II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja chrześnica miała podobną sytuację, po urodzeniu była w centrum zdrowia dziecka i okazało się, że niektórym dzieciom te torbielki mijają zaraz po urodzeniu i w jej przypadku tak było, nie martw się, idź może do lepszego specjalisty i niech Cię uspokoi:-) trzymaj się!
aher, aher lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny Jesteśmy po wizycie. Lekarz stwierdził, że nerki są prawidłowego kształtu i wielkości, pracują dobrze, w prawej nieznacznie poszerzona miedniczka nerkowa - w górnej granicy normy. Powiedział, że może to świadczyć o jakimś torbielu ale nie musi. Na tym etapie nic więcej nie mógł powiedzieć - kontrola za 8 tygodni. Powiedział, żeby się nie martwić więc się staram myśleć, że wszystko się unormuje i oby tak było, ale wiecie jak to jest
Robił badanie w 4D więc widzieliśmy buźkę, dostaliśmy film na płycie, zdjęcia i opis wszystkich narządów - wszystkie pracują bez zastrzeżeńblueberry lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hmmm ja nigdy tak nie miałam ,kości się rozchodzą może jakaś kość o inną u ciebie się otarła i dlatego. Jedź dużo wapnia ,bo to potrzebne dla maluszka i dla twoich kości również. Ciężko stwierdzić co ci strzeliło.
Tym bardziej że prześwietleń w ciąży się nie wykonuje ,chyba że jest zagrożenie życia i nie ma wyboru. Staraj się gwałtownie nie wstawać.
Tylko normalnie.
Mnie kość ogonowa długo bolała. -
nick nieaktualny
-
Ja wczoraj byłam u znajomych i pojadałam chipsy... a chipsy to mają w c... nie zdrowych soli. I czułam w nocy jakbym miała obrzmiałe nogi popuchnięte.
Mimo że nie było widać ,ale spałam u teściów. Bo od tych znajomych mieliśmy tam blisko. Bo my mieszkamy w k-ce ,a byliśmy w mysłowicach. A mąż piwka się napił więc wiadomo nie prowadził.
I ani magnezu nie miałam ani nic... ale przeżyłam.
Wróciłam rano do domu łykałam aspargin (magnez+ potas) wodę piłam przez cały dzień. Drzemałam się z nogami uniesionymi popołudniu i od razu lepiej.
Co do bólów to mnie kość ogonowa i spojenie łonowe ta kość długo bolały doo 20 tyg nawet miałam bóle. Też mnie to wkurzało.
Ale przeszło.
Tak byle do 20 tyg potem zacznie ci lecieć) potem święta ,sylwek nowy rok i powoli 3 m-ce do końca zlecą) -
A mój synio jak jest aktywny, to tak czasem już potrafi mocno kopnąć, aż jestem w szoku, a dziś tak się dziwnie kręcił bardzo lubię te fikołki w brzuszku, ale czasem mnie to troszkę przerazą, że coś mieszka w moim brzuchu...też macie takie uczucia? po prostu czuję czasem, że moje ciało już nie należy do mnie, z jednej strony to piękne uczucie, ale z drugiej jeszcze nie mogę tego czasem ogarnąć
-
No mój wieczenie aktywny cały brzuch mi pływa czuję się jakby nagle coś tam weszło i próbuje wyjść przez brzuch hihihi
Nie wiem jak twój ustawiony ,ale mój główkowo i wiecznie szfajfusy jego mam w swoich żebrach ,a rękami uderza w mój pęcherz...
Są momenty że kocham to uczucie ,a są takie że kurcze mówię mu synuś nie pozwalaj se tak i się śmiejeblueberry lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny jestem tutaj pierwszy raz , spdziewam sie synusia i też szaleje ze brzuch podskakuje . Ale ostatnio od dwóch dni strasznie bolą mnie biodra a jeszcze mocniej w pachwinach że ciężko wstać z łóżka . Mój przyjaciel twierdzi że to przez to że ostatni tydzień cały czas biegałam i juz nie chce mnie samej puscić do polski w odwiedziny hihihihih Powiedzcie mi czy też macie takie silne bóle Pozdrawiam serdecznie
-
A ja miałam dzisiaj straszny sen:( śniło mi się że lekarz mi powiedział że nie donoszę ciąży, że muszę iść na zwolnienie i nie mogę pracować....
Poza tym znowu pojawił się żółty śluz, w środę byłam u lekarza i było wszystko ok, a ty znowu ten żółty śluz. masakra -
nick nieaktualny
-
Hej
Maryś mnie cały czas boli kość ogonowa a wczoraj chwilkę dosłownie odkurzałam, no 5 minut i się wyprostować nie mogłam tak mnie krzyż bolał...
Mój maluszek tak śmiesznie mnie w nocy łaskocze że aż nie mogłam wytrzymać Jak się położę na boku to czuję jakby te małe rączki chciały się przekopać z mojego brzucha do łóżka. No tak szybko wtedy nimi macha, że zaraz zaczynam się śmiać tak łaskocze
A co do chipsów hmmm wiem że są baaaardzo niezdrowe, ale niestety zdarzy się czasem zeżreć trochę I fast foody też się trafiają ale w rozsądnej ilości Bo przecież nie można sobie odmawiać wszystkiego Ostatnio miałam straszną ochotę na pizzę, no i zjedliśmy i dobrze się czułam, tak mi smakowała hehe Mój mężuś bardzo pilnuje mojego żywienia i np o coli mogę zapomnieć i o wszystkim co gazowane, chociaż czasem też mam ochotę na łyczka....
Oj, później jak będziemy karmić będzie jeszcze gorsza dieta, więc jedzmy póki możemy heheblueberry lubi tę wiadomość
-
Pizza to nie fast-food
Ale mnie też zdarzy się zjejść hambka itd.
Ale po tych chipsach czułam się fatalnie na prawdę;/
Już nie tknę w ciąży ich...
Pochwalę się efektem pracy mojego mężusia:)))
Namalowała dla synusia drzewka w kąciku;) dla niego.
blueberry, Matylda36, aiwlys, Nina, ;oniqa, Iwo123, Marysia0312, Blondi22, Lula_w, kotek27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny