II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez muszę kupić dziecku wszystko sama, bo w rodzinie nie mam małych dzieci, albo sa same dziewczynki, a u nas będzie synek:-) ale liczyliśmy się z tym, że trzeba małemu wyprawkę przygotować, na początku trzeba dużo tego wszystkiego, bo nic nie ma, ale potem gdy będzie już na świecie, będą to zakupy już rozłożone w czasie:-)
Wczoraj wybrałam łóżeczko, wcześniej nie byłam przekonana do koloru białego, ale to mnie urzekło:
http://allegro.pl/lozeczko-z-materacem-biale-nowosc-i3514888357.html
MADZIULA13 lubi tę wiadomość
-
Ja też miałam opryszczkę w ciąży, smarowałam spirytusem i wszystko się zagoiło. Miałam iść po maść cynkową, ale już była wyleczona. Widziałam w wątku o chrobach i przeziębieniach dziewczyny pisały jak sobie z nią radzić. Opinie sa bardzo różne od tego, ze to bardzo niebezpieczne, po takie,że większość kobiet w ciąży ją ma. Niby ta wargowa nie jest niebezpieczna, jak się już kiedyś chorowało. Ja polecam skontaktować się z ginem- bo stres jest nam w ogóle nie potrzebny.
Dorjana lubi tę wiadomość
-
Doriana ja bralam heviran co 5godz tabletke ale to byla juz koncowka ciazy i w polowie kurachi urodzilam.mysle ze skoro lekarz ci to przepisal to wiedzial ze jestes w.ciazy i co mozesz a co nie..
Jezeli jestes anty to tylko naturalne metody.czasem nieleczona.infekcja potrafi wyrzadzic gorsze szkody jak lek.tak samo jest z przeziebieniem.nie leczone moze wywolac gorsze szkody jak antybiotyk.Dorjana lubi tę wiadomość
-
Też słyszałam i czytałam że opryszczka wargowa nie jest tak niebezpieczna jak ta narządów rodnych. Niestety też się nabawiłam tej wargowej na samym początku ciąży i się przestraszyłam, osłabienie organizmu wtedy robi swoje. Użyłam Hascovir ze dwa razy, z dwa razy przetarłam spirytusem i zaschło. Trzeba szybko zadziałać jak się tylko coś poczuje to krócej wirus będzie aktywny. Mi po dwóch dniach już zrobił się strupek, tylko pękał niestety często ale zarazków już nie rozsiewałam przynajmniej
-
pare dni temu tez pisalysmy o opryszczce . tez polecam spirytus ja w ten sposob wyleczylam sie w jeden dzie. ostatnio dziewczyny pisaly ze nic na bazie alkoholu nie powinno sie stosowac w ciazy ale wydaje mi sie w tej ilosci niepowinno w niczym zaszkodzic nie denerwuj sie najwazniejsze jest dobre myslenie
-
Hej kobiety!! Ja dziś miałam bardzo senny dzień katar położył mnie na maxa do łóżka i tak przez cały dzień was podczytywałam .Wczoraj wylicytowałam kombinezon dla małej więc jak przyjdzie paczka do porobię fotki i wrzucę. Teraz póki co idę zrobić sobie herbatkę z sokiem malinowym i do łóżka .
-
magdziunia111123 wrote:pare dni temu tez pisalysmy o opryszczce . tez polecam spirytus ja w ten sposob wyleczylam sie w jeden dzie. ostatnio dziewczyny pisaly ze nic na bazie alkoholu nie powinno sie stosowac w ciazy ale wydaje mi sie w tej ilosci niepowinno w niczym zaszkodzic nie denerwuj sie najwazniejsze jest dobre myslenie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja poczułam pierwsze ruchy gdzieś na przełomie 17/18 tyg takie fajne bulgotanie łaskotanie jakby mały motylek fruwał w brzuszku teraz ruchy są już bardziej rozpoznawalne i znacznie mocniejsze
Ja dzisiejszą noc mogę postawić za straconą zasnęłam dopiero po 2 w nocy budziłam się co chwilkę a to gorąco a to siku i po spaniu a rano o 6 oczy otwarte i po spaniu . Za to teraz coś mnie łamie więc chyba idę na drzemkę . -
a ja swoje pierwsze ruchy poczułam jakoś w 15 tygodniu takie przelewanie bulgotanie teraz jestem w 20 i jakiś bardzo wyraźnych mocnych kopniaków,nie ma ani falowania brzucha tyle że czuję że jest ludzik i puknie od czasu do czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2013, 11:33
-
Ja od początku poczułam kopniaki takie delikatne, chyba też przegapiłam łaskotanie Za to teraz kopniakami czuję jak mała się po prostu wierci czy przekręca delikatnie, bo jak przyłożę rękę do brzucha to czuje jak pod nią przesuwa A jak wojuje to brzuch lata we wszystkie strony