II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny pisałam już na marcówkach pierwsze USG za mną.
Wszystkie parametry mojego maluszka odpowiadają 15 tygodniom i 1-2 dni, natomiast wg ostatniej miesiączki jest to 13 tyg i 5 dni. O pomyłce w obliczeniach nie ma mowy, więc po prostu szybciej urósł (?)
Napiszcie proszę czy wasze maluchy też były większe na badanich USG. No i czy mam się liczyć z tym, że urodzę ten tydzień lub dwa wcześniej -
Moj maluszek tez byl wiekszy niz z daty odpowiadajacy ost. msc....w 20 tyg. na badaniu polowkowym moj maluszek odpowiadal wymiarom i wadze 21tyg.i 5 dni.....nie masz czym sie martwic.....
Kocur lubi tę wiadomość
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540
-
Tydzień to na usg granica błędu zdaje się Mój synuś na usg w 12 tc też był większy o ponad tydzień. A na połówkowym był wg doktora (w gabinecie nfz) o 4 tygodnie większy , gdzie zestresowana poleciałam prywatnie jeszcze raz zrobić i się okazało, że synuś jest wielkościowo w normie. Chyba w tym gabinecie nfztowym aparat usg jakiś nie do końca sprawny był.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2013, 12:41
Kocur lubi tę wiadomość
-
U mnie tylko 2 dni różnicy ,między datą z usg a datą miesiączki.
Więc nie odpowiem. Są różne przyrosty dzieci.
Może miałaś wcześniejszą owulacje niż ta w 14 dniu. Zależy jak długie cykle.
Bo jeśli chodzi o wymiary to są różne ,mógł twój szybciej przyspieszyć ,a teraz np zwolni potem znów przyśpieszy...Kocur lubi tę wiadomość
-
Ja się raczej nie przejmuję, słyszałam o tym, że tak się dzieje tylko ten mój lekarz dopytywał 100 razy czy na pewno podałam dobry termin ostatniej miesiączki no i że chyba owulacja musiała być wcześniej, a wiem raczej na pewno ze to nie możliwe... ale niech tam mu będzie.
Bardziej mnie zastanawia czy często przekłada się to na termin porodu, czy. np dziecko większe na USG o tydzień, dwa czy trzy rodzi się o tyle czasu wcześniej albo czy to oznacza, że będzie duże, czy też np na jednym USG wychodzi większe a na innym mniejsze hmm. -
u mnie tez większe zeby jeszcze było smieszniej, noga dłuzsza o 2 tygodnie resztra w normie albo wieksza o tydzien, ale jak (przepraszam za porównanie)mój pies rósł nieproporcjonalnie raz miał wyzszy przód raz tył wielkie łapy potem głowe, a teraz piekne proporcje wiec pomyslalam ze z mała tez tak jest ze sobie dorasta jak chce.
A dzisiaj mnie tak skopała ze boze najdrozszy...Kocur, Kropka lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Niedawno wróciłam od lekarza. Wszystko w porządku. Moje dziecko też jest większe, wg wymiaru poprzecznego główki o 16 dni, wg długości kości udowej o 10 dni. Waży już 919 gram. Położenie główkowe. No i najważniejsze - poznałam dzisiaj płeć. Będzie synuś!
yennefer, Kocur, michaela, ;oniqa, Kropka, aiwlys, Rika lubią tę wiadomość
-
ja po wizycie.okazało się ze moja szyjka jest miękka i muszę się oszczędzać.z dzidzią wszystko dobrze, a wczoraj, nie jestem pewna na 100%, ale trzymając rękę na brzuchu, poczułam, że coś tam w środku się gramoli;)Nabiorę pewności,jeśli w kolejnych dniach to się powtórzy;)
fifi83, yennefer, blueberry lubią tę wiadomość
-
Lula_w wrote:Ja też mam dzisiaj wizytę, trochę się martwię bo od kilku dni brzuch zaczyna mi się stawiać.