II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana wrote:dzięki serdeczne - ze spirytusem to u mnie ciężko .... ale zobaczę co da się zrobić
mój mąż też jest przeciwny - woli żebym alkohol omijała dużym łukiem ...
nie ma żadnych funkcji życiowych...
-
Dziewczyny czuję się już ciut lepiej więc dziś wstałam oczywiście ciepło ubrana. gorączki na szczęście mocnej nie mialam ale w sobotę kiedy robiła sie powyżej 37,5 to wzięłam pół paracetamolu robiłam oklady zimne na czoło i jakoś się zmniejszyła. z leków biorę tylko Heviran w tab na opryszczkę jeszcze do środy i syrop dla ciężarnych Prenalen oraz żurawinę w tab od gin na drogi moczowe. oczywiście plus domowe sposoby.
mam pytanie, czy ból w dole pleców chwilami jest normalny? niedawno mi się pojawił taki jakby mi coś zaczynało ciążyć. -
nick nieaktualnyU mnie maleństwo leży zawsze blisko ściany brzucha więc jestem w stanie powoli wyczuwać gdzie lezy główką, bo jest twarde w tym miejscu i lekko wybrzuszone. Ruchy czuje już jak się przekręca i kopie, czkawkę itd. Nie jest to oczywiście takie mega mocne ale na pewno mocniejsze niż było przedtem
Jutro miałam mieć wizyte u gin ale przychodnią 1,5tyg zamknięta była i umówić się nie mogłam. Mam nadzieje, że jutro mnie przyjmią
Ogólnie jem jak dzik i z maluszkiem OK
-
nick nieaktualny
-
Mnie wszedł jakiś ból w krzyż i leże plackiem na dodatek boli mnie w pachwinie i to takie głupie uczucie
a w ogóle to mam dziś mega lenia nic mi się nie chce . W piątek idę na krzywą cukrową, morfologię i mocz do analizy i mam małego stresa żeby wyniki były ok. Tak więc w tym tyg koniec ze słodyczami trzeba się ograniczyć!
-
Ja mam wizytę pod koniec września.No tak właśnie myślę że grzeczny.Albo po prostu ja jeszcze nie potrafię tego wyraźnie odróżnić bo to 1 dziecko.Były dni ze ewidentnie wiedziałam że to on.Jakoś doczekamy do wizyty ale już bym chciała żeby kopał pożądnie;p
-
sla.s wrote:U mnie maleństwo leży zawsze blisko ściany brzucha więc jestem w stanie powoli wyczuwać gdzie lezy główką, bo jest twarde w tym miejscu i lekko wybrzuszone. Ruchy czuje już jak się przekręca i kopie, czkawkę itd. Nie jest to oczywiście takie mega mocne ale na pewno mocniejsze niż było przedtem
Jutro miałam mieć wizyte u gin ale przychodnią 1,5tyg zamknięta była i umówić się nie mogłam. Mam nadzieje, że jutro mnie przyjmią
Ogólnie jem jak dzik i z maluszkiem OK
a jakie to uczucie kiedy dziecko ma czkawke? -
paula22- to takie jakby delikatne uderzenia (delikatniejsze niż przy kopaniu), rytmiczne, regularne
Przynajmniej ja tak to odczuwam
Pierwsze ruchy wyczułam ok 19tc- było to coś w rodzaju bulgotania, bąbelków w brzuchu, a z tygodnia na tydzień coraz wyraźniejsze kopnięcia i poruszenia -
nick nieaktualny
-
ja pierwszą w 7tyg tak więc to dla mnie nowe uczucie.S co do bólu pleców to puki jestem w ruchu to jest ok.A jak się już położę wieczorem to tragedia. Pomogło mi dużo spanie na lewym boku z poduszką między nogami.I bóle w pachwinie też znam więc łączę się w bólu;)mam nadzieje że szybko ci przejdzie
-
Ja też odczuwam ból w dole pleców jak za dużo siedzę lub jak się schylam i prostuję. Lekarz powiedział, że to normalne bo hormon powiększa miednicę, rozluźniają się więzadła więc to obciąża kręgosłup i mięśnie przy nim.
Magdo im maluszek będzie cięższy tym ruchy będą dla Ciebie bardziej odczuwalne, nic się nie martw -
karoam wrote:Witajcie dziewczynki
W końcu przebrnęłam po dłuższej nieobecności
Co do dzidzi to na ostatniej wizycie ważyła 780gr (25tc+2) i ogólnie wszystko wyglądało w porządkuWiercipięta straszna, ciągle harce w brzuchu odprawia ale miło mi jak tak czuje te wszystkie ruchy
Co do samopoczucia to mi ciężko ze względu na wagę- niby niewiele bo z wyjściowych 52kg jest teraz 61kg ale te 9kg mnie dobija, 5min spacerku i dyszę jak lokomotywa a schody to spore wyzwanie...aż się boję co będzie potem
Rozmawiałyście o pozycjach do spania- ja staram sie zasypiać na boku ale za każdym razem jak się budzę na siusiu czy cokolwiek to leżę na plecachnie wiem jak temu zapobiec
Dzisiaj trochę mnie zmartwiła wodnista wydzielina- normalnie ma zwykły biały, kremowy śluz ale teraz dodatkowo wymieszany jalby ze sporą ilością wody- tak było po wstaniu z łóżka, teraz się uspokoiło- myślicie, że powinnam się martwić? mogą to byś wody płodowe? jakieś przesączanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 12:27
;oniqa lubi tę wiadomość
19.12. jest, 09.01 3.84 cm
, 21.01 5,65 cm
, 6.02 8,06 cm Boy
2.03 238g
15,05 1500 g
27.07 3540