Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr II Trymestr
Odpowiedz

II Trymestr

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś mnie boli chyba jelito , z lewej strony na wysokości pępka ale bardziej po boku. Głownie jak się wyprostuje...takie kłucie czuje. Macie pomysł co mi dolega?

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 nie mam pojęcia niestety, jedyne co mi przychodzi do głowy to może maluch naciska... Może ktoś inny pomoże

82dox1hp47sulw8a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to sie zastanawiam...bo maluszek ma pewnie około 10cm teraz także już duży człowieczek:) W której części brzucha on mieszka? wiem...trochę głupie pytanie ale czy tosa okolice bardziej po boku brzucha czy pępka?

• kotek27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak miałam wizyte w 14 tygodniu i "jeździł" mi tym usg po brzuchu to nie po środku a bardziej po boku po lewej stronie brzucha. Ale czy tak jest u wszystkich...

82dox1hp47sulw8a.png
  • Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotek27 wrote:
    Ostatnio jak miałam wizyte w 14 tygodniu i "jeździł" mi tym usg po brzuchu to nie po środku a bardziej po boku po lewej stronie brzucha. Ale czy tak jest u wszystkich...

Ja ostatnio na wizycie byłam w 13 tyg. także dopochwowo robił usg. teraz ide 1.10 - to bedzie 17 tydz. więc sama zobaczę gdzie ten mój maluszek się ukrywa:)

• Lula_w Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 17:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TZN. ze maluszek się wierci jak mu sie podoba:)może rzeczywiście gdzieś mi flaczki naciska:)

• Nina Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie maluszek ma dużo miejsca, więc zapewne pływa i fika jak chce i gdzie chce:-)dużo zależy też od tego jak umiejscowione jest łożyska, ja mam np bardziej na przedniej ścianie brzucha i tam właśnie czuję malucha, teraz to już nieźle kopie i się wypycha koło pępka:-)

ijpbx1hp0l1f6pzg.png
    dqprj44jred240is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc zdaje Wam relacje!
    Jestem kilo na plusie. Tętno Maleństwa prawidłowe. morfologia bardzo dobra. Mocz tak samo. rak konfliktu serologicznego. Odczyn Coombsa ujemny, HBs ujemny Toksoplazmoza IgG i IgM ujemna. Białko i kreatynina w normie. Glukoza na czczo 68.76.
    Rozmawiałam również na temat badań prenatalnych, ponieważ dwie moje znajome tydzień po nich poroniły i moja ginekolog powiedziała, że jeżeli mam obawy, a chodzę prywatnie do doktora, który jest dobrym znajomym mojej gin i badania naprawde są porządne to nie muszę iść na badania prenatalne. I postanowiłam, że wolę nie ryzykować. :)

Nina, Lula_w lubią tę wiadomość

• aher Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia0312 wrote:
    Dziewczyny dziś mnie boli chyba jelito , z lewej strony na wysokości pępka ale bardziej po boku. Głownie jak się wyprostuje...takie kłucie czuje. Macie pomysł co mi dolega?

Ja też odczuwałam takie kłucie na wysokości pępka kilka tygodni temu (nie pamiętam dokładnie ile). Lekarz mówił mi, że to dolegliwości gastryczne bo macica w tym tygodniu nie była jeszcze tak wysoko, pamiętam, że podczas badania pokazywał mi - to było chyba tak z 4 palce nad spojeniem łonowym. Do pępka było jeszcze wówczas dość daleko. Szczerze to dopiero teraz od tamtego tygodnia sama zauważyłam, że dno macicy mam dokładnie na wysokości pępka, a teraz już trochę wyżej i własnie często na tej wysokości odczuwam i widzę ruchy maluszka :) a jak się położę to widać gołym okiem, bo robi mi się w tym miejscu taki 'schodek' :)

Tu jest to pokazane graficznie
    http://www.noworodek.pl/child/cms/data/uploadedimages/20051115025321.jpg

Mi jak lekarz robił USG w 19 tygodniu to jeździł na tej wysokości co jest tu pokazane. Dupka i nóżki dzieciątka były bardzo nisko, praktycznie schowane za kością łonową, także ledwo co udało się zobaczyć, że to dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 15:09

Marysia0312 lubi tę wiadomość

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • Matylda36 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam usg dość często, prawie co tydzień. I maluszek jest w różnych miejscach. Ma jeszcze dużo przestrzeni, więc sobie pływa raz z lewej raz z prawej strony, także to zależy od jego widzi mi się :-) Później, jak będzie miał mniej miejsca, to już nie będzie mógł się tak przemieszać. Z resztą teraz jak już czuję ruchy maleństwa, to czuję go raz po lewej, raz po prawej stronie :-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie herbatki popijacie w ciąży? ;)

lprktv73nye615w2.png
  • aher Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula co za zbieg okoliczności bo właśnie wyszukuję w internecie informacji na ten temat :) Ja nie pijałam wcale jedynie soki, wodę i mleko, ale ostatnio jak zrobiło się chłodniej naszło mnie i piłam zwykłą - w niewielkich ilościach. Teraz szukam w internecie a mąż w sklepie :) Znalazłam w internecie i prosiłam żeby poszukał owocowych z hippa - widzę, że jest też specjalna dla kobiet w ciąży z dodatkiem żelaza. Niestety w sklepie znalazł jedynie bobovitę dla maluchów i jeśli nic innego nie trafi to skuszę się na tą, bo na pewno będzie zdrowsza niż zwykła czarna. W internecie też polecają owocowe z firmy herbapol - chyba chodzi o serię 'owocowa apteka'

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • paula22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja popijałam częściej zwykłą teraz w chorobie z miodem i cytryną a normalnie pijam raz dziennie słabiutką bardzo a tak to soki(zwracam uwage na skład), wody najwięcej ale w takie pogody ma się ochotę na herbatę. kupiłam rumianek i chętnie sie dowiem czy mozna pić i jak często;)

lprktv73nye615w2.png
  • Meginka Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!!!
    Właśnie wróciłam z wizyty, zmieniłam lekarza i jestem bardzo zadowolona :) Jest bardzo zabawny, cały czas nawija i zrobił mi USG brzuszne w cenie wizyty czym byłam bardzo mile zaskoczona :) Gabinet nowiusieńki, sprzęt też, a poprzednia ginka miała wszystko takie stare, że żałuję że przeniosłam się dopiero teraz...
    Z dzidziolkiem wszystko ok i wreszcie dowiedziałam się że na 10000 % będzie Syncio :) Nawet mam zdjęcie siusiaczka, ma całe 13 mm :) hehehe
    Tylko u mnie jakiś stan zapalny, dostałam Marcmiror czy jakoś tak i znowu mam się leczyć... ehhhh
    Z tego szczęścia poleciałam na małe zakupy i kupiłam Niuniowi 3 bodziaki i 5 par skarpetek :)

Lula_w, Nina, kotek27, ;oniqa, paula22, juicca, MADZIULA13, aher, yennefer, marzycielka29, pasia27, Selena lubią tę wiadomość

2013💙👶
    2017 cb
    2018❤👶
    2022 cb
    04.02 ⏸
    24.02 wizyta(6+3)-mamy ❤
    17.03 kolejna wizyta
    preg.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 17 września 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meginka gratulacje synka :) !! A zdjęcie siusiaka na pamiątkę - super! hahah

Meginka lubi tę wiadomość

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedz na moje pytania:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    95c4bfee583f1c4am.jpg <3

Znalezione w internecie! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 21:34

Tinka85, Asi lubią tę wiadomość

• madzia123 Autorytet

Wysłany: 18 września 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje synka ;);) u nas sie nie dało nawet zdjecia bo był pupcią do świata mam nadzieje że teraz już się ładnie pokaże bo babcia się upomina o zdjęcie chocby nóżki hihi. Ale mąż był ze mna więc widział na żywo że będzie synuś.Mój spał dziś chyba główką do przedniej części brzucha bo lewą połowę brzucha miałam twardą a prawą normalną. I jak z boku na bok się przekręcam to już ewidentnie czuję jak leci na drugą stronę;p fajne uczucie

relg3e5ejwatx9hx.png
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ