cisnieni nadgarstka ;/
    Mam sie narazie nie przejmowac, bo moze minie po porodzie, a jak nie to wtedy bede sie martwic. Dostalam dodatkowe witaminy z grupy B ( Neurovit ). Ogolnie to zaczynam marzyc o porodzie, bo jak do 6 miesiaca ciaza szla gladko i bezobjawowo tak teraz jest coraz gorzej.

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Rubi, biedaku, mam nadziję że już niczego więcej ciąża Ci nie dołoży :( Trzymaj się tam!

rubi67 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• rubi67 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Michaela ;) Tez mam taka nadzieje... Wlasnie przegladam sobie wczesniejsze wpisy, bo mnie dlugo nie bylo. Mam co robic teraz:)

kjmnp07wv7btz8gg.png
    w57vtqyw3stplbvj.png

• Lilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Rubi :)
    lozysko mielsimy nisko zdiagnozowane w 20 tyg krwawilam i mialam silne bole brzucha.na polowkowym w szpitalu pow ze sie podnioslo czyli luz.a gin wczoraj pow ze niby tak ze sie podnioslo ale jest nisko w granicach normy:) Gin byl mega powazny na temat picia wody ja mam niskie cisnienie i mowi ze kazdy spadek dziala negatywnie na lozysko czyli pic pic i jeszcze raz pic.

• Lilka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie to picie srednio wychodzi :P siedze ze szklanka wody i zmuszam sie :)

• michaela Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilka ja mam podobnie z woda, ale zauważyłam, że zupy mogę zjeść juz sporo, zawsze to kilka szklanek płynu do przodu, nie rak kalorycznie

Dzisiaj nerwy remontowe mi przeszły jak ręką odjął i malutka tak fika że aż nadziwić się nie mogę:)))

Lalita2710 lubi tę wiadomość

lv6id5m.png

5mc5vbo.png

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mam nadzieję że wszystko wróci u Ciebie do normy;)) i ze zdrówkiem będzie wszystko ok.

Ja dalej leniuchuje w łóżku...potem muszę do sklepu jechać po coś na obiad ,jutro wolne w końcu... dla przypomnienia. Więc sklepy zamknięte.

W ogóle chcielibyśmy sobie zrobić sesje zdjęciową ciążową i potem noworodkową. Tylko trzeba będzie uzbierać kasiorkę:)
    Koleżanka ze studiów jest fotografem robi śliczne zdjęcia.
    http://annakrzeciesa.blogspot.com/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2013, 13:31

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • patti Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita, mam do Ciebie prosbe :-) Wiem,ze kiedys tlumaczylas komus w jaki sposob bezposrednio wstawic zdjecie na forum, nie przez fotosik i takie tam.wiem ,ze gdzie sto jest ,ale nie mam za bardzo sil tego szukac teraz.bede wdzieczna jesli jeszcze raz wyjasnisz, bo to chyba Ty tlumaczylas z tego co pamietam.dzieki i pozdrawiam

relgj44jue1dlo58.png
    1usajw4z7ftqbyah.png

• Selena Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita2710 wrote:
    Rubi mam nadzieję że wszystko wróci u Ciebie do normy;)) i ze zdrówkiem będzie wszystko ok.

Ja dalej leniuchuje w łóżku...potem muszę do sklepu jechać po coś na obiad ,jutro wolne w końcu... dla przypomnienia. Więc sklepy zamknięte.

W ogóle chcielibyśmy sobie zrobić sesje zdjęciową ciążową i potem noworodkową. Tylko trzeba będzie uzbierać kasiorkę:)
    Koleżanka ze studiów jest fotografem robi śliczne zdjęcia.
    http://annakrzeciesa.blogspot.com/
    Lalita ale piękne te zdjecia :) tez bym chciała taką sesje..:) ciekawe jaki jest koszt ? :)

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita ja też właśnie myślę o takiej sesji, orientowałaś się mniej więcej jakie są koszty?

• marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem prawie gotowa i zaraz wyjeżdżam na wizytę do gina dam znać po ale mam pietra okropnego :)

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszystko będzie dobrze :) czekamy na relacje

Lalita2710, michaela lubią tę wiadomość

zfxga33.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie wszystko dobiera się indywidualnie. Z tego co wiem różni fotografowie różne ceny od 300-600 zł i pewnie w górę i tacy się znajdą.

Musiałybyście indywidualnie pytać.

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem mega szczęśliwa dzidzia zdrowa ładnie rośnie ogólnie wszystko oki :) co najważniejsze to córcia :) bardzo się cieszymy z tego powodu będzie Zuzia najprawdopodobniej :).

blueberry, Lalita2710, Kropka, michaela, yennefer, MamaMadzia, megan8 lubią tę wiadomość

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję córeczki :)

zfxga33.png
‹‹ 227 228 229 230 231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ