II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
grunt, ze skontrolujesz to. Ja takich odczuć nie mam. Ból traktuuje jako rozciąganie się macicy. A ruchy też już czuję- od dwch dni są wyraźniejsze i są to na pewno ruchy Dziubka:) ale nie często je czuję takie wyraźne. CO się pewnie zmieni z czasem:) Pozdrawiam. Daj znać, po wizycie.
-
Hej dziewczyny byłam dziś na badaniu bezpłatnym niby 3d... ale powiem wam porażka... Nie spodziewałam się cudu.. bo to było za darmo.. No ale..
Nie miły lekarz , synusia twarz widziałam przez sekundę, miał mały słodki nosek i całą nóżkę z paluszkami u stópek
I ogólnie zdjęcia nie dało się zrobić bo nogę i rękę miał na twarzy ,chyba wcześniej ssał palca od nóżki... bo był w takim ustawieniu...
I mam foto czarno białe i to samej ręki...
Ma 862 gramy... kość udowa 5 cm ,brzusio 20cm
Foto ręki na twarzy:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2013, 15:31
-
Lula_w wrote:Macica robi się twarda na kilkadziesiąt sekund i tak ciągnie do przodu, jak narazie to nie boli ale to jest takie dziwne uczucie. 2 tygodnie temu z bólami brzucha wylądowałam w szpitalu na 3 dni, a w tym tygodniu jeszcze stawianie mi doszło, zobaczymy co mi dzisiaj powie lekarka. Tyle dobrego, że czuje już jak maluch szaleje, chociaż dzisiaj się troszeczkę uspokoił
-
Ja mam kolejne badanie usg za dwa tyg i ciekawa jestem ile malutka waży bo na prenatalnym w 21tyg +6d miała 359g mam nadzieję że teraz trochę przybrała na wadze no i jeszcze mnie czeka krzywa cukrowa .
Ja dziś odebrałam fotelik do wózka i przeszłam kawał miasta za butami no ale na szczęście udało mi się kupić. Jeśli chodzi o ubrania to jakoś dam rade ale nie mam żadnego płaszczyka na zimę a kurtki mam wszystkie dopasowane więc kolejny wydatek mnie czeka. -
Hej dziewczynki Podepnę się do Waszego wątku, jeśli można
To może napiszę coś o sobie
Czekamy na pierwsze maleństwo, prawdopodobnie chłopca, który fika niezłe koziołki w brzuchu mamy Mam 24 lata, jestem z mazowieckiego, nie pracuję- siedzę w domu I już nie mogę się doczekać naszego bobasa, chyba jak każda z nas No, to chyba tyleLalita2710, ;oniqa, Kocur, blueberry lubią tę wiadomość
-
Witaj Meginka!
Perełka: widzę po Twoim suwaczku że i ja niedługo zacznę odczuwać ruchy, tym bardziej że moje małe z usg jest o ok 4 dni starsze niż w suwaczku a i podobno u szczupłych kobiet szybciej czuć ruchy więc lada dzień lub tydzień..
Mam pytanie do Was wszystkich. Czy którejś z Was spadała liczba płytek krwi w ciąży i miała tzw małopłytkowość? Trochę o tym czytałam ale nie znam nikogo z taką przypadłością, bardziej po forach szukałam. Jeśli któraś z Was miała z tym do czynienia to chętnie poczytałabym o Waszych doświadczeniach bo ja do lekarza z nowymi wynikami morfologii idę dopiero za tydzień -
KlaraM ja mam małopłytkowość. Tzn w pierwszej ciąży zaczełam od 156 a skończyłam na 127 przed porodem. Teraz mam ciągle na granicy 137 i lekarka chciała mnie wysłać do hematologa, ale się wstrzymala jak zobaczyła kartę z pierwszej ciąży i powiedziała że zaczenimy działać jak spadnie mi poniżej tych 120 ale obie mamy nadzieje ze tak sie nie stanie:))
Marzycielko29 ja dzisiaj miałam to badanie glukozą 75 he he 3 lata temu miałam 50 jeszcze panie mi dodały cytrynki i wypiłam jednym duszkiem a Dzisiaj mnie trochę zasłodziło że ledwo dałam rade ) wyniki już są i mam nadzieje ze mój mąż mi je dzisiaj odbierze:)
A ja mam w poniedziałek wizytę u ginki i mam nadzieje ze już wkońcu poznam płeć mojego dzidziusia....... chyba tylko ja jej jeszcze nie znam:) a już się nie moge doczekac:)) -
MamaMadzia wrote:A ja mam w poniedziałek wizytę u ginki i mam nadzieje ze już wkońcu poznam płeć mojego dzidziusia....... chyba tylko ja jej jeszcze nie znam:) a już się nie moge doczekac:))
Ja też dopiero wczoraj poznałam płeć. Też już nie mogłam się doczekać,a teraz znowu będzie problem bo imię trzeba będzie wybrać, a coś czuję że ciężko będzie dojść do porozumienia z moim mężem;oniqa, MamaMadzia lubią tę wiadomość
-
A ja dziś się dowiedziałam że na 100% bedzie synuś Ale położony pośladkowo i do tego się wiercił i nie dało się nawet fotki mu zrobić ale tatuś był z nami więc widział siusiaka na żywo.Co do twardnienia brzucha to ja tak mam czasami.Na wczęsniejszej wizycie miałam za nisko łożysko i aspargin dostałam.Teraz mam go brać właśnie wtedy jak poczuje że twardnieje.
Lalita2710, ;oniqa lubią tę wiadomość
-
Właśnie kupiłam na allegro wózek Tako Acoustic 3 w 1 za jedyne 1050 zł, w sklepie kosztuje około 1800-1900 zł. Na zdjęciach wygląda super i mam nadzieję że się nie zawiodę jak zobaczę go w rzeczywistości.
Tym sposobem największy wydatek mamy za sobą. -
Lalita2710 wrote:No moja i synusia wozidło też sobie stoi w pokoju.
Tak wózek to spory wydatek.
Ale teraz to już z górki:))
Masz rację. Ciuszków też już mam sporo po moim dużo młodszym bracie. Zwłaszcza śpioszków mam około 20 par, mnóstwo koszulek, kilka pajacyków, czapeczki, sweterki i kombinezon polarowy. Muszę dokupić jeszcze przynajmniej kilka par bodów. No i całe mnóstwo innych rzeczy, a to będzie jeszcze spory wydatek, ale na szczęście można to rozłożyć w czasie bo jeszcze trochę go zostało. -
Meginka wrote:Hej dziewczynki Podepnę się do Waszego wątku, jeśli można
To może napiszę coś o sobie
Czekamy na pierwsze maleństwo, prawdopodobnie chłopca, który fika niezłe koziołki w brzuchu mamy Mam 24 lata, jestem z mazowieckiego, nie pracuję- siedzę w domu I już nie mogę się doczekać naszego bobasa, chyba jak każda z nas No, to chyba tyle -
Lalita fajnie, że widziałaś synka Też bym chciała zobaczyć swoje bobo, ale nie byłam jeszcze na 3d, może w późniejszym okresie, zobaczymy Za tydzień mam wizytę kolejną, ale mój lekarz prowadzący ma tylko zwykłe usg.
Niestety nie potrafię odczytać Twojego zdjęcia z USG, przypatruję się i zupełnie
Meginka witamy -
Bo widać tylko rączkę od dołu do góry zgiętą pod nią jest twarz ,ale nie widać bo fale dźwiękowe odbijały się i takie rozmazane to..
szału nie ma..
Moja pani dr też nie ma ,jak ktoś chodzi do kogoś z usg 3d to fajnie bo może trafić na moment i będzie mieć super pamiątkę...