X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asher, Lalita ma rację, nie stersuj się, bo to nic nie pomoże. Będziesz miała kolejną wizytę i wszystko się wyjaśni. Daj znać, jak po wizycie. Trzymam kciuki za pozytywne informację;)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chrześnica miała podobną sytuację, po urodzeniu była w centrum zdrowia dziecka i okazało się, że niektórym dzieciom te torbielki mijają zaraz po urodzeniu i w jej przypadku tak było, nie martw się, idź może do lepszego specjalisty i niech Cię uspokoi:-) trzymaj się!

aher, aher lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jesteśmy po wizycie. Lekarz stwierdził, że nerki są prawidłowego kształtu i wielkości, pracują dobrze, w prawej nieznacznie poszerzona miedniczka nerkowa - w górnej granicy normy. Powiedział, że może to świadczyć o jakimś torbielu ale nie musi. Na tym etapie nic więcej nie mógł powiedzieć - kontrola za 8 tygodni. Powiedział, żeby się nie martwić więc się staram myśleć, że wszystko się unormuje i oby tak było, ale wiecie jak to jest
    Robił badanie w 4D więc widzieliśmy buźkę, dostaliśmy film na płycie, zdjęcia i opis wszystkich narządów - wszystkie pracują bez zastrzeżeń :)

blueberry lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz nie ma co się martwić.
    Pij dużo wody ,żeby nerki oczyszczać ,żeby ich stań się nie pogarszał.
    Oczyszczanie to podstawa.

:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w południe jak wstawałam strasznie strzeliło mi cos w kosci ogonowej. I czasami jeszcze teraz coś delikatnie zaboli. Tez tak macie?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja nigdy tak nie miałam ,kości się rozchodzą może jakaś kość o inną u ciebie się otarła i dlatego. Jedź dużo wapnia ,bo to potrzebne dla maluszka i dla twoich kości również. Ciężko stwierdzić co ci strzeliło.
    Tym bardziej że prześwietleń w ciąży się nie wykonuje ,chyba że jest zagrożenie życia i nie ma wyboru. Staraj się gwałtownie nie wstawać.
    Tylko normalnie.

Mnie kość ogonowa długo bolała.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił ze bedę odczuwała takie bolączki...no ale ja to jestem panikara i wolę się 10 razy upewnić:) Juz bym chciała aby był marzec:) Ogólnie sie dobrze czuje...a jak Twoje samopoczucie Lalita?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam u znajomych i pojadałam chipsy... a chipsy to mają w c... nie zdrowych soli. I czułam w nocy jakbym miała obrzmiałe nogi popuchnięte.
    Mimo że nie było widać ,ale spałam u teściów. Bo od tych znajomych mieliśmy tam blisko. Bo my mieszkamy w k-ce ,a byliśmy w mysłowicach. A mąż piwka się napił więc wiadomo nie prowadził.
    I ani magnezu nie miałam ani nic... ale przeżyłam.

Wróciłam rano do domu łykałam aspargin (magnez+ potas) wodę piłam przez cały dzień. Drzemałam się z nogami uniesionymi popołudniu i od razu lepiej.

Co do bólów to mnie kość ogonowa i spojenie łonowe ta kość długo bolały doo 20 tyg nawet miałam bóle. Też mnie to wkurzało.
    Ale przeszło.

Tak byle do 20 tyg potem zacznie ci lecieć;)) potem święta ,sylwek nowy rok i powoli 3 m-ce do końca zlecą;))

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synio jak jest aktywny, to tak czasem już potrafi mocno kopnąć, aż jestem w szoku, a dziś tak się dziwnie kręcił:-) bardzo lubię te fikołki w brzuszku, ale czasem mnie to troszkę przerazą, że coś mieszka w moim brzuchu...też macie takie uczucia? po prostu czuję czasem, że moje ciało już nie należy do mnie, z jednej strony to piękne uczucie, ale z drugiej jeszcze nie mogę tego czasem ogarnąć

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój wieczenie aktywny cały brzuch mi pływa czuję się jakby nagle coś tam weszło i próbuje wyjść przez brzuch hihihi

Nie wiem jak twój ustawiony ,ale mój główkowo i wiecznie szfajfusy jego mam w swoich żebrach ,a rękami uderza w mój pęcherz...

Są momenty że kocham to uczucie ,a są takie że kurcze mówię mu synuś nie pozwalaj se tak i się śmieje

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie,takie mieszane uczucia,ale piekne to jest i niedlugo juz bedzie nam brakowac tych kopniaczkow w brzuszku;-) moj poki co lezy glowa do gory lub jak chce i czesto uderza mnie centralnie w pepek hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny jestem tutaj pierwszy raz , spdziewam sie synusia i też szaleje ze brzuch podskakuje . Ale ostatnio od dwóch dni strasznie bolą mnie biodra a jeszcze mocniej w pachwinach że ciężko wstać z łóżka . Mój przyjaciel twierdzi że to przez to że ostatni tydzień cały czas biegałam i juz nie chce mnie samej puscić do polski w odwiedziny hihihihih Powiedzcie mi czy też macie takie silne bóle Pozdrawiam serdecznie

relgh3714gqvyz0c.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj straszny sen:( śniło mi się że lekarz mi powiedział że nie donoszę ciąży, że muszę iść na zwolnienie i nie mogę pracować....
    Poza tym znowu pojawił się żółty śluz, w środę byłam u lekarza i było wszystko ok, a ty znowu ten żółty śluz. masakra

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak od 24-26 tyg i zaczęłam brać więcej magnezu..
    Aspargin co 3 dzień. I Asmag B 2 tabl dziennie jedna ma 300mg magnezu.
    Teraz jest w porządku.

To odpoczywaj teraz:)) i już tyle nie lataj:)

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 ja z bólami pachwin walczę gdzieś od 14tc, przy mega mocnych bólach mam brać nospe, a oprócz tego cały czas przyjmuje asmag forte i on złagodził bóle.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:04

Iwo123 lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Maryś mnie cały czas boli kość ogonowa a wczoraj chwilkę dosłownie odkurzałam, no 5 minut i się wyprostować nie mogłam tak mnie krzyż bolał...
    Mój maluszek tak śmiesznie mnie w nocy łaskocze że aż nie mogłam wytrzymać :) Jak się położę na boku to czuję jakby te małe rączki chciały się przekopać z mojego brzucha do łóżka. No tak szybko wtedy nimi macha, że zaraz zaczynam się śmiać tak łaskocze :)
    A co do chipsów hmmm wiem że są baaaardzo niezdrowe, ale niestety zdarzy się czasem zeżreć trochę :) I fast foody też się trafiają ale w rozsądnej ilości :) Bo przecież nie można sobie odmawiać wszystkiego :P Ostatnio miałam straszną ochotę na pizzę, no i zjedliśmy i dobrze się czułam, tak mi smakowała ;) hehe Mój mężuś bardzo pilnuje mojego żywienia i np o coli mogę zapomnieć i o wszystkim co gazowane, chociaż czasem też mam ochotę na łyczka....
    Oj, później jak będziemy karmić będzie jeszcze gorsza dieta, więc jedzmy póki możemy :) hehe

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza to nie fast-food :D
    Ale mnie też zdarzy się zjejść hambka itd.
    Ale po tych chipsach czułam się fatalnie na prawdę;/
    Już nie tknę w ciąży ich...

Pochwalę się efektem pracy mojego mężusia:)))
    Namalowała dla synusia drzewka w kąciku;) dla niego.

15e9092306a0ace0med.jpg

blueberry, Matylda36, aiwlys, Nina, ;oniqa, Iwo123, Marysia0312, Blondi22, Lula_w, kotek27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita śliczny! Pogratulować mężowi :)

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ