Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • blueberry Autorytet

Wysłany: 13 września 2013, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wspaniała, tylko gorzej jak się do kasy idzie z tymi cudeńkami :/ My mamy naprawdę dużo rzeczy dla synka, ale jak wczoraj pokazałam mężowi ile jeszcze nam brakuje to się podłamał i stwierdził, że do grudnia bierze wszystkie soboty w pracy :D

zfxga33.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dziecko kosztuje szczególnie jak to 1 dzieciątko ale cóż zrobić... Robią interes na dzieciach wszyscy od ginekologów po sklepy

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez muszę kupić dziecku wszystko sama, bo w rodzinie nie mam małych dzieci, albo sa same dziewczynki, a u nas będzie synek:-) ale liczyliśmy się z tym, że trzeba małemu wyprawkę przygotować, na początku trzeba dużo tego wszystkiego, bo nic nie ma, ale potem gdy będzie już na świecie, będą to zakupy już rozłożone w czasie:-)

Wczoraj wybrałam łóżeczko, wcześniej nie byłam przekonana do koloru białego, ale to mnie urzekło:

http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html

MADZIULA13 lubi tę wiadomość

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • MADZIULA13 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śliczne :-)

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konsultowałaś to z ginekologiem?? Na większości jakichkolwiek leków piszą o zagrożeniach w ciąży przy stosowaniu.Ale większą krzywdę zrobimy dziecku chodząc z nie leczoną choroba infekcja itp niż lekiem

Dorjana lubi tę wiadomość

relg3e5ejwatx9hx.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam opryszczkę w ciąży, smarowałam spirytusem i wszystko się zagoiło. Miałam iść po maść cynkową, ale już była wyleczona. Widziałam w wątku o chrobach i przeziębieniach dziewczyny pisały jak sobie z nią radzić. Opinie sa bardzo różne od tego, ze to bardzo niebezpieczne, po takie,że większość kobiet w ciąży ją ma. Niby ta wargowa nie jest niebezpieczna, jak się już kiedyś chorowało. Ja polecam skontaktować się z ginem- bo stres jest nam w ogóle nie potrzebny.

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doriana ja bralam heviran co 5godz tabletke ale to byla juz koncowka ciazy i w polowie kurachi urodzilam.mysle ze skoro lekarz ci to przepisal to wiedzial ze jestes w.ciazy i co mozesz a co nie..
    Jezeli jestes anty to tylko naturalne metody.czasem nieleczona.infekcja potrafi wyrzadzic gorsze szkody jak lek.tak samo jest z przeziebieniem.nie leczone moze wywolac gorsze szkody jak antybiotyk.

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KlaraM Ekspertka

Wysłany: 14 września 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam i czytałam że opryszczka wargowa nie jest tak niebezpieczna jak ta narządów rodnych. Niestety też się nabawiłam tej wargowej na samym początku ciąży i się przestraszyłam, osłabienie organizmu wtedy robi swoje. Użyłam Hascovir ze dwa razy, z dwa razy przetarłam spirytusem i zaschło. Trzeba szybko zadziałać jak się tylko coś poczuje to krócej wirus będzie aktywny. Mi po dwóch dniach już zrobił się strupek, tylko pękał niestety często ale zarazków już nie rozsiewałam przynajmniej

9ewnqqmz9x52roeb.png
  • fifi83 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O opryszczkę w ciąży chyba nie tak ciężko :/ Zwłaszcza przy takiej pogodzie jak teraz :/

dqprp07w0ymwd17k.png
    atdcp07w6kzt9dn9.png
  • magdziunia111123 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pare dni temu tez pisalysmy o opryszczce . tez polecam spirytus ja w ten sposob wyleczylam sie w jeden dzie. ostatnio dziewczyny pisaly ze nic na bazie alkoholu nie powinno sie stosowac w ciazy ale wydaje mi sie w tej ilosci niepowinno w niczym zaszkodzic ;-) nie denerwuj sie najwazniejsze jest dobre myslenie

jd7r1di.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobiety!! Ja dziś miałam bardzo senny dzień katar położył mnie na maxa do łóżka i tak przez cały dzień was podczytywałam :) .Wczoraj wylicytowałam kombinezon dla małej więc jak przyjdzie paczka do porobię fotki i wrzucę. Teraz póki co idę zrobić sobie herbatkę z sokiem malinowym i do łóżka :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • Perełka Autorytet

Wysłany: 14 września 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdziunia111123 wrote:
    pare dni temu tez pisalysmy o opryszczce . tez polecam spirytus ja w ten sposob wyleczylam sie w jeden dzie. ostatnio dziewczyny pisaly ze nic na bazie alkoholu nie powinno sie stosowac w ciazy ale wydaje mi sie w tej ilosci niepowinno w niczym zaszkodzic ;-) nie denerwuj sie najwazniejsze jest dobre myslenie
    też mi się wydaje, że ta kropla spirytusu na waciku przyłożona do wargi, to nic... Jeśli to miałoby być szkodliwe, to nie mogłybyśmy się psikać żadnymi perfumami, bo tam tez przecież alkohol... Swoją drogą, to więcej alko będzie jak najemy się jabłek, także nie popadajmy w skrajności:P Acz każdy sam podejmuje świadomą decyzję;) Pozdrawiam

3jvzzbmhcbd62wxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2013, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy pierwsze ruchy to takie delikatne łaskotki? od środka brzucha?

• Asi Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny czy pierwsze ruchy to takie delikatne łaskotki? od środka brzucha?

Tak :) są delikatne ,jakby ktoś od środka Cię łaskotał albo motylek się przemieszczał :)

2fwa43r8en2liwr1.png
    jox6krhmbw4p5s4c.png
  • Nina Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od razu było czuć lekkie pukanie w brzuchu, chyba, ze te łaskotki po prostu pominęłam...każdy inaczej określa pierwsze ruchy:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2013, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wczoraj takiego poaczułam jeden raz-dziwne uczucie:) ale będe się obserwowała.

• Lalita2710 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku lekkie pełzanie w 15-17 tyg w 18 tyg pierwsze pukanie i zewnątrze falowanie brzucha potem już co raz większe pukanie i kopniaki.
    Ale ja mały brzuszek więc szybko czułam porządne ruchy... :D

dqprepoku4out2uw.png

3d5c5bdbd8a8980a810c3415055e4515.png
  • marzycielka29 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poczułam pierwsze ruchy gdzieś na przełomie 17/18 tyg takie fajne bulgotanie łaskotanie jakby mały motylek fruwał w brzuszku :) teraz ruchy są już bardziej rozpoznawalne i znacznie mocniejsze :)

Ja dzisiejszą noc mogę postawić za straconą zasnęłam dopiero po 2 w nocy budziłam się co chwilkę a to gorąco a to siku :( i po spaniu a rano o 6 oczy otwarte i po spaniu :(. Za to teraz coś mnie łamie więc chyba idę na drzemkę :).

iv09io4p2pxzv5ij.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/iv09io4p2pxzv5ij.png
  • madzia123 Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja swoje pierwsze ruchy poczułam jakoś w 15 tygodniu takie przelewanie bulgotanie teraz jestem w 20 i jakiś bardzo wyraźnych mocnych kopniaków,nie ma ani falowania brzucha tyle że czuję że jest ludzik i puknie od czasu do czasu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 11:33

relg3e5ejwatx9hx.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 15 września 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku poczułam kopniaki takie delikatne, chyba też przegapiłam łaskotanie :) Za to teraz kopniakami czuję jak mała się po prostu wierci czy przekręca delikatnie, bo jak przyłożę rękę do brzucha to czuje jak pod nią przesuwa :) A jak wojuje to brzuch lata we wszystkie strony :)

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
‹‹ 274 275 276 277 278 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ