II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
Dorjana wrote:dzięki serdeczne - ze spirytusem to u mnie ciężko .... ale zobaczę co da się zrobić mój mąż też jest przeciwny - woli żebym alkohol omijała dużym łukiem ...
-
Dziewczyny czuję się już ciut lepiej więc dziś wstałam oczywiście ciepło ubrana. gorączki na szczęście mocnej nie mialam ale w sobotę kiedy robiła sie powyżej 37,5 to wzięłam pół paracetamolu robiłam oklady zimne na czoło i jakoś się zmniejszyła. z leków biorę tylko Heviran w tab na opryszczkę jeszcze do środy i syrop dla ciężarnych Prenalen oraz żurawinę w tab od gin na drogi moczowe. oczywiście plus domowe sposoby.
mam pytanie, czy ból w dole pleców chwilami jest normalny? niedawno mi się pojawił taki jakby mi coś zaczynało ciążyć. -
nick nieaktualnyU mnie maleństwo leży zawsze blisko ściany brzucha więc jestem w stanie powoli wyczuwać gdzie lezy główką, bo jest twarde w tym miejscu i lekko wybrzuszone. Ruchy czuje już jak się przekręca i kopie, czkawkę itd. Nie jest to oczywiście takie mega mocne ale na pewno mocniejsze niż było przedtem Jutro miałam mieć wizyte u gin ale przychodnią 1,5tyg zamknięta była i umówić się nie mogłam. Mam nadzieje, że jutro mnie przyjmią Ogólnie jem jak dzik i z maluszkiem OK
-
nick nieaktualny
-
Mnie wszedł jakiś ból w krzyż i leże plackiem na dodatek boli mnie w pachwinie i to takie głupie uczucie a w ogóle to mam dziś mega lenia nic mi się nie chce . W piątek idę na krzywą cukrową, morfologię i mocz do analizy i mam małego stresa żeby wyniki były ok. Tak więc w tym tyg koniec ze słodyczami trzeba się ograniczyć!
-
Ja mam wizytę pod koniec września.No tak właśnie myślę że grzeczny.Albo po prostu ja jeszcze nie potrafię tego wyraźnie odróżnić bo to 1 dziecko.Były dni ze ewidentnie wiedziałam że to on.Jakoś doczekamy do wizyty ale już bym chciała żeby kopał pożądnie;p
-
sla.s wrote:U mnie maleństwo leży zawsze blisko ściany brzucha więc jestem w stanie powoli wyczuwać gdzie lezy główką, bo jest twarde w tym miejscu i lekko wybrzuszone. Ruchy czuje już jak się przekręca i kopie, czkawkę itd. Nie jest to oczywiście takie mega mocne ale na pewno mocniejsze niż było przedtem Jutro miałam mieć wizyte u gin ale przychodnią 1,5tyg zamknięta była i umówić się nie mogłam. Mam nadzieje, że jutro mnie przyjmią Ogólnie jem jak dzik i z maluszkiem OK
a jakie to uczucie kiedy dziecko ma czkawke? -
paula22- to takie jakby delikatne uderzenia (delikatniejsze niż przy kopaniu), rytmiczne, regularne Przynajmniej ja tak to odczuwam
Pierwsze ruchy wyczułam ok 19tc- było to coś w rodzaju bulgotania, bąbelków w brzuchu, a z tygodnia na tydzień coraz wyraźniejsze kopnięcia i poruszenia -
nick nieaktualny
-
ja pierwszą w 7tyg tak więc to dla mnie nowe uczucie.S co do bólu pleców to puki jestem w ruchu to jest ok.A jak się już położę wieczorem to tragedia. Pomogło mi dużo spanie na lewym boku z poduszką między nogami.I bóle w pachwinie też znam więc łączę się w bólu;)mam nadzieje że szybko ci przejdzie
-
Ja też odczuwam ból w dole pleców jak za dużo siedzę lub jak się schylam i prostuję. Lekarz powiedział, że to normalne bo hormon powiększa miednicę, rozluźniają się więzadła więc to obciąża kręgosłup i mięśnie przy nim.
Magdo im maluszek będzie cięższy tym ruchy będą dla Ciebie bardziej odczuwalne, nic się nie martw -
karoam wrote:Witajcie dziewczynki W końcu przebrnęłam po dłuższej nieobecności
Co do dzidzi to na ostatniej wizycie ważyła 780gr (25tc+2) i ogólnie wszystko wyglądało w porządku Wiercipięta straszna, ciągle harce w brzuchu odprawia ale miło mi jak tak czuje te wszystkie ruchy
Co do samopoczucia to mi ciężko ze względu na wagę- niby niewiele bo z wyjściowych 52kg jest teraz 61kg ale te 9kg mnie dobija, 5min spacerku i dyszę jak lokomotywa a schody to spore wyzwanie...aż się boję co będzie potem
Rozmawiałyście o pozycjach do spania- ja staram sie zasypiać na boku ale za każdym razem jak się budzę na siusiu czy cokolwiek to leżę na plecach nie wiem jak temu zapobiec
Dzisiaj trochę mnie zmartwiła wodnista wydzielina- normalnie ma zwykły biały, kremowy śluz ale teraz dodatkowo wymieszany jalby ze sporą ilością wody- tak było po wstaniu z łóżka, teraz się uspokoiło- myślicie, że powinnam się martwić? mogą to byś wody płodowe? jakieś przesączanie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2013, 12:27
;oniqa lubi tę wiadomość
19.12. jest , 09.01 3.84 cm , 21.01 5,65 cm , 6.02 8,06 cm Boy 2.03 238g 15,05 1500 g 27.07 3540