Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asher, Lalita ma rację, nie stersuj się, bo to nic nie pomoże. Będziesz miała kolejną wizytę i wszystko się wyjaśni. Daj znać, jak po wizycie. Trzymam kciuki za pozytywne informację;)

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja chrześnica miała podobną sytuację, po urodzeniu była w centrum zdrowia dziecka i okazało się, że niektórym dzieciom te torbielki mijają zaraz po urodzeniu i w jej przypadku tak było, nie martw się, idź może do lepszego specjalisty i niech Cię uspokoi:-) trzymaj się!

aher, aher lubią tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Jesteśmy po wizycie. Lekarz stwierdził, że nerki są prawidłowego kształtu i wielkości, pracują dobrze, w prawej nieznacznie poszerzona miedniczka nerkowa - w górnej granicy normy. Powiedział, że może to świadczyć o jakimś torbielu ale nie musi. Na tym etapie nic więcej nie mógł powiedzieć - kontrola za 8 tygodni. Powiedział, żeby się nie martwić więc się staram myśleć, że wszystko się unormuje i oby tak było, ale wiecie jak to jest
    Robił badanie w 4D więc widzieliśmy buźkę, dostaliśmy film na płycie, zdjęcia i opis wszystkich narządów - wszystkie pracują bez zastrzeżeń :)

blueberry lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzisz nie ma co się martwić.
    Pij dużo wody ,żeby nerki oczyszczać ,żeby ich stań się nie pogarszał.
    Oczyszczanie to podstawa.

:))

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w południe jak wstawałam strasznie strzeliło mi cos w kosci ogonowej. I czasami jeszcze teraz coś delikatnie zaboli. Tez tak macie?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm ja nigdy tak nie miałam ,kości się rozchodzą może jakaś kość o inną u ciebie się otarła i dlatego. Jedź dużo wapnia ,bo to potrzebne dla maluszka i dla twoich kości również. Ciężko stwierdzić co ci strzeliło.
    Tym bardziej że prześwietleń w ciąży się nie wykonuje ,chyba że jest zagrożenie życia i nie ma wyboru. Staraj się gwałtownie nie wstawać.
    Tylko normalnie.

Mnie kość ogonowa długo bolała.

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2013, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi mówił ze bedę odczuwała takie bolączki...no ale ja to jestem panikara i wolę się 10 razy upewnić:) Juz bym chciała aby był marzec:) Ogólnie sie dobrze czuje...a jak Twoje samopoczucie Lalita?

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam u znajomych i pojadałam chipsy... a chipsy to mają w c... nie zdrowych soli. I czułam w nocy jakbym miała obrzmiałe nogi popuchnięte.
    Mimo że nie było widać ,ale spałam u teściów. Bo od tych znajomych mieliśmy tam blisko. Bo my mieszkamy w k-ce ,a byliśmy w mysłowicach. A mąż piwka się napił więc wiadomo nie prowadził.
    I ani magnezu nie miałam ani nic... ale przeżyłam.

Wróciłam rano do domu łykałam aspargin (magnez+ potas) wodę piłam przez cały dzień. Drzemałam się z nogami uniesionymi popołudniu i od razu lepiej.

Co do bólów to mnie kość ogonowa i spojenie łonowe ta kość długo bolały doo 20 tyg nawet miałam bóle. Też mnie to wkurzało.
    Ale przeszło.

Tak byle do 20 tyg potem zacznie ci lecieć;)) potem święta ,sylwek nowy rok i powoli 3 m-ce do końca zlecą;))

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synio jak jest aktywny, to tak czasem już potrafi mocno kopnąć, aż jestem w szoku, a dziś tak się dziwnie kręcił:-) bardzo lubię te fikołki w brzuszku, ale czasem mnie to troszkę przerazą, że coś mieszka w moim brzuchu...też macie takie uczucia? po prostu czuję czasem, że moje ciało już nie należy do mnie, z jednej strony to piękne uczucie, ale z drugiej jeszcze nie mogę tego czasem ogarnąć

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój wieczenie aktywny cały brzuch mi pływa czuję się jakby nagle coś tam weszło i próbuje wyjść przez brzuch hihihi

Nie wiem jak twój ustawiony ,ale mój główkowo i wiecznie szfajfusy jego mam w swoich żebrach ,a rękami uderza w mój pęcherz...

Są momenty że kocham to uczucie ,a są takie że kurcze mówię mu synuś nie pozwalaj se tak i się śmieje

dqprepoku4out2uw.png

• Nina Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie,takie mieszane uczucia,ale piekne to jest i niedlugo juz bedzie nam brakowac tych kopniaczkow w brzuszku;-) moj poki co lezy glowa do gory lub jak chce i czesto uderza mnie centralnie w pepek hehe

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 7 września 2013, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny jestem tutaj pierwszy raz , spdziewam sie synusia i też szaleje ze brzuch podskakuje . Ale ostatnio od dwóch dni strasznie bolą mnie biodra a jeszcze mocniej w pachwinach że ciężko wstać z łóżka . Mój przyjaciel twierdzi że to przez to że ostatni tydzień cały czas biegałam i juz nie chce mnie samej puscić do polski w odwiedziny hihihihih Powiedzcie mi czy też macie takie silne bóle Pozdrawiam serdecznie

relgh3714gqvyz0c.png
  • Iwo123 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam dzisiaj straszny sen:( śniło mi się że lekarz mi powiedział że nie donoszę ciąży, że muszę iść na zwolnienie i nie mogę pracować....
    Poza tym znowu pojawił się żółty śluz, w środę byłam u lekarza i było wszystko ok, a ty znowu ten żółty śluz. masakra

relg3e5ejn8hl19k.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam tak od 24-26 tyg i zaczęłam brać więcej magnezu..
    Aspargin co 3 dzień. I Asmag B 2 tabl dziennie jedna ma 300mg magnezu.
    Teraz jest w porządku.

To odpoczywaj teraz:)) i już tyle nie lataj:)

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 ja z bólami pachwin walczę gdzieś od 14tc, przy mega mocnych bólach mam brać nospe, a oprócz tego cały czas przyjmuje asmag forte i on złagodził bóle.

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:04

Iwo123 lubi tę wiadomość

• Meginka Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Maryś mnie cały czas boli kość ogonowa a wczoraj chwilkę dosłownie odkurzałam, no 5 minut i się wyprostować nie mogłam tak mnie krzyż bolał...
    Mój maluszek tak śmiesznie mnie w nocy łaskocze że aż nie mogłam wytrzymać :) Jak się położę na boku to czuję jakby te małe rączki chciały się przekopać z mojego brzucha do łóżka. No tak szybko wtedy nimi macha, że zaraz zaczynam się śmiać tak łaskocze :)
    A co do chipsów hmmm wiem że są baaaardzo niezdrowe, ale niestety zdarzy się czasem zeżreć trochę :) I fast foody też się trafiają ale w rozsądnej ilości :) Bo przecież nie można sobie odmawiać wszystkiego :P Ostatnio miałam straszną ochotę na pizzę, no i zjedliśmy i dobrze się czułam, tak mi smakowała ;) hehe Mój mężuś bardzo pilnuje mojego żywienia i np o coli mogę zapomnieć i o wszystkim co gazowane, chociaż czasem też mam ochotę na łyczka....
    Oj, później jak będziemy karmić będzie jeszcze gorsza dieta, więc jedzmy póki możemy :) hehe

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 8 września 2013, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pizza to nie fast-food :D
    Ale mnie też zdarzy się zjejść hambka itd.
    Ale po tych chipsach czułam się fatalnie na prawdę;/
    Już nie tknę w ciąży ich...

Pochwalę się efektem pracy mojego mężusia:)))
    Namalowała dla synusia drzewka w kąciku;) dla niego.

15e9092306a0ace0med.jpg

blueberry, Matylda36, aiwlys, Nina, ;oniqa, Iwo123, Marysia0312, Blondi22, Lula_w, kotek27 lubią tę wiadomość

dqprepoku4out2uw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalita śliczny! Pogratulować mężowi :)

‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ