II Trymestr
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykotek27 wrote:Ostatnio jak miałam wizyte w 14 tygodniu i "jeździł" mi tym usg po brzuchu to nie po środku a bardziej po boku po lewej stronie brzucha. Ale czy tak jest u wszystkich...
Ja ostatnio na wizycie byłam w 13 tyg. także dopochwowo robił usg. teraz ide 1.10 - to bedzie 17 tydz. więc sama zobaczę gdzie ten mój maluszek się ukrywa:) -
nick nieaktualny
-
Na razie maluszek ma dużo miejsca, więc zapewne pływa i fika jak chce i gdzie chce:-)dużo zależy też od tego jak umiejscowione jest łożyska, ja mam np bardziej na przedniej ścianie brzucha i tam właśnie czuję malucha, teraz to już nieźle kopie i się wypycha koło pępka:-)
-
nick nieaktualnyNo więc zdaje Wam relacje!
Jestem kilo na plusie. Tętno Maleństwa prawidłowe. morfologia bardzo dobra. Mocz tak samo. rak konfliktu serologicznego. Odczyn Coombsa ujemny, HBs ujemny Toksoplazmoza IgG i IgM ujemna. Białko i kreatynina w normie. Glukoza na czczo 68.76.
Rozmawiałam również na temat badań prenatalnych, ponieważ dwie moje znajome tydzień po nich poroniły i moja ginekolog powiedziała, że jeżeli mam obawy, a chodzę prywatnie do doktora, który jest dobrym znajomym mojej gin i badania naprawde są porządne to nie muszę iść na badania prenatalne. I postanowiłam, że wolę nie ryzykować.
Nina, Lula_w lubią tę wiadomość
-
Marysia0312 wrote:Dziewczyny dziś mnie boli chyba jelito , z lewej strony na wysokości pępka ale bardziej po boku. Głownie jak się wyprostuje...takie kłucie czuje. Macie pomysł co mi dolega?
Ja też odczuwałam takie kłucie na wysokości pępka kilka tygodni temu (nie pamiętam dokładnie ile). Lekarz mówił mi, że to dolegliwości gastryczne bo macica w tym tygodniu nie była jeszcze tak wysoko, pamiętam, że podczas badania pokazywał mi - to było chyba tak z 4 palce nad spojeniem łonowym. Do pępka było jeszcze wówczas dość daleko. Szczerze to dopiero teraz od tamtego tygodnia sama zauważyłam, że dno macicy mam dokładnie na wysokości pępka, a teraz już trochę wyżej i własnie często na tej wysokości odczuwam i widzę ruchy maluszka a jak się położę to widać gołym okiem, bo robi mi się w tym miejscu taki 'schodek'
Tu jest to pokazane graficznie
http://www.noworodek.pl/child/cms/data/uploadedimages/20051115025321.jpg
Mi jak lekarz robił USG w 19 tygodniu to jeździł na tej wysokości co jest tu pokazane. Dupka i nóżki dzieciątka były bardzo nisko, praktycznie schowane za kością łonową, także ledwo co udało się zobaczyć, że to dziewczynkaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2013, 15:09
Marysia0312 lubi tę wiadomość
-
Ja mam usg dość często, prawie co tydzień. I maluszek jest w różnych miejscach. Ma jeszcze dużo przestrzeni, więc sobie pływa raz z lewej raz z prawej strony, także to zależy od jego widzi mi się Później, jak będzie miał mniej miejsca, to już nie będzie mógł się tak przemieszać. Z resztą teraz jak już czuję ruchy maleństwa, to czuję go raz po lewej, raz po prawej stronieMama najcudowniejszych skarbów
-
Paula co za zbieg okoliczności bo właśnie wyszukuję w internecie informacji na ten temat Ja nie pijałam wcale jedynie soki, wodę i mleko, ale ostatnio jak zrobiło się chłodniej naszło mnie i piłam zwykłą - w niewielkich ilościach. Teraz szukam w internecie a mąż w sklepie Znalazłam w internecie i prosiłam żeby poszukał owocowych z hippa - widzę, że jest też specjalna dla kobiet w ciąży z dodatkiem żelaza. Niestety w sklepie znalazł jedynie bobovitę dla maluchów i jeśli nic innego nie trafi to skuszę się na tą, bo na pewno będzie zdrowsza niż zwykła czarna. W internecie też polecają owocowe z firmy herbapol - chyba chodzi o serię 'owocowa apteka'
-
ja popijałam częściej zwykłą teraz w chorobie z miodem i cytryną a normalnie pijam raz dziennie słabiutką bardzo a tak to soki(zwracam uwage na skład), wody najwięcej ale w takie pogody ma się ochotę na herbatę. kupiłam rumianek i chętnie sie dowiem czy mozna pić i jak często;)
-
Cześć!!!
Właśnie wróciłam z wizyty, zmieniłam lekarza i jestem bardzo zadowolona Jest bardzo zabawny, cały czas nawija i zrobił mi USG brzuszne w cenie wizyty czym byłam bardzo mile zaskoczona Gabinet nowiusieńki, sprzęt też, a poprzednia ginka miała wszystko takie stare, że żałuję że przeniosłam się dopiero teraz...
Z dzidziolkiem wszystko ok i wreszcie dowiedziałam się że na 10000 % będzie Syncio Nawet mam zdjęcie siusiaczka, ma całe 13 mm hehehe
Tylko u mnie jakiś stan zapalny, dostałam Marcmiror czy jakoś tak i znowu mam się leczyć... ehhhh
Z tego szczęścia poleciałam na małe zakupy i kupiłam Niuniowi 3 bodziaki i 5 par skarpetekLula_w, Nina, kotek27, ;oniqa, paula22, juicca, MADZIULA13, aher, yennefer, marzycielka29, pasia27, Selena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gratuluje synka u nas sie nie dało nawet zdjecia bo był pupcią do świata mam nadzieje że teraz już się ładnie pokaże bo babcia się upomina o zdjęcie chocby nóżki hihi. Ale mąż był ze mna więc widział na żywo że będzie synuś.Mój spał dziś chyba główką do przedniej części brzucha bo lewą połowę brzucha miałam twardą a prawą normalną. I jak z boku na bok się przekręcam to już ewidentnie czuję jak leci na drugą stronę;p fajne uczucie